המלצה למצלמה למתחילים - רשימה בפנים
-
Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1756
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
רציתי להרשם לקורס צילום עם אשתי ולהכנס לתחביב. לא יודע לאן זה יוביל אבל כרגע זה כיף.
קיבלתי המלצות על כמה דגמי DSLR. מעוניין בחוות דעתכם.
קנון 1300D עם עדשת טמרון 18-200
קנון 700D עם אותה עדשה
קנון 750D עם עדשת טמרון 18-200
מבחינת תקציב - 3-3.5K. רצוי שנוכל לשדרג בהמשך את מה שצריך ושתהיה נוחה לי ולאשתי.
תודה לעוזרים
ד"א, לא באמת קונה בוואלה, סתם לינקים משם.
קיבלתי המלצות על כמה דגמי DSLR. מעוניין בחוות דעתכם.
קנון 1300D עם עדשת טמרון 18-200
קנון 700D עם אותה עדשה
קנון 750D עם עדשת טמרון 18-200
מבחינת תקציב - 3-3.5K. רצוי שנוכל לשדרג בהמשך את מה שצריך ושתהיה נוחה לי ולאשתי.
תודה לעוזרים
ד"א, לא באמת קונה בוואלה, סתם לינקים משם.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6683
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 703 פעמים
זה אכן נושא שחוזר על עצמו כמה פעמים בחודש.
בעיקרון, רק לא 1300 חסלה הרבה פיצרים והיא נחותה מכל בחינה. כמובן שאת ה750 זה הגוף היותר חדש ומתקדם, ה700 בעלת החישן הישן יותר מה שאומר שאתה יכול לקנות כל מצלמה החל מ500D עד ה700 ולא תראה הבדל ביניהם.
בכל מקרה, לקנות עדשת סופר זום ולשים על מצלמת DSLR זאת הטעות הכי נפוצה של מתחילים. אתה לא תהנה מה צילום בגלל האיכות הגרועה של העדשה וגם לא תלמד כלום כי היא מואד מוגבלת.
לא הבנתי, אתם קונים שני מצלמות ביחד?
בלי קשר, מצלמות קונים מחנות צילום, מקום שיתן לכם שרות, אחריות ויכולת לראות את הציוד ולגעת בו. בטח לא בוולא שופס.
בעיקרון, רק לא 1300 חסלה הרבה פיצרים והיא נחותה מכל בחינה. כמובן שאת ה750 זה הגוף היותר חדש ומתקדם, ה700 בעלת החישן הישן יותר מה שאומר שאתה יכול לקנות כל מצלמה החל מ500D עד ה700 ולא תראה הבדל ביניהם.
בכל מקרה, לקנות עדשת סופר זום ולשים על מצלמת DSLR זאת הטעות הכי נפוצה של מתחילים. אתה לא תהנה מה צילום בגלל האיכות הגרועה של העדשה וגם לא תלמד כלום כי היא מואד מוגבלת.
לא הבנתי, אתם קונים שני מצלמות ביחד?
בלי קשר, מצלמות קונים מחנות צילום, מקום שיתן לכם שרות, אחריות ויכולת לראות את הציוד ולגעת בו. בטח לא בוולא שופס.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מציע לך לשאול את tvholic אם הוא מרוצה. יותר נכון אישרו שעברה קורס מרוצה.
Bugy. היה לנו "וויכוח דומה" בשרשור ההוא.
כשאשתו הלכה לקורס למרות שציידתי אותה בעדשת 35 מ"מ של ניקיון המדריך התעקש שתתחיל עם עדשה 18-140.
אני בהחלט מסכים. לפני שמגיעים לרמות שאפשר להשתמש בעדשות כאלה יש זמן. בדרך צריך ללמוד לתפעל את המצלמה וגם להשתמש בה לצילומים. לא פעם צילומי משפחה שם עדשת זום זה אחלה.
Bugy. היה לנו "וויכוח דומה" בשרשור ההוא.
כשאשתו הלכה לקורס למרות שציידתי אותה בעדשת 35 מ"מ של ניקיון המדריך התעקש שתתחיל עם עדשה 18-140.
אני בהחלט מסכים. לפני שמגיעים לרמות שאפשר להשתמש בעדשות כאלה יש זמן. בדרך צריך ללמוד לתפעל את המצלמה וגם להשתמש בה לצילומים. לא פעם צילומי משפחה שם עדשת זום זה אחלה.
-
Avi_h
- חבר ותיק

נקנה מצלמה אחת בחנות מוכרת. ציוד כמובן בחו"ל.
לקורס אשאיל מצלמה נוספת מחבר.
קראתי את השרשור. לבסוף נקנתה שם 760D
2 הגרסאות שמופיעות נמצאות בתקציב:
Canon EOS 760D + 18-135 STM Kit
או
Canon EOS 760D + 18-55 STM Kit
?
לקורס אשאיל מצלמה נוספת מחבר.
קראתי את השרשור. לבסוף נקנתה שם 760D
2 הגרסאות שמופיעות נמצאות בתקציב:
או
?
72o
@Avi_h
אני לא יודע באיזה קורס אתם מתכוונים ללמוד, אבל באופן אישי, אני חושב שהקורסים הקצרים האלה הם בזבוז זמן וכסף, בטח אם אתם לא מפוקסים על תחום צילום מסויים, והולכים על קורס "כללי". האינטרנט כיום גדוש באלפי פורומים וקורסים מלאים חינמיים, שבהם תוכל ללמוד החל ממושגי יסוד של ציוד, טכנולוגיה וטכניקות צילום, עד לרמות מתקדמות יותר של צילום ועיבוד תמונה, ולא רק זה, אלא גם להעלות עבודות, להתייעץ ולקבל משוב ממגוון צלמים אחרים.
אני מתאר לעצמי שיהיו כאלה שיחלקו על הדברים הנ"ל, אבל זו תחושתי כאחד שצילום הוא תחום עיסוקו כבר שנים רבות מאוד, ובעברו לימודי צילום ומולטימדיה מלאים במכללת הדסה ועוד.
בכל אופן, מה שלא תחליטו, שיהיה בהצלחה לשניכם.
אני לא יודע באיזה קורס אתם מתכוונים ללמוד, אבל באופן אישי, אני חושב שהקורסים הקצרים האלה הם בזבוז זמן וכסף, בטח אם אתם לא מפוקסים על תחום צילום מסויים, והולכים על קורס "כללי". האינטרנט כיום גדוש באלפי פורומים וקורסים מלאים חינמיים, שבהם תוכל ללמוד החל ממושגי יסוד של ציוד, טכנולוגיה וטכניקות צילום, עד לרמות מתקדמות יותר של צילום ועיבוד תמונה, ולא רק זה, אלא גם להעלות עבודות, להתייעץ ולקבל משוב ממגוון צלמים אחרים.
אני מתאר לעצמי שיהיו כאלה שיחלקו על הדברים הנ"ל, אבל זו תחושתי כאחד שצילום הוא תחום עיסוקו כבר שנים רבות מאוד, ובעברו לימודי צילום ומולטימדיה מלאים במכללת הדסה ועוד.
בכל אופן, מה שלא תחליטו, שיהיה בהצלחה לשניכם.
-
Avi_h
- חבר ותיק

הקורס הוא של צלם מקצועי בעל נסיון רב בהדרכה ואורכו 13 מפגשים. זה יעזור לנו לקבל את החומר בצורה מסודרת וגם זמן איכות זוגי.Lee כתב:@Avi_h
בכל אופן, מה שלא תחליטו, שיהיה בהצלחה לשניכם....
הקורס הוא לא הנושא פה, רק ציינתי זאת בפתיח.
בתור טירון מוחלט אני שואל פה לגבי המצלמה שנרכוש. אני בטוח שבהמשך הדרך נדע לבחור באופן עצמאי ע"פ הנסיון שנרכוש.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אתה לא באותו השרשור נקנתה שם ניקון. D5300 עם 18-140.
אני יודע כי גם אני קניתי אחריו (אנחנו חברים מחוץ לפורום).
תענוג.
תשומת הלב שההחלטה בין ניקון לקנון הינה בעיקר מה יש לחברים שלך. או אם אתה צריך וידאו.
אם יש לחברים של קנון - קנה קנון - גם לעזרה, גם להחלפת ציוד/ניסויים.
אני יודע כי גם אני קניתי אחריו (אנחנו חברים מחוץ לפורום).
תענוג.
תשומת הלב שההחלטה בין ניקון לקנון הינה בעיקר מה יש לחברים שלך. או אם אתה צריך וידאו.
אם יש לחברים של קנון - קנה קנון - גם לעזרה, גם להחלפת ציוד/ניסויים.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·זה רק אומר משהו על הרמה של הקורס והמדריך, לא במון שלישי, אלה מה המטרה של הקורס.Itay_Pollak כתב: כשאשתו הלכה לקורס למרות שציידתי אותה בעדשת 35 מ"מ של ניקיון המדריך התעקש שתתחיל עם עדשה 18-140.
אני בהחלט מסכים. לפני שמגיעים לרמות שאפשר להשתמש בעדשות כאלה יש זמן. בדרך צריך ללמוד לתפעל את המצלמה וגם להשתמש בה לצילומים. לא פעם צילומי משפחה שם עדשת זום זה אחלה....
אבל יכול להיות שאנחנו מדברים על דברים אחרים. כשאני שומע קורס צילום, זה אומר לי לימוד נושאים מסויימים כמו תאורה מעשית, חשיפה מתאימה, שימוש ברקע, קומפוזיציה, וכמובן כל החלק הטכני של צילום בנוסף לחלק המעשי. יכול להיות שאתה מדבר על קורס מסוג אחר, שבו מלמדים אותך להחזיק את המצלמה, לשים על מצב אוטומטי או חצי אוטומטי, לכוון וללחוץ. בנוסף לחלק טכני קצר על יסודות הצילום וחלק על תפעול המצלמה. אלה קורסים שונים...כמו ש-LEE כתב.
לדעת זה הרבה יותר פשוט ללמוד כשיש לך פחות הפרעות ומשתנים. עדשות פרים מספקות צמצם קבוע ומוקד קבוע, מה שאומר שאתה יכול להתרכז בדברים אחרים, יותר חשובים כמו קומפוזיציה, תאורה וכודמה...לא מבין למה עדשת פריים זה משהו שצריך להגיע אליו אחרי רמה מסויימת. זאת עדשה רגילה לכל דבר רק בלי החסרונות והמגבלות של עדשות זום מודרניות (הפשוטות יותר כמובן), מצד אחד, ומצד שני אין להן את כל הטריקים הממוחשבים שעושים חלק גדול מהדברים שהצלם צריך לעשות. ולכן יותר פשוט ללמוד איתן.
אבל אני אשאל אותך שאלה אחרת, איפה ראית בשרשור שהזכרתי אפילו במילה אחת עדשת פריים או לוותר על עדשות זום?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

הדעה שלי היא שמי שמתחיל עם DSLR קודם צריך לדעת להשתמש/להבין את הבסיס בDSLR, ואת היתרונות.
רק אחרי שנכנסים לעניין - אפשר לעבור לקורסים מתקדמים. אם רוצים, או להשאר עם הידע הקיים אם מספק.
לגבי עדשות הזום/פריים - התחושה שאני מקבל שכל פעם שמישהו מזכיר עדשות זום יש כאן הפחדה כאילו התמונות יצאו פשוט נוראיות.
אבל לקחת מישהו שעד לפני שנייה צילם עם הסלולר ופתאום לתת לו עדשת זום (של ניקון/קנון) ולהגיד לו שהתמונות יצאו נוראיות זה פשוט קשקוש בעיניי.
האם התמונות לא באותה איכות כמו עדשת פריים/באמצע מהלך העדשה - כן. האם הן עדיין באיכות גבוהה - כן!
רק אחרי שנכנסים לעניין - אפשר לעבור לקורסים מתקדמים. אם רוצים, או להשאר עם הידע הקיים אם מספק.
לגבי עדשות הזום/פריים - התחושה שאני מקבל שכל פעם שמישהו מזכיר עדשות זום יש כאן הפחדה כאילו התמונות יצאו פשוט נוראיות.
אבל לקחת מישהו שעד לפני שנייה צילם עם הסלולר ופתאום לתת לו עדשת זום (של ניקון/קנון) ולהגיד לו שהתמונות יצאו נוראיות זה פשוט קשקוש בעיניי.
האם התמונות לא באותה איכות כמו עדשת פריים/באמצע מהלך העדשה - כן. האם הן עדיין באיכות גבוהה - כן!
-
Avi_h
- חבר ותיק

חברים, מחזיר רגע את השרשור לנושא שלשמו הוא נפתח.Avi_h כתב: 2 הגרסאות שמופיעות נמצאות בתקציב:
או
?...
ראיתי שהומלץ פה בפורום על גוף פשוט ועדשות טובות. האם ה 760D בחירה טובה להתחיל?
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אני מבין מה אתה אומר, אכן, אחרי שמצלמים מעט, מתחילים להבין עד כמה העדשות זום זה לא חובה וכמה העדשות פריים יכולות לתת יותר, בפחות. אבל, בשום שלב לא אמרתי מילה נגד עדשות זום ובכלל לא הזכרתי עדשות פריים, אף מילה. אמרתי: "סעדשת סופר זום" אלה עדשות גרוע, פשרה בכמה מובנים, והיא לא ממולצת ללימוד צילום גם כי קשה ללמוד 3 משתנים כמו צמצם, ISO ומהירת תריס ואיך הם משפיעים על התמונה בזמן שהצמצם משתנה לך כל פעם שאתה משנה את אורך המוקד. עדשת זום סטנדרתי עם צמצם קבוע יתנו תוצאות הרבה יותר טובות והמחיר די נמוך וכמובן הרבה יותר פשוט ללמוד איתן כי הן עדשות אמיתיות ולא סוג של פשרה טכנולוגית.Itay_Pollak כתב:הדעה שלי היא שמי שמתחיל עם DSLR קודם צריך לדעת להשתמש/להבין את הבסיס בDSLR, ואת היתרונות.
האם התמונות לא באותה איכות כמו עדשת פריים/באמצע מהלך העדשה - כן. האם הן עדיין באיכות גבוהה - כן!...
אז תפריד בין מה שאמרתי למה שאתה מרגיש
- BUGY
- חבר מכור קשה

·הי אבי, איתך:Avi_h כתב:חברים, מחזיר רגע את השרשור לנושא שלשמו הוא נפתח.......
ראיתי שהומלץ פה בפורום על גוף פשוט ועדשות טובות. האם ה 760D בחירה טובה להתחיל?...
אכן, עדיף גוף פשוט ועדשות טובות על פני גוף טוב ועדשות גרועות. בשביל לקבל איכות מקסימלית.
בעיקרון ה760 היא מעולה ואין הבדל רב בין שני העדשות, כך שהבחריה פה היא לגמרי מה שאתה מעדיף, יותר "זום" או חבילה קטנה, זולה וקומפקטית יותר, לא בהרבה אבל, אבל לידיים קטנות זה יכול להיות הבדל גדול. ה135-18 היא העדשה היותר פופולרית בגלל הזום הנוסף. אבל, אתה צריך להבין, אלה עדשות קיט, הן נותנות תמורה מעולה ויש להן איכות טובה אבל הן מתפשרות על הצמצם בשביל זה. כלומר הצמצם המקסימלי יחסית גדול (לא מכניס הרבה אור ולכן בערב צריך להגדיל את הזמן חשיפה או הISO -יש לזה השפע שלילית).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

@bugy - הבעייה היא שמה שאתה אומר - עם ההסבר יכול להיות מובן למישהו שכבר התנסה ו/או מנוסה.
אבל למישהו חדש אתה אומר דברים שנראים כמו הנחות אבסולוטיות. קצת כמו itay123 שאומר - שמערכות הכיול ברסיברים לא רלבנטיים.
אבל למישהו חדש אתה אומר דברים שנראים כמו הנחות אבסולוטיות. קצת כמו itay123 שאומר - שמערכות הכיול ברסיברים לא רלבנטיים.