כרגע אנחנו עם פלזמה מזדקנת מאד, פנסוניק 60UT50. הוחלט שהיא תוחלף בקרוב (חודש +-).
החלום הוא כמובן C1 77". התקציב מאפשר, אבל אני מוטרד מעניין ההשתקפויות.
הפנסוניק היום ממוקמת ככה שהיא מול פס אור אחד שמגיע מהדלת, וזה מאד מפריע. תמיד רואים אותו.
הטלוויזיה החדשה תהיה תלויה על קיר אחר, ככה שיש חלונות מכל הכיוונים שלה - שניים מצידיה, כל הקיר לידה, וכל הקיר מולה (כלומר מאחורינו הצופים). אמנם החלונות פונים מזרחה ככה שחוץ משעות הבוקר (שהטלוויזיה לא בשימוש) אין משם שמש ישירה, אבל זה כן החוצה. על כל החלונות יש וילונות אבל הם חצי שקופים, וגם להשאיר אותם תמיד סגורים מאבד את הפואנטה של חלון
ואם זה לא מספיק, הרבה מהצפייה תהיה מזווית בזווית יחסית לטלוויזיה, לא לגמרי ממולה.
אני מתלבט אם לקנות את הC1? למישהו יש ניסיון איתה בחדר שמואר מ75% מהכיוונים? האפשרות השנייה היא לד של LG/סוני/סמסונג (בסדר עדיפויות הזה, מבחינת ממשק+שירות).
בקצרה הדרישות לטלוויזיה: הC1 עומדת בכולן חוץ מהחדר המואר
1. 75-77"
2. שתתאים לחדר מואר עם הרבה חלונות ועם זויות צפיה טובות
3. מחיר דומה (תמיד נשמח לנמוך יותר
4. אפליקציה של סלקום מובנית תהיה בונוס משמעותי (להבנתי זה חסר בסמסונג?). במידה וזה סוני, עדיף שיהיה לה Google TV ולא Android TV.
5. אין צורך בפיצ'רים של גיימינג. השימושים הם קצת סלקום, הרבה נטפליקס, ולעיתים סדרות וסרטים שמורידים מהאינטרנט אם אין אותם בנטפליקס. אנחנו לא פריקים של איכות תמונה, אבל כן יודעים להעריך את הOLED. היא מדהימה. אבל הפנסוניק מאד קשה בסדרות חשוכות במהלך היום - פשוט בלתי אפשרי לראות. מעדיף לראות בTCL בפחות מ1000 שקל שיש לי בחדר...
6. איכות הסאונד לא רלוונטית, תתחבר עם eARC לרסיבר.
המון תודה