הארות לגבי מכירת האחריות המורחבת במעמד ההתקנה
האמת היא שהפתיעו אותי.
ידעתי שהמתקין יציע אחריות נוספת אבל לא הייתי מודע לעלות.
בכל אופן, המכירה החלה מייד שהתחלתי לשאול שאלות לגבי התנאים למימוש אחריות (כמות פיקסלים שרופים, אי אחידות באפורים וכד').
מצד אחד, המתקין נדרש למכור במקום להיות מרוכז בהתקנה בלבד.
מצד שני, הלקוח נמצא במצב הוא נדרש לקבל החלטה של הוצאת סכום גבוה מאוד (1300 ש"ח) תוך 10 דקות כי אחרת "זה כבר לא רלוונטי" במקום להיות מרוכז בהתקנה ובהדרכה.
הסברתי שמדובר בהוצאה משמעותית ולא אוכל לקבל החלטה במעמד ההתקנה ואז נאמר לי שיש לי 10 דקות ...
כאשר סירבתי להצעה אז השתרר שקט והייתה תחושה לא נעימה.
העבודה לא הייתה מורכבת. לא נדרש לחבר את הטלוויזיה לשום דבר מלבד WIFI והותקן מתקן תלייה פשוט.
כאשר הלך, ראיתי שאחד החיבורים של מתקן התלייה לטלוויזיה לא מחוזק עד הסוף.
בנוסף ברגי העיגון של המתקן לא חוזקו ונאמר שאין בכך צורך כי זה מקשה על הוצאת הטלוויזיה וגישה לחיבורים.
חבל שהשיווק נעשה בדרך כזו. זה יכול לפגוע בהתקנה וברמת השירות.
מקובל למכור במעמד התקנה של מוצר אבל 1300 ש"ח הם סכום גבוה (חלוקה לעשרות תשלומים לא משנה עובדה זו).
אני חושב שיותר נכון לתת ללקוח הצעה במעמד ההתקנה ופרק זמן להחליט אם הוא מעוניין לרכוש את
האחריות (בדומה לאפשרות שנותנים לבטל אותה) ולהשאיר לו מסמך עם עיקרי ההצעה.
אפשר גם ליידע אותו לפני הביקור, באפשרות להרחיב את הביטוח ובעלות של ההרחבה, על מנת שיוכל לשקול זאת
ואולי לרכוש אותו במעמד ההתקנה.
ידעתי שהמתקין יציע אחריות נוספת אבל לא הייתי מודע לעלות.
בכל אופן, המכירה החלה מייד שהתחלתי לשאול שאלות לגבי התנאים למימוש אחריות (כמות פיקסלים שרופים, אי אחידות באפורים וכד').
מצד אחד, המתקין נדרש למכור במקום להיות מרוכז בהתקנה בלבד.
מצד שני, הלקוח נמצא במצב הוא נדרש לקבל החלטה של הוצאת סכום גבוה מאוד (1300 ש"ח) תוך 10 דקות כי אחרת "זה כבר לא רלוונטי" במקום להיות מרוכז בהתקנה ובהדרכה.
הסברתי שמדובר בהוצאה משמעותית ולא אוכל לקבל החלטה במעמד ההתקנה ואז נאמר לי שיש לי 10 דקות ...
כאשר סירבתי להצעה אז השתרר שקט והייתה תחושה לא נעימה.
העבודה לא הייתה מורכבת. לא נדרש לחבר את הטלוויזיה לשום דבר מלבד WIFI והותקן מתקן תלייה פשוט.
כאשר הלך, ראיתי שאחד החיבורים של מתקן התלייה לטלוויזיה לא מחוזק עד הסוף.
בנוסף ברגי העיגון של המתקן לא חוזקו ונאמר שאין בכך צורך כי זה מקשה על הוצאת הטלוויזיה וגישה לחיבורים.
חבל שהשיווק נעשה בדרך כזו. זה יכול לפגוע בהתקנה וברמת השירות.
מקובל למכור במעמד התקנה של מוצר אבל 1300 ש"ח הם סכום גבוה (חלוקה לעשרות תשלומים לא משנה עובדה זו).
אני חושב שיותר נכון לתת ללקוח הצעה במעמד ההתקנה ופרק זמן להחליט אם הוא מעוניין לרכוש את
האחריות (בדומה לאפשרות שנותנים לבטל אותה) ולהשאיר לו מסמך עם עיקרי ההצעה.
אפשר גם ליידע אותו לפני הביקור, באפשרות להרחיב את הביטוח ובעלות של ההרחבה, על מנת שיוכל לשקול זאת
ואולי לרכוש אותו במעמד ההתקנה.
נערך לאחרונה על ידי avisam ב 02/12/2017 9:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ברור. אז ניתן שהמתקין בסיום ההתקנה יציע, יסביר וישאיר את עיקרי התוכנית.
אם הלקוח יסכים לאחר מכן אז תן לו את הבונוס.
אפשר גם לשלוח קישור לעיקרי התוכנית כאשר מתאמים את ההתקנה (ב-SMS).
העיקר שהמתקין יתרכז בהתקנה ובהדרכה והלקוח לא יהיה בלחץ לקבל את ההחלטה ב-10 דקות.
לדעתי, יש לאפשר ללקוח לקבל החלטה גם לאחר ההתקנה.
אם הלקוח יסכים לאחר מכן אז תן לו את הבונוס.
אפשר גם לשלוח קישור לעיקרי התוכנית כאשר מתאמים את ההתקנה (ב-SMS).
העיקר שהמתקין יתרכז בהתקנה ובהדרכה והלקוח לא יהיה בלחץ לקבל את ההחלטה ב-10 דקות.
לדעתי, יש לאפשר ללקוח לקבל החלטה גם לאחר ההתקנה.
- המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6252
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
·yfital כתב:אגב, אצלי ההצעה הייתה 2800 ל3 שנים (על ה65).
אין סיכוי בעולם....
מה זה בסטה בשוק?
כל מתקין אומר מחיר אחר?
לי אמר 3000.
מעבר לזה נאמר לי בח.י שמחיר ההתקנה מגולם
במחיר הזרוע אבל המתקין ניסה לעבוד עלי.
חשב שבגלל שאני נכה אפשר לסבן אותי.
בושה שיש אנשים כאלה.
@gyro
·אולי...
ואולי כפי שכתבתי פשוט מעדיף לתת את ״הרווח״ ממכירת אחריות כטיפ ולחסוך בלבולי מוח
ככה שגם המתקין יהיה מבסוט מטיפ גבוה וגם לא יצטרך לנסות ולמכור ולחפור על אלקטרוניקה שמתקלקלת....
מעבר לזה... 11 שנה פער בינינו בהרשמה לאתר... קצת תרבות שיח.
·אולי...
ככה שגם המתקין יהיה מבסוט מטיפ גבוה וגם לא יצטרך לנסות ולמכור ולחפור על אלקטרוניקה שמתקלקלת....
מעבר לזה... 11 שנה פער בינינו בהרשמה לאתר... קצת תרבות שיח.
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15221
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
לטעמי טיפ יפה צריך לבוא כמחווה והרגשה טובה שלך מהשירות, ולא כדי להימנע מ"חפירות".papirus כתב:@gyro
·אולי...
מעבר לזה... 11 שנה פער בינינו בהרשמה לאתר... קצת תרבות שיח....
זה בסדר שהמתקינים מציעים, וזה בסדר מצד הלקוח לסרב.
אבל אם יש למי מכם הרגשה שדוחקים בו יותר מדי, נא לשלוח לי פרטים.
רוב המתקינים שלנו ממש בסדר, אבל אין 100%. הדרך הטובה ביותר שלנו להתקרב ל 100% היא לקבל את המידע מכם.
עופר ידידי הותיק, את המקרה שלך אני בודק בנפרד, האמן לי.
זה בדיוק העניין. המתקינים לא רק מציעים והלקוח מסרב.
אם זה היה ככה אני חושב שכלקוח הייתי מרגיש אחרת. בפועל זה אורך זמן.
תן ללקוח הצעה לא מחייבת ופרק זמן שיכול למממש אותה.
כאשר רכשתי את הטלוויזיה נאמר לי שיש 3 שנות אחריות מלאות.
ששאלתי במעמד ההתקנה מה התנאים למימוש האחריות אז תשובה לא קיבלתי
אבל החל השיווק (שכדאי מאוד לרכוש עוד אחריות כי המוצג רגיש ויש תקלות וכו').
אני לא בטוח שכאשר הלקוח עוד לא נהנה מהמוצר זה העיתוי הנכון לדבר איתו על תקלות ובעיות והוצאה כספית נוספת.
למה לא להגיד ללקוח שיש לו 3 שנות אחריות מלאות והוא יכול להיות רגוע ושקיימת אפשרות גם להרחיב שיהיה יותר רגוע.
כל הדברים שנאמרו על מנת לשווק את האחריות גרמו לי לספקות בנוגע לאורך החיים של המוצר ותקינותו.
אני לא בטוח שכאשר הלקוח עוד לא נהנה מהמוצר זה העיתוי הנכון לדבר איתו על תקלות ובעיות והוצאה כספית נוספת.
למה לא להגיד ללקוח שיש לו 3 שנות אחריות מלאות והוא יכול להיות רגוע ושקיימת אפשרות גם להרחיב שיהיה יותר רגוע.
כל הדברים שנאמרו על מנת לשווק את האחריות גרמו לי לספקות בנוגע לאורך החיים של המוצר ותקינותו.
- keyser
- עוסק בתחום

למעט המשפט האחרון שלך, אני מסכים עם כל מה שכתבתavisam כתב:זה בדיוק העניין. המתקינים לא רק מציעים והלקוח מסרב.
כל הדברים שנאמרו על מנת לשווק את האחריות גרמו לי לספקות בנוגע לאורך החיים של המוצר ותקינותו....
- psibeast
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1940
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
אצלי המתקינים אמרו לי שרכשתי טלוויזיה מעולה, רק שאני אדע שיש לה בעיות של תקלות בפאנל. העניין הוא שמכיוון שידעתי שהם מנסים למכור לי הרחבת אחריות לא התייחסתי בכלל למה שהם אמרו, כי זה הכל היה נגוע באינטרס בעיני. עדיין, לא בטוח שזה חווית ההתקנה שח.י. רוצים, שיספרו ללקוחות שהפאנלים מתקלקלים במעמד ההתקנה כדי למכור להם הרחבת אחריות.
- keyser
- עוסק בתחום

מסכים איתך לגמרי! אשמח לפרטים שלך בפרטי כדי שאוכל לזהות מי היה אצלך.psibeast כתב:אצלי המתקינים אמרו לי שרכשתי טלוויזיה מעולה, רק שאני אדע שיש לה בעיות של תקלות בפאנל. העניין הוא שמכיוון שידעתי שהם מנסים למכור לי הרחבת אחריות לא התייחסתי בכלל למה שהם אמרו, כי זה הכל היה נגוע באינטרס בעיני. עדיין, לא בטוח שזה חווית ההתקנה שח.י. רוצים, שיספרו ללקוחות שהפאנלים מתקלקלים במעמד ההתקנה כדי למכור להם הרחבת אחריות....
ממש לא מקובל עלי שזה מה שייאמר בבית רק כדי למכור משהו.