הוזלה במחירי OLED?
שלום,
כפי שכולכם יודעים, לפני כשבוע בוטלו מיסי קניה בסך 30%(!) על טלוויזיות מעל 50".
אם ניקח לדוגמה את דגמי 65OLEDB7, המשמעות של כך, בחישוב גס, היא שאם עלות הטלוויזיה היא כ-2000$ (הטלוויזיה נמכרת בארה"ב לצרכן הסופי במחיר של 2200-2500$), הרי שהיבואן חוסך כתוצאה מביטול המיסים סכום לא מבוטל של כ-2000-2500 ש"ח.
בפועל, על אף שרוב אתרי המכירות מצהירים שהם "הורידו את המכס", מחיר הטלוויזיה כרגע זהה או אף גבוה מהמחיר שהיה ב-Black Friday (אחרי שלפני כשבועיים המחיר הרשמי עלה ב-500-1000 ש"ח).
האם זהו באמת המצב ואנחנו לא צפויים לראות אפילו הוזלה קלה במחירי ה-OLED בעקבות ביטול מיסי הקניה?
מדוע היבואן לא מעדכן את המחירים בהתאם?
כפי שכולכם יודעים, לפני כשבוע בוטלו מיסי קניה בסך 30%(!) על טלוויזיות מעל 50".
אם ניקח לדוגמה את דגמי 65OLEDB7, המשמעות של כך, בחישוב גס, היא שאם עלות הטלוויזיה היא כ-2000$ (הטלוויזיה נמכרת בארה"ב לצרכן הסופי במחיר של 2200-2500$), הרי שהיבואן חוסך כתוצאה מביטול המיסים סכום לא מבוטל של כ-2000-2500 ש"ח.
בפועל, על אף שרוב אתרי המכירות מצהירים שהם "הורידו את המכס", מחיר הטלוויזיה כרגע זהה או אף גבוה מהמחיר שהיה ב-Black Friday (אחרי שלפני כשבועיים המחיר הרשמי עלה ב-500-1000 ש"ח).
האם זהו באמת המצב ואנחנו לא צפויים לראות אפילו הוזלה קלה במחירי ה-OLED בעקבות ביטול מיסי הקניה?
מדוע היבואן לא מעדכן את המחירים בהתאם?
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1910
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 256 פעמים
- קיבל תודות: 180 פעמים
צריך לקחת בחשבון שככל הנראה ליבואנים יש מלאים קיימים ולכן הורדת המחיר היא מאוד מתונה בשלב הזה.
אני מאמין שתוך חודשיים שלושה (או כאשר המלאים הנוכחיים יאזלו) נראה מגמה גורפת של הוזלות.
אגב הוזלות, את הסוני 75xe9005 שנמכרה במכירה הקבוצתית ב 21000 ש"ח כבר ניתן להשיג היום באיזור 19K באתרי הסחר.
אני מאמין שתוך חודשיים שלושה (או כאשר המלאים הנוכחיים יאזלו) נראה מגמה גורפת של הוזלות.
אגב הוזלות, את הסוני 75xe9005 שנמכרה במכירה הקבוצתית ב 21000 ש"ח כבר ניתן להשיג היום באיזור 19K באתרי הסחר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8338
- נתן תודות: 782 פעמים
- קיבל תודות: 1182 פעמים
זה שביטלו מיסי קניה זה יפה, אבל המלאים של היבואנים הגיעו ארצה לפני כן ולכן גם שולם עליהם כבר המיסוי.
עכשיו זה עניין של זמן עד שיגמרו מלאים וייכנס יבוא חדש במיסוי החדש ו/או יבואנים יתחילו למכור במחיר הפסד (זמני) כדי להעיף מלאים ולהכניס מלאים במחירון מעודכן. הכל עניין של היצע וביקוש ומספיק שיבואן אחד פתאום יחתוך את המחיר ויספוג את הדלתא ואז כולם יאלצו לעשות את אותו הדבר או למכור פשוט פחות יחידות.
בקיצור, הכל עניין של זמן. יכול להיות ימים בודדים עד שהמחירים ייפלו ויכול להיות שהביקוש כרגע, גם במחירים הנוכחיים, מספיק עבורם כדי לא לחתוך כרגע את המחיר.
עכשיו זה עניין של זמן עד שיגמרו מלאים וייכנס יבוא חדש במיסוי החדש ו/או יבואנים יתחילו למכור במחיר הפסד (זמני) כדי להעיף מלאים ולהכניס מלאים במחירון מעודכן. הכל עניין של היצע וביקוש ומספיק שיבואן אחד פתאום יחתוך את המחיר ויספוג את הדלתא ואז כולם יאלצו לעשות את אותו הדבר או למכור פשוט פחות יחידות.
בקיצור, הכל עניין של זמן. יכול להיות ימים בודדים עד שהמחירים ייפלו ויכול להיות שהביקוש כרגע, גם במחירים הנוכחיים, מספיק עבורם כדי לא לחתוך כרגע את המחיר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
·מחיר לא רע אך לשמחתי עדיין קניתי במחיר יותר טוב בבלאק פריידיtomeryyy כתב:https://www.payngo.co.il/235264.html.........
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
@HomeET
·
והנקודה שלך היא?
אלה היו מחירי BF, המבצע והסבסוד של LG נגמרו.
·
והנקודה שלך היא?
אלה היו מחירי BF, המבצע והסבסוד של LG נגמרו.
אם כבר, כשמסתכלים בדיעבד המחירי BF לא היו משהו,TheCoolest כתב:@HomeET
·
והנקודה שלך היא?
אלה היו מחירי BF, המבצע והסבסוד של LG נגמרו....
יחסית הרבה אנשים (כולל אותי) ראו שמחירי OLED ירדו לעם
ומיהרו לקנות את 55b7y באיזור 7K, במחשבה שזה מחיר זמני לתקופת BF...
בפועל המחירים כעת גם הגיעו לאותו איזור של 7k ויש סיכוי לא רע שירדו מתחת לזה בתחילת השנה.
אני אישית לא מתחרט על קנייה עצמה, רק מדאיג קצת איך אני מעביר את הטלוויזיה הזו דירה (עובר בעוד כחודשיים),
רק לחשוב איך מעבירים את הדבר הדק הזה מלחיץ...
·