טיפים לכיוון והצבה נכונה של סאב בבקשה
היי,
במזל טוב קניתי את הסאב של מוראל Active 8. אני מתכוון לחבר אותו היום למערכת.
אם למישהו יש אי אלו קווים מנחים לכיוונון והצבה של הסאב אני אשמח ללמוד.
כמה שאלות שככה קפצו לי:
1. האם ברמה הזו של סאב כדאי להשקיע בכבל יעודי לסאב (ראיתי כזה של חברת lexus)
2. יש בסאב בחירת crossover כמו גם ברסיבר, מי מהם שולט? איך לכוון?
3. בסאב יש שני כניסות (left, right), בשביל מה? הרי ממילא ברסיבר יש יציאה אחת, למי לחבר?
4. יש בורר polarity, מה זה?
5. מקווה שלא שאלה מטומטמת מדי....יש לי מיטה זוגית בגובה של הסאב בדיוק. מה יקרה אם אני אשים את הסאב מתחתיה..?
6. מה עושה הווליום בסאב ואיך הוא מתקשר לווליום של המגבר?
זהו בערך, אם יש עוד טיפים, אני אשמח.
במזל טוב קניתי את הסאב של מוראל Active 8. אני מתכוון לחבר אותו היום למערכת.
אם למישהו יש אי אלו קווים מנחים לכיוונון והצבה של הסאב אני אשמח ללמוד.
כמה שאלות שככה קפצו לי:
1. האם ברמה הזו של סאב כדאי להשקיע בכבל יעודי לסאב (ראיתי כזה של חברת lexus)
2. יש בסאב בחירת crossover כמו גם ברסיבר, מי מהם שולט? איך לכוון?
3. בסאב יש שני כניסות (left, right), בשביל מה? הרי ממילא ברסיבר יש יציאה אחת, למי לחבר?
4. יש בורר polarity, מה זה?
5. מקווה שלא שאלה מטומטמת מדי....יש לי מיטה זוגית בגובה של הסאב בדיוק. מה יקרה אם אני אשים את הסאב מתחתיה..?
6. מה עושה הווליום בסאב ואיך הוא מתקשר לווליום של המגבר?
זהו בערך, אם יש עוד טיפים, אני אשמח.
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- shlomy2000
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 166
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תודה על המאמר,
שאלה
הרמקולים שלי יורדים עד 45dB (לפי נתוני יצרן בכל אופן). אני רוצה לדעת כיצד לכוון את הקרוס אובר במגבר ואיך בסאב. אני יודע שתאמרו לי להקשיב ולהחליט לבד, אבל בכל זאת אני רוצה לקבל כיוון כללי למה צריכים הערכים של הקרוס אובר במגבר ובסאב. כרגע הם מכוונים ל 60 בשניהם.
תודה, אופיר
שאלה
הרמקולים שלי יורדים עד 45dB (לפי נתוני יצרן בכל אופן). אני רוצה לדעת כיצד לכוון את הקרוס אובר במגבר ואיך בסאב. אני יודע שתאמרו לי להקשיב ולהחליט לבד, אבל בכל זאת אני רוצה לקבל כיוון כללי למה צריכים הערכים של הקרוס אובר במגבר ובסאב. כרגע הם מכוונים ל 60 בשניהם.
תודה, אופיר
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
אז כך: אני אומר לך כיצד אני מכוון ולפי דעתי זה נותן את השילוב הכי טוב. לפחות אצלי:)
את ה-CROSS של הרסיבר שים בהכי נמוך שאפשר
את ה-CROSS של הסאב תשים ברמה קצת יותר גבוהה מהרמקולים. אני מניח שהתכוונת ל45HZ ולא DB. אם זה 45 אז בסאב תכוון על 50HZ
את עוצמת הוולויום של הסאב תשים בערך כמו שעון שמראה 10
דווח איך יצא:)
את ה-CROSS של הסאב תשים ברמה קצת יותר גבוהה מהרמקולים. אני מניח שהתכוונת ל45HZ ולא DB. אם זה 45 אז בסאב תכוון על 50HZ
דווח איך יצא:)
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
זה תלוי גם ב-SLOP של הקרוס וב-SLOP של הרמקול.
זה לא שב-45 הרץ הרמקול מפסיק, אלא יש ירידה בעוצמה וזה יורד עם התדר.
כנ"ל בסאב, ולכן ללא ציוד מדידה בלתי אפשרי לעשות את זה מדעית.
האוזן היא הכלי הכי טוב שיש לך כרגע, שים טיפה מעל ותנסה להרגיש עם יש לך "חור" או "חפיפת יתר".
זה לא שב-45 הרץ הרמקול מפסיק, אלא יש ירידה בעוצמה וזה יורד עם התדר.
כנ"ל בסאב, ולכן ללא ציוד מדידה בלתי אפשרי לעשות את זה מדעית.
האוזן היא הכלי הכי טוב שיש לך כרגע, שים טיפה מעל ותנסה להרגיש עם יש לך "חור" או "חפיפת יתר".
שאלת הבהרה..
ויק שלוםVick כתב:אז כך: אני אומר לך כיצד אני מכוון ולפי דעתי זה נותן את השילוב הכי טוב. לפחות אצלי:)
דווח איך יצא:)...
אם אני מבין אותך אתה אומר לשים את הקרוס ברסיבר על הכי נמול (למשל 40 ולא 160) אבל האם זה לא אומר שהרסיבר יוציא פחות תדרים?
האם לא כדאי לכוון קרוס גבוהה שיוציא יותר תדרים ואז לשחק בסאב ולכוון נמוך יותר?
הקרוס הזה הוא מיועד אך ורק לתדרים הנמוכים. השאיפה היא להגיע לכמה שיותר נמוך בתנאי שיש לך את הציוד שיודע לטפל בזה נכון. זה לא קשור לתדרים הגבוהיםויק שלום
אם אני מבין אותך אתה אומר לשים את הקרוס ברסיבר על הכי נמול (למשל 40 ולא 160) אבל האם זה לא אומר שהרסיבר יוציא פחות תדרים?
האם לא כדאי לכוון קרוס גבוהה שיוציא יותר תדרים ואז לשחק בסאב ולכוון נמוך יותר?...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כיוון הקרוס צריך להיות כזה שיישלב את הסאב עם הקידמיים בצורה "חלקה" וישלים אותו. מצד אחד ללא השארת תחום תדרים שאף אחד לא מכסה ומצד שני ללא חפיפה גדולה מידי, שכן זה ייצור תחום תדרים חזק מידי.
החלק התחתון של התדרים, שייכוסה ע"י הסאב, בכלל לא קשור בכיוון הקרוס אלא רק ביכולות של הסאב נטו.
החלק התחתון של התדרים, שייכוסה ע"י הסאב, בכלל לא קשור בכיוון הקרוס אלא רק ביכולות של הסאב נטו.
אתה מתכוון לקרוס שבסאב ולא שברסיבר אם הבנתי נכון?בכלל לא קשור בכיוון הקרוס אלא רק ביכולות של הסאב נטו....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אז איך כדאי לכוון
אני מבולבל
איך כדאי לכוון את הסאב מול הרסיבר?
אני כרגע מכוון ברסיבר על 120 ואז את החיתוך אני עושה בסאב.
איך כדאי לכוון את הסאב מול הרסיבר?
אני כרגע מכוון ברסיבר על 120 ואז את החיתוך אני עושה בסאב.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
???
הכוונה שאם אני חותך נמוך בסאב אני יכול לפתוח ברסיבר עד 200?(בהודעה המקורית של מרטין פעמיים סאב)MartinHSabag כתב:זה לא ממש משנה.
זה בכל מקרה עובד לפי המכנה המשותף הנמוך.
אם תחתוך נמוך יותר בסאב, אתה יכול לפתוח בסאב עד 200HZ, עדיין לא יגיע מידע כי הרסיבר יחתוך קודם, ולהיפך.
תנסה את שתי השיטות וזה שנשמע לך טוב יותר עדיף....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: