בעיה עם חיבור svideo של ממיר יס
אהלן,
השאלה היא עבור אח שלי שאחרי שצעקתי עליו החליט לשדרג את הקומפוזיט הדפוק שבו הוא מחובר ליס (ואני החזקתי מאח שלי אודיופיל/וידאופיל רציני מאוד שמשקיע בזה המון).
יש לו pace1000 מהראשונים שיס הוציאו (למעשה הוא שלו אישית כי בתקופה ההיא כנראה שקנו ממירים בהתחברות).
הוא מחבר אותו למקרן מאוד איכותי של סוני: VPL-VW10HT, בעל כל חיבור אפשרי כמובן.
בשביל בדיקת היתכנות הוא לקח כבל פשוט של scart to svideo כדי לבדוק איך זה לפני שהוא משקיע בכבל איכותי (ברור לי שזה רעיון בעייתי מאוד).
הכבל הוא דו-כיווני עם שני קונקטורים של svideo, אחד לכניסה ואחד ליציאה.
הוא חיבר את זה לממיר pace1000 ביציאת ה-tv (ניסה גם את השניה), הגדיר בממיר שיוציא svideo וקיבל תמונה הרבה יותר חדה (מספיק כדי שהוא יתלהב וישתכנע שהשינוי שווה בהחלט את ההשקעה) אבל עם צבעים דהויים.
ראיתי כמה איזכורים לבעיות כאלה בפורום אבל הדעות לא היו ברורות אם מדובר בממיר דפוק או כיוון של הטלוויזיה/מקרן.
במקרה הזה גם מאוד יכול להיות שהבעיה היא בכבל לא איכותי מספיק.
מה אתם אומרים ?
משהו אחר שמצאתי מעניין/מוזר זאת העובדה שהוא קיבל תמונה דרך ה-svideo גם כשהממיר היה מוגדר שיוציא קומפוזיט (זה עוד אני יכול לקבל) וגם כשהוא הוגדר על rgb (שזה נראה מוזר אבל מצד שני גם אז יש אות של קומפוזיט אז אני מניח שזה מקרה זהה).
בקיצור, במחשבה שניה אולי זה לא כל-כך מפתיע, סתם מעניין.
תודה,
ניר
השאלה היא עבור אח שלי שאחרי שצעקתי עליו החליט לשדרג את הקומפוזיט הדפוק שבו הוא מחובר ליס (ואני החזקתי מאח שלי אודיופיל/וידאופיל רציני מאוד שמשקיע בזה המון).
יש לו pace1000 מהראשונים שיס הוציאו (למעשה הוא שלו אישית כי בתקופה ההיא כנראה שקנו ממירים בהתחברות).
הוא מחבר אותו למקרן מאוד איכותי של סוני: VPL-VW10HT, בעל כל חיבור אפשרי כמובן.
בשביל בדיקת היתכנות הוא לקח כבל פשוט של scart to svideo כדי לבדוק איך זה לפני שהוא משקיע בכבל איכותי (ברור לי שזה רעיון בעייתי מאוד).
הכבל הוא דו-כיווני עם שני קונקטורים של svideo, אחד לכניסה ואחד ליציאה.
הוא חיבר את זה לממיר pace1000 ביציאת ה-tv (ניסה גם את השניה), הגדיר בממיר שיוציא svideo וקיבל תמונה הרבה יותר חדה (מספיק כדי שהוא יתלהב וישתכנע שהשינוי שווה בהחלט את ההשקעה) אבל עם צבעים דהויים.
ראיתי כמה איזכורים לבעיות כאלה בפורום אבל הדעות לא היו ברורות אם מדובר בממיר דפוק או כיוון של הטלוויזיה/מקרן.
במקרה הזה גם מאוד יכול להיות שהבעיה היא בכבל לא איכותי מספיק.
מה אתם אומרים ?
משהו אחר שמצאתי מעניין/מוזר זאת העובדה שהוא קיבל תמונה דרך ה-svideo גם כשהממיר היה מוגדר שיוציא קומפוזיט (זה עוד אני יכול לקבל) וגם כשהוא הוגדר על rgb (שזה נראה מוזר אבל מצד שני גם אז יש אות של קומפוזיט אז אני מניח שזה מקרה זהה).
בקיצור, במחשבה שניה אולי זה לא כל-כך מפתיע, סתם מעניין.
תודה,
ניר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
במקרה של המקרן המדובר אני בספק אם יש לו בעיה. אולי הגדרות ואם לא אז האשמה כנראה במקור (או בדרך שזה מגיע).
1. מישהו מכיר מקרים ש-pace1000 הוציא svideo בעייתי מבחינת הצבעים ?
2. יש סיכוי שאיכות כבל יכולה לפגוע באיכות הצבעים ?
לפי החיפוש שעשיתי פה זה ממש לא המקרה היחיד ואנשים תיארו פה בדיוק את אותה בעיה אבל באף מקרה לא ממש ירדו לעומק הבעיה אלא היא פשוט נפתרה לה בהחלפה של כמה רכיבים או שעברו לחיבור אחר.
1. מישהו מכיר מקרים ש-pace1000 הוציא svideo בעייתי מבחינת הצבעים ?
2. יש סיכוי שאיכות כבל יכולה לפגוע באיכות הצבעים ?
לפי החיפוש שעשיתי פה זה ממש לא המקרה היחיד ואנשים תיארו פה בדיוק את אותה בעיה אבל באף מקרה לא ממש ירדו לעומק הבעיה אלא היא פשוט נפתרה לה בהחלפה של כמה רכיבים או שעברו לחיבור אחר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
אם הוא קיבל משהו צבעוני גם כאשר הממיר מכוון על RGB, סימן שאו שהכבל לא מחווט טוב (פחות סביר) או שהתצוגה מתייחסת רק לחלק השחור / לבין בתמונה (LUMA) - מה שאני לא מבין זה למה בכלל ראו צבע.
בכל מקרה, זה בהחלט לא מצב תקין.
בכל מקרה, זה בהחלט לא מצב תקין.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
עופר, אם אתה מתכוון למקרה המוזר שתיארתי בו הוא הגדיר את הממיר כ-rgb ועדיין השתמש ב-svideo אז אני צריך לשאול אותו אבל אני דווקא זוכר שהוא ציין שבאחד מהמצבים ראו תמונה חדה בשחור לבן לגמרי אז יכול להיות שזה מה שקרה ב-rgb.
ב-svideo הוא קיבל תמונה חדה עם צבעים דהויים.
מרטין, המקרן באמת קצת ישן אבל בזמנו הוא דווקא כן התאים לתיאור ונראה לי קצת לא הגיוני שיש לו בעיה כללית עם מקור svideo.
הגדרות אולי.
ב-svideo הוא קיבל תמונה חדה עם צבעים דהויים.
מרטין, המקרן באמת קצת ישן אבל בזמנו הוא דווקא כן התאים לתיאור ונראה לי קצת לא הגיוני שיש לו בעיה כללית עם מקור svideo.
הגדרות אולי.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לי הייתה בעייה שראיתי תמונה ללא צבע כשהשתמשתי בממיר המוזהב הגדול (NOKIA?). החלפתי לממיר ישן יותר, אפור, מהראשונים של יס (PACE1000, אני חושב) והבעייה נפתרה.
אולי הבעייה בכבל, למרות הסבירות הנמוכה. תקנה מתאם RGB ל- SVIDIO (בסביבות 20 שקל), תבדוק ואז תחליט אם שווה להשקיע בכבל, או שיש בעייה אחרת.
ככלל השידורים של יס בכזאת איכות כך שאם המתאם של ה-20 שקל עובד, הייתי נשאר איתו
אולי הבעייה בכבל, למרות הסבירות הנמוכה. תקנה מתאם RGB ל- SVIDIO (בסביבות 20 שקל), תבדוק ואז תחליט אם שווה להשקיע בכבל, או שיש בעייה אחרת.
ככלל השידורים של יס בכזאת איכות כך שאם המתאם של ה-20 שקל עובד, הייתי נשאר איתו
כפי שכתבתי, מדובר באח שלי וזה בדיוק מה שהוא עשה. קנה כבל פשוט רק כדי לבדוק אם שווה להשקיע.LG כתב:אולי הבעייה בכבל, למרות הסבירות הנמוכה. תקנה מתאם RGB ל- SVIDIO (בסביבות 20 שקל), תבדוק ואז תחליט אם שווה להשקיע בכבל, או שיש בעייה אחרת....
ויש לו כבר Pace1000.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור