ההתפשרות היא לא רק בצמצם, אלא בכלל באיכות האופטית של העוצמית (עדשה), שנובעת מהמבנה הפנימי של האלמנטים בתוכה, לעומת עדשות איכותיות עם אורך מוקד קבוע או טווח זום קטן יותר.BUGY כתב:ה135-18 היא העדשה היותר פופולרית בגלל הזום הנוסף. אבל, אתה צריך להבין, אלה עדשות קיט, הן נותנות תמורה מעולה ויש להן איכות טובה אבל הן מתפשרות על הצמצם בשביל זה. כלומר הצמצם המקסימלי יחסית גדול (לא מכניס הרבה אור ולכן בערב צריך להגדיל את הזמן חשיפה או הISO -יש לזה השפע שלילית)..........
המלצה למצלמה למתחילים - רשימה בפנים
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6683
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 703 פעמים
·תסביר את זה ל-Itay_PollakLee כתב:ההתפשרות היא לא רק בצמצם, אלא בכלל באיכות האופטית של העוצמית (עדשה), שנובעת מהמבנה הפנימי של האלמנטים בתוכה, לעומת עדשות איכותיות עם אורך מוקד קבוע או טווח זום קטן יותר..........
- BUGY
- חבר מכור קשה

·לא הבנתי אותך...מה הכוונה מה "שאני אומר"? זה לא שזאת דעתי, זה לא נתון בלתי מוחשי כמו שיפור הצליל משינוי לכבלים אודיאופילים או הוספת "חשמל נקי" למערכת. זאת פיזיקה בסיסי, זאת לא דעתי שעדשות הקיט מוגבלות אופטית ושהן פשרה אחד גדולה בכל מובן. זאת לא דעתי שעדשת פריים נותן לך צמצם ענק ולא משתנה, מכניסה המון אור, מוציא בוקה חלק ואחיד יותר, הפוקוס מהיר ואמין יותר, המבנה חזק יותר, שהרזולוציה שלהן נמוכה יחסית, הקונטרסט גרוע, הצבים לא משהו...אז כן, זה אלה דברים אבסולוטיים, לא כי זה מה שאני חושב או מאמין, אלה כי אלה העובדות. משתמשים בזכוכית קטנה, באיכות בינונית, עם ציפויים בסיסים והכל בתוך גוף לפסטי זול.Itay_Pollak כתב:@bugy - הבעייה היא שמה שאתה אומר - עם ההסבר יכול להיות מובן למישהו שכבר התנסה ו/או מנוסה.
אבל למישהו חדש אתה אומר דברים שנראים כמו הנחות אבסולוטיות. קצת כמו itay123 שאומר - שמערכות הכיול ברסיברים לא רלבנטיים....
אבל אני לא אומר שאין להם מקום, במיוחד לצלם המתחיל, אלה אני אומר שאם כבר נכנסים לתחום הזה, של DSLR, אז לפחות לטעום קצת מהעולם הזה עד סוף. וזה אומר עדשות עדשות ועוד עדשות. זה כל "הקטע", זה היתרון הגדול של המערכת הזאת, תנצל אותה, תשתמש בה. למה לקנות גוף עם 25 מגהפיקסל ועדשות שלא יכולת להגיע לחצי מזה? לא אומר רק פריים, אבל גם, לא רק קיט אחת על גוף וזהו.
תשים עדשת פנקיק קטנקטה על גוף כניסה ויש לך מערכת מאוד מאוד קלה וקטנה. תשים עדשת 85 1.8 ויש לך מכונת פורטרטים ונוף מדהימה. עם בוקה חלבי ויפה שאף עדשת קיט פשוט לא יכול לספק. אתה אומר זה לא לכולם, לא לחדשים...אני אומר הפוך, זה בדיוק לחדשים וזה מאוד לכולם.
מי לא רוצה לצלם את המשפחה שלו, הילדים בתוך הבית, ביער מוצל, בתנוע מהירה? כולנו, ועדשות טובות, אפילו ה50 הזולה, יכולות לתת לנו תוצאות בתנאים שהקיט פשוט לא יכולה בלי להורדי את המהירות למצב חסר שימוש או לעלות את הISO עד למצב שהפלט מאבד את כל החדות. אתה אומר זה לא למתחיל כי הוא קודם צריך ללמוד, ללמוד מה? איך לצלם על אוטומט עם צמצם משתנה בעדשות שמחייבות תיקון אוטומטי בתוך הגוף אחרת יש יותר מדי בעיות אופטיות בפלט?
תראה, אני, ועוד רבים אחרים, למדנו את זה בסוף וחבל שזה היה בסוף. אם היתי יכול לוותר מראש על כל השלב של עדשות הקיט ולעבור ישר לעדשות אמיתיות, היתי גם לומד הרבה יותר מהר, גם נהנה בתהליך וגם חוסך הרבה כסף. אז למה לי לא להמליץ לאנשים ללמוד מהטעיות שלי ושל אחרים?
או בהשווא לק"ב: זה כמו ההבדל בין רמקול מלא, וופר6.5 אינץ, טוויטר 1 אינץ איכותי בתוך תיבה גדולה מעץ מול סאונדבר או מערכות ה5.1 הקטנות ב2000 שקל....***, פשרה. עובד, כן. מתאים להרבה אנשים, כן. אבל למתחיל בתחום האודיו, אתה תמליץ על סט 5.1 זול שממנו הוא לא יכול לגדול ולהתפתח, לא ילמד כלום על סאונד, או, זוג רמקולים מדפיים טובים מיד שניה ומגבר שלהם הוא יוכל להוסיף בהמשך גם סטנר, סאב...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
מה שאני אומר בקצרה.
מישהו שפעם ראשונה נוגע במצלמת DSLR - יש לו הרבה מה ללמוד, עוד לפני שהוא בכלל מבין את כל עולם המושגים.
מי שישר יודע שהוא הולך לצלם פרחים כי זה מה שמעניין אותו (סתם נתפסתי לנושא) אז סבבה - נכון - סוג עדשה אחת תתאים לו.
האם יש התפשרות בעדשת זום? כן. האם למישהו שמתחיל זה יפריע? לא. בטח למי שמגיע ממצלמת סופר זום, ומצפה לקבל זום ביד.
מה שאני אומר - יש גם את נושא השימושיות. עדשת זום גדולה עוזרת בזה מאוד.
האם התמונות יוצאות חדות כתער או "ארטיסטיות" - לא.
האם הן נותנות למשתמש איכות תמונה טובה בהרבה מסמאטרפון + זום טוב - כן. (ואפשרות צילום מהיר יותר וכד').
בקיצור - לאדם הנורמטיבי, שמשחק עם המצלמה פעם בשבוע, ורוצה גם לצלם משפחה וכד' - עדיף עדשה כזו בהתחלה ולהוסיף עדשות ומשחק בהמשך.
אני חושב שאם הייתי מתחיל ישר עם עדשת 35 מ"מ - אולי היו יוצאות לי תמונות מדהימות, אבל הרבה פחות תמונות משפחה וכו'.
אבל יאללה - חפרנו.
משפט אחרון - הבעייה שלי עם מה שאתה קוראים התפשרות זה שזה עלול להשמע למי שעוד אין לו מצלמה כאילו הוא קונה מערכת AIO. וזה ממש לא המצב.
מישהו שפעם ראשונה נוגע במצלמת DSLR - יש לו הרבה מה ללמוד, עוד לפני שהוא בכלל מבין את כל עולם המושגים.
מי שישר יודע שהוא הולך לצלם פרחים כי זה מה שמעניין אותו (סתם נתפסתי לנושא) אז סבבה - נכון - סוג עדשה אחת תתאים לו.
האם יש התפשרות בעדשת זום? כן. האם למישהו שמתחיל זה יפריע? לא. בטח למי שמגיע ממצלמת סופר זום, ומצפה לקבל זום ביד.
מה שאני אומר - יש גם את נושא השימושיות. עדשת זום גדולה עוזרת בזה מאוד.
האם התמונות יוצאות חדות כתער או "ארטיסטיות" - לא.
האם הן נותנות למשתמש איכות תמונה טובה בהרבה מסמאטרפון + זום טוב - כן. (ואפשרות צילום מהיר יותר וכד').
בקיצור - לאדם הנורמטיבי, שמשחק עם המצלמה פעם בשבוע, ורוצה גם לצלם משפחה וכד' - עדיף עדשה כזו בהתחלה ולהוסיף עדשות ומשחק בהמשך.
אני חושב שאם הייתי מתחיל ישר עם עדשת 35 מ"מ - אולי היו יוצאות לי תמונות מדהימות, אבל הרבה פחות תמונות משפחה וכו'.
אבל יאללה - חפרנו.
משפט אחרון - הבעייה שלי עם מה שאתה קוראים התפשרות זה שזה עלול להשמע למי שעוד אין לו מצלמה כאילו הוא קונה מערכת AIO. וזה ממש לא המצב.
-
Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1756
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
שרשור מעניין. תודה על המידע.
אז אם אני מעבד את כל מה שנאמר פה ומניח בכל מקרה העדשות בלינקים שציינתי יהיו סבבה למצלם המתחיל אז מטעמי חסכון, עדיף כבר לקחת את
Canon EOS 760D + 18-55 STM Kit ?
חוסך כ 700 ש"ח על עדשה שבכל מקרה אחליף בהמשך ותהיה טובה לצרכים שלי עכשיו.
הגיוני?
אז אם אני מעבד את כל מה שנאמר פה ומניח בכל מקרה העדשות בלינקים שציינתי יהיו סבבה למצלם המתחיל אז מטעמי חסכון, עדיף כבר לקחת את
הגיוני?
72o
- BUGY
- חבר מכור קשה

·בהחלט. ההבדל העיקרי בין העדשות זה ה"זום". כך שאם ה55 מ"מ המקסימאלי מספיק לך, אין צורך ללכת על ה18-135, במיוחד עם יש לך כבר עכשיו מחשבה על שדרוג.Avi_h כתב:שרשור מעניין. תודה על המידע.
הגיוני?...
אחרי כל הדיבורים על עדשות שהן לא קיט, אני חייב להוסיף:
היתי ממליץ לשלב את ה50 מ"מ 1.8 של קנון. עדשה קלאסית שלהן במחיר סביר מאוד של פחות מ500 שקל חדשה ויש ביד שניה ב300.
https://www.erlich.co.il/shop/%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/canon-ef-50mm-f1-8-stm/
מצד שני, בקורס אחרי כמה שיעורים כבר יהיה לך יותר ברור מי נגד מי