איכות השידורים בYES ו- HOT
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
הרזולוציה היא עדין FD1 , כלומר מסך מלא (אלא אם כן מישהו דוחס ב HD1, ואני בספק).BRK כתב:וזה מוביל לרזולוציה נמוכה יותר (פחות פרטים ויותר טישטוש) ולדחיסה חזקה יותר (הרבה יותר ארקטיפקטים נראים לעין ואיכות כללית נמוכה יותר)....
הפרטים הנעלמים והטשטוש גם הם נוצרים בעקבות דחיסה חזקה מדי.
חן
המצב של YES הוא עוד טוב. אני מנוי לחבילות דיגיטליות מחול כגון DIGITURK מטורקיה או SHOWTIME מהערב הסעודית או DIGIALB מאלבניה.
המצב שם הרבה יותר גרוע מבחינת איכות השידור. רק שאצלם המחירים הרבה יותר נמוכים "הודות" לעובדה שהם משדרים פרסומות בכל ערוצי הסדרות והסרטים שלהם (ולא מדובר בפרסומות עם דוגמניות כמו באר רפאלי. שם תקבל איזו פאטימה שתנסה למכור לך אבקת כביסה.. )
המצב שם הרבה יותר גרוע מבחינת איכות השידור. רק שאצלם המחירים הרבה יותר נמוכים "הודות" לעובדה שהם משדרים פרסומות בכל ערוצי הסדרות והסרטים שלהם (ולא מדובר בפרסומות עם דוגמניות כמו באר רפאלי. שם תקבל איזו פאטימה שתנסה למכור לך אבקת כביסה.. )
הנושא הזה נטחן כל פעם מחדש. איכות השידור בארץ נמוכה יחסית. שידור באיכות DVD אמיתית מצריך רוחב סרט שלכבלים אין כרגע בנמצא, כיוון שחלק גדול מהספקטרום שלהם מופנה לאנלוגי, אי לכך יש אילוץ בדחיסת 15 ערוצים לתדר, ולכן כמות נתונים לערוץ היא נמוכה דבר המשליך על איכות תמונה, פיקסליזציה, איכות קול ירודה ועוד.
בעייה נוספת - לא כל מקורות השידור משדרים ב-576.
מבחינת YES - הם סובלים פחות מצפיפות בספקטרום, אין להם שידורים אנלוגיים ואין אצלם שימושים נוספים בספקטרום כפי שיש ל-HOT (שהם צריכים בנוסף גם להעביר נתוני DATA של מודמים או VOIP של טלפוניה), ובכל זאת - איכות השידור אינה מוקפדת, למעט ערוצי הסרטים.
לשאלה זו לא מצאתי מענה - הבעייה היא אולי תקציבית או ברוחב הסרט המושכר מהלווין "עמוס".
בעייה נוספת - לא כל מקורות השידור משדרים ב-576.
מבחינת YES - הם סובלים פחות מצפיפות בספקטרום, אין להם שידורים אנלוגיים ואין אצלם שימושים נוספים בספקטרום כפי שיש ל-HOT (שהם צריכים בנוסף גם להעביר נתוני DATA של מודמים או VOIP של טלפוניה), ובכל זאת - איכות השידור אינה מוקפדת, למעט ערוצי הסרטים.
לשאלה זו לא מצאתי מענה - הבעייה היא אולי תקציבית או ברוחב הסרט המושכר מהלווין "עמוס".
The Black Wax
roeek כתב:7 ערוצי סרטים משדרים סרטים בדומה ל ערוצי YES MOVIES 1234 ועוד ערוץ סרטים אחד פתוח שמשדר סרטים חדשים מאד שרק יצאו ב DVD בדומה ל DVDBOX של YES רק שזה ערוץ ללא תשלום נוסף.EB1000 כתב:המצב של YES הוא עוד טוב. אני מנוי לחבילות דיגיטליות מחול כגון DIGITURK מטורקיה או SHOWTIME מהערב הסעודית או DIGIALB מאלבניה.
מה יש לראות ב-DIGITAL ALBANIA דרך אגב?......
בדיוק כך. דחיסה מתבצעת ממספר מקורות:
* LIVE מלווין
* קידוד סרט מפורמטים שונים (SUPER, DVC,DVD)
*קידוד סורסים אחרים
הדחיסה מתבצעת ע"י מחשבים חזקים הדוחסים את התמונה והפסקול, ולעתים גם נערכות מחדש הגדרות יחס התמונה לכדי התאמתה למסך 4:3 סטנדרטי.
כל הסורסים נכנסים למודולטורים ומשם מתרכזים יחד למשדר אור. זה ממש על קצה המזלג.
* LIVE מלווין
* קידוד סרט מפורמטים שונים (SUPER, DVC,DVD)
*קידוד סורסים אחרים
הדחיסה מתבצעת ע"י מחשבים חזקים הדוחסים את התמונה והפסקול, ולעתים גם נערכות מחדש הגדרות יחס התמונה לכדי התאמתה למסך 4:3 סטנדרטי.
כל הסורסים נכנסים למודולטורים ומשם מתרכזים יחד למשדר אור. זה ממש על קצה המזלג.
The Black Wax
אז בעצם אפשר לצפות לאותו דבר כשיגיעו שידורי HD?
למשל פרק 1080I של נמלטים כפי שניתן למצוא היום ברשת באיכות מדהימה, תעבור קידוד מחדש להורדת ה BR ולחסוך רוחב פס. כלומר אין מה לצפות לשידורי ה HD בארץ, כי כמו ש SD בארץ לא מגיע לרמה של DVD, כך גם HD לא יגיע לרמה של תוכן 1080I איכותי כפי שמשודר בחו"ל.
האם אני צודק או שאני מפספס פה משהו?
או שאולי בשלב ראשון כשיהיה ערוץ בודד הם יוכלו להרשות לעצמם לא לעשות קידוד מחדש, וככל שיהיו יותר ערוצי HD האיכות תרד?
למשל פרק 1080I של נמלטים כפי שניתן למצוא היום ברשת באיכות מדהימה, תעבור קידוד מחדש להורדת ה BR ולחסוך רוחב פס. כלומר אין מה לצפות לשידורי ה HD בארץ, כי כמו ש SD בארץ לא מגיע לרמה של DVD, כך גם HD לא יגיע לרמה של תוכן 1080I איכותי כפי שמשודר בחו"ל.
האם אני צודק או שאני מפספס פה משהו?
או שאולי בשלב ראשון כשיהיה ערוץ בודד הם יוכלו להרשות לעצמם לא לעשות קידוד מחדש, וככל שיהיו יותר ערוצי HD האיכות תרד?
כדי להקצות ערוץ HD ב-1080I ואיכות סאונד סבירה, יש צורך בכ-8MHZ במידה והקידוד הוא MPEG2, וזה הרבה מאוד, כיוון שבאותו רוחב סרט ניתן להעלות 16 ערוצים דיגיטליים באיכות סטנדרטית.
התנאי, היום, לפי הבנתי, להעלאת ערוצי HD נוספים בכבלים הוא או להרחיב את תדרי השידור על מעבר ל-860MHZ או לוותר על השידור האנלוגי התופס כיום כ-400MHZ (כמחצית ! מרוחב הסרט שהוקצה לכבלים).
במידה והכבלים יוותרו על השידור האנלוגי, וייאמצו את קידוד MPEG4 אזי יוכלו להעלות למעלה מ-90 ערוצי HD אך חזון לימים....
התנאי, היום, לפי הבנתי, להעלאת ערוצי HD נוספים בכבלים הוא או להרחיב את תדרי השידור על מעבר ל-860MHZ או לוותר על השידור האנלוגי התופס כיום כ-400MHZ (כמחצית ! מרוחב הסרט שהוקצה לכבלים).
במידה והכבלים יוותרו על השידור האנלוגי, וייאמצו את קידוד MPEG4 אזי יוכלו להעלות למעלה מ-90 ערוצי HD אך חזון לימים....
The Black Wax
אבל מותר להם בכלל לבטל את השרותי האנלוגי?roeek כתב:כדי
במידה והכבלים יוותרו על השידור האנלוגי, וייאמצו את קידוד MPEG4 אזי יוכלו להעלות למעלה מ-90 ערוצי HD אך חזון לימים.......
כמה תחנות HD יוכלו לשדר אם יאמצו את H264 בלי לבטל את השידורים האנלוגים? הרי הם מתכננים לשדר ב MPEG2...