מוטרד מאוסף התלונות פה על האיכות של ה B7
אני לא מדבר על השרות של ח.י, יכול להיות שזה באמת עומס אדיר.
אבל הרבה מתלוננים על רמת איכות ובעיות בטלויזיה, כתמים במסך, פס שחור, פס אפור...
עוד לא קיבלתי את הטלויזיה, ככה שגם אפשר עוד להתחרט.
האם יש מה לחשוש ? והאם התופעות האלו מוכרות גם ב C7 (לא ראיתי תלונות עליה בפורום- אבל גם לא כל כך הרבה אנשים קנו אותה).
אבל הרבה מתלוננים על רמת איכות ובעיות בטלויזיה, כתמים במסך, פס שחור, פס אפור...
עוד לא קיבלתי את הטלויזיה, ככה שגם אפשר עוד להתחרט.
האם יש מה לחשוש ? והאם התופעות האלו מוכרות גם ב C7 (לא ראיתי תלונות עליה בפורום- אבל גם לא כל כך הרבה אנשים קנו אותה).
פחות או יותר 150 העמודים הראשונים בשרשור הזה בAVS עוסקים בבעיות vignetting ובעיקר banding (פסים אנכיים לכל רוחב המסך שנראים בתכנים הקרובים לשחור) בC7.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8338
- נתן תודות: 782 פעמים
- קיבל תודות: 1182 פעמים
עדיין לא קיים פאנל OLED שהוא אחיד ונקי לגמרי מפסים וגוונים מעט שונים בפאטרנים אפורים. מה שכן יש זה פאנלים בהם זה כמעט לא מורגש ופאנלים שזה ממש בולט. כתמים כמו זה שהציג לדוגמא החבר @evgenetic זה פעם ראשונה שאני רואה. (לא אומר שלא היה קיים עוד לפני, פשוט לא יצא לי לראות בעיניים דבר כזה)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@tzahi
·
לא חושב שזה משהו שנוצר לו פתאום, אבל ייתכן שיכול לקרות, לא ממש יודע לקבוע.
מבחינת אחריות - אני לא ממש יודע איך היצרן מתייחס לזה. אני מניח שזו החלטה פר תלונה בהתאם לחומרת הבעיה הספציפית אצל הלקוח.
במסך OLED הנוכחי שלי שנמצא איתי שנתיים (ה- 55EC939Y) יש מעט פסים אנכיים דקים ויש מעט החשכה בקצוות ביחס למרכז. נשאר כמו שהוא מהיום הראשון, לא השתפר ולא נהיה גרוע יותר. לא כזה אישיו ספציפית אצלי וזה ממש לא הפריע לי להנות מהמסך. כן, רואים את זה בפאטרנים אפורים אבל זה כלל לא נראה אצלי בתכן אמיתי. (אולי מעט את הקצוות הכהים בתכנים שהם ממש כהים בחדר חשוך, אבל לא מעבר).
·
לא חושב שזה משהו שנוצר לו פתאום, אבל ייתכן שיכול לקרות, לא ממש יודע לקבוע.
מבחינת אחריות - אני לא ממש יודע איך היצרן מתייחס לזה. אני מניח שזו החלטה פר תלונה בהתאם לחומרת הבעיה הספציפית אצל הלקוח.
במסך OLED הנוכחי שלי שנמצא איתי שנתיים (ה- 55EC939Y) יש מעט פסים אנכיים דקים ויש מעט החשכה בקצוות ביחס למרכז. נשאר כמו שהוא מהיום הראשון, לא השתפר ולא נהיה גרוע יותר. לא כזה אישיו ספציפית אצלי וזה ממש לא הפריע לי להנות מהמסך. כן, רואים את זה בפאטרנים אפורים אבל זה כלל לא נראה אצלי בתכן אמיתי. (אולי מעט את הקצוות הכהים בתכנים שהם ממש כהים בחדר חשוך, אבל לא מעבר).
סתם סקרנות, יש במסך בעיות אז מדוע העדפתי אותו על אחרים?
על מה התלהבתי ממנו? אולי בגלל ש Rtings שיכנע אותי?
אין לי תשובה
גם לא אסכים שהמסך הישן שאצלי אראה בו יותר טוב.
האמת כמו כותרת השרשור - גם אני מוטרד.
מקווה שאהנה מהמסך ואקבל פנל בגדר הטוב ובתחום הנורמל.
על מה התלהבתי ממנו? אולי בגלל ש Rtings שיכנע אותי?
אין לי תשובה
גם לא אסכים שהמסך הישן שאצלי אראה בו יותר טוב.
האמת כמו כותרת השרשור - גם אני מוטרד.
מקווה שאהנה מהמסך ואקבל פנל בגדר הטוב ובתחום הנורמל.
נערך לאחרונה על ידי sky1sky10 ב 29/11/2017 13:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
אנשים מחפשים את המסך המושלם. אין דבר כזה. לכל מסך יש את הבעיות שלו. ב-LCD יש DSE, יש זליגות אור, יש הילות ועוד המון בעיות. זה לא קשור ליצרן מסויים, אלא פשוט קשור לאופן שבו מייצרים את הפאנלים ועד כמה מעמיקה בדיקת ה-QA של אותו יצרן פאנלים ויצרן ה-TV, ומה נחשב מבחינתם לתקין ומה לא.
אז OLED גם לא מושלם, ושם יש את הבעיה באפור כהה. אם לא תחפשו את הבעיות האלה, סביר להניח שגם לא תמצאו אותן, ולא תשימו אליהן לב.
מניסיון, ברגע שאתה מחפש את הבעיה עם פאטרנים, ומוצא אותן, כבר לא תוכל להתעלם מהן.
אם אתם מרוצים מהתמונה, אל תחפשו צרות. אם התופעה תהיה מוגזמת במסך שלכם, ותפריע לצפייה רגילה, אז כדאי לבדוק את זה ולפנות ל-ח.י. להחלפה\החזרה.
אז OLED גם לא מושלם, ושם יש את הבעיה באפור כהה. אם לא תחפשו את הבעיות האלה, סביר להניח שגם לא תמצאו אותן, ולא תשימו אליהן לב.
מניסיון, ברגע שאתה מחפש את הבעיה עם פאטרנים, ומוצא אותן, כבר לא תוכל להתעלם מהן.
אם אתם מרוצים מהתמונה, אל תחפשו צרות. אם התופעה תהיה מוגזמת במסך שלכם, ותפריע לצפייה רגילה, אז כדאי לבדוק את זה ולפנות ל-ח.י. להחלפה\החזרה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

·tzahi כתב:@jacko-il
·
אז איך סדרה 7 מקבלים כאלו ציונים גבוהים בכל אתרי ההשואות הרציניים ?
לא ראיתי שתופעה זו מוזכרת והאם לדעתך זה צריך להיות שיקול ברכישה (לא חושב שיש לי עין חדה מידי, אבל בכל זאת, מסך יקר) ?...
כמעט בכל ביקורת על מסך OLED באתרי הסקירה הרציניים הנושא נבדק ומדווח בביקורת.
להלן מספר דוגמאות (יש עוד, סתם ככה משהו שליקטתי בכמה דקות)
ציטוט מביקורת ל- 55B7 מאתר avforums:
ציטוט מביקורת ל- 55B7 מאתר HDTVtest:However there was slight banding present but in fairness we have seen this on every OLED TV we've tested and it was less obvious than on the Sony A1 or Panasonic EZ1002. We should also stress that this banding wasn't apparent when watching normal content....
ציטוט מביקורת ל- 55B7 מאתר FlatpanelsHD:Our OLED55B7V retail sample exhibited no vignetting or reverse vignetting on 1% to 4% above-black full-field grey rasters after adequate run-in and compensation cycle completion, but there remained some thin vertical streaks which thankfully did not bother us in real-life viewing....
יש גם בדרך כלל בביקורות הנ"ל גם תמונות המראות על מה הם מדברים. וכאמור, אפשר להמשיך עם זה הלאה לעוד מגוון ביקורות גם על מסכים אחרים, הבכירים יותר של LG בהיררכיה וגם אחרים של סוני, פנסוניק ופיליפס.B7 is no exception. The panel exhibited some banding on a 5% grey pattern but we did not observe it during practical use....
וכמור שארתור רשם - אין מסכים מושלמים. כל טכנולוגיה עם המגבלות/מחלות שלה.