האם ניתן לחבר ממיר יס 3100 SCART ל- COMPONENT ללא כבל SIN

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
ironman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם !
בבעלותי מסך TOSHIBA WL66 LCD מחובר לממיר יס 3100 בכבל SVIDEO ל- SCART הסקארט יוצא מהממיר כמובן .
המכשיר מכוון בהגדרות אתחול מתקדם ל- SׂVHSׁ אך לצערי אני רואה עדיין לא משהו (יש לי מסך מרנץ שמוגדר בו סקארט RGB רואים מעולה)
שאלתי!
האם ניתן לחבר כבל סקארט ל- COMPONENT מהממיר לטלוויזיה ללא כבל סינכרון והגדיר בממיר RGB ? האם תינתן תמונה חלקה יותר?.
נאמר לי כי ללא כניסת SINC במסך לא ניתן להרכיב כבל כזה אז מדוע מייצרים כבלים מסוג זה (סקארט ל-3 RGB )?
אשמח לתשובה.
בתודה
ערן

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

כניסת SYNC מיועדת ל RGB עם אות סנכרון נפרד על ה H ולא ל component שמשתמש בשיטה שונה לקידוד הצבע וסנכרון האות. אל תתבלבל בינהם, למרות שגם ה component משתמש בכבלים המזוהים באדום, ירוק ואדום.

אות ה RGB שיוצא מהממיר באמת זקוק ל 4 גידים, 3 לצבע ואחד (שהוא גם אות ה composite) לסנכרון אבל בשביל להמיר RGB ל component אתה צריך משהו יותר מסובך מסתם כבל מפצל. לשם כך אתה זקוק למכשיר קטן באמצע שנקרא transcoder.

אז למה יש כבלים עם מחבר SCART מצד אחד ו שלושה כבלים עם מחברים בצבע אדום, ירוק וכחול מצד שני? כי יש מכשירים, כמו מכשירי DVD אירופאים רבים, שיש להם transcoder פנימי המאפשר להם לשלוח אות component דרך הפינים המשמשים בד"כ ב SCART לשליחת ה RGB ולכן אותם מכשירים זקוקים רק לכבל מפצל כדי להתחבר לכניסות component.

האם רואים יותר טוב ב RGB/Component מ S-Video? התשובה היא שרואים הפרדת צבעים טובה יותר ותמונה חדה יותר אבל זה לא אומר שהתמונה נראית טוב יותר. השיפור הוא בגבול הדק שעין אנושית יכולה להבחין ומצד שני תוספת החדות והצבעים חושפת בצורה מאוד לא מחמיאה את איכות השידורים הירודה בערוצים ארץ.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ironman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

תודה על ההסבר המשכנע!
אני מחובר בכבל של ALPHAELECTRONICA SCART-SVHS באורך של 5 מטרים (בלית ברירה עקב מיקום הממיר) האם יש אפשרות לשפר את התמונה?

אגב, הממיר הוא 3100S ("הכחול").

תודה מראש.
ערן

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”