ה- JLab Talk PRO הוא מיקרופון מקצועי המנסה להתברג במגרש של הגדולים

דבר ראשון תודה רבה על תגובה מעמיקה, תמיד שמח ללמוד.24/03/2022 19:54OhadG כתב: קודם כל, תודה על הסקירה, בהחלט חסרות בעברית סקירות מקצועיות על מיקרופונים.
כמי שמכיר ו"חפר" לא מעט על מיקרופונים באתרים זרים, יש מספר נקודות ששווה להתעכב עליהן ולשפר לפעמים הבאות.
- בולט בחסרונו הפרט הבסיסי והפשוט - האם המיקרופון דינאמי או קונדנסר. יש לזה משמעויות בהקשר של הטכנולוגיה עצמה כמו גם יכולת סינון הרעשים. אם תסתכלו על מגמות בולטות בתקופה האחרונה תוכלו לראות הרבה יותר מיקרופונים שהם דווקא דינאמיים בזכות היכולת הטבעית שלהם להפחית רעשים, פחות קונדנסרים שמצריכים סביבה מאוד שקטה או שימוש בפילטרים על מנת שלא להקליט רעשי רקע (מאווררים, מזגנים, רעשים מבחוץ וכו').
- אם כבר מדובר על כתבה מקצועית בתחום הזה, רצוי אולי לפרט לגבי הטכנולוגיות האלו או להפנות למקור שמסביר על כך באריכות.
- טעות כתיב - מדובר על "היזון חוזר" ולא על "איזון חוזר"
- כמו כל מיקרופון שנמצא על שולחן, הוא בד"כ מושפע מאוד מרעשים, מקלדת, טפיחה על השולחן וכו', חבל שלא בוצעה בדיקה כדי להבין איך נראית ההשפעה גם עם הסטנד המקורי שלו כמו גם עם זרוע ייעודית שנועדה להפחתה של רעשים כאלו.
- 4 תבניות ההקלטה הן גימיק נחמד מאוד, לרוב משתמשים ב-Cardioid או ב-Super Cardioid במיקרופונים שתומכים בכך, והרבה פחות מכך באופציות האחרות (למעט מקרים שאין ברירה).
- טווח התדרים הוא די סטנדרטי למיקרופון קונדנסר (20hz - 20Khz).
- חסרה לי ההתייחסות האם ניתן להשתמש במיקרופון גם באמצעות טלפונים/טאבלטים או רק בעזרת מחשב (Win/Mac).
- "הרמקול מכיל שלושה מיקרופונים מאחורי הגריל. ובזכות השלישייה הזו תגיעו לקצב דגימה של 192kHz/24-bit" אני אשמח להבהרה לגבי המשפט הזה כיוון שלחלוטין לא ברור לי הקשר בין מספר המקרופונים לקצב הדגימה ולראיה לא חסרים מיקרופונים עם קפסולה אחת שמספקים את אותו קצב דגימה. עד כמה שאני מבין, אם כבר, השימוש במספר קפסולות תורם ליכולת של מספר תבניות ההקלטה.
- "תקבלו מיקרופון שתואם, ובמובנים מסוימים, עולה על המקרופון הותיק ה-Blue Yeti Pro" - חבל שלא להבהיר אם בכלל במה הוא עולה על ה-Blue Yeti.
- גילוי נאות - נהוג באתרים בחו"ל ובסקירות כאלו לציין האם המיקרופון נקנה באופן מלא על ידי הסוקר, נמסר חינם לסוקר לצורך ביצוע הסקירה ונשאר אצלו אחר כך, או נמסר לסוקר רק עבור הסקירה.
לטעמי ולמיטב הבנתי, בטווח מחירים כזה אפשר למצוא אופציות הרבה יותר טובות גם למשתמש המתחיל וגם לגיימר החובב, גם אם מדובר במיקרופונים דינאמיים וגם אם מדובר בקונדנסר (ויש גם אופציות של מיקרופון USB עם יציאת XLR).
הייתי ממליץ גם להציץ על כתבות וסקירות כמו למשל של בנדרו סקוט מ-Podcastage כדי לקבל עוד קצת השראה וראיונות על מה ואיך להוסיף....