יס מקס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
NMP פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

כמה שאלות לגבי יס-מקס:
1. האם אפשר לבצע בצורה עצמאית החלפה של ההרד-דיסק הפנימי ובכך להשיג נפח גדול יותר ? (לפי הפרסומים, המכשיר תומך עד טרה ובעתיד יצא עם נפחים גדולים יותר מה-80 ג'יגה שיש בנוכחי)
מישהו ניסה את זה ?
2. על מה בדיוק משלמים ביס דמי שימוש חודשיים של 15 ש"ח ? הם הרי לא נותנים שום דבר מיוחד: קונים מכשיר בנפרד וה-epg קיים גם ככה. חוץ מזה שבהוט אין תשלום כזה.
3. עד כמה שאני מבין ביס-מקס ממש שומרים את ה-ts המקורי ללא כל עיבוד. האם זה אומר שההגדרה של 40 שעות הקלטה היא ממוצע ואם אני מקליט מערוצים נידחים עם רוחב פס נמוך אני אגיע ליותר ולעומת זאת בהקלטה של ערוצים כמו ערוצי הסרטים אני אגיע לפחות ?

תודה,
ניר

adsagi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

1. לא יודע.
2. עבור ה"שירותים המיוחדים" שהמקס נותן. אם תפסיק לשלם אז הוא יתפקד כממיר רגיל ולא תוכל אפילו לגשת להקלטות. בקיצור, עוד דרך לעשות עוד קצת כסף.
3. נכון. בנוסף, למיטב הבנתי, לפחות בעבר היו להם שיטות דחיסה שונות לערוצים שונים, כך שגם זה בטח משפיע.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

1. הדיווח ששמעתי הוא שניתן בהחלט להחליף דיסק קשיח ושזה גם יעבוד ללא בעיה. העניין הוא שאף אחד לא ינסה את זה מכיוון שפתיחת המכשיר גורמת לאיבוד האחריות.

2. עדכוני תוכנה וה-ADDED VALUE שיש ב-EPG (שכרגע לא קיימים)

3. בדיוק. יותר מזה, יש גם ערוצים באיכות תמונה טובה עם ENCODER יותר טוב, אז תקבל יותר מקום.

NMP פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #4 

1. חבל.
2. זה קצת דפוק כי בדרך-כלל עידכוני תוכנה זה דבר שאתה מקבל על מכשיר שאתה קונה בלי שום תוספת מחיר ובהרבה מקרים מדובר בכלל בפתרון של באגים. ראה לדוגמא צורבי dvd שבעזרת עידכוני התוכנה הרשמיים והחינמיים של החברה אתה יכול להשתדרג למוצרים חדשים ויקרים בהרבה (תמיכה בעוד דברים, מהירות גבוהה יותר וכו').
יותר מזה, עכשיו כל העידכונים המדוברים בסך-הכל יישרו קו עם המוצר של Hot שמלכתחילה לא גובים בו דמי שימוש כאלה.
איזה added value אמור להיות בעתיד ל-epg ?
3. יש לכם מושג אם הזמן המוצהר זה מעין ממוצע או ניצול במקסימום איכות ?

adsagi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

לגבי נקודה 2, אני חוזר ואומר שמי שלא ישלם 15 ש"ח לחודש - יהיה לו פשוט ממיר רגיל בלי שום יכולות PVR, כולל היכולת לראות סרטים שכבר הוקלטו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #6 

1. למה חבל? בכל המקומות בעולם זה עובד בדיוק ככה...

2. אתה צודק, אלא שהם מוסיפים פיצ'רים (אני יודע על המון פיצ'רים בבדיקות ובשלבים שונים של פיתוח כעת). בהחלט לא מדובר רק בתיקון באגים.

צריך לזכור שניופאן מייבאים את המכשיר ובעצם מוכרים אותו. לעומת זאת, יס - אשר הם אחראים על מימון פיתוח התוכנה, לא מקבלים אגורה על המכשיר עצמו. הכסף היחיד שהם מקבלים זה בעצם הסכום החודשי הזה שבעצם מממן את המשך פיתוח התוכנה למכשיר...

לגבי ה-EPG, יתכן ויוסיפו פיצ'רים נוסח אלה של TIVO (שירות העדפות).

3. עד כמה שאני יודע זה ממוצע (כלומר, ככל שתתקרב לסוף זה יהיה יותר מדוייק).

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 649
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

1. אפשרות בטוח שיש,כי יס תתחיל למכור בקרוב שידרוגי נפח ליס מאקס.
החלפה באופן עצמי תדרוש גם לפרמט את הכונן למערכת הקבצים של המאקס,וכאשר לא ידוע באיזה מערכת מדובר (והאם נדרשות פעולות נוספות) זה כבר בעייתי מאוד.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

טוב עשיתם שפצילתם את הנושאים יש פורום חדש
שעניינו שידורים דגיטלים
בשביל כל הנושאים שקשורים לתחנות, איכות שידורים, YES, HOT ,YASMAX ו
HOTMAGIC. ושידור דיגטלי לסוגיו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #9 

NEW_WAVE,

אפשר לשאול את השאלה שם באמת או ב- שאלות טכניות.

אני מעביר לפורום המתאים.

shaked,

לפי מה שהבנתי, המקס יזהה דיסק חדש ויפרמט אותו לבד.

NMP פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #10 

1. shaked - ברור לי שעקרונית אפשר והשאלה היא בדיוק לגבי הקלות הזאת. לפי דעתי אין להם מערכת קבצים proprietary והם ידעו לעבוד עם כל דיסק ntfs או fat וקיוויתי שאולי מישהו פה כבר ניסה.
עופר - בעניין ה-'חבל', זה הגיוני ומקובל אבל עדיין קצת מבאס :wink:
2. עופר - אתה בטוח שהם לא מקבלים אגורה על המכשיר עצמו ? נשמע לי קלוש משהו, ניופאן זה מפיץ מורשה ולא מדובר על מכשיר גנרי אלא על מכשיר ספציפי של יס כך שלי נשמע הגיוני שהם מקבלים חלק מזה. אבל לך יש מקורות יותר טובים מההימורים שלי, אז אתה בטוח לגבי זה באמת ?
עניין אחר הוא שהם לוקחים על כל ממיר נוסף 15 ש"ח אז אולי אלה בדיוק ה-15 שגם לוקחים על יס מקס ? זה על עצם השימוש בממיר אפילו אם קנית אותו. הרי אתה בכל מקרה צריך את הכרטיס שגם יוגדר לממיר הזה ועל זה הם לוקחים את הכסף.
לא ?
לגבי העידכונים, בהרבה מכשירים (וגם הדוגמא שנתתי) לא מדובר רק על תיקון באגים אלא לפעמים ממש שדרוג המכשיר לזהה למכשירים חדשים יותר ויקרים יותר ולא לוקחים על זה אגורה.
3. זאת אומרת שאם אני מקליט כל הזמן מערוצים שווים אני אקבל הרבה פחות מ-40 שעות :(

ולגבי הפורום, היה לי בראש שהפורום החדש מיועד לכל דיוני ה-dvb-t וקליטה לווינית אבל איכשהו יס/הוט לא נכנסו לי לראש.
לא נורא, פעם הבאה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #11 

NMP,

אין לי מידע סולידי - וזה גם עניין פנימי בין YES לבין ניופאן, כך שקשה לי להאמין שמישהו בדיוק יספר לי מה ההסדר בינהם.

זה מה שהבנתי מתוך ההיגיון שלי בלבד.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 649
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

NMP כתב:1. shaked - ברור לי שעקרונית אפשר והשאלה היא בדיוק לגבי הקלות הזאת. לפי דעתי אין להם מערכת קבצים proprietary והם ידעו לעבוד עם כל דיסק ntfs או fat וקיוויתי שאולי מישהו פה כבר ניסה.
עופר - בעניין ה-'חבל', זה הגיוני ומקובל אבל עדיין קצת מבאס :wink:
...
...
הנושא הזה מעניין גם אותי.
היס מאקס מבוסס על הXTV של NDS,מערכת זו מוטמעת גם בממירים של Sky.
על מנת להחליף הארדיסק Sky+ דרוש הארדיסק תואם,וביצוע "Full System Reset".
http://www.humvee.co.uk/disc-change-v2.htm

השאלה היא עד כמה היס מאקס דומה לסקי,כי במידה והוא ממש לא דומה,כנראה שלא היה פשוט לבצע החלפת כונן קשיח בו.

NMP פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #13 

shaked,
קודם כל תודה על הלינק.

לא נראה שצריך הארדיסק ספציפי. סתם המלצות (אולי בהיבטי רעש וכאלה).
מבחינתי זה נקרא החלפה די חלקה.
אם יש אפשרות לבצע אתחול של המכשיר כך שהוא גם מכין את הדיסק לעבודה אז זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו.

עניין האחריות יכול כמובן להפיל את הרעיון.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”