הצעת חוק בנושא התחברות לכבלים וללווין.

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Oran פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

בסיום החודש הזה נגמר לי תקופת ההתחייבות להוט כעבור שנה, במחשבה לשפר את המסלול שלי בהוט או לעבור לחברה המתחרה התקשרתי לשתי החברות על מנות לבדוק מסלולים ומבצעים חדשים. הוצעו לי חבילות רבות אך שמתי לב לדבר אחד ממש מעצבן ולפי דעתי לא הוגן כלפי הצרכן הישראלי.
בכל מסלול ישנה התחייבות לתקופה ארוכה עד ארוכה מאוד (בין שנה לשלוש שנים), וחשבתי שזה לא ייתכן שיכבלו אותי לחברה מסוימת. (שבקשתי לאל התחייבות או שאמרו לי שאין דבר כזה או שזה ממש הרבה יותר יקר ולא משתלם כלל)
רציתי לדעת אם גם אתם חושבים כמוני שנעשה פה עוול לצרכן הישראלי. עוד חשבתי שהגיע הזמן שהצרכן הישראלי ישמע את דעתו וינקוט צעדים על מנת לשפר את מה שהשוק מציע לו.
פותח לדיון והצעות .....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

לכל תוכנית יש out עם קנס.

הסיבה לכך היא שיש רוויה בשוק, מי שמחייב יותר מנויים לטווח ארוך יותר ישרוד...

יפה זה בטח לא.

Merit
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #3 

אני מסכים שיתכן וצריך רגולציה בנושא, בדיוק כפי שחייב משרד התקשורת את חברת פרטנר לחדול מלחייב לקוחות הרוכשים מכשיר דור-3 לשלם על מנוי חודשי בגין חבילת גלישה סלולארית, כתנאי לרכישת המכשיר.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

התוצאה המיידית של רגולציה תהיה עלייה במחיר. תמורת ההתחייבות להישאר תקופה ארוכה, החברה מקבלת וודאות מסויימת, ולכן יכולה להוריד את התעריף (לכן התעריף למזדמן יותר יקר). אם יכריחו את החברות לתת רק מסלולים מזדמנים, המחיר יעלה גם למי שמוכן להתחייב.
התוצאות של ההתערבות הרגולטורית בשוק הסלולר ניכרות היטב: עליות מחירים בלתי פוסקות, כאשר עיקר העומס נופל על הלקוחות הפרטיים. דוגמא: חלק מהכנסות החברות היו משיחות שהגיעו לתא קולי ונותקו מייד. עלות השיחות האלה חלה על כל המנויים, גם הפרטיים וגם העסקיים. ברגע שנאלצו להוסיף הודעת אזהרה, עלו המחירים - רק ללקוחות הפרטיים. למה רק לפרטיים? כי ללקוחות העסקיים יש יותר כוח מיקוח לגבי המחיר עצמו (לעומת עלויות "מוסוות", כמו שיחות לתא קולי). משרד התקשורת באופן עקבי וברור דופק את הלקוחות הפרטיים. לא בכוונה, אומנם, אבל במבחן התוצאה הוא נכשל. העיקר שהציבור מרוצה. ("הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם").

Oran פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 9 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

drixie
אפשר להסתכל על המצב כפי שאתה רואה אותו - העלאת מחירים, אני מסתכל מהצד השני, החברות יפחדו שנוכל לעבור מהם ביתר קלות וידעו שאפשר "לגנוב" לקוחות יותר בקלות, אז יוצעו חבילות טובות ומפתות יותר.

Merit
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #6 

נכון, ולפיכך יש לאפשר למפעילי MVNO להכנס לשוק הסלולר, וכן, פיקוח על המחירים לצכרן.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1677
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

בשוק האינטרנט זה לא ממש כך. עשיתי מנוי בברק ל 5M, אמרו לי 100 שקל לחודש בהתחייבות לשנה או 120 שקל ללא התחייבות. זה אמנם עוד 20% אבל בעיני שווה את החופשיות לעבור או להפסיק כשבא לי.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252

שרשור שלא נקרא #8 

הסוד הוא מיקוח.

אם תגיד להם שאתה עוזב כי נגמרה לך ההתחיבות הם יפנו אותך לקישרי לקוחות ושם תוצע לך חבילה זולה יותר סביר להניח עם התחיבות, תתמקח מעט ואז גם ההתחיבות תבוטל...

החברה תמיד תעדיף אותך כלקוח ללא התחיבות מאשר לקוח שנטש לחברה מתחרה.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #9 

יש הוכחות כלכליות שמחירים בפיקוח תמיד יותר גבוהים ממחירים בלי פיקוח, גם בשוק מונופולי. בכלכלה, לא כל מה שנראה הגיוני לעשות מבחינה אינטואיטיבית גם עובד בשטח. אגב, אם היו מכריחים את בזק לגבות בדיוק לפי עלות, שיחת טלפון היתה כמעט חינם, אבל קו טלפון היה עולה עשרות אלפי שקלים להתקין. אז מה עושים? פיקוח על מחירים, לא כמו שאתם חושבים, אלא פיקוח שמחזיק את המחירים של שיחות למעלה, "בתמורה" למחירי התקנה נמוכים. למה? כי יותר קל לגרום לאנשים להוציא כסף בתשלומים. זו דוגמא קלאסית לזה לסבסודים הצולבים בשווקים האלה, שזה לא דבר רע. כמה אנשים היו מוכנים לשלם 15000 ש"ח להתקנת קו טלפון, גם אם השיחות היו כמעט חינם? אין תחליף לתחרות. רגולציה, ובייחוד רגולציה של מחירים, תמיד דופקת את הצרכן, ועוד בעידוד הצרכנים.

Merit
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #10 

לדעתי אינך צודק, לא התכוונתי לפיקוח על מחירי שירותים ספציפים, אלא פיקוח על כל סל שירותים הניתן ללקוח (לרבות התקנה, דמי מנוי, דמי שימוש, וכו'). פיקוח לאו דווקא מיקר את סל השירותים הניתן ללקוח, אם מבוצע נכון. 10-15 אלף שקלים תמורת התקנת קו טלפון? בוא נודה בעובדות, זהו חלום בהקיץ, תרחיש שלעולם לא יקרה.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #11 

15000 זה מחיר ריאלי של התקנת קו טלפון. תקרא את הדוחות של ועדת גרונאו. לגבי פיקוח על מחירים, תסלח לי, אבל קרא בבקשה כמה מהמחקרים העוסקים ברגולציה באופן כללי וברגולציית מחירים בפרט, תלמד כמה שנים כלכלה (ממליץ שתתרכז בענף ההולך ומתפתח - ומרתק - של כלכלה התנהגותית) ואם אז עדיין תחשוב אחרת, אקח את דעתך יותר ברצינות. אין מה לעשות, פיקוח על מחירים אינו יעיל ולא מקדם את רווחת הצרכנים לאורך זמן.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2555
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

drixie נסחפת
במקרה ללא קשר להמלצתך אני דווקא למדתי כמה שנים כלכלה
ואפילו זוכר את השיעור הראשון במיקרו כלכלה שמדבר על ביקוש גמיש וביקוש קשיח.
מים במדבר הם ביקוש קשיח, ואדם הנזקק למים על פי כלל הביקוש הקשיח ישלם גם 15000 ש"ח על ליטר מים.
לא כך הדבר לגבי קו טלפון - לא מדובר כאן בביקוש קשיח אלא ביקוש גמיש קלסי.
הכל שאלה של אלטרנטיבות, והן לא חסרות בשוק התקשורת כיום.
* כבר היום יש לא מעט אנשים (רווקים בעיקר) שויתרו כליל על קו בזק ומסתפקים בסלולרי, וזוהי ההוכחה הפשוטה שמדובר בביקוש גמיש.
וזה לא אומר שאני מקדש את הפיקוח על המחירים, זאת כבר סוגיה אחרת שאכן בחלק גדול מהמקרים אינה יעילה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #13 

אני אמרתי משהו על ביקושים? התייחסתי רק ליעילות של פיקוח על מחירים, אפילו בשוק מונופוליסטי (ואני לא אומר שהשוק מונופוליסטי, למרות שהעובדה שיש חלופות לקו טלפון נייח לא אומרות שלבזק אין מונופול על השירות הזה במובן הכלכלי-משפטי).

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2555
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

אכן לא אמרת דבר על ביקושים, רק ציינת ש "15000 זה מחיר ריאלי של התקנת קו טלפון"
והצעת למגיב האחרון ללכת ללמוד כלכלה ועד אז אתה לא לוקח את דבריו ברצינות.
מכאן אני גוזר את כלל הביקוש הכלכלי.
בכל אופן נראה לי שההתנצחות הזאת מיותרת ומצתה את עצמה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”