צלחת פרטית ואיכות התמונה
בעבר שאלתי בפורום זה מה הסיבה שאיכות התמונה בקליטת צלחת פרטית לפעמיים משתנה ממדהימה לפושרת.
לא קיבלתי פה תשובה מספקת אבל ידיד אחד אמר שהבעיה נעוצה בחיבור . יש לי חיבור פשוט עם 3 צבעים ממיר דיגיטלי לפלזמה . אז הוא אמר שלי לחבר חיבור סקארט.
בעקבות התשובה מצאתי את האתר הזה להלן הקישורית
http://www.auditon.co.il/products.php?cid=2
השאלה איזה כבל מתאים לי
מה תשובה הבנתי שצריך להיון מלבן אבל בחלק מכבלים אין מלבן אלא חוטים צבעוניים כמו שאתה כתבת בתשובתך
מה אני באמת צריך ? והאם זה מחיר סביר בסביבת 500 שקל?
האם יש אלטרנטיבה ?
תודה
לא קיבלתי פה תשובה מספקת אבל ידיד אחד אמר שהבעיה נעוצה בחיבור . יש לי חיבור פשוט עם 3 צבעים ממיר דיגיטלי לפלזמה . אז הוא אמר שלי לחבר חיבור סקארט.
בעקבות התשובה מצאתי את האתר הזה להלן הקישורית
http://www.auditon.co.il/products.php?cid=2
השאלה איזה כבל מתאים לי
מה תשובה הבנתי שצריך להיון מלבן אבל בחלק מכבלים אין מלבן אלא חוטים צבעוניים כמו שאתה כתבת בתשובתך
מה אני באמת צריך ? והאם זה מחיר סביר בסביבת 500 שקל?
האם יש אלטרנטיבה ?
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
תשמע.
עקרונית אם יש לך יציאת SCART מהממיר וכניסה במסך, אז רצוי להתשמש בה.
לפי התיאור שלך, אתה מחובר קומפוזיט (חוט צהוב, לבן, אדום), כך שזה באמת רחוק מלהיות חיבור אופטימלי.
מצד שני, אתה מתאר שיש ערוצים שרואים טוב וכאלה שרואים רע. זה כמובן כבר לא קשור לחיבור כלשהו.
אחת הסיבות העיקריות לכך שאני אישית נמנעתי מלהתקין צלחת פרטית היא עד כמה איכות השידור משתנה מערוץ לערוץ (ואפילו בתוך ערוצים מסויימים במהלך היממה).
יש לכך הרבה הסברים, יש ערוצים שפשוט מעוניינים לצאת החוצה ואיכות התמונה רחוקה מהם מאוד. גם בארץ יש לנו כמה ערוצים כאלה (ערוץ 1, ערוץ 33, ערוץ 23). הם משודרים בלויין ונראים מזעזע למדי.
יש גם חבילות ערוצים שפשוט מעוניינות בכמות על פני איכות. זה לא משהו שהוא ספציפי לאיזור שלנו בעולם (אפילו הייתי נזהר ואומר שההיפך הוא הנכון...). בארה"ב יש מאות (אולי אלפי) ערוצים מקומיים שמשודרים בלויין באיכות שמזכירה STREAMING באינטרנט ביום עמוס במיוחד...
עקרונית אם יש לך יציאת SCART מהממיר וכניסה במסך, אז רצוי להתשמש בה.
לפי התיאור שלך, אתה מחובר קומפוזיט (חוט צהוב, לבן, אדום), כך שזה באמת רחוק מלהיות חיבור אופטימלי.
מצד שני, אתה מתאר שיש ערוצים שרואים טוב וכאלה שרואים רע. זה כמובן כבר לא קשור לחיבור כלשהו.
אחת הסיבות העיקריות לכך שאני אישית נמנעתי מלהתקין צלחת פרטית היא עד כמה איכות השידור משתנה מערוץ לערוץ (ואפילו בתוך ערוצים מסויימים במהלך היממה).
יש לכך הרבה הסברים, יש ערוצים שפשוט מעוניינים לצאת החוצה ואיכות התמונה רחוקה מהם מאוד. גם בארץ יש לנו כמה ערוצים כאלה (ערוץ 1, ערוץ 33, ערוץ 23). הם משודרים בלויין ונראים מזעזע למדי.
יש גם חבילות ערוצים שפשוט מעוניינות בכמות על פני איכות. זה לא משהו שהוא ספציפי לאיזור שלנו בעולם (אפילו הייתי נזהר ואומר שההיפך הוא הנכון...). בארה"ב יש מאות (אולי אלפי) ערוצים מקומיים שמשודרים בלויין באיכות שמזכירה STREAMING באינטרנט ביום עמוס במיוחד...
צודק
אבל זה גם תלוי איזה סוג של שידור למשל שידור מאולפן הוא תמיד מדהים אבל כתבות מהשטח וכל מני רפורטז'ים הם לרוב באיכות פחותה
צודק
אבל זה גם תלוי איזה סוג של שידור למשל שידור מאולפן הוא תמיד מדהים אבל כתבות מהשטח וכל מני רפורטז'ים הם לרוב באיכות פחותה
בעקרון- זה ענין של רוחב פס וקצב ביטים
יש ערוצים שאיכות הצפיה בהם מדהימה כל פעם מחדש - למשל, ערוצים ARD ו ZDF הגרמניים שמשדרים קצב ביטים מעולה ומקצים לכל אחד מערוציהם רוחב פס רב . התוצאה ניכרת מיד באיכות תמונה מעולה שלא לדר על צליל דולבי דיגיטל .
לעומתם יש ערוצים שמשדרים בקצב ביטים נמוך, רוחב פס מצומצם והתמונה בעצם היא רק חצי פריים ( frame) או פחות ואז אתה מתחיל להתגעגע לשידור אנלוגי ... ראו כבלים ויס - אותו סיפור מעציב : הביטו בערוצים כמו E! ו החיים הטובים : אני קורא להם "ערוצים מחוקים".
הבעיה היא לא בספקיות החבילות אלא בציבור המטומטם שלא צועק ומוחה על הזלזול. אני גם יכול להבטיח לכם שתגובת יס והוט תהיה - לא קבלנו תלונות וחאנחנו מעדיפים להציע יותר ערוצים ( ולהרשים את הקהל.... זה שממילא אין מה לראות שם לא מזנה ממילא כלום, נכון?).
לעומתם יש ערוצים שמשדרים בקצב ביטים נמוך, רוחב פס מצומצם והתמונה בעצם היא רק חצי פריים ( frame) או פחות ואז אתה מתחיל להתגעגע לשידור אנלוגי ... ראו כבלים ויס - אותו סיפור מעציב : הביטו בערוצים כמו E! ו החיים הטובים : אני קורא להם "ערוצים מחוקים".
הבעיה היא לא בספקיות החבילות אלא בציבור המטומטם שלא צועק ומוחה על הזלזול. אני גם יכול להבטיח לכם שתגובת יס והוט תהיה - לא קבלנו תלונות וחאנחנו מעדיפים להציע יותר ערוצים ( ולהרשים את הקהל.... זה שממילא אין מה לראות שם לא מזנה ממילא כלום, נכון?).
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 303 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
לי יש צלחת פרטית ואני חייב לומר שרואים הרבה יותר טוב מיס (רוב הזמן חוץ מהפרעות פה ושם)
הסיבה היחידה שנראת לי היא בגלל שאני לא חולק עם עוד 20
שכנים את אותה צלחת או מחובר עם מפצל לכבלים
הסיבה היחידה שנראת לי היא בגלל שאני לא חולק עם עוד 20
שכנים את אותה צלחת או מחובר עם מפצל לכבלים
אור שפע ואהבה
אגב שתדעו שערוץ 1 שעלה בדיגיטלי לאחרונה בלווין עמוס (לא זה שמשודר ביס) משודר בקצב ביטים בין הגבוהים שיש ב SDTV. קצב של 5 מגה לשנייה. התמונה יפה וחדה וכך רואים את כל הבעיות של המקורות שהם משדרים. כאשר הם ישפרו את הציוד שלהם באולפנים הם ללא ספק יהיו ערוץ עם איכות תמונה יוצאת דופן.
ועוד דבר - בשידורים הדיגיטליים בלווין שלמעשה לוקחים תדר שידור אחד ומחלקים אותו על כמה וכמה ערוצים, רוחב הפס גם יכול להשתנות בחלוקה דינאמית בין הערוצים. תמונה סטטית צורכת הרבה פחות רוחב פס מאשר תמונה שמתחלפת בקצב גבוהה. כדי שהתמונה שמתחלפת לא תגיע אליכם מפוקסלת (קוביות) אז מערכות השידור מעלים את רוחב הפס (הביט רייט) לאותו ערוץ על חשבון הערוצים ה"אחים".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
י-א
אין ספק אבל צריך לזכור שכל הציוד ישן - מצלמות, מערכות עריכה, הקלטה, וכו'.
קשה לי להאמין שהם יחליפו משהו בעתיד הנראה לעין (זה ציוד שמחזיק עשרות שנים בקלות)
אין ספק אבל צריך לזכור שכל הציוד ישן - מצלמות, מערכות עריכה, הקלטה, וכו'.
קשה לי להאמין שהם יחליפו משהו בעתיד הנראה לעין (זה ציוד שמחזיק עשרות שנים בקלות)