אני מודה שאין לי הרבה ניסיון אישי עם אוזניות לגיימרים וסראונד באוזניות, כי התחומים האלה לא עניינו אותי אף פעם. כל אוזניות הגיימינג שניסיתי לדעתי היו פחות טובות מבחינה סאונד נטו מאוזניות ייעודיות למוזיקה שנוצרו על ידי חברה אמינה. אני חושב שאולי הדבר היחיד שהן כן מספקות מבחינת סאונד זה אופציה בילט אין לסראונד וירטואלי. הרעיון בסראונד באוזניות סטריאו זה שהן משתמשות בטכניקה של עיבוד דיגיטלי כדי לייצר אשליה של סראונד. במשחקים יש לזה שימוש כי הסאונד מראש מעובד כך שהוא תלת מימדי - למשל אם אתה משחק first person shooter, להסתובב במקום יסובב גם את הסאונד סביבך כדי לתת תחושה של ריאליזם. אתה לא צריך פיזית 7.1 רמקולים קטנים בתוך האוזניות כדי לדמות סראונד של 7.1, ובגדול זה גם לא רצוי. עדיף שבכל צד יהיה דרייבר אחד טוב מאשר ערימה של דרייברים גרועים. תזכור שבכל מקרה יש לך עדיין רק שתי אוזניים, כך שהיכולת לתפוס סאונד שמגיע בסראונד נובע מההפרש בסאונד שמגיע לשתי האוזניים (יחד עם עוד כמה פרמטרים שקצת יותר מורכב להסביר כמו דיליי והשפעות HRTF - את כל אלה מדמה דראונד וירטואלי). בקיצור, אם יש סיבה ממשית מבחינת סאונד לקנות אוזניות גיימינג, זה כי (חלקן) מציעות סראונד וירטואלי. מצד שני, בגלל שכל העיבוד הזה הוא וירטואלי בכל מקרה, אפשר גם לבצע אותו על המחשב עם שימוש בתוכנה חיצונית (מה שנותן בעצם יכולת לקנות אוזניות ללא סראונד שהן פשוט טובות, ולהוסיף להן את האפשרות הזאת). לא ניסיתי את זה אישית, אם כי, אז אני לא יודע אם זה עובד טוב באותה מידה.
טווח תגובת התדרים זה משהו שמפורסם לגבי כמעט כל אוזניה (למשל, "10hz- 22khz"). אבל זה מפרט שהוא חסר משמעות בעצם. מה שמשנה זה גרף תגובת התדרים וכמה הוא מתקרב ללהיות שטוח, או כמה הוא מתקרב לתגובת תדרים מועדפת (יש מחלוקות לגבי אם צריך לשאוף לגרף שטוח או גרף שהוא לא שטוח אבל עם מאפיינים מסוימים, זה תחום מחקר שלם). רוב היצרנים לא מפרסמים את הגרף הזה, וגם לא גרפים של עיוותים והדהודים. סיבה ראשונה זה בגלל שאין להם אינטרס לעשות את זה, כי רוב הקונים לא יודעים מספיק כדי להסיק מזה מסקנות שימושיות. סיבה שניה, כי למדוד תגובת תדרים של אוזניות זה תחום מאוד חמקמק עם הרבה משתנים ותיאוריות סותרות, ולהציג סתם גרף לא בהכרח נותן תמונת מצב אמיתית. אם רוצים להבין איך אוזניות באמת מתנהגות בתנאי מעבדה, יש כל מיני אתרים (diyaudioheaven, rtings, innerfidelity) שמודדים עצמאית אוזניות ומספקים גרפים.
אבל גם אם יש לך מדידות ונתונים, זה עדיין מאוד קשה להעביר את זה לאיך זה יישמע לך בפועל. סאונד באוזניות זה דבר מאוד אינדיבידואליסטי וקשה לחיזוי. מה שהגרפים האלה יכולים לחשוף זה אם יש באוזניות בעיה חמורה כלשהי מבחינת סאונד. אם אין, אז זה עדיין עניין של טעם אישי אם הן יישמעו לך טוב או לא.
ברמת העיקרון אני לא חושב שאפשר לחבר אוזניות עם חיבור USB לחיבור שהוא לא USB. ובכל מקרה אין שום סיבה לעשות את זה - חיבור USB מקבל רק מידע דיגיטלי וממיר אותו לסאונד באוזניה. אני כן רואה שיש אוזניות שיש להן אופציה לחיבור USB או 3.5, אז אולי יש בזה יתרון שאפשר לגוון במידת הצורך. לא יודע מה יהיה ההבדל בהן בשימוש בחיבורים שונים, צריך לקרוא על כל דגם ספציפי.
בוא רגע נסכם - נשמע לי שאתה בכיוון של אוזניות גיימינג שמתחברות בUSB בגלל הנוחות והפיצ'רים. זה בסדר לגמרי. יש סיכוי שבאותו מחיר, אוזניות ייעודיות למוזיקה יישמעו יותר טוב מאוזניות גיימרים כשאתה תשמע מוזיקה. אבל אוזניות למוזיקה לא יכילו את כל הפיצ'רים שאתה רוצה ואולי ידרשו השקעה בחומרה ותוכנה נוספת כדי להשלים את הפיצ'רים המיועדים למשחקים שחסרים, אז יכול להיות שהשיפור במוזיקה לא שווה את זה. מרפרוף באינטרנט נראה שהרבה אוזניות גיימינג איכותיות היום הם wireless, אז יכול להיות ששווה ללכת מראש בכיוון הזה. יש דגמים עם עמדה טעינה שמתחברת למחשב בUSB ומטעינה את האוזניות וגם משדרת אליהן, כך שלא צריך להתעסק עם הגדרות בלוטות' בלפטופ וכדומה.
ההמלצה הכללית שלי תמיד כשקונים אוזניות זה ללכת לחנות ולנסות לשים על הראש ולשמוע, כי זו הדרך הכי טובה לדעת אם האוזניה נשמעת לך טוב והיא נוחה. כרגע זה כנראה פחות אפשרי לעשות את זה, אבל אולי כשייגמר כל הבלאגן אז ייפתחו החנויות ויהיה אפשר לעשות מחקר ברגליים. מה שלדעתי כדאי לעשות זה להיסגר על כמה דגמים שנראים לך מעניינים מבחינת הפיצ'רים שהם מציעים, ולאתר חנויות בארץ שמציעות את הדגמים האלה, וללכת לשם כדי לראות אם אפשר להתנסות בהם. אם אתה רוצה נתונים יותר טובים על הביצועים של האוזניות, תחפש את הדגם הספציפי כאן:
https://www.rtings.com/headphones/reviews