שלום
יש לי ב TV כניסת HD שאליה חיברתי את היציאה של ה VIDEO OUT מהמחשב.
אני שם לב שהאיכות שאני רואה את הסרטים מהמחשב ב-TV היא ממש גבוהה.
האם יש סיכוי שה-TV מראה לי איכות הפרדה (רזולוציה) גבוהה יותר בגלל שחיברתי את המחשב לכניסת HD של ה TV ? כי האיכות ממש טובה ואני רואה ממש ברור את הפונטים על ה-TV, מה שלא היה לי בטלוויזיה הקודת שלא היה לה HD.
או שאני רק מדמיין
איך ניתן בכלל לבדוק דבר כזה ?
היציאה ב-מחשב היא רגילה, לא HD, זו הכוונה שלי,
ועדיין אני רואה איכות מאוד גבוהה כשאני מחבר אותה לכניסת HD ב TV,
יכול להיות שאני רואה איכות שאינה HD אמנם אבל ברזולוציה גבוהה יותר מאשר הייתי מחבר לסתם כניסה רגילה ב TV ? זו הכוונה.
היציאה מהמחשב היא קומפוזיט (לא HD)
הכניסה ל-TV היא קומפוזיט (כניסה המיועדת ל HD) , זו טלוויזית טושיבה 34" CRT HD READY (כן וזו לא טעות).
הרזולוציה בוינדוס עומדת על 1280X1024 גם כשאני מתחבר ל TV.
אני רואה ב TV איכות ממש גבוהה עד כדי כך שאני רואה את הפונטים של המחשב ברור ב TV, מה שלא היה לפני כן בטלווזיות אחרות.
יכול להיות שבגלל שהכניסה ב-TV היא HD אז הרזולוציה גבוהה יותר ואני רואה תמונה טובה יותר ?
קומפוזיט אינו HD. אין לו את רוחב הפס הנדרש. מה שכנראה קורה הוא שבטלוויזיה שלך המעגל האלקטרוני comb filter שאחראי לפיצול ה chroma וה luminance מהאות המשולב (בגלל זה קוראים לו composite) הוא טוב בהרבה מזה שהיה במסך הקודם שלך.
זאת כמובן בהנחה שאתה לא מערבב ביצים עם ביציות ועושה שקשוקה בין composite ל component שהם שני דברים שונים לחלוטין.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא... ממש לא. קומפוזיט היא לא כניסה המיועדת ל-HD, ואם לא היית אומר לי אחרת, הייתי אומר שאתה רואה תמונה גרועה מאד, או בלי תמונה בכלל...
אני לא ממש מבין ב-CRT (בכלל הרגת אותי כשרשמת את זה) ולא ממש סגור על הרזולוציה שלה ואיך זה עובד בחיבור עם המחשב, אבל במקומך הייתי מנסה שני דברים:
1. חיבור אחר מהקומפוזיט. לא יודע אם יש לה חיבורים דיגיטאליים, היא הרי CRT אבל רשמת HD-READY. איזה עוד חיבורים יש?
2. הגדרות רזולוציה אחרות, וספציפית - 1024x768 ו-800x600. יש סיכוי שהן יראו יותר טוב למרות שהן יותר נמוכות. תבדוק ותבחר בהכי טובה.
רבותי, אין פה שום downscaling בטלוויזיה כי היא מלכתחילה לא מקבלת אות שאפשר להנחית. isotoper יכול להגדיר מה שבא לו בהגדרות המסך במחשב אבל ברגע שהוא מחבר את המסך ב composite מה שבאמת משודר החוצה מהמחשב זה NTSC 480i או PAL 576i כי זה מה שחיבור composite יודע להעביר.
עם כרטיס מסך שיודע להמיר ל composite כמו שצריך ופילטר טוב בטלוויזיה אפשר לראות לא רע - כל עוד המסך לא גדול מידי. כמו כן, יכול להיות שב CRT טוב שיש לו אפשרות גם לקבל שידורי HD מתבצע upscaling שמשפר את התמונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.