חבילת הבסיס של HOT - מהיקרות ביותר בעולם (מעיתון הארץ)
אבל יש שם הסבר למה עיוות כזה קורה.
חוצמזה, בארץ, קיים פער גדול בין יוקר המחייה ובין גובה השכר. כאשר מודדים משהו לפי כח קנייה, תמיד ישראל היא בין היקרות בעולם כיוון שהמחירים הנהוגים בארץ משתווים ואף עולים מעל לרמות המקובלות בעולם המערבי, בעוד שמבחינת שכר אנחנו מתקרבים למדינות עולם שלישי.
דירת 4 חדרים חדשה בגוש דן, במונחי כח קנייה, נחשבת ליקרה במיוחד ביחס לעולם, כיוון שעלותה (ללא חישובי ריבית) מגיעה ללמעלה מ-40 שנות עבודה!
רכב חדש, עולה בארה"ב הרבה פחות משנת עבודה של עובד. בארץ, כ-3 או 4 שנים לרכב בסיסי יחסית.
לכן, בכל השוואה מהסוג הזה, מתבלטת האנומאליה הישראלית.
דבר נוסף - עלות חבילת הבסיס בלווין היא דומה (הפרש של שקלים בודדים אם בכלל), לפיכך, גם חברת הלווין יקרה בממוצע לעולם. אני רואה בכתבה זו ככתבה לא מאוזנת ומגמתית.
חוצמזה, בארץ, קיים פער גדול בין יוקר המחייה ובין גובה השכר. כאשר מודדים משהו לפי כח קנייה, תמיד ישראל היא בין היקרות בעולם כיוון שהמחירים הנהוגים בארץ משתווים ואף עולים מעל לרמות המקובלות בעולם המערבי, בעוד שמבחינת שכר אנחנו מתקרבים למדינות עולם שלישי.
דירת 4 חדרים חדשה בגוש דן, במונחי כח קנייה, נחשבת ליקרה במיוחד ביחס לעולם, כיוון שעלותה (ללא חישובי ריבית) מגיעה ללמעלה מ-40 שנות עבודה!
רכב חדש, עולה בארה"ב הרבה פחות משנת עבודה של עובד. בארץ, כ-3 או 4 שנים לרכב בסיסי יחסית.
לכן, בכל השוואה מהסוג הזה, מתבלטת האנומאליה הישראלית.
דבר נוסף - עלות חבילת הבסיס בלווין היא דומה (הפרש של שקלים בודדים אם בכלל), לפיכך, גם חברת הלווין יקרה בממוצע לעולם. אני רואה בכתבה זו ככתבה לא מאוזנת ומגמתית.
The Black Wax
- sam22
- חבר במועדון HT

- תגובות: 20360
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
רבותי,
עזבו
הרווחים של החברות בארץ הם מופרעים לחלוטין
בנקים, חברות תקשורת וכו'
אני מאוד בעד רווחים ובעד שוק מתפתח
אבל בעולם כולו הרווח הגדול מגיע ממסה של משתמשים/לקוחות
אז כאן הם טוענים שאין מסה
אבל יש דרכים אחרות
כמו זמן לרווח
וכמו חבילת בסיס זולה וחבילות פרימיום יקרות
אני באמת חושב שחבילת בסיס צריכה להיות בהישג יד של כולם
עזבו
הרווחים של החברות בארץ הם מופרעים לחלוטין
בנקים, חברות תקשורת וכו'
אני מאוד בעד רווחים ובעד שוק מתפתח
אבל בעולם כולו הרווח הגדול מגיע ממסה של משתמשים/לקוחות
אז כאן הם טוענים שאין מסה
אבל יש דרכים אחרות
כמו זמן לרווח
וכמו חבילת בסיס זולה וחבילות פרימיום יקרות
אני באמת חושב שחבילת בסיס צריכה להיות בהישג יד של כולם
-
eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני חושב שאנחנו מסכימים.
אבל אני לא רואה שמציעים לנו ברירות...
בסופו של דבר, אני (ורבים אחרים) צורך ממילא חבילה מורחבת - סרטים, ספורט, טריפל וכו, ואז הסה"כ לא באמת יותר יקר.
שידורי טלויזיה דיגיטליים אמורים לתת בדיוק את זה - חבילת בסיס "חינם" (יש הוצאה על המקלטים), ומי שרוצה יותר - ישלם.
אבל אני לא רואה שמציעים לנו ברירות...
בסופו של דבר, אני (ורבים אחרים) צורך ממילא חבילה מורחבת - סרטים, ספורט, טריפל וכו, ואז הסה"כ לא באמת יותר יקר.
שידורי טלויזיה דיגיטליים אמורים לתת בדיוק את זה - חבילת בסיס "חינם" (יש הוצאה על המקלטים), ומי שרוצה יותר - ישלם.
ערן
- ShraGadi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3238
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
הכתבה לא באה להשוות עלות בין כבלים ללווין ולא באה להגיש שהכבלים יותר יקרים, הכתבה באה להדגיש שבתשתית כבלים של 20 חברות בארה"ב ובאירופה המחיר יחסית ל"הוט" הוא כך וכך...roeek כתב: דבר נוסף - עלות חבילת הבסיס בלווין היא דומה (הפרש של שקלים בודדים אם בכלל), לפיכך, גם חברת הלווין יקרה בממוצע לעולם. אני רואה בכתבה זו ככתבה לא מאוזנת ומגמתית....
לא היתה כאן בדיקה של תשתיות לווין בעולם ולכן לא התיחסו בכתבה כמעט ל"יס"...
מעניין למה ???
מה הפרש המחירים של "יס" לעומת תשתית לווין בשאר העולם ???
יהיה המשך לכתבה ?
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
כתבתי על כך ארוכות פעם:
בקצרה אומר שהשילוב של שוק קטן (מתחרים בודדים בכל תחום), רגולטור פחדן ואימפטנט וקהל צרכנים נטול כל תחושת סולידריות או מודעות צרכנית יצר פה גן עדן לקרטלים או להתנהגות דמויית קרטל. שוק התקשורת הוא השוק שסובל מכך הכי הרבה, אבל גם בו הדוגמאות הכי ברורת.
טלוויזיה רב ערוצית, טלפונייה סלולרית, טלפונייה נייחת, ISP, שיחות לחו"ל.... בכל התחומים הללו יש מס' קטן מאוד של חברות בשוק -3-4 מקסימום. כולם מציעים רמת מחירים דומה (שלא נגיד זהה) תנאי התקשרות זהים, חוזים אחידים זהים, טריקים ושטיקים זהים.
הוט לא נותנים ללקוחות חדשים להתחבר ללא שנה התחייבות לפחות- וכך גם יס
יס מציעים ללקוח בסיס +5 בX ש"ח לחודש- כך גם הוט
תמוה במיוחד הטריק המאוד מסריח שהמציאו בחברות התקשורת - אתה סוגר איתם על מחיר, אחרי שנה פתאום מחייבים אותך פי2, אתה מתקשר זועם לשירות-> אומרים לך "זו היתה הטבה לשנה"-> אתה מתעצבן, דורש להתנתק -> נציג 'שימור' (השמות משתנים אבל הפונקציה זהה) צריך לחזור אליך -> מציעים לך הצעה משתלמת להמשך המנוי -> אתה ממשיך.
זה ריטואל קבוע וידוע מראש.... אתם באים להגיד לי שאף מנהל לא חשב פעם: למה לי לעלות מראש ובידיעה על מסלול התנגשות עם הלקוחות שלי?? אולי פשוט נסגור על מחיר וזהו?
אהה.... מי אמר תיאום תנאים ומחירים
בתנאים כאלה אי אפשר להתפלא שאנחנו משלמים יותר על הכל
בקצרה אומר שהשילוב של שוק קטן (מתחרים בודדים בכל תחום), רגולטור פחדן ואימפטנט וקהל צרכנים נטול כל תחושת סולידריות או מודעות צרכנית יצר פה גן עדן לקרטלים או להתנהגות דמויית קרטל. שוק התקשורת הוא השוק שסובל מכך הכי הרבה, אבל גם בו הדוגמאות הכי ברורת.
טלוויזיה רב ערוצית, טלפונייה סלולרית, טלפונייה נייחת, ISP, שיחות לחו"ל.... בכל התחומים הללו יש מס' קטן מאוד של חברות בשוק -3-4 מקסימום. כולם מציעים רמת מחירים דומה (שלא נגיד זהה) תנאי התקשרות זהים, חוזים אחידים זהים, טריקים ושטיקים זהים.
הוט לא נותנים ללקוחות חדשים להתחבר ללא שנה התחייבות לפחות- וכך גם יס
יס מציעים ללקוח בסיס +5 בX ש"ח לחודש- כך גם הוט
תמוה במיוחד הטריק המאוד מסריח שהמציאו בחברות התקשורת - אתה סוגר איתם על מחיר, אחרי שנה פתאום מחייבים אותך פי2, אתה מתקשר זועם לשירות-> אומרים לך "זו היתה הטבה לשנה"-> אתה מתעצבן, דורש להתנתק -> נציג 'שימור' (השמות משתנים אבל הפונקציה זהה) צריך לחזור אליך -> מציעים לך הצעה משתלמת להמשך המנוי -> אתה ממשיך.
זה ריטואל קבוע וידוע מראש.... אתם באים להגיד לי שאף מנהל לא חשב פעם: למה לי לעלות מראש ובידיעה על מסלול התנגשות עם הלקוחות שלי?? אולי פשוט נסגור על מחיר וזהו?
אהה.... מי אמר תיאום תנאים ומחירים
בתנאים כאלה אי אפשר להתפלא שאנחנו משלמים יותר על הכל