המלצה להחלפה ממקרן קול לרסיבר עם רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Psycho1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
שם מלא: avi
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום
יש לי כרגע harman kardon enchant 1300 עם סאב
חסר לי dolby atmos.
אני רוצה לעשות שדרוג לרסיבר Denon AVR-S760H
בגלל אפשרות להריץ 120 hz.
מה שתמיד מפריע לי זה כבלים מרמקולים , אז אני צריך המלצה לרמקולים , עם אפשר כמה שפחות אבל קבלת איכות טובה .
תודה

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

כמה שתשתלם פחות תקבל פחות איכות. השאלה מה הדרישות מינימום שלך מרמקולים... הכי פשוט שתלך להאזין לכמה רמות מחיר לקבל מושג ואז לחזור להתייעץ.

Psycho1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

הכוונה לא למחיר , הכוונה לכמות רמקולים,
העם יש דרך לקחת 2 רמקולים רצפה פלוס סנטר ולקבל איכות טובה , או שאני חייב עוד 2 רמקולים לפחות לשים מאחורי.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

כתבת שחסר לך דולבי אטמוס.
המינימום לקבלת אטמוס בסיסי זה 5.1.2, כלומר 7 רמקולים וסאבוופר אחד.
אפשר לוותר על סאבוופר ורמקול סנטר, כלומר להיות בקונפיגורצייה 4.0.2.
במצב זה תוכל לקבל אטמוס, אבל לא ברור מה התועלת כשחסרים לך רמקולים להשלמת 5.1 בסיסי.
אם אין במערכת שלך 2 רמקולים שמוגדרים ברסיבר כרמקולים לאטמוס, לא תקבל אטמוס גם אם פס הקול שלך מכיל את הפורמט.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #5 

03/03/2022 20:23  
Psycho1984 כתב:
הכוונה לא למחיר , הכוונה לכמות רמקולים,
העם יש דרך לקחת 2 רמקולים רצפה פלוס סנטר ולקבל איכות טובה , או שאני חייב עוד 2 רמקולים לפחות לשים מאחורי.
...
הרמקולים האחוריים לא מוסיפים איכות. הם מוסיפים את היכולת לשמוע מכיוונים נוספים. אם יש רסיבר תומך גם אפשר להוסיף אותם אח"כ או לקחת לנסיון ולהעמיד באופן זמני לראות איך נשמע. בכל מקרה השדרוג הגדול יגיע מהחלפת הסאונדבר לרמקולים איכותיים, אבל הוספה של סראונדים באיכות סבירה ומעלה גם תשדרג את החוויה. הכל עניין של כמה רוצים להשקיע ולאיזה איכות מצפים. סאב למשל לדעתי מוסיף יותר מאשר סראונדים (לדעתי הבסיס זה לשמוע את כל התדרים מ-20Hz עד 2-KHz בצורה סבירה לכל הפחות, כלומר רמקולים שיורדים יפה מתחת ל-80Hz וסאב שיורד יפה לפחות עד 20Hz ומספיק עצמתי לחדר) אבל בסוף זה עניין של טעם והעדפות, ואין לזה סוף.

אם המטרה זה יותר סרטים ופחות מוזיקה, אם אתה קונה רמקול סנטר רוב התקציב צריך ללכת עליו כי רוב הסאונד בסרטים יגיע ממנו. במידה והרמקול סנטר פחות טוב מהקדמיים יהיה עדיף בלעדיו, כי אז הסאונד שלו יעבור לימין/שמאל (וגם לא כל אחד צריך רמקול סנטר, כדאי לנסות אצלך עם/בלי לפני הקניה).

בשביל דולבי אטמוס בכלל תצטרך להוסיף גם רמקולים על התקרה, אבל בסדרי העדיפויות זה לפחות אחרי שהוספת 2 סראונדים, או אפילו 4 סראונדים, לפני שאתה בכלל חושב על 2 (או 4 או 6) רמקולים נוספים בתקרה.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

מה קשור 120 הרץ . נראה לי התכוונת חסר לך שמיעה הקפית שזה 5.1 להתחלה . אטמוס נגיע בהמשך . כמה שפחות אם איכות טובה זה רק באגדות או יד 2
Sony 1040
Monitor mass

Psycho1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #7 

תודה רבה על כל התשובות .
לגבי דולבי הבנתי נקנה 5 רמקולים וסאב .
לגבי 120 הרץ הכוונה הייתה שאין הרבה רסיברים שאני יכול לחבר ישרות סוני ולקבל 120 הרץ.
שאלה של מתחילים לגבי תקציב ,
יש אפשרות לקנות את כל הרמקולים במחיר של 5000 ?
כמובן לאט לאט נקנה יותר איכותי .
תודה

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #8 

הבעיה זה רק 120Hz ב 4k אם יש לך קונסולה או מחשב שיכולים להוציא משהו כזה ועוברים דרך הרסיבר. מעקף לא הכי נוח לבעיה זה לחבר את הקונסולה למסך ולתת למסך להוציא סאונד לרסיבר ב-hdmi arc, בתנאי שזה לא גם מנגן סרטים בפורמטים שהטלויזיה לא יודעת להעביר.
הרסיברים של דנון מהסדרה האחרונה החל ממספר סידורי מסויים תומכים באותן תקין ב 4k120fps, תצטרך למצוא מקום שימכור לך וייתן לך לבדוק את המספר הסידורי או לפחות יתחייב לך שזה מהסדרה עם התיקון ותבדוק את זה מיד לאחר הקנייה.

רוב הרסיברים שיצאו בשנתיים האחרונות אכן לא תומכים או "תומכים" אבל מכילים צ'יפ שיש בו באג שגורם לזה לא לעבוד באופן תקין.

אם אתה מתכוון להרכיב "בחלקים" בהתאם לתקציב שמתפנה לך עם הזמן, כדאי לשקול לקנות פחות רמקולים ואיכותיים יותר, ואחכ להוסיף עוד, במקום לקנות רמקולים זולים שאחר-כך תצטרך למכור בהפסד.

ב 5000 שח הייתי קונה רק זוג רמקולים ורסיבר. כל דבר מעבר יפגע משמעותית באיכות שתקבל מהרמקולים הקדמיים, ככה שגם אם יהיה לך סאונד היקפי, זה עדיין יהיה קצת מבאס שהוא לא משהו... בסוף רוב הסאונד מגיע מקדימה גם אם יש לך רמקולי סראונד.

YgZ
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: Yogevz
נתן תודות: 0

שרשור שלא נקרא #9 

לפותח השרשור
אני בדיוק מחפש לרכוש את הenchant 1300, כך שאם אתה מוכר, אשמח להצעה.
תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”