שמע חלש ברמקול סנטר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
ברור שאפשר להגביר.
באיזה רסיבר מדובר ?
בעיקרון ,כל רסיבר מכיל היום מערכת כיול , שדואגת לכוון את עוצמת הרמקולים באופן שווה, יחסית לנקודת האזנה שלך.
במידה ויש לך מערכת כיול ולא השתמשת בה ,זה הזמן להתחיל.
במידה וכן השתמשת ועדין לאוזניך הסנטר חלש תגביר עד שישמע לך מספיק.
במידה ואתה רוצה לדייק יותר תוריד אפליקציית SPL לנייד שב במקום הישיבה שלך תריץ רעש לבן, בעזרת הרסיבר, לכל אחד מהרמקולים ותכוון את העוצמה ל 75DB .
באיזה רסיבר מדובר ?
בעיקרון ,כל רסיבר מכיל היום מערכת כיול , שדואגת לכוון את עוצמת הרמקולים באופן שווה, יחסית לנקודת האזנה שלך.
במידה ויש לך מערכת כיול ולא השתמשת בה ,זה הזמן להתחיל.
במידה ואתה רוצה לדייק יותר תוריד אפליקציית SPL לנייד שב במקום הישיבה שלך תריץ רעש לבן, בעזרת הרסיבר, לכל אחד מהרמקולים ותכוון את העוצמה ל 75DB .
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
הערות בכתב מודגש בתוך הציטוט09/07/2022 14:53istarmini כתב: ברור שאפשר להגביר.
באיזה רסיבר מדובר ?
כתוב בתמונה - DENON 1700
אם אפשר להסתמך על המספרים בתמונה, כנראה בוצע כיול
הסנטר כבר על 5+, ובערך 4+ מעל לקדמיים
זה רעש ורוד. לא רעש לבן...
- Amir64
-
- גורו

@kfirg14
1. איזה רמקולים קדמיים, ואיזה סנטר יש לך?
2. איפה ממוקם הסנטר? (תלוי על הקיר? על מזנון? בתוך מזנון?)
3. תוודא שחיווט הסנטר נכון ולא הפוך. פלוס מחובר לפלוס.
1. איזה רמקולים קדמיים, ואיזה סנטר יש לך?
2. איפה ממוקם הסנטר? (תלוי על הקיר? על מזנון? בתוך מזנון?)
3. תוודא שחיווט הסנטר נכון ולא הפוך. פלוס מחובר לפלוס.
@amir64
1.רמקולים 5.1 סטילטים של טאנוי.
2.על מזנון.
3. איך אני בודק את זה? (צירפתי תמונה..)
עריכה : יש לי הרגשה שהחיבור הפוך כי בשאר הרמקולים החוט הלבן עם הפס השחור מחובר לשחור.. ובסנטר זה בדיוק הפוך.
בוצע כיול ע"י הטכנאי שהרכיב לי את הרסיבר. (דנון 1700)
1.רמקולים 5.1 סטילטים של טאנוי.
2.על מזנון.
3. איך אני בודק את זה? (צירפתי תמונה..)
עריכה : יש לי הרגשה שהחיבור הפוך כי בשאר הרמקולים החוט הלבן עם הפס השחור מחובר לשחור.. ובסנטר זה בדיוק הפוך.
בוצע כיול ע"י הטכנאי שהרכיב לי את הרסיבר. (דנון 1700)
נערך לאחרונה על ידי kfirg14 ב 09/07/2022 19:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

טעות שלי, בתמונה לא רואים את המינוס לפני המספר בגרף של הסנטר.09/07/2022 19:04kfirg14 כתב: טוב החלפתי את החיבורים , אך עדיין לדעתי יש צורך בהגברה של הסנטר..
לפי התמונה ששלחתי קודם הסנטר מוגדר כרגע על מינוס 5.5DB
לאיזה ערך להגביר אותו , לנסות אולי מינוס 3.5DB?
...
מקובל שהחוט עם הפס מחובר לחיבור האדום ברמקול וברסיבר.
תעבור על כל הרמקולים ותוודא שהחיבור זהה בכולם, וזהה גם בצד של הרסיבר.
בתמונה רואים סיבים של הגידים יוצאים מהחיבור של הרמקול... - אסור שזה יקרה.
אין משהו טוב להגיד על המתקין אם חיבר רמקול הפוך וברמה כזו.
צלם איך הרמקול יושב על המזנון.
אם אתה מתקן את החיווט, צריך להריץ כיול שוב.
רק אחר כך להתחיל לחפש תיקונים לכיול.
המתקין לא נגע כלל ברמקולים.. הוא רק הוציא את הרסיבר הישן וחיבר לחדש ועשה כיול והפעלה ראשונית.
לאחר שהוא הלך רציתי לנקות את המזנון אז הוצאתי את החוטים של הסנטר וחיברתי לאחר מכן (ואז אני כנראה שחיברתי הפוך).
ככה שהכיול שלו נעשה כשרמקולים מחוברים בצורה הנכונה לפני שניתקתי.
בכל אופן כל הרמקולים מחוברים במצב כזה שהחוט עם הפס השחור מחובר ליציאה השחורה ברמקול.. והלבן הנקי מחובר ליציאה האדומה ברמקול..
לגבי הסיבים , אני יודע איך נשמע רמקול שלא מחובר טוב .. בקושי היו שומעים משהו.. כאן זה לא המצב.. בכל אופן חיברת מחדש את הגידים ככה שהם לא יצאו כלפי חוץ. (צירפתי תמונה)
חשוב לציין דווקא שבחלק מהסרטים שומעים טוב מהסנטר ובחלק חלש.. אולי זה בכלל תלוי בסרט?
בכל אופן הסנטר מכוון כרגע למינוס 1DB
@Amir64
לפני אחרי תמונה כללית
לאחר שהוא הלך רציתי לנקות את המזנון אז הוצאתי את החוטים של הסנטר וחיברתי לאחר מכן (ואז אני כנראה שחיברתי הפוך).
בכל אופן כל הרמקולים מחוברים במצב כזה שהחוט עם הפס השחור מחובר ליציאה השחורה ברמקול.. והלבן הנקי מחובר ליציאה האדומה ברמקול..
לגבי הסיבים , אני יודע איך נשמע רמקול שלא מחובר טוב .. בקושי היו שומעים משהו.. כאן זה לא המצב.. בכל אופן חיברת מחדש את הגידים ככה שהם לא יצאו כלפי חוץ. (צירפתי תמונה)
חשוב לציין דווקא שבחלק מהסרטים שומעים טוב מהסנטר ובחלק חלש.. אולי זה בכלל תלוי בסרט?
@Amir64
לפני אחרי תמונה כללית
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

...
נראה לך שהייתי שואל איזה רסיבר במידה והייתי מצליח לראות בברור את התמונה ?
תודה עבור ההערות הבונות ואהו למדנו המון מהן במיוחד את סוגיית הצבע
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מה שצריך לענין אותך זה שהפלוס והמינוס מיציאת הרמקול ברסיבר מחוברים לפלוס ולמינוס בהתאמה ברמקול תתמקד בזה ולא בגיד עם הפס או בגיד בלי הפס.09/07/2022 21:33kfirg14 כתב: המתקין לא נגע כלל ברמקולים.. הוא רק הוציא את הרסיבר הישן וחיבר לחדש ועשה כיול והפעלה ראשונית.
@Amir64
לפני
IMG-5952.jpg
אחרי
002.jpg
תמונה כללית
IMG-5950.jpg...
לענין העוצמה עניתי לך 75DB יחסית למקום הישיבה שלך זה במידה ואתה רוצה לכוון למהדרין אופציה נוספת היא להגביר לפי האוזן שלך אף אחד פה לא יכול להגיד לך בכמה להגביר.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 09/07/2022 23:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

הסנטר צריך להיות בקו הקדמי של המזנון ולא מאחורה כדי לנגן בצורה מיטבית (אם יש בכלל משהו מיטבי ברמקול הזה).09/07/2022 21:33kfirg14 כתב: המתקין לא נגע כלל ברמקולים.. הוא רק הוציא את הרסיבר הישן וחיבר לחדש ועשה כיול והפעלה ראשונית.
לא כתבת... חשבתי שהמתקין התקין את כל המערכת
זה הפוך מהמקובל, אבל לא נורא אם זה עקבי בכל החיבורים
הבעיה עם הגידים בחוץ היא סכנה של קצר וזליגה, במיוחד אם גוף הרמקול מתכתי.
בוודאי. בכל סרט יש מיקס שונה, ויש סרטים בהם הדיבור חלש לעומת אחרים.
בכל אופן הסנטר מכוון כרגע למינוס 1DB...
במצב הנוכחי חלק מגלי הקול פוגעים במזנון ואז מוחזרים למעלה, ואתה מאבד חלק מהם.
לצערי יש לך סט לא טוב, והחיסרון הגדול שלו הוא בדיוק בתחום הדיבור.
גם הרמקולים וגם הסאב לא מסוגלים לנגן תדרים באיזור 140 הרץ בעוצמה הדרושה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3644
- נתן תודות: 972 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
תן שיפוע לחלק הקדמי של הסנטר כלפי מעלה ,תקדם את הסנטר עד כמה שניתן בלי לפגוע בעיצוב הסלון ,תגביר אותו בעוד 1 db ,יש לך אפשרות בהגדרות של הדנון להגביר את הdialog .לא בכל קובץ הסנטר הוא הפעיל ביותר.תיכנס ותבדוק איפה הכיול חתך את הסנטר.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3644
- נתן תודות: 972 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
תרשום בגוגל denon 1700 Dialog Enhancer.10/07/2022 7:55kfirg14 כתב: תודה לכם , אנסה לשנות את מיקום הסנטר מעט ולתת לו זווית..
לגבי אופציית הגברת הdialog , היכן זה נמצא בדיוק בהגדרות?...
יש לי דגם ישן יותר אז לא יודע איך זה בדגם שלך