רכישת אוזניות למוזיקה ולגיימינג

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
cateye פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

היי חברים,

יש לי בעצם שתי בקשות:
1. אני לא חושב שאני מבין מה ההבדל בין אוזניות למוזיקה לבין אוזניות לגיימינג, אם מישהו יכול לעזור לי להבין טוב יותר אני אשמח :)
2. עצה ברכישת אוזניות (אני ארחיב)

יש לי את הreloop rhp20 כבר איזה 5 שנים בערך, ואחת הסיבות שאני אוהב אותן זה שמרגישים יותר את הצלילים הנמוכים (הגבוהים כואבים לי באוזניים), אבל הבעיה היא שאחרי מעט זמן הן כבר לא נוחות אז אמרתי לעצמי "יאללה הגיע הזמן שנתחדש באוזניות חדשות כבר"

אז התחלתי לבדוק וכלל שהתעמקתי ככה הסתבכתי כי גיליתי מלא דברים ואני מבקש את העזרה שלכם בשביל להבין טוב יותר.
חשבתי בהתחלה על אוזניות שיש להם את התקן של THX, אם יש להם את התקן אז הן בטוח טובות נכון?
אז הגעתי ל https://www.razer.com/gaming-audio/raze ... n-ultimate שאמורות להיות טובות וסופר נוחות.
אבל אז כשהמשכתי לברר הבנתי שיש את DTS Headphone:X שכנראה הוא יותר מתקדם?
ואז ראיתי שהאוזניות האלה https://www.techradar.com/reviews/steel ... ro-headset ככל הנראה מתאימות גם למוזיקה וגם לגיימינג כי יש להן רכיב DAC (לפי מה שאני הבנתי זה מה שהופך אותן למתאימות לגיימינג), אבל הן עולות בערך 1200 שקל (הלא אלחוטיות) ובלי הDAC עולות בערך 700 שקל.

אז השאלות שלי הן בעצם:
1. אם אני אקח אוזניות שנחשבות סבבה כמו הKRAKEN ואוסיף להם DAC אני יכול לחסוך ככה הרבה כסף?
2. האוזניות של steelseries-arctis-pro-headset באמת נחשבות ל"ואו" ושווה להשקיע את הכסף?
3. יש אוזניות אחרות שאתם יכולים להמליץ לי אם אני טיפוס של יותר צלילים נמוכים מגבוהים?
4. יש דברים יותר חשובים שאני צריך לחשוב עליהם כשאני קונה אוזניות?
5. כל עזרה אחרת שיכולה לעזור לי תתקבל בברכה

תודה רבה מראש על כל עזרה שהיא

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 370
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

בוא נאט את הקצב רגע. שאלת הרבה דברים והעלת הרבה נקודות, אבל לא בטוח שכל זה באמת עוזר לענות לך. אני חושב שקודם כדאי שאתה תענה על כמה שאלות בסיסיות כדי לדעת מה הכיוון:
1. מה התקציב שלך?
2. לאיזה מכשיר אתה הולך לחבר אותם? (לפטופ, PC, אייפון, XBOX, טלויזיה וכו)
3. באיזה חיבור אתה משתמש? (חיבור PL 3.5 מ"מ, USB, בלוטות', וכו)
4. מה אתה הולך לעשות איתם? (מוזיקה, משחקי מחשב, לראות סרטים וכו)
5. איפה אתה הולך להשתמש בהן? (בבית, ברכבת, במטוס, ברחוב וכו)

cateye פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #3 

@פלאפי
·אולי באמת חסרים לי דברים בשביל להסביר מה אני צריך הנה כל מה שביקשת:

1. מה התקציב שלך?
אני מוכן לשלם בשביל משהו איכותי וגם כי אני אשאר איתם שנים, האוזניות הנוכחיות שלי עלו 800 שקל ואני מוכן גם לשים את ה1200 שקל אבל אני חייב להיות בטוח שזה באמת מתאים.
2. לאיזה מכשיר אתה הולך לחבר אותם? (לפטופ, PC, אייפון, XBOX, טלויזיה וכו)
כמעט תמיד ללפטופ אבל גם לPC (הנייד שלי נחשב סבבה)
3. באיזה חיבור אתה משתמש? (חיבור PL 3.5 מ"מ, USB, בלוטות', וכו)
3.5 וUSB, אני חושב שאוזניות אלחוטיות זה ממש נחמד אבל חבל על הכסף אם זה יכול ללכת על אוזניות אוכותיות יותר.
4. מה אתה הולך לעשות איתם? (מוזיקה, משחקי מחשב, לראות סרטים וכו)
הכל נכון, אבל בעיקר משחקים ומוזיקה. (מיקרופון יהיה תוספת נחמדה)
5. איפה אתה הולך להשתמש בהן? (בבית, ברכבת, במטוס, ברחוב וכו)
כמעט תמיד בבית
עדיפות לאוזניות על האוזן/כל האוזן ושעדיף עם פחות "זליגת סאונד" לסביבה

אם יש עוד משהו שאני יכול לענות, אענה בשמחה

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #4 

סבבה, אז הדבר הבא שכדאי להבין זה מה יותר חשוב לך, פיצ'רים או סאונד? המאפיין העיקרי באוזניות שמגדירות את עצמן "לגיימרים" זה שהן כוללות פיצ'רים שגיימרים רוצים - מקרופון, כפתור ווליום, תאורת RGB, אפקטים קוליים כמו סראונד ואקוולייזר, וכן הלאה. הרבה פעמים הן יהיו מחוברות בUSB כדי לאפשר הזרמה של מידע וכוח כדי לאפשר את כל הפיצ'רים האלה, ואולי גם תהיה תוכנה מצורפת שמאפשרת להתאים אותן אישית. יכול להיות גם חיבור בכבל אנלוגי שכולל כמה מחברים, אחד לסאונד ואחד למקרופון.
אוזניות שמגדירות את עצמן בעיקר למוזיקה, וספציפית כאלו שהן לא אלחוטיות או מבטלות רעשים, הן בדרך כלל פסיביות ולא כוללות שום פיצ'ר חוץ מחיבור אנאלוגי של כבל 3.5 מ"מ. בדרך כלל, אוזניות פסיביות באותו מחיר מאופיינות לרוב בסאונד יותר איכותי, כי אחוז גדול יותר מהעלות הושקע בתכנון האקוסטי שלהן, להבדיל מאוזניות גיימינג שם צריך גם להשקיע באלקטרוניקה. בעצם, אוזניות "גיימינג" שהן פסיביות לחלוטין (ולא כוללות מקרופון) נראה לי כמו קונספט די מיותר, כי אין בהן באמת שום דבר שהופך אותן למיוחדות לגיימינג (אולי למעט מיתוג של חברה מסוימת).

אם חשוב לך הסאונד ולא מעניינים אותך פיצ'רים כגון סראונד 5.1, RGB, EQ וכן הלאה, אתה יכול ללכת על אוזניות פסיביות, ולהשיג מקרופון בנפרד. יש הרבה פתרונות לזה, החל ממקרופונים שולחניים שיושבים על השולחן, וכלה במקרופוני מדונה שמתלבשים חיצונית על האוזניה ומתחברים בנפרד. זה מאפשר יותר גמישות בבחירת אוזניות שנשמעות לך טוב ונוחות לך. למרות שיכול להיות שבסה"כ זה יעלה יותר אם אתה קונה את המקרופון בנפרד.
אם אתה חייב מקרופון ופיצ'רים אחרים ומעדיף שהכל יהיה בחבילה אחת, אז כנראה עדיף ללכת על אוזניות שמשווקות את עצמן לגיימרים.

ב-1200 שח אפשר להשיג דברים איכותיים למדי מכל הסוגים, אז כדאי שתחליט מה הכיוון שלך ומשם להתקדם.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

שאשים כאן את הקומיקס שלי עם באטמן?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

cateye פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #6 

@פלאפי
·קודם כל תודה רבה על התשובה המעמיקה!
אז לפי מה שאני מבין ממך יש "אוזניות רגילות" ויש "אוזניות למשחקים", ואוזניות רגילות תמיד יהיו טובות יותר באותו טווח מחירים
ואוזניות למשחקים הם בעצם אוזניות שחלק מהכסף שהלך על המוצר, הושקע בדברים כמו RGB במקום באיכות הצליל?
אין דבר כזה אוזניות משחקים שעוצבו (מבחינת צילילים) לעולם של משחקים ויישמעו יותר טוב מאוזניות רגילות?

סראונד זה משהו שיישמע טוב יותר באוזניות משחקים מאשר אוזניות רגילות? יש בכלל דבר כזה באוזניות רגילות?
EQ אין באוזניות רגילות? איך אני מכוון לעצמי את הצליל קצת?
הייתי בטוח שחיבור USB דווקא מאפשר לי לקבל צליל טוב יותר ואפשרות "לעבד" את הצליל במחשב בשביל לקבל סאונד טוב יותר, אני טועה לגמרי? עדיף תמיד 3.5?
אני רוצה לשים את האיכות הצליל במקום הראשון ואלך לכיוון של פסיביות.אפשר כנראה לוותר על מיקרופון אם זה ייתן לי אוזניות טובות יותר
Catskinner כתב:שאשים כאן את הקומיקס שלי עם באטמן?
...
· אם זה יעזור לי בנושא האוזניות אז בטח

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

קודם כל, אל תיקח את מה שאני אומר לקיצון. זה לא נכון להגיד שאוזניות רגילות תמיד יהיו טובות יותר באותו טווח מחיר מאוזניות גיימינג - לכן אמרתי שזה רק בדרך כלל. יש סיבה טובה שזה יהיה נכון, מה שאמרתי לגבי איפה משקיעים את הכסף, אבל השוק גדול ויש כל מיני מוצרים שלא מתומחרים לפי הגיון. גם יכולות להיות אוזניות זולות שנשמעות יותר טוב מאוזניות יקרות יותר - המחיר לא קשור בצורה הדוקה לאיכות, אלא בצורה רופפת יותר. בגדול, כלל האצבע זה שיותר יקר זה יותר איכותי, אבל לא צריך ללכת עם הכלל הזה באופן עיוור, אלא להפעיל קצת ביקורתיות.

צריך להבין שאין הפרדה אמיתית בין "סאונד למשחקים" ל"סאונד למוזיקה" או "סאונד לסרטים". סאונד זה סאונד, ואותם הפרמטרים לאיכות סאונד קיימים בכל סוג של אודיו - בגדול, השאיפה זה לתגבות תדרים (frequency response) רחבה ושטוחה על פני כל הספקטרום, עם מינימום עיוותים (distortion) והדהודים (resonance). כל מוצר שמתקרב לאידיאל הזה ייתן סאונד שהוא נאמן יותר למקור, וזו השאיפה בגדול. על גבי השאיפה הזאת, דבר חשוב נוסף זה התאמה אישית. אם למשל אתה יותר נהנה מסאונד עם באס מוגבר, אז שווה לך לחפש אוזניות שהן שטוחות ברוב הספקטרום מלבד תחום הבאס, ששם יש להן בוסט.
אפשר להתאים אוזניות להעדפה באמצעות אקוולייזר (EQ). אקוולייזר זה לא אפליקציה ספציפית אלא שם כללי לכל סוג של כלי (פיזי או תוכנתי) שמאפשר לשלוט בתגובת התדרים של האוזניות. זה יכול לבוא כמשהו בילט אין באוזניות שאפשר לשלוט בו (כמו נגיד כפתור שמגביר באס), זה יכול להיות אפליקציה שמגיעה איתן, וזה יכול להיות גם תוכנה חיצונית שמותקנת על המחשב, או אפילו מכשיר נפרד לגמרי.

סראונד באוזניות זה בעצם סוג של אשליה. מערכת קולנוע ביתית משיגה אשליה של רב מימדיות באמצעות הרבה רמקולים שממוקמים פיזית מסביבך, כך שהסאונד פיזית מגיע ממקומות שונים בחדר. באוזניות יש לך רק דרייבר (היחידה דמויית הרמקול שנמצאת בתוך האוזניה ומייצרת את הסאונד) אחד לכל אוזן. אפקט הסראונד מושג באמצעות עיבוד דיגיטלי של הסאונד כדי לדמות סאונד שמגיע מכל הכיוונים. אם הסיגנל שמגיע לאוזניות מקורו בסטריאו, להוסיף עליו אפקט של סראונד בעצם עושה בו כל מיני שינויים שהם לא נאמנים לסאונד המקורי, אז אני לא חושב שזה רצוי. כל המוזיקה מוקלטת בסטריאו, ובמשחקים אני גם לא רואה ממש פואנטה בסראונד. בגדול זה פיצ'ר שנראה לי יותר כמו גימיק מאשר משהו שבאמת משפר את הסאונד.

לגבי ההבדל בין חיבור USB לחיבור 3.5, הסבר מקוצר - האלמנט שמייצר את הסאונד באוזניה בפועל הוא הדרייבר. הדרייבר צריך לקבל מתח ממגבר כדי לנוע ולייצר גלי קול, והמגבר צריך לקבל סיגנל כדי להגביר ולשלוח לדרייברים. בסאונד דיגיטלי, הסיגנל הזה מגיע מרכיב שנקרא DAC (digital to analog converter). באוזניות המחוברות בUSB, הDAC, המגבר והדרייברים מוכלים כולם בתוך האוזניות. המחשב רק מוציא דרך הUSB אות דיגיטלי, וההמרה שלו לאות אנלוגי ואז למתח ואז לגלים אקוסטיים נעשית כולה באלקטרוניקה שבתוך האוזניות. באוזניות פסיביות שמחוברות ב3.5 מ"מ, יש רק את הדרייברים. הDAC והמגבר נמצאים במחשב (רוב הסיכויים על הלוח אם, אם אין לך כרטיס קול ייעודי), ושולחים דרך חיבור ה3.5 מ"מ מתח שמניע את הדרייברים.
היתרון בחיבור USB הוא שהאלקטרוניקה כבר בנויה להיות מותאמת לדרייבר שנמצא באוזניה, אז אין חשש לחוסר התאמה. החסרון הוא שכמו שאמרתי, הרצון לכלול הרבה אלקטרוניקה בנוסף על דרייבר אקוסטי ולשמור על מחיר נגיש, הופך את העיצוב של אוזניות גיימרים (המקום העיקרי שאפשר למצוא בו חיבור USB) לפשרה. יש פוטנציאל לסאונד טוב, אבל הוא לא הדבר הכי חשוב שם, כך שהאינטרס לייצר סאונד טוב אינו גדול.
היתרון בחיבור אנלוגי הוא שכל ההשקעה בתכנון הלכה לדרייברים, וגם סביר להניח שהושקעה יותר מחשבה בארגונומיקה ונוחות. החסרון זה שצריך לבדוק שהמפרט הטכני של האוזניות תומך בחיבור שלהן ללפטופ/PC שלך. אם יש חוסר התאמה, יכול להיות שהסאונד יהיה חלש או מעוות. נוסיף על כך שהרבה יציאות סאונד של מחשבים הן מלכתחילה פשרה בפני עצמן, כך שיכול להיות שזה יהיה הגורם המגביל בשימוש באוזניות פסיביות.
יש אוזניות פסיביות שאפשר להפעיל בלי בעיה מכל לפטופ/טלפון/PC, ויש אוזניות שעדיף לחבר דרך מגבר. זה לא בהכרח שאוזניה יותר טובה זקוקה למגבר, אבל ככל שעולים במחיר ובאיכות, הסבירות לכך שזה נכון עולה. בתקציב של 1200 שח אתה יכול לקנות אוזניות פסיביות טובות שלא דורשות הגברה מיוחדת.

מובן עד כה?

cateye פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #8 

@פלאפי
·יש לך תשובות מלאות ומכל הלב, בדיוק מה שאני מחפש. רואים שאני מדבר עם מישהו שהוא מבין עניין שיודע להכנס לפרטים, תמשיך ככה (f)

היה לי דיון ארוך עם מישהו שהיה מציג את עצמו כמבין בסאונד והוא אמר שיש אוזניות למשחקים ואוזניות למוזיקה, אני שאלתי מה זה משנה? אם הרמקול מצליח לייצר סאונד נכון ומדויק אז מה זה משנה למה אתה משתמש בו?
לא הצלחנו להגיע להסכמה אבל גם ראיתי בהרבה מקומות שבאמת מתייחסים לזה ככה (שיש שוני בין שני העולמות) אז נכנעתי וקיבלתי שזה המצב, ועכשיו שאני שומע ממך שגם אתה חושב כמוני אז אני מקבל בטחון שוב פעם :)

תגובת התדרים והעקומה שלהם על הספקטרום זה משהו שאני יכול למצוא לגבי כל אוזניה? או שזה דווקא משהו שחברות שמייצרות את האוזניות דווקא מצניעות? איך אני יכול לראות מה הספקטרום ושאר הנתונים של האוזניות שלי כרגע? (כנ"ל לגבי העיוותים וההידהודים)

לגבי הEQ אני חושב שעדיף שזה לא יהיה משהו פיזי על האוזניות כי אני אכוון את זה פעם אחת וזהו אז חבל שזה יהיה נגיש מדי ואז בטעות הכיוון יזוז.
לגבי אם צריך חומרה חיצונית, לגבי זה אז אני מעדיף שלא כי זה סתם יהיה לא נוח

כשיש שני רמקולים באוזניות אז הסראונד לא יותר "מלאכותי" יותר מאשר אוזניות שיש להם 7.1/5.1?
מצד שני לכל רמקול (מתוך ה5 או 7 הרמקולים) בפני עצמו יהיה קשה יותר לתת את טווח הצלילים הרחב לא?
אבל מה לגבי תוכן שנועד להיות סראונד? איך הוא יישמע עם שני רמקולים או עם 5/7? ההיגיון אומר שהרמקולים הפיזים יתנו חלוקה יותר טבעית.
במוזיקה למשל אם זה הוקלט 2.0 אז הסראונד כנראה לא יעשה לא טוב באמת אבל דווקא במשחקים שאתה מטייל בעולמות שהם תלת מימדיים אתה תקבל תחושה נכונה יותר של אובייקטים במרחב.

על פניו, לחיבור USB יש עדיפות על 3.5 כי הוא כבר מכיל את כל מה שהאוזניות צריכות בצורה הכי טובה לעומת ה3.5 ששם אני צריך להתאים לו עוד חומרה, מה שנשאר זה רק למצוא אוזניות מספיק טובות שאיכות הרמקולים תהיה איכותית. אני מניח שיהיה ניתן למצוא כאלו בטווחים של 1000 שקל?
מה יקרה אם אני ארצה לחבר אוזניות של USB לחיבור 3.5? אני אצטרך מן מתאם? אבל אז ההגברה של ה3.5 תתווסף להגברה הקיימת באוזניות ואז יהיו לי עיוותים או שזה זניח? - קח בחשבון שאני לא שומע בעוצמה חזקה ובגלל זה אני אוהב אוזניות שאני שומע את כל הצלילים גם מבלי להגביר הרבה.

פלאפי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

אני מודה שאין לי הרבה ניסיון אישי עם אוזניות לגיימרים וסראונד באוזניות, כי התחומים האלה לא עניינו אותי אף פעם. כל אוזניות הגיימינג שניסיתי לדעתי היו פחות טובות מבחינה סאונד נטו מאוזניות ייעודיות למוזיקה שנוצרו על ידי חברה אמינה. אני חושב שאולי הדבר היחיד שהן כן מספקות מבחינת סאונד זה אופציה בילט אין לסראונד וירטואלי. הרעיון בסראונד באוזניות סטריאו זה שהן משתמשות בטכניקה של עיבוד דיגיטלי כדי לייצר אשליה של סראונד. במשחקים יש לזה שימוש כי הסאונד מראש מעובד כך שהוא תלת מימדי - למשל אם אתה משחק first person shooter, להסתובב במקום יסובב גם את הסאונד סביבך כדי לתת תחושה של ריאליזם. אתה לא צריך פיזית 7.1 רמקולים קטנים בתוך האוזניות כדי לדמות סראונד של 7.1, ובגדול זה גם לא רצוי. עדיף שבכל צד יהיה דרייבר אחד טוב מאשר ערימה של דרייברים גרועים. תזכור שבכל מקרה יש לך עדיין רק שתי אוזניים, כך שהיכולת לתפוס סאונד שמגיע בסראונד נובע מההפרש בסאונד שמגיע לשתי האוזניים (יחד עם עוד כמה פרמטרים שקצת יותר מורכב להסביר כמו דיליי והשפעות HRTF - את כל אלה מדמה דראונד וירטואלי). בקיצור, אם יש סיבה ממשית מבחינת סאונד לקנות אוזניות גיימינג, זה כי (חלקן) מציעות סראונד וירטואלי. מצד שני, בגלל שכל העיבוד הזה הוא וירטואלי בכל מקרה, אפשר גם לבצע אותו על המחשב עם שימוש בתוכנה חיצונית (מה שנותן בעצם יכולת לקנות אוזניות ללא סראונד שהן פשוט טובות, ולהוסיף להן את האפשרות הזאת). לא ניסיתי את זה אישית, אם כי, אז אני לא יודע אם זה עובד טוב באותה מידה.

טווח תגובת התדרים זה משהו שמפורסם לגבי כמעט כל אוזניה (למשל, "10hz- 22khz"). אבל זה מפרט שהוא חסר משמעות בעצם. מה שמשנה זה גרף תגובת התדרים וכמה הוא מתקרב ללהיות שטוח, או כמה הוא מתקרב לתגובת תדרים מועדפת (יש מחלוקות לגבי אם צריך לשאוף לגרף שטוח או גרף שהוא לא שטוח אבל עם מאפיינים מסוימים, זה תחום מחקר שלם). רוב היצרנים לא מפרסמים את הגרף הזה, וגם לא גרפים של עיוותים והדהודים. סיבה ראשונה זה בגלל שאין להם אינטרס לעשות את זה, כי רוב הקונים לא יודעים מספיק כדי להסיק מזה מסקנות שימושיות. סיבה שניה, כי למדוד תגובת תדרים של אוזניות זה תחום מאוד חמקמק עם הרבה משתנים ותיאוריות סותרות, ולהציג סתם גרף לא בהכרח נותן תמונת מצב אמיתית. אם רוצים להבין איך אוזניות באמת מתנהגות בתנאי מעבדה, יש כל מיני אתרים (diyaudioheaven, rtings, innerfidelity) שמודדים עצמאית אוזניות ומספקים גרפים.
אבל גם אם יש לך מדידות ונתונים, זה עדיין מאוד קשה להעביר את זה לאיך זה יישמע לך בפועל. סאונד באוזניות זה דבר מאוד אינדיבידואליסטי וקשה לחיזוי. מה שהגרפים האלה יכולים לחשוף זה אם יש באוזניות בעיה חמורה כלשהי מבחינת סאונד. אם אין, אז זה עדיין עניין של טעם אישי אם הן יישמעו לך טוב או לא.

ברמת העיקרון אני לא חושב שאפשר לחבר אוזניות עם חיבור USB לחיבור שהוא לא USB. ובכל מקרה אין שום סיבה לעשות את זה - חיבור USB מקבל רק מידע דיגיטלי וממיר אותו לסאונד באוזניה. אני כן רואה שיש אוזניות שיש להן אופציה לחיבור USB או 3.5, אז אולי יש בזה יתרון שאפשר לגוון במידת הצורך. לא יודע מה יהיה ההבדל בהן בשימוש בחיבורים שונים, צריך לקרוא על כל דגם ספציפי.

בוא רגע נסכם - נשמע לי שאתה בכיוון של אוזניות גיימינג שמתחברות בUSB בגלל הנוחות והפיצ'רים. זה בסדר לגמרי. יש סיכוי שבאותו מחיר, אוזניות ייעודיות למוזיקה יישמעו יותר טוב מאוזניות גיימרים כשאתה תשמע מוזיקה. אבל אוזניות למוזיקה לא יכילו את כל הפיצ'רים שאתה רוצה ואולי ידרשו השקעה בחומרה ותוכנה נוספת כדי להשלים את הפיצ'רים המיועדים למשחקים שחסרים, אז יכול להיות שהשיפור במוזיקה לא שווה את זה. מרפרוף באינטרנט נראה שהרבה אוזניות גיימינג איכותיות היום הם wireless, אז יכול להיות ששווה ללכת מראש בכיוון הזה. יש דגמים עם עמדה טעינה שמתחברת למחשב בUSB ומטעינה את האוזניות וגם משדרת אליהן, כך שלא צריך להתעסק עם הגדרות בלוטות' בלפטופ וכדומה.
ההמלצה הכללית שלי תמיד כשקונים אוזניות זה ללכת לחנות ולנסות לשים על הראש ולשמוע, כי זו הדרך הכי טובה לדעת אם האוזניה נשמעת לך טוב והיא נוחה. כרגע זה כנראה פחות אפשרי לעשות את זה, אבל אולי כשייגמר כל הבלאגן אז ייפתחו החנויות ויהיה אפשר לעשות מחקר ברגליים. מה שלדעתי כדאי לעשות זה להיסגר על כמה דגמים שנראים לך מעניינים מבחינת הפיצ'רים שהם מציעים, ולאתר חנויות בארץ שמציעות את הדגמים האלה, וללכת לשם כדי לראות אם אפשר להתנסות בהם. אם אתה רוצה נתונים יותר טובים על הביצועים של האוזניות, תחפש את הדגם הספציפי כאן: https://www.rtings.com/headphones/reviews

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #10 

טוב, כבר לא התאפקתי יותר.

[imgurpng]iNhNJBJ[/imgurpng]

cateye פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #11 

@פלאפי
·הסתכלתי קצת ורוב האוזניות הרגילות שראיתי היו או לא הכי נוחות לאורך זמן או צריכות מגבר שזה טיפה פחות נוח וגם לאוזניות הטובות באמת (לפי מה שאני הבנתי) אין "סוגר" הן פתוחות ומי שלידך שומע את מה שאתה שומע וזה לא נעים כשאתה משחק ואחרים רואים טלויזיה או משהו אחר - אז אני מוצא את עצמי חוזר שוב לאזור של "אוזניות למשחקים" עד שאמצא משהו אחר
ואני כמובן פתוח להצעות בנושא האוזניות כי ניסיון של אנשים פה בטח יכול לעזור.

איפה יש חניות שאני יכול ללכת ולשמוע? לא הצלחתי למצוא הרבה חניות כאלו וגם לא הרבה אוזניות שאפשר לשמוע.

לגבי אוזניות שהן מספיק טובות לכל דבר וגם לגיימינג מצאתי את זה:
https://www.rtings.com/headphones/revie ... o-wireless
מה דעתך?
Catskinner כתב:טוב, כבר לא התאפקתי יותר.

[imgurpng]iNhNJBJ[/imgurpng]
...
·
נראה שאתה מאוד החלטי לגבי הדגם הזה :) , מה דעתך על מה שהצעתי? לפי הלינק הן מעט טובות יותר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #12 

@cateye
·אתה כנראה לעולם לא תהייה אודיופיל כי מדובר בגזע שתקוע לו מקל באחוריים והם מזמן היו מתלוננים עלי להנהלה. זה מאוד מצער כי זה יאלץ אותי לתת תשובה מושכלת ולא להסתפק בסופרלטיבים.

בחיים הכל מסתכם בפשרות ולכן אף פעם לא נוכל לקבל בדיוק את מה שאנחנו רוצים. החלוקה בין סוגי אוזניות שונות לצרכים שונים היא אחד הביטויים לכך.

אוזניות טובות צריכות קודם כל להיות נוחות וכאן מגיעה הפשרה הראשונה כי הראשים שלנו שונים ולכן מה שנוח לאחד יהיה בלתי נסבל לאחר. מבנה הראש גם מכתיב חלק גדול מחוויית השמיעה ולכן ברוב המקרים לבקש המלצות על אוזניות זה תרגיל שלא מניב תוצאה או תשובה אמיתית. מה עוד שלא משנה עד כמה אוזניות יישמעו טוב, אם אי אפשר לחבוש אותן יותר מ 5 דקות אז האיכות היא רק בתיאוריה.

קודם כל אתה צריך אוזניות שיתאימו לראש שלך. אני מציע שלפני שתבקש המלצות תנסה אוזניה שכולם מכירים. נניח את ה Sennheiser HD600/650/6XX שיש לה כיפות אוזניים יחסית גדולות. אם הן לא נוחות לך, תסביר מה לא התאים. האם היו רדודות מידי, צרות מידי, גדולות מידי וכו'. ככה אפשר יהיה לכוון אותך לאוזניות שיותר מתאימות לראש שלך.

אחר כך אל תבקש אוזניות נייטראליות כי אין חיה כזו מהסיבה שאף אחד לא מבין מה זה באמת נייטראלי ורוב האנשים היה משתגע אם היו מאלצים אותו להשתמש באוזניות נייטראליות עם עקומה שטוחה לחלוטין. כל היצרנים מקפידים להדגיש או להפחית טווח מסויים של תדרים כי זה נותן "אופי" לאוזניות ומתאים אותן יותר או פחות לסוג מסויים של אוכלסיה. למשל, אוזניות ממש יקרות לא יתאימו לאנשים צעירים ואני אניח לך לחשוב מה השיקולים השיווקיים שעמדו מאחורי זה.

יש מעט מאוד אוזניות סגורות שמצליחות לרקוד בין הטיפות ולתת פשרה טובה בין אטימה לרעש לבין איכות צליל טובה, מה שאצלי כולל גם יצירת במה רחבה. היחידה שכרגע עולה לי לראש זו ה Focal Elegia ואתה לא הלקוח עבורם כי מדובר כבר בזוג יקר ולכן גם מותאם יותר לשמיעה של אנשים מבוגרים יותר.

לדעתי, שמותר לך לא להסכים איתה, אין שום בעיה בשימוש באוזניות למשחקים גם עבור שמיעת מוזיקה. צריך רק לקחת בחשבון שאם מדובר באוזניות מרובות דרייברים זה אומר שהיצרן החליט להתפשר על איכות צליל נטו בשביל לתת תחושת מרחב טובה יותר וכל זאת במחיר שפוי. איפה תבוא לידי ביטוי הפשרה באיכות? בעיקר בכך שבנקודות שבהן הדרייברים השונים לא ממש חופפים בתדירות שלהם אתה עלול או לעבד עוצה או פירוט או לקבל חיזוק יתר. זה בעיקר נותן הרגשה של חוסר אחידות וזה באמת מסוג הדברים שלא שמים לב אליהם במשחקים בגלל ששם יותר קשובים למיקום או קירבה ולתנועה.

אז אם מצאת אוזניות שמוגדרות כאוזניות למשחקים שנוחות לך על הראש ושמשביעות את רצונך במשחקים - לך על זה. אם בהמשך תרצה להשתמש באוזניות גם כדי להקשיב למוזיקה אז מה הבעיה? מקסימום תקנה עוד זוג. עד אז כבר יהיה לך כסף בשביל זה. לי יש כ 10 זוגות אוזניות ובחיי שאני משתמש בכולן למרות שיש לי כמה העדפות.

למוזיקה אני מעדיף את ה Focal Elex שלי כי הן נוחות ומרגישות מאוד פתוחות. לא יתאימו לך כי הן מעבר לתקציב ומדובר באוזניות פתוחות.

למוזיקה בסלון אני מעדיף את ה Sennheiser 6XX שלי כי שם אני מקשיב בעיקר למוזיקה ווקלית נשית ובניתי לי צירוף מאוד מתאים לסגנון הזה.

למשחקים ולסרטים אני מעדיף את ה Mobius למה? כי בשביל זה הן הכי טובות. אגב הן לא רעות בכלל גם למוזיקה ברגע שמעבירים אותן למצב High Res אבל התפעול שלהן מאוד מתוסבך ואני מעדיף פשוט להסיר אותן מהראש ולהשתמש באוזניות אחרות. לדעתי הן מאוד יתאימו לך מלבד כמה חולשות: קודם כל הן לא ממש זולות, שנית הן עלולות להרגיש קצת קטן ולוחץ ושלישית אי אפשר לכבות לחלוטין את ה DSP שלהן והתפעול כאמור די מתוסבך. אבל להישמע, הן נשמעות בסדר גמור.

Mad_Mouse
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

היי,

מה החוות דעת על האוזניות של turtle beath elite pro 2? יש עליהם ביקורות טובות ברשת... השאלה איך הן מול ה mobius ?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

וואו באמת שאני לא מבין איך הדיון הפך למחקר קליני על אודיופיליה.. הבחור כולה ביקש אוזניות למוסיקה ולגיימינג - סגורות לפחות למחצה, עם במה תלת מימדית ורחבה ככל האפשר, ועם סאונד קצת 'כיפי' ולא קר ואנליטי. זה בערך האיזון בין גיימינג למוסיקה.

הייתי הולך על DT990 Beyerdynamic , אפשר להשיג אותן בזול ואפילו יד2.

גם Ninja משחק איתן והוא רחוק מלהיות אודיופיל :)

RandomDude
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

LQDForce כתב:וואו באמת שאני לא מבין איך הדיון הפך למחקר קליני על אודיופיליה.. הבחור כולה ביקש אוזניות למוסיקה ולגיימינג - סגורות לפחות למחצה, עם במה תלת מימדית ורחבה ככל האפשר, ועם סאונד קצת 'כיפי' ולא קר ואנליטי. זה בערך האיזון בין גיימינג למוסיקה.

הייתי הולך על DT990 Beyerdynamic , אפשר להשיג אותן בזול ואפילו יד2.

גם Ninja משחק איתן והוא רחוק מלהיות אודיופיל :)
...
·תגיד במאפיינים הן דומות לATH-m40x ?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”