חזרתי לדווח על שימוש ב
airalo בדרום-מערב אירופה.
אמ;לק: airalo עבד טוב, ונראה לי שזה הופך להיות הפתרון הראשי שלי לעתיד הקרוב.
ההרשמה + הנחה
אז נרשמתי ל-airalo בערך שבוע לפני הנסיעה, אבל עוד לא קניתי eSim (הסים, אגב, יאוקטב רק כשהוא מתחבר לרשת המקומית. עד אז הוא לא פעיל).
בגלל שכביכול "התמהמתי", אחרי כמה ימים קיבלתי מייל מהם על הנחה בביצוע הרכישה הראשונה (30% עם קופון WELCOME30).
ניתן לבחור בין סים מקומי למדינה שאתם נוסעים אליה (קצת יותר זול), וסים אזורי (נגיד לכל אירופה).
בסוף רכשתי 3GB ל-30 יום ב-7.5$ (או 5.25$ עם ההנחה).
חברים רכשו בעיר סים פיזי ב-10 אירו חבילה של 24 ג'יגה (אין ספק שיותר משתלמת, וגם לא לקח להם הרבה זמן בחנות).
התקנת ה-eSim
משהו לא מובן לי בתהליך.
ההתקנה מבקשת או תהליך הוספה ידנית מסובך או לסרוק קוד QR על מנת להוסיף את הסים. אבל איך הטלפון יכול לסרוק QR שמוצג עליו את זה לא הבנתי.
אז פתחתי את המחשב שהיה לידי וסרקתי את ה-QR. ה-eSim התווסף בלי שום בעיה כסים משני.
(אגב, הוראות ההתקנה אומרות שהסים יופיע בשם A, אבל אצלי הופיע בשם B. פניה מהירה לצ'אט שלהם לוודא שהכל תקין ואכן אישרו שזה תקין. אז למה לשגע....)
הפעלה + תקלה ראשונה
צריך להגדיר שהגלישה תעבור דרך ה-eSim.
בנחיתה ביעד זה מה שעשיתי ואכן באופן מיידי היה אינטרנט.
(משהו דפוק ומטריד באפליקציה של airalo: הם סופרים את הצריכה הפוך! ככה שראיתי צריכה 3GB/3GB אחרי כמה דקות של שימוש, וקצת נלחצתי, חשבתי שאולי האנדרואיד הוריד עדכונים או משהו. עד שראיתי כיתוב קטן שאומר Remaining Quota. מקווה שזה לא תכסיס שלהם לבלבל לקוחות להגדיל את החבילה או משהו).
באותו יום הסים עבד טוב.
אבל למחרת בבוקר - לא עובד. מראה x על החיבוריות.
העברה למצב טיסה וחזרה, כיבוי והדלקת הטלפון - וכלום.
צ'אט עם התמיכה שלהם דרך האפליקציה (ב-WiFi של המלון) העלה שיש להם תקלות והם עובדים לתקן אותן.
אחרי כמה שעות באמת התקלה נפתרה והאינטרנט עבד ללא בעיה לאורך הטיול.
(אגב, ואני לא מוצא את השרשור עכשיו, עוד מישהו מהפורום כאן דיווח על תקלה דומה. קצת מעצבן שזה משהו שחוזר על עצמו).
סיכום
לא בדקתי בדיקת מהירות, אבל הכל עבד לי כמצופה (חוץ מאותה תקלה מעצבנת ביום הראשון, שתכלס זה היום הכי קריטי כי אתה עוד לא מכיר את האיזור ורוצה לנווט בקלות).
צ'אט התמיכה שלהם דווקא סבבה.
המחיר הוא ללא פשרות, אבל לא בהכרח שווה את העצבים למי שלא טכנולוג.
חבילה שלא נוצלה עד תומה הולכת לפח.
0 התעסקות. לא סים, לא סיכה מעצבנת לשחרור הסים, לא החלפת מספר.
הספק הסלולרי שלי יכול לחלום שארכוש חבילה ב-200 ש"ח