אני כרגע על הקו עם נציג חיון הוא אומר לי
לא להתבסס על על הבדיקה של 5 אחוז אפור ולנסות את הבדיקה של:Test pattern
אחרי שהראתי לו את זה בווצאפ.
אמרתי לו למה לא להתבסס על הבדיקה הזו? במסך מחשב הרגיל שלי שעלה 1000 שקל אין את הפסים האלו..
אחרי שהראתי לו את זה בווצאפ.
אמרתי לו למה לא להתבסס על הבדיקה הזו? במסך מחשב הרגיל שלי שעלה 1000 שקל אין את הפסים האלו..
-
- 20171217_234141[1].jpg
- (8.92 KiB) הורד 4499 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
לכל OLED יש את זה ברמה כזו או אחרת. התמונות שראינו אצל אחרים היו יותר קיצוניות. אצלך אני לא בטוח בכלל שזה כזה משמעותי.
תצרף תמונה של 10%.
תצרף תמונה של 10%.
- oferlaor
- מנהל

כי זה לא OLED. מצד שני, סביר להניח שיש לו תופעות אחרות (לדוגמא זליגת אור ועננות). נסה לשים ריבוע לבן 5% במרכז ושחור מסביב ותראה איזה תופעות יהיו לך במסך המחשב 
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8338
- נתן תודות: 782 פעמים
- קיבל תודות: 1182 פעמים
באולדים של סמסונג אין את בעיות האחידות האלה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
מעניין כי לסמסונג אין OLED יש להם Q7F וגם להם יש את זה ב LED שלהם.jacko-il כתב:באולדים של סמסונג אין את בעיות האחידות האלה....
ויש להם את זה גם ב QF7
https://us.community.samsung.com/t5/TVs ... 779/page/6
הם אומרים שה 5אחוז אפור זה לא מדד לבדיקה. אין תכנים שמראים את זה בסרטים וב PS4oferlaor כתב:כי זה לא OLED. מצד שני, סביר להניח שיש לו תופעות אחרות (לדוגמא זליגת אור ועננות). נסה לשים ריבוע לבן 5% במרכז ושחור מסביב ותראה איזה תופעות יהיו לך במסך המחשב...
מה שכן מדד זה ה P3.
ושהבדיקה שאני אמור לעשות ולבדוק אם המסך תקין זה למשל בצייר שכל המסך יהיה שחור\כחול\צהוב\אדום.
לדוגמא
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8338
- נתן תודות: 782 פעמים
- קיבל תודות: 1182 פעמים
@tomeryyy
·
זה נכתב בהומור חבר. (מאחר ולסמסונג אין מסכי OLED..)
מה שיש בוידאו שצירפת זו בעיית ה- DSE המפורסמת.
ב- OLED זה שונה. מה שקורה ב- OLED נובע כנראה מהבדלי מתחים/זרמים על הטרנזיסטורים שמפעילים את הפיקסלים, אבל אני לא מתיימר לדעת לגמרי מה מקור הבעיה. בכל אופן, ב- OLED הבעיה שונה במהות שלה - היא משפיעה כמעט רק על האפור הכהה (אזור מעבר הפיקסלים מכבויים לפעילים) והולכת ודועכת ככל שעוצמת ההארה עולה. ב- LCD הפסים האלה שם ללא קשר לעוצמה, הם פשוט חלק מהזכוכית של הפאנל.
אני אחרי שבוע עם ה- B7 שלי עם מצב מעט גרוע משלך (אשמח להחליף איתך אם ממש מתחשק לך חח..). ביום הראשון המצב היה די נוראי. ביום השני זה מאד השתפר וכבר כמעט נעלם. ביום השלישי השתפר אפילו מעט יותר וזהו, נעצר ונראה כאילו זה לא הולך להשתפר יותר לפי השעות שעוברות. אחרי שבוע עם מגוון תכנים (סרטים, מחשב, משחקים, כבלים, נטפליקס ומה לא) אני יכול לספור את מספר הפעמים שהבחנתי בפסים האלה בפועל על יד אחת. וגם אז, זה לא ממש הפריע מפני שזה לא ממש בלט (אחרים למשל לא הבחינו בזה אם לא ציינתי זאת בפניהם מראש כדי שידעו מה לחפש)
עכשיו, יבואו ויגידו חברים - שילמנו את מיטב כספנו ואנחנו מצפים למוצר מושלם בהתאם. אני לגמרי מבין את הטענה ולא הולך בכלל להתווכח איתה. רק בהסתכלות מציאותית יותר צריך תמיד לשקלל מהן האלטרנטיבות שיש.
ב- LCD יש תופעות ובעיות מכאן ועד הודעה חדשה שאין טעם בכלל להתחיל למנות אותן. פלזמות אולי? לא רלוונטיות לעידן שלנו. היו ממש מעולות בזמנו עבור SDR, אבל הן לא רלוונטיות לזמננו.
אז אולי מהטכנולוגיות העתידיות תבוא הישועה? אולי. אני סקפטי, אבל מחזיק אצבעות. מחזיק אצבעות ונהנה בינתיים ממה שיש. ואחרי שבוע אני יכול לומר בלי להתבייש שאני בעיקר נהנה מהמסך. ב- 99.5% מהזמן נהנה וב- 0.5% רואה מעט פסים אנכיים. חפיף, אכלתי צפרדעים גדולות יותר ממסכים בעבר. אבל היי, זה רק אני.
ועריכה,
בנימה מעט אישית חבר,
אודה לך מקרב לב אם תנסה לצמצם בשרשורים שאתה פותח. לא כל פיפס וכל שאלה דורשים שרשור חדש, זה סתם "מזהם" את הפורום.
·
זה נכתב בהומור חבר. (מאחר ולסמסונג אין מסכי OLED..)
מה שיש בוידאו שצירפת זו בעיית ה- DSE המפורסמת.
ב- OLED זה שונה. מה שקורה ב- OLED נובע כנראה מהבדלי מתחים/זרמים על הטרנזיסטורים שמפעילים את הפיקסלים, אבל אני לא מתיימר לדעת לגמרי מה מקור הבעיה. בכל אופן, ב- OLED הבעיה שונה במהות שלה - היא משפיעה כמעט רק על האפור הכהה (אזור מעבר הפיקסלים מכבויים לפעילים) והולכת ודועכת ככל שעוצמת ההארה עולה. ב- LCD הפסים האלה שם ללא קשר לעוצמה, הם פשוט חלק מהזכוכית של הפאנל.
אני אחרי שבוע עם ה- B7 שלי עם מצב מעט גרוע משלך (אשמח להחליף איתך אם ממש מתחשק לך חח..). ביום הראשון המצב היה די נוראי. ביום השני זה מאד השתפר וכבר כמעט נעלם. ביום השלישי השתפר אפילו מעט יותר וזהו, נעצר ונראה כאילו זה לא הולך להשתפר יותר לפי השעות שעוברות. אחרי שבוע עם מגוון תכנים (סרטים, מחשב, משחקים, כבלים, נטפליקס ומה לא) אני יכול לספור את מספר הפעמים שהבחנתי בפסים האלה בפועל על יד אחת. וגם אז, זה לא ממש הפריע מפני שזה לא ממש בלט (אחרים למשל לא הבחינו בזה אם לא ציינתי זאת בפניהם מראש כדי שידעו מה לחפש)
עכשיו, יבואו ויגידו חברים - שילמנו את מיטב כספנו ואנחנו מצפים למוצר מושלם בהתאם. אני לגמרי מבין את הטענה ולא הולך בכלל להתווכח איתה. רק בהסתכלות מציאותית יותר צריך תמיד לשקלל מהן האלטרנטיבות שיש.
ב- LCD יש תופעות ובעיות מכאן ועד הודעה חדשה שאין טעם בכלל להתחיל למנות אותן. פלזמות אולי? לא רלוונטיות לעידן שלנו. היו ממש מעולות בזמנו עבור SDR, אבל הן לא רלוונטיות לזמננו.
אז אולי מהטכנולוגיות העתידיות תבוא הישועה? אולי. אני סקפטי, אבל מחזיק אצבעות. מחזיק אצבעות ונהנה בינתיים ממה שיש. ואחרי שבוע אני יכול לומר בלי להתבייש שאני בעיקר נהנה מהמסך. ב- 99.5% מהזמן נהנה וב- 0.5% רואה מעט פסים אנכיים. חפיף, אכלתי צפרדעים גדולות יותר ממסכים בעבר. אבל היי, זה רק אני.
ועריכה,
בנימה מעט אישית חבר,
אודה לך מקרב לב אם תנסה לצמצם בשרשורים שאתה פותח. לא כל פיפס וכל שאלה דורשים שרשור חדש, זה סתם "מזהם" את הפורום.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- oferlaor
- מנהל

@tomeryyy
·אלה בדיקות שונות לחלוטין. הם מדברים על אחידות בבהירים (באמת כך צריך לבדוק). מה שאתה בודק זה שחורים עכורים (dirty grays).
·אלה בדיקות שונות לחלוטין. הם מדברים על אחידות בבהירים (באמת כך צריך לבדוק). מה שאתה בודק זה שחורים עכורים (dirty grays).
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4145
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 443 פעמים
במסך מחשב שעלה 1500 שקל מסך שחור יראה כמו 5% אפור בOLED בגלל שאין בו באמת שחור אמיתי. היום קשה לקבל שלמות בכל האספקטים והשאלה אם זה מפריע לך. מניסיוני עם שידורי הוט למשל זה שהם לא משדרים שחור אלא רק אפור כהה ומעלה (בהסתמך על הבעיה שהזכרתי לעיל שיש בLED) גורם לכל מסך שחור להיראות כמו 5% אפור...
ושוב, בנימה אישית - מעדיף את זה על פני זליגות האור של הLED שיותר מציקות לי (גם הו במסך שחור).
ושוב, בנימה אישית - מעדיף את זה על פני זליגות האור של הLED שיותר מציקות לי (גם הו במסך שחור).