עיכוב במכס של כיריים גז מאמזון
אהלן,
אשמח לעזרתכם בעניין הבא:
אני משפץ את המטבח בביתי וכחלק מהשיפוץ הזמנתי כיריים מאמזון גרמניה - שני כיריים של סימנס, אחד אינדוקציה ואחד גז. הכיריים אינדוקציה (מדגם שנמכר בארץ) הגיע ללא בעיה, ולעומת זאת את הכיריים גז (מדגם שלא נמכר בארץ) המכס מעכב, בדרישה לתעודת תקן. או בלשון ההודעה:
״לשיחרור המשלוח נדרש בתקן גם ביבוא אישי לאחר בדיקה מול מסווג״
כמובן שמכון התקנים לא מוכן לעבוד מול אדם פרטי וטוען שעלי לפנות למכס דרך עמיל מכס. חברת המשלוחים (DHL) שלמיטב הבנתי הם גם אמורים לשמש כעמיל מכס, טוענים שעל מנת לטפל בעניין עלי לשלם 350 ש״ח לפני מע״מ + דמי בדיקה בסך אלפי שקלים למכון התקנים וגם אז לא בטוח בכלל שזה יעבור וגם ככה זה יקח לא מעט זמן.
נראה לי קצת הזוי שמכשיר פשוט כמו כיריים גז של חברה מוכרת וידועה כמו סימנס צריך אישור תקינה ישראלי, במיוחד שדגמים כמעט זהים נמכרים בארץ.
כמו כן נראה לי שעבר החוק שאמור להקל על יבוא מוצרים עם תקינה אירופית, ואני תוהה האם זה המצב.
אשמח לשמוע את דעתכם המלומדה בעניין. כל סיוע בין אם בהבנה של הסיטואציה או מה הפעולות שניתן לעשות ע״מ לפתור אותה יוערכו מאוד!
אשמח לעזרתכם בעניין הבא:
אני משפץ את המטבח בביתי וכחלק מהשיפוץ הזמנתי כיריים מאמזון גרמניה - שני כיריים של סימנס, אחד אינדוקציה ואחד גז. הכיריים אינדוקציה (מדגם שנמכר בארץ) הגיע ללא בעיה, ולעומת זאת את הכיריים גז (מדגם שלא נמכר בארץ) המכס מעכב, בדרישה לתעודת תקן. או בלשון ההודעה:
״לשיחרור המשלוח נדרש בתקן גם ביבוא אישי לאחר בדיקה מול מסווג״
כמובן שמכון התקנים לא מוכן לעבוד מול אדם פרטי וטוען שעלי לפנות למכס דרך עמיל מכס. חברת המשלוחים (DHL) שלמיטב הבנתי הם גם אמורים לשמש כעמיל מכס, טוענים שעל מנת לטפל בעניין עלי לשלם 350 ש״ח לפני מע״מ + דמי בדיקה בסך אלפי שקלים למכון התקנים וגם אז לא בטוח בכלל שזה יעבור וגם ככה זה יקח לא מעט זמן.
נראה לי קצת הזוי שמכשיר פשוט כמו כיריים גז של חברה מוכרת וידועה כמו סימנס צריך אישור תקינה ישראלי, במיוחד שדגמים כמעט זהים נמכרים בארץ.
כמו כן נראה לי שעבר החוק שאמור להקל על יבוא מוצרים עם תקינה אירופית, ואני תוהה האם זה המצב.
אשמח לשמוע את דעתכם המלומדה בעניין. כל סיוע בין אם בהבנה של הסיטואציה או מה הפעולות שניתן לעשות ע״מ לפתור אותה יוערכו מאוד!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
אולי לדעתך זה מספיק....
לדעת מי שקובע את התקנות זה לא מספיק.
אתה יכול להכנס לתקנות יבוא אישי, ולראות שיש דרישה לאישור תקן ישראלי למוצר "מכשירים מוזנים בגז", גם ביבוא אישי:
https://www.hsil.co.il/hscode/7321110000-0/
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
בהנחה שהמוכר הוא אמזון. הם לא "יטפלו" בזה. אם זה לא יאושר הם יקבלו את זה בחזרה ויזכו מלא....
קרוב ל1500 ש״ח, ויש אחריות, של אמאזון. ובגדול עם האחריות שאתה מקבל בארץ אני מעדיף לשלם פחות על מוצר בלי אחריות ולשלם לטכנאי שאני סומך עליו, מאשר הטכנאים שמגיעים עם האחריות ומנסים למכור לך הארכת אחריות או מוצרים נלווים....
הי תודה על ההפניה, איך בדיוק אני מבין שנדרש תו תקן ישראלי? אני מתקשה להבין את המשמעות של מה שנכתב בקישור שצרפת26/06/2022 20:48Amir64 כתב: אולי לדעתך זה מספיק.
לדעת מי שקובע את התקנות זה לא מספיק.
אתה יכול להכנס לתקנות יבוא אישי, ולראות שיש דרישה לאישור תקן ישראלי למוצר "מכשירים מוזנים בגז", גם ביבוא אישי:
https://www.hsil.co.il/hscode/7321110000-0/...
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4078
- נתן תודות: 303 פעמים
- קיבל תודות: 510 פעמים
היה לך פשוט מזל שזה עבר מתחת לרדאר...27/06/2022 16:11Arie10 כתב: בזמנו ייבאתי מאמזון ספרד את Bosch PRS926B70E והכל עבר חלק.
אגב, צריך לשים לב לדיזות. קיימים שני סוגי גז.
הכיריים שלי הגיעו עם סט נוסף בצד....
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4078
- נתן תודות: 303 פעמים
- קיבל תודות: 510 פעמים
כל מוצר שפועל על גז צריך לעבור תקינה
בעבר נדרשה תקינה ללא יוצא מהכלל
ככל שידוע לי זה השתנה וגריל גז לשימוש חיצוני הוחרג ופטור (זה חדש מלפני שנה בערך)
כיריים פנימים לא פטורים ע"פ חוק - מאתר משרד המסחר והתעשיה.
גם אני נסעתי 1X0 קמ"ש עשר פעמים ולא תפסו אותי, זה לא עושה את זה לחוקי
בעבר נדרשה תקינה ללא יוצא מהכלל
ככל שידוע לי זה השתנה וגריל גז לשימוש חיצוני הוחרג ופטור (זה חדש מלפני שנה בערך)
כיריים פנימים לא פטורים ע"פ חוק - מאתר משרד המסחר והתעשיה.
גם אני נסעתי 1X0 קמ"ש עשר פעמים ולא תפסו אותי, זה לא עושה את זה לחוקי
-
- Untitled.png
- (26.04 KiB) הורד 18901 פעמים