ביקורת על ה"הוט מג'יק"

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
בשר-טרי-מאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

אני משתמש במג'יק מזה כשבועיים וחצי והגיע הזמן לביקורת קלילה.

מבוא קל
המעבר מהממיר הדיגיטלי לממיר המקליט שינה בצורה קיצונית את האופן שבו אני צופה בטלוויזיה. במילים הכי פשוטות אפשר לומר שבמקום לאכול את התכנים (הדי מעפנים) שהוט דוחפת לי בזמן שמתחשק להוט , אני אוכל את התכנים (הדי מעפנים) שהוט דוחפת לי בזמן שמתחשק לי כאשר בנוסף אני יכול להריץ ולתקתק מחיי את הפרסומות המעצבנות (ערוץ 2 למשל) והמעברונים המעיקים (בערוץ STAR WORLD למשל).

הפלוסים
1. אפשר להקליט תוכנית אחת ובמקביל לצפות בתוכנית אחרת בערוץ אחר.

2. אפשר להקליט שתי תוכניות במקביל.

3. הממיר מתחיל להקליט אוטומטית ("בלי לשאול אותך") את הערוץ בו הינך צופה כעשר שניות אחרי שעברת אליו כך שאתה יכול להריץ את השידור אחורה עד לרגע בו עברת לערוץ או עד 60 דקות אחורה (המוקדם מבין שני הזמנים) אם עברו כבר 60 דקות מאז שעברת לערוץ.

4. אפשר לעצור את השידור החי והממיר ימשיך להקליט את השידור. כשתחזור לצפות תוכל להמשיך לצפות מהנקודה בה הפסקת, להריץ אחורה (כפי שצוין) או להריץ קדימה עד לנקודה בה אתה "פוגש" את השידור החי שהמשיך בלעדייך.

5. אפשר להתחיל להקליט תוכנית ולהתחיל לצפות בה עוד לפני שההקלטה הסתיימה. הממיר במקביל ימשיך להקליט את שארית התוכנית ללא הפרעה.

6. אפשר להוסיף "זנב" לתחילת ולסוף כל הקלטה כך שההקלטה תתחיל מספר דקות לפני המועד בו היא אמורה להיות משודרת ותסתיים מספר דקות לאחר המועד בו היא אמורה להסתיים (כך שאם התוכנית התחילה לפני הזמן או אחרי הזמן לא תקבל תוכנית "מקוצצת")

7. אפשר לבחור בין הקלטה ידנית (לקבוע יום, הדקה בה מתחילה ההקלטה והדקה בה מסתיימת ההקלטה) או להקליט ישירות ממדריך השידורים ומפס המידע.

8. בזמן צפייה בתוכנית מוקלטת אפשר לעשות סימניות. הסימניה היא נקודה בה אתה עוצר את התוכנית ושומר נקודה זאת על מנת שתוכל לחזור אליה בלחיצת כפתור. לדוגמא: אתה צופה בסרט ופתאום מתחשק לך לחזור אחורה כדי להבין יותר טוב משהו שקרה על המסך. במקום להריץ אחורה ואח"כ להתחיל להריץ קדימה לנקודה בה הפסקת תוכל לחזור לנקודה בה הפסקת בלחיצת כפתור וככה לחסוך את החיפושים.

9. איכות ההקלטה זהה ב- 100% לאיכות השידור. אני לא מרגיש שום הבדל בין צפייה בלייב לצפייה בהקלטה.

10. אפשר להקליט עד כ-90 שעות (לפי הוט. עוד לא הקלטתי כ"כ הרבה).

11. אפשר לסמן סדרה כך שבכל פעם שהיא תהיה משודרת הממיר יקליט אותה.

12. ההקלטה ממש פשוטה. לוחצים על כפתור R בשלט.

המינוסים

1. אם מקליטים שתי תוכניות במקביל אי אפשר לצפות בתוכנית שלישית בשידור חי. אפשר לצפות באחת התוכניות שכבר הוקלטו בעבר או באחת משתי התוכניות שמוקלטות באותו זמן.

2. לוח השידורים:

א) פשוט נוראי ועל גבול הלא אנושי. שמות התוכניות משובצות בתוך מלבנים שגבולותיהם של אותם מלבנים רומזים על מועד תחילת כל תוכנית ומועד סיומה. צריך לראות כדי להאמין. צריך ללחוץ על כפתור ההרחבה כדי לדעת מאיזו שעה עד איזו שעה כל תוכנית.

ב) רוצים לראות (מפורט) בלוח מה יהיה מחר? מחרתיים? עוד שבעה ימים? תתכוננו לעולם של סבל - זמני הטעינה מתישים. שוב טעינה, עוד טעינה ועוד אחת ועוד אחת... בלי סוף. אי אפשר לבחור יום ולקבל עליו פירוט. היום יום א' ואתם רוצים לדעת מה יהיה בערוץ 8 ביום ו'? תתחילו להריץ את המלבנים המעצבנים קדימה ולאט לאט תתקדמו (זמני טעינה, זוכרים?) ... צריך לעבור את כל הימים שבין א' ל-ו' כדאי לדעת מה יהיה משודר ביום זה! זה לא יאמן!

בנוסף קיימת אפשרות דילוג של 24 שעות ע"י לחיצת כפתור בלוח השידורים. הכוונה היא שאם אתה ביום א' ורוצה לדעת מה ישודר ביום ו' תצטרך ללחוץ 5 פעמים על כפתור ה- 24 שעות. עדיין תצטרך להתמודד עם 5 טעינות מעיקות אבל זה עדיף על האפשרות בפסקה הנ"ל.

ג) לפעמים (לא לעתים מספיק רחוקות) הלוח שידורים מפגיז אותך ב"מידע נוסף אינו זמין" בתוך המלבנים בהם צרכים להופיע שמות התוכניות. צריך לנתק את הממיר מהחשמל, לחכות קצת ולחבר מחדש. מרגיז. מאוד מרגיז.

3. אפשר להקליט את כל הערוצים אבל לא את תכני ה- VOD והתשלום לפי הזמנה. טכנית זה אפשרי אבל "הוט" מונעת זאת.

4. השלט:

א)בשלט של ה"מג'יק" יש כפתורים מיותרים. למשל, מי שלא מנוי על שירות ה VOD לא זקוק לכפתור המרגיז שמקפיץ אותו לשם.

ב) אני לא יודע מי הגאון שהחליט להצמיד את כפתור ה START לכפתור ה PAUSE באופן כה מרגיז. צריך אצבעות בעובי של מחט כדי להסתדר עם הסידור הזה. חכו עד שתריצו תוכנית מוקלטת קדימה ותרצו לעצור את ההרצה. הגעתם לנקודה אליה תכננתם להגיע? אם תלחצו בטעות על שני הכפתורים הנ"ל במקביל פשוט לא יקרה כלום. התוכנית תמשיך לרוץ ולרוץ ואחרי שסוף סוף תעצרו תצטרכו להריץ אחורה אבל אז מה יקרה? שוב תלחצו על שני הכפתורים במקביל ואז תצטרכו ש ו ב להריץ קדימה! נו באמת!!!

טיפ
יש ים של שידורים חוזרים בלילות ולכן מומלץ במקום להקליט שתי תוכניות במקביל בשעות אחה"צ או הערב לדחוף את ההקלטות ללילה. תזכרו שאם אתם מקליטים שתי תוכניות בשמונה בערב אז אבא לא יכול לראות חדשות ולא כדאי לעצבן את אבא. הוא זה ששם אוכל במקרר. תנו לו לראות חדשות.

סיכום
סה"כ הממיר המקליט הוא שדרוג משמעותי.

אין ספק שאני צופה היום בתכנים שבעבר לא הייתי מגיע אליהם כלל מכיוון שהם משודרים במהלך שעות העבודה/השינה שלי.

השאלה "מתי התוכנית תשודר?" הופכת לכמעט חסרת חשיבות. ביום ראשון אני נותן הוראה להקליט את כל מה שנראה לי מעניין במהלך השבוע הקרוב ובשאר ימות השבוע אני לא מדליק את הTV וצופה בשידורים בזמן אמת אלא מדליק אותה וצופה רק בדברים שהקלטתי (חוץ מחדשות :D ). אנשים... אני לא יודע איך לומר את זה... הזיפזופ פשוט מת מבחינתי.
נערך לאחרונה על ידי בשר-טרי-מאוד ב 17/08/2007 18:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

(Y)

נהנתי לקרוא.
מה דעתך להוסיף כמה תמונות (של המכשיר, החיבורים ומסכים) ונעלה את זה כסקירה לעמוד הראשי?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

בשר-טרי-מאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

לגבי הפסקה של סעיף המינוסים 2. ב) -
קיימת אפשרות דילוג של 24 שעות בלחיצת כפתור בלוח השידורים. הכוונה היא שאם אתה ביום א' ורוצה לדעת מה ישודר ביום ו' תצטרך ללחוץ 5 פעמים על כפתור ה- 24 שעות. עדיין תצטרך להתמודד עם 5 טעינות מעיקות אבל זה עדיף על האפשרות שהצגתי באותו תת סעיף.
אני אחד מאלה שבחרו את ה- LCD שלהם בהתבסס על איכות התמונה שראו בתצוגה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

דבר ראשון תודה, אחלה סקירה!

לגבי הפלוסים:
1. הקלטה לפי תאריך/זמן + ערוץ זה משהו שממש חסר לי במקס.
2. הרעיון של סימניות נראה לי מעולה! נגיד יש כמה אנשים וכל אחד הפסיק בשלב אחר לצפות אפשר להתאים את זה לפי הצורך. כל הכבוד!

לגבי המינוסים:

1. למכשיר יש רק שני טיונרים, זה אומר שהוא יכול "לראות" שני ערוצים בו זמנית. מגבלה זהה יש בכמעט כל ה-DVR וה-PVR שיש בעולם, זה ממש לא משהו יחודי למג'יק (יש גם כאלה עם 4 בחו"ל אבל זה מאוד מאוד נדיר).

2. לגבי ה-EPG, קשה לרדת לסוף דעתך, אפשר לצרף תמונות?

3. זכותם, יש על נושא ה-DRM באמת מגבלות קשות. ביס אפשר להקליט אבל זה נעלם אחרי זמן קצר (נחמד, אבל עדיין הייתי מעדיף לשמור את מה שרכשתי).

הטענה הקבועה היא שהם (בעלי הזכויות על התוכן, לא הוט) מנסים למנוע מאנשים להשתמש במכשירים כמו המג'יק בתור MOVIE JUKEBOX. אני בטוח שאם הוט או יס היו אחראים על ההחלטה, לא היתה להם שום סיבה לחסום את זה.

4. לגבי כפתור ה-VOD, אתה יודע כמה עולה לתכנן שלט חדש? הם יעשו שלטים שונים למי שיש ומי שאין VOD?

5. מכיר את הבעיה היטב מהטלפון שלי. יש לי כפתור לענות וכפתור לזרוק את השיחה. כמה שיחות פספסתי בגלל שלחצתי על שניהם ביחד או שבטעות נלחץ לי תוך כדי הוצאת הטלפון מהנרתיק.

זה מה שקוראים HUMAN ENGINEERING. אני לא מעריך שהוט עיצבו את השלט עבור עצמם (בד"כ יש חברות שמתמחות בדברים האלה) אבל שטויות כאלה צריך בפירוש למנוע. ניסית אגב ללחוץ על כפתור ה-PLAY במקום?

איך מהירות הזיפזופ במכשיר? בגירסא הראשונית שראיתי היא היתה מאוד איטית. כמה זמן לוקח לעבור בין ערוץ כלשהו לערוץ הבא (CHANNEL +) ?

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2790
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

oferlaor כתב:איך מהירות הזיפזופ במכשיר? בגירסא הראשונית שראיתי היא היתה מאוד איטית. כמה זמן לוקח לעבור בין ערוץ כלשהו לערוץ הבא (CHANNEL +) ?
...
אם יש משהו שמתסכל אותי במקס זה האיטיות של העברת ערוצים (לעיתים עד 3 שניות)..

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15419
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 249 פעמים
קיבל תודות: 291 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

סקירה מצויינת!

1. מה לגבי הרעש של המכשיר? יש לו מאווררים?

fighterblast
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 290
נתן תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

erezsolan כתב:
oferlaor כתב:איך מהירות הזיפזופ במכשיר? בגירסא הראשונית שראיתי היא היתה מאוד איטית. כמה זמן לוקח לעבור בין ערוץ כלשהו לערוץ הבא (CHANNEL +) ?
...
אם יש משהו שמתסכל אותי במקס זה האיטיות של העברת ערוצים (לעיתים עד 3 שניות)..
...
המהירות במג'יק של העברת הערוצים מהירה מאוד (תוך שנייה אחת 3 ערוצים)

yoavf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 276
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

לגבי השלט,
זהו שלט סטנדרטי של חברת UEI
קיימות חברות נוספות שמתמשות בו בעולם. לדוגמא:
http://fuzeav.com/OtherComponents.aspx

(אגב הלינק, מוצר חדש ומעניין בתחום הHTPC...)

Lor
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

שרשור שלא נקרא #9 

לגבי מינוס 1 - ניתן להקליט עד 2 ערוצים ובמקביל לצפות בתוכן שמור (שהוקלט מהעוד מועד) או לחילופין לצפות בתכני VOD.
המהירות התגובה של הממיר היא מהירה יחסית לשאר ממירי הוא כדוגמת תומפסון אבל יש לקחת בחשבון שהתגובה היא קצת יותר איטית ממיר ADB 7200 שאינו מקליט מאחר ובעת מעבר בין הערוצים הממיר צריך להפסיק הקלטה קיימת ולהתחיל הקלטה חגשה וכן ישנו זמן השהייה אבל עדיין הזמן הוא מהיר וסביר ביותר.

לגבי רעשי הממיר - הרעש בהחלט נסבל כאשר הוא במצב STANDBY המאוורר במצב זה עובד לסירוגין אבל בהחלט לא מרעיש, גם במצב עבודה לעניות דעתי העבודה מתבצעת בשקט.

לגבי הקלטת תכנים ב- VOD - עדיין אין מנגנון הגנה בפני זכויות יוצרים (הגנת הקלטה או הצפנת התכנים), לכן בגלל זה עדיין אין סרטי שוברי קופות מאחר והאולפנים הגדולים דורשים חסימת הקלטה והצפנה של התכנים. נכון לעתה כדי להקליט תכנים ב- VOD עלייך לכוון את הממיר להקלטה ידנית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

Lor,

כלומר אפשר להקליט VOD אם אתה מקליט ידנית (אם כן, איך בדיוק עושים את זה)?

Lor
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

שרשור שלא נקרא #11 

לחיצה על כפתור המגיק תכניס אותך לתפריט בעל 3 מצבים עלייך לבחור האופציה של הקלטה ידנית.
על מנת לנתחיל בהקלטה ידנית עליך להזין תאריך ושעת התחלה וסיום. כאמור ההקלטה הידנית מאפשרת לך להקליט הערוץ בו אתה צופה ומאחר ומדובר בתוכן שמוזמן עלפי דרישה ומושדר מיידית עלייך לתכנן את שעת ההקלטה בהתאם לצפייה שלך ב- VOD.
אם תרצה אשמח לשלוח תמונות המפרטות את התהליך

בשר-טרי-מאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #12 

כמה הערות:

1. הקלטה ידנית לא מוגבלת לערוץ בו הינך צופה. במסך ההקלטה הידנית אתה מתבקש לבחור את הערוץ שממנו אתה רוצה להקליט. צריך לעשות הפרדה מוחלטת בין שתי שיטות ההקלטה:

א)הקלטה מתוך לוח השידורים או מפס המידע מיועדת להקלטת תוכניות. הכוונה היא שאם קבעת שהממיר יקליט את "אבודים" אז הוא יקליט את "אבודים" נטו (פלוס זנבות מקדימה ומאחורה...).

ב) בהקלטה ידנית אתה מקליט פרק זמן מסויים.

אני אתן דוגמא שתבהיר את העניין: בכל שבת בבוקר "הוט" משדרת משהו כמו 4 פרקים של "מופע שנות השבעים" ברצף מ- 9:00 עד 11:00 בערוץ 3. אתה יכול לבחור בין להקליט כל פרק בנפרד מלוח השידורים ע"י זה שאתה מסמן כל פרק כמיועד להקלטה או שאתה יכול לתת לממיר הוראה לעשות הקלטה של ערוץ 3 בשבת בין 9:00 ל- 11:00 ואז בעצם עשית הקלטה של פרק זמן מסויים מתוך ערוץ 3. בתוך ההקלטה הידנית הזו יש לך את כל ארבעת הפרקים מחוברים והמעבר ביניהם יעשה ע"י הרצה קדימה בסוף כל פרק או צפייה במעברונים שבין כל פרק.

אני חושב שהיעוד העיקרי להקלטות ידניות הן משדרים שאתה לא יכול לסמוך על הקלטה מתוך לוח השידורים שיקליט אותן כמו שצריך. אם אתה רוצה להקליט משחק כדורסל, את טקס האוסקר או (ואלוהים יודע למה) משהו מרוממה - כדאי לעשות הקלטה ידנית בה אתה תקבע שהמועד בו תסתיים ההקלטה יהיה מתי שנראה לך שהמשדר ייגמר כי אם מי שקבע את לוח השידורים קבע שרירותית שמשחק הכדורסל יסתיים בשעה X ובסוף הוא נמתח כמו מסטיק תקבל הקלטה מקוצצת.

2. לגבי כפתור ה VOD : כפתור זה מיותר וצריך להרגיז גם את מי שמנוי על השירות וגם את מי שלא. אם מישהו רוצה לעבור לVOD שיילחץ 001 בשלט. לא צריך כפתור שמקפיץ אותך לשם כי אם הגעת בטעות לערוץ הזה ולא ברחת ממנו מהר אתה תקוע עד שיופיע לך התפריט שמאפשר לך לבחור בין להישאר או לצאת. המעבר לVOD מזכיר יותר גלישה בעיתית לאתר ברשת מאשר זיפזופ סתמי.

3. לגבי הרעש של הממיר: רק כשאני ממש מתקרב למכשיר אני יכול לשמוע את המאוורר פועל. ממרחק של שתיים וחצי מטר הוא מוגדר כלא קיים מבחינתי.

4. בקשר למה שכתבתי על כפתורי ה- START וה- PAUSE שהקירבה ביניהם מעיקה. טעות שלי. התכוונתי לכפתור ה- PLAY כמובן. הPLAY וה- PAUSE הם הצמד חמד שמשגע אותי (למה לא פשוט שילבו אותם לכפתור אחד כמו בשלטי DVD? למה שני כפתורים קטנטנים וצמודים שלחיצה על שניהם במקביל גורמת לביטול הדדי כאילו לא הייתה לחיצה מעולם?)

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

בשר-טרי-מאוד כתב: 2. לגבי כפתור ה VOD : כפתור זה מיותר וצריך להרגיז גם את מי שמנוי על השירות וגם את מי שלא. אם מישהו רוצה לעבור לVOD שיילחץ 001 בשלט. לא צריך כפתור שמקפיץ אותך לשם כי אם הגעת בטעות לערוץ הזה ולא ברחת ממנו מהר אתה תקוע עד שיופיע לך התפריט שמאפשר לך לבחור בין להישאר או לצאת. המעבר לVOD מזכיר יותר גלישה בעיתית לאתר ברשת מאשר זיפזופ סתמי.
...
ללמד אותך סוד? יציאה מכל אפליקציה בהוט (VOD, הוט מיוזיק וכ"ו) אפשרית באופן מיידי ובכל מצב אם לוחצים מס' פעמים במהירות על לחצן ה-CH+. כך אתה לא נתקע. והכפתור הזה הוא נוח מאוד. אל תחשוב על עצמך.תחשוב על הסבתא בת ה-65 (שאלוהים יודע למה היא חייבת לראות את האלופה ב-VOD) שתנסה להקיש במהירות 001 בשלט...

בשר-טרי-מאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #14 

levikon
levikon כתב:
בשר-טרי-מאוד כתב:
תחשוב על הסבתא בת ה-65 (שאלוהים יודע למה היא חייבת לראות את האלופה ב-VOD) שתנסה להקיש במהירות 001 בשלט...
...
:) אני לא צריך לדמיין את הסבתא בת ה- 65 כי יש לי את הדודה בת ה- 70...

ספק אם ההיגיון שעומד מאחורי התכנון של השלטים היה להפוך אותם לידידותיים לשימוש ע"י אוכלוסית הקשישים :)

השאלה היא למה דווקא כפתור שמקפיץ אותך לשם? אני מניח שזה היגיון של סופר (=חנות). מה עושה מנהל הסופר כאשר הוא רוצה להגדיל את היקף המכירות של מוצר מסויים? הוא מבליט אותו והופך אותו ליותר נגיש ו"הוט" עושה את אותו הדבר. הכפתור הזה הוא סוג של כלי שיווקי. (n)
...

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

בשר-טרי-מאוד כתב:
ספק אם ההיגיון שעומד מאחורי התכנון של השלטים היה להפוך אותם לידידותיים לשימוש ע"י אוכלוסית הקשישים :)
(n)
...
אני חושב שזאת בידיוק המטרה. זהו כפתור קיצור דרך. יש עוד כפתורים כאלה - כפתור התו המזיקלי מעביר אותך ישירות ל-87. כפתור מצלמת הקולנוע מעביר אותך ל-VOD2 וכ"ו. הרבה מאוד אנשים משתמשים בכפתורים האלה והם נוחים להם מאוד.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”