הגבול הדק שאסור לעבור כשטכנאי מנסה למכור אחריות מורחבת.
היי חברים,
בשעה טובה הגיעה הטלויזיה 55B7Y (מדהימה). לקחתי פסק זמן מההתלהבות כדי לכתוב כאן על משהו שדי הרס את חוויות הunboxing יחד עם הטכנאי.
נאמרו משפטים כמו
״אתה יודע מה הבעיה בטלויזיות האלה? שהן לא יציבות. זה יכול להיהרס אחרי חודש, אחרי שבוע, אחרי ארבע שנים. יש להן בעיה וזה יכול לקרות״
״לא נתקלתי בלקוח שסירב להרחיב את האחריות״
״אתה לוקח את הסיכון? זה אומר שאחרי שלוש שנים אתה זורק את הטלויזיה שלך לפח?״
״לא חבל? קנית במחיר טוב בבלאק פריידיי, תוסיף קצת לראש שקט כדי שזה לא יהרס לך״
״היה לי לקוח שהיה לו פס שחור מיד בזמן ההתקנה והחלפנו לו מיד. אתה לוקח את הסיכון שזה יקרה לך אחרי שלוש שנים?״
״מבצע מיוחד רק עכשיו, אם תתקשר מחר יקחו לך פי שלוש כסף״
את האמת? גועל נפש. בא לקוח, שילם ממיטב כספו. תן לו שירות עם חיוך, בלי להרגיש שהוא קנה מוצר מחורבן וזרק את הכסף שלו לפח רק כי הוא עדיין לא החליט אם הוא רוצה אחריות מורחבת.
אם הייתי מבין קצת פחות ועוקב אחרי הפורומים קצת פחות הייתי מתחרט מיד על הרכישה.
אגב, זה בסדר גמור לנסות ולמכור אחריות או כבלים ולגזור עמלה קטנה, אבל יש דרך לעשות את זה בלי להשמיץ את המוצר שהלקוח קנה בכמה אלפים טובים.
מה דעתכם?
(שאלת צד: כמה מביניכם אכן רכשו אחריות מורחבת?)
בשעה טובה הגיעה הטלויזיה 55B7Y (מדהימה). לקחתי פסק זמן מההתלהבות כדי לכתוב כאן על משהו שדי הרס את חוויות הunboxing יחד עם הטכנאי.
נאמרו משפטים כמו
״אתה יודע מה הבעיה בטלויזיות האלה? שהן לא יציבות. זה יכול להיהרס אחרי חודש, אחרי שבוע, אחרי ארבע שנים. יש להן בעיה וזה יכול לקרות״
״היה לי לקוח שהיה לו פס שחור מיד בזמן ההתקנה והחלפנו לו מיד. אתה לוקח את הסיכון שזה יקרה לך אחרי שלוש שנים?״
את האמת? גועל נפש. בא לקוח, שילם ממיטב כספו. תן לו שירות עם חיוך, בלי להרגיש שהוא קנה מוצר מחורבן וזרק את הכסף שלו לפח רק כי הוא עדיין לא החליט אם הוא רוצה אחריות מורחבת.
אגב, זה בסדר גמור לנסות ולמכור אחריות או כבלים ולגזור עמלה קטנה, אבל יש דרך לעשות את זה בלי להשמיץ את המוצר שהלקוח קנה בכמה אלפים טובים.
מה דעתכם?
(שאלת צד: כמה מביניכם אכן רכשו אחריות מורחבת?)
יש על זה דיון שלם
https://www.htmag.co.il/vt289275.html
https://www.htmag.co.il/vt289275.html
Denon AVR-X4500H|Epson EH-TW5000|SVS Prime Tower|SVS Ultra Center|SVS PB2000|
Fluance Elite Bipolar Surround|Polk audio 2xOWM3 Atmos|Dune303
Fluance Elite Bipolar Surround|Polk audio 2xOWM3 Atmos|Dune303
מעניין אם יש עוד מדינות בעולם שנהוג בהן ללחוץ על הקונה במעמד ההתקנה לקנות מוצרים נלווים.
ועוד לטעון שהמוצר שהרגע קנית הוא גרוע?! אז למה אתם מוכרים אותו?
לי יש מחשב לנובו שנקנה ב-KSP. בחנות לא הציעו בכלל להרחיב אחריות.
במידה ומעוניינים אפשר לעשות את זה באינטרנט ואפילו לא חייבים במעמד הקנייה;
אפשר עד מספר חודשים לפני תום תקופת האחריות הראשונה (שנה) למיטב זכרוני.
אגב למי שרכש הרחבת אחריות ממתקין בבית, ייתכן שזו יכולה להיחשב כעסקת רוכלות, מה שאומר שאפשר לבטל אותה ללא תשלום דמי ביטול לעסק.
ועוד לטעון שהמוצר שהרגע קנית הוא גרוע?! אז למה אתם מוכרים אותו?
לי יש מחשב לנובו שנקנה ב-KSP. בחנות לא הציעו בכלל להרחיב אחריות.
במידה ומעוניינים אפשר לעשות את זה באינטרנט ואפילו לא חייבים במעמד הקנייה;
אפשר עד מספר חודשים לפני תום תקופת האחריות הראשונה (שנה) למיטב זכרוני.
אגב למי שרכש הרחבת אחריות ממתקין בבית, ייתכן שזו יכולה להיחשב כעסקת רוכלות, מה שאומר שאפשר לבטל אותה ללא תשלום דמי ביטול לעסק.
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15221
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
מה שאתה מתאר - חמור מאוד, ולא מקובל עלי בשום דרך ובשום אופן!shays10 כתב:היי חברים,
נאמרו משפטים כמו
מה דעתכם?
(שאלת צד: כמה מביניכם אכן רכשו אחריות מורחבת?)...
אני יותר מאשמח לקבל בפרטי את פרטי מי שהיה אצלך, או פרט מזהה שלך כדי שאוכל לגלות לבד.
חשוב לי!!
בזכות הדיווחים של חברי הפורום כבר הצלחנו לעצור חלק גדול מהתופעה הזו.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4675
- נתן תודות: 374 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
התופעה מוכרת ונפוצה כשיש טכנאים שמן הסתם ״עפים״ על התפקיד יותר מחבריהם.…
אני חוויתי “מסע הפחדה” דומה לפני כחצי שנה עם מסך C6 65. כשהבין הבחור שאני לא משתף פעולה בנימוס ותוך חיוך, הסיר הוא את החיוך מהפנים, שינה לחלוטין את היחס - מה שגרם לי להפרד לשלום (עדיין בנימוס) ולהשלים את ההתקנה בכוחות עצמי.
זכור לי שדווחתי על הנושא לחנות המתמחה (ישראל מאניגמה) ואיזה טלפון התנצלות רפה שקבלתי לאחר מכן מנציג ח.י
אני חוויתי “מסע הפחדה” דומה לפני כחצי שנה עם מסך C6 65. כשהבין הבחור שאני לא משתף פעולה בנימוס ותוך חיוך, הסיר הוא את החיוך מהפנים, שינה לחלוטין את היחס - מה שגרם לי להפרד לשלום (עדיין בנימוס) ולהשלים את ההתקנה בכוחות עצמי.
זכור לי שדווחתי על הנושא לחנות המתמחה (ישראל מאניגמה) ואיזה טלפון התנצלות רפה שקבלתי לאחר מכן מנציג ח.י
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2140
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 557 פעמים
- קיבל תודות: 292 פעמים
מודה-רכשתי אחריות מורחב
לא יודע בדיוק למה...אולי בגלל המוניטין של ח.י
אולי אני מפחד שהטלויזיה תתקלקל ואישתי תכאס?-הגיוני!!
אולי כי סתם בא לי להיות רגוע מעבר ל3 שנים?--הגיוני!!
אולי כי המוצר הזה באמת חדש יחסית בעולם -טכנולוגיה חדשה,ונראה מוצרעדין מאוד?--הגיוני!!
אולי טעיתי במטמטיקה?!500 שח אחריות לשנה=שווה או לא?--לא יודע-עוד 3 שנים אולי מסך כזה יעלה 5 או 3? אז למה שילמתי 1500שח?
אולי כי המוצר הזה באמת חדש יחסית בעולם -טכנולוגיה חדשה,ונראה מוצרעדין מאוד?--הגיוני!!
אולי טעיתי במטמטיקה?!500 שח אחריות לשנה=שווה או לא?--לא יודע-עוד 3 שנים אולי מסך כזה יעלה 5 או 3? אז למה שילמתי 1500שח?
כיף חיים.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4675
- נתן תודות: 374 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
לא טעית ולא נעליים … קבלת החלטה שמתאימה לךroyla כתב:מודה-רכשתי אחריות מורחב
אולי טעיתי במטמטיקה?!500 שח אחריות לשנה=שווה או לא?--לא יודע-עוד 3 שנים אולי מסך כזה יעלה 5 או 3? אז למה שילמתי 1500שח?...
בדיוק כמו שאני קיבלתי החלטה שהתאימה לי.
מה שכנראה לא מתאים לאף אחד היא התחושה שחלק מהטכנאים לוקחים את תפקיד איש המכירות ההסטרי צעד אחד רחוק מדי.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8338
- נתן תודות: 782 פעמים
- קיבל תודות: 1182 פעמים
ג'יזס, מאיפה נופלים עליכם הטכנאים האלה.. עצוב לקרוא על זה שוב ושוב.
לומר את האמת, אליי הגיעו שני טכנאים די נחמדים. כן הציעו לי הרחבת אחריות וכן הציעו לי מתלה מעט מתקדם יותר ממה שמגיע כברירת מחדל, אבל לא חפרו לגבי כלום. ברגע שאמרתי שהמתלה מעט יקר לי (ושאני גם לא ממש צריך להזיז את המסך כדי להגיע לכבלים) ושהרחבת אחריות זה נחמד אבל אני בוחר הפעם שלא ללכת על זה (מסך קודם לקחתי הרחבה מבחירה), הם לא הציעו את זה שוב. מה שהם כן הרחיבו עליו מעט יותר זה רק המתלה המתכוונן הזה ופשוט הסבירו לי למה הוא עדיף ממה שמגיע בחינם, הראו לי אותו ודברו על מחיר. לאחר מכן כשהם התקינו לי את המסך עם הסטנד (כי בחרתי לא לתלות אותו עדיין כרגע עד שאחליט על כבלים ועוד כמה שטויות) הם אפילו אמרו בדיעבד שזה יפה ככה ושאם לא היה צריך לבוא הרמקול סנטר על השידה הם בכלל לא היו ממליצים לתלות אותו.
אחרי זה ישבנו איזה 2 דקות עם אספרסו קצר שהכנתי לכולם בזמן שאני בודק את המסך עם סרט הדגמה או שניים וכמה פאטרנים והם יצאו לדרך.
אה וגם קבלתי מתנה מטרייה שחורה גדולה עם המיתוג LG OLED TV, כמו רבים אחרים. (לדעתי הקופסאת שוקולד שהגיעה בזמנו עם ה- EC939 היתה מחווה שיווקית חכמה יותר, אבל היי, מי מתלונן על מתנות?)
לומר את האמת, אליי הגיעו שני טכנאים די נחמדים. כן הציעו לי הרחבת אחריות וכן הציעו לי מתלה מעט מתקדם יותר ממה שמגיע כברירת מחדל, אבל לא חפרו לגבי כלום. ברגע שאמרתי שהמתלה מעט יקר לי (ושאני גם לא ממש צריך להזיז את המסך כדי להגיע לכבלים) ושהרחבת אחריות זה נחמד אבל אני בוחר הפעם שלא ללכת על זה (מסך קודם לקחתי הרחבה מבחירה), הם לא הציעו את זה שוב. מה שהם כן הרחיבו עליו מעט יותר זה רק המתלה המתכוונן הזה ופשוט הסבירו לי למה הוא עדיף ממה שמגיע בחינם, הראו לי אותו ודברו על מחיר. לאחר מכן כשהם התקינו לי את המסך עם הסטנד (כי בחרתי לא לתלות אותו עדיין כרגע עד שאחליט על כבלים ועוד כמה שטויות) הם אפילו אמרו בדיעבד שזה יפה ככה ושאם לא היה צריך לבוא הרמקול סנטר על השידה הם בכלל לא היו ממליצים לתלות אותו.
אחרי זה ישבנו איזה 2 דקות עם אספרסו קצר שהכנתי לכולם בזמן שאני בודק את המסך עם סרט הדגמה או שניים וכמה פאטרנים והם יצאו לדרך.
אה וגם קבלתי מתנה מטרייה שחורה גדולה עם המיתוג LG OLED TV, כמו רבים אחרים. (לדעתי הקופסאת שוקולד שהגיעה בזמנו עם ה- EC939 היתה מחווה שיווקית חכמה יותר, אבל היי, מי מתלונן על מתנות?)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".