נחמד, אבל מאוחר מדי ויקר מדי לעומת ASUS. טחנו את הנושא פה.
המלך הבלתי מעורער הוא המיני של אסוס מבוסס AMD, הלא הוא ה-PN50
לא רק אני אומר את זה, כל הסקירות ביוטיוב אומרות את זה בשנה האחרונה וזה ישאר כך גם לשנה הקרובה,
בעקבות האכזבה מהמעבד הגרפי של אינטל בדור ה-10.
ה-11 של אינטל יקר מדי כרגע ולא מהווה תמורה לכסף כפי ש-AMD נותנים כרגע.
הNUC של אינטל והסינים ימשיכו להעלות אבק על המדפים, כל עוד לא יתומחרו באגרסיביות אל מול המיני של אסוס, לפחות ב-20-30%
כרגע הם מתומחרים באופן אבסורדי יקר יותר מהאסוס, מה שחוסך את ההתלבטות והבחירה הברורה מאליה באסוס PN50.
וזה עוד לפני העובדה שהחומרה של אסוס מועדפת על כל יצרן או מותג סיני.
צודק - זכור לי שכבר בהשקה היה לי הזוי שהם הוציאו סידרה שלמה שמבוססת על 2 ארכיטקטורות שונות
אז אם יש דגמים מבוססי ZEN 3 (הכל חוץ מה 5300U, 5500U, 5700U) מומלץ ללכת עליהם (למרות שאני רוא שאסוס משום מה החליטו ללכת רק על הדגמים מ ZEN2 ב PN51). רק לשם הבהרה, אם זה אינטל או ה ZEN 2, עדיין עדיף ללכת על ה ZEN2.
TheCoolest - רב לוחות האם של RYZEN 2 תומכים גם ב 3 (רק מצריך עדכון ביוס, ומכיוון שפה היצרן של המוצר הוא גם זה שמשחרר את הביוס - ההחלטה להיתקע עם דור 2 עוד יותר תמוהה).
אני מניח שנראה במוקדם או במאוחר.
עד כמה שאני מבין הם עשו שיפורים משמעותיים מבחינת צריכת חשמל והקטינו את ההשהייה ביציאה ממצב צריכת חשמל נמוכה במעבדים החדשים. ויכול מאד להיות שהם פשוט הפסיקו ליצר את סדרת 4000, אבל ממשיכים לייצר מעבדים תואמים 100% לאחור.
בסה"כ גם אני לא מבין את העניין הזה של ZEN2 בדור 5000, אבל זה מה יש. בכל אופן, יש שיפור מסוים במעבדים האלה. לכולם יש SMT והתדר עלה מעט בהשוואה לדגמים הישנים. בנוסף, בכולם התווסף עוד CU למעבד הגראפי והתדר עלה משמעותית.