אז ככה, בעקבות אילוצי מקום (סלון ישראלי צנוע...), אין לי יותר מדי אפשרות להרחיק רמקולים מדפיים מהקיר - במקרה הקיצוני לכל היותר 25-20 ס"מ מהפורט, תלוי כמובן בעומק הרמקול עצמו.
הם ישמשו בעיקר להאזנה למוזיקה מגוונת בעוצמות לא גבוהות שלא מרטיטות בניינים (ואין לי עניין להוסיף סאב וופר) אבל גם לסרטים פה ושם. לא מדובר בחלק ממערכת קולנוע ביתי.
ההתלבטות שלי אולי מרגישה קצת אקראית אבל זה מה שעומד מולי כרגע
(וזה אחרי חיטוטים רבים ביד השנייה בהם לא מצאתי משהו שאהבתי)
חדשים בארץ:
Monitor Audio Bronze 2
Dali Spektor 2 -רמקול נהדר ולא גדול עם פורט אחורי, מה שטיפונת מלחיץ אותי, אבל לא מאד, בגלל עומקו הלא גדול.
שני אלו בערך 1500 ש"ח.
חו"ל - אמזון:
Klipsch RB-61-II - דגם ותיק, 1880 ש"ח (חדש)
לפי הרבה ביקורות אין לו את הגבוהים המעייפים עליהם מתלוננים לפעמים, ובסה"כ הוא קרוב מאד בביצועיו העשירים ל-600 הנוכחי בעל הפורט האחורי.
חו"ל - הזמנה ישירה מהיצרן
Emotiva Airmotiv B1+ - רמקול שאני ממש נלהב לגביו על אף היותו בעל פורט אחורי
900 ש"ח כולל משלוח דרך חברת APC שאיתה אין לי נסיון ולמען האמת אני לא רואה עליה הרבה ביקורות חיוביות...
במעמד התשלום ההערכה האוטומטית היא כ- 210 שח נוספים מיסוי במעמד השחרור בארץ (לא ניתן להפקיד מראש כמו באמזון או איביי)
אל המיסוי עלולות להתווסף עמלות שחרור, מחשב, אחסון או כל מה שהמכס לא ימציא לו...
חו"ל - איביי באמצעות הגלובל שיפינג פרוגרם שלהם שאיתה אני קצת יותר רגוע:
רוב האופציות הם רמקולים די גדולים עם פורט אחורי ואני לא באמת יודע כמה משחק יהיה לי איתם מהקיר בלי לפגוע בצליל.
RP160M - ש"ח 1750
RP600M - ש"ח 2350
RP500m - ש"ח1800
SVS Prime bookshelf -משומש קלות 2150 שח
Elac Debut DB6.2 - ,פורט קדמי, כ-1450 ש"ח משומש קלות
הייתי מזמין גם דברים אחרים במידה ולא הייתי חושש מאד משירותים כמו USHOPS, בגלל תלונות חוזרות ונשנות של לקוחות על חבילות תקועות במכס עם עלויות מאמירות ולא צפויות.
אשמח לעיצות מה למען השם עליי לעשות עם הבלאגן הזה
תודה!