התלבטות רסיבר - 3700/4700/6015
הרסיבר שלי (X3100) מסתמן כסובל מבעיה, וזה הזדמנות/אילוץ לשדרג.... (אילוץ, כי לא עובד ולא בא לי להשקיע בתיקון, והזדמנות, כי אני סובל מפורמטים נחותים של אודיו ב-ARC במקום לקבל DTSX וATMOS ב-EARC)
כרגע ההתלבטות היא בין הדנון 3700, לדנון 4700 למרנץ 6015....
הדנון 3700 הוא הבחירה ה"ברורה" - עולה כ-5000 ש"ח ביבוא מקביל (יותר זול באילת אבל כנראה לא אצליח להגיע לאילת לטובת העניין) - יורש ישיר של ה-3100 שלי, עם מגוון תוספות, כולל עליה מ-7.2 ל-9.2, DAC משודרג (ה3000 של פעם היו יותר קרובים ל-2000 מאשר ל-4000....), וכמובן כל היכולות החדשות עם תמיכה ב-EARC וכו'.
הדנון 4700, עולה כ-6500, תוספת של 1500 שקל לעומת ה-3700. בתמורה אני מקבל רסיבר דומה, עם עיבוד קול מעט יותר טוב (AL32, ועוד כמה פיצ'רים בסגנון), מעט יותר הספק (לא מאוד משמעותי, ה-3100 היום סוחב את המערכת יופי), עוד זון (שימושי לי, היום אני מפצל את זון 2 לשני חדרים שנים). על פניו - לא הרבה, אבל השאלה עד כמה היתרונות בתחום הסאונד משמעותיים, בפרט בסטריאו....
המרנץ 6015 - דומה יותר ל-3700 בפיצ'רים, אבל לפי מה שאני זוכר מהעבר, אמור להיות עם אודיו טוב יותר בסטריאו (לכל הפחות), ובכלל עם יתרונות שונים על פני דנון מקביל. עד כמה זה משמעותי? לא יודע.... עוד אין לי מחירים עליו - הוא עולה קרוב ל8 באתרים אבל זה לפני מיקוח ודיונים....
דעות יתקבלו בשמחה.
כרגע ההתלבטות היא בין הדנון 3700, לדנון 4700 למרנץ 6015....
הדנון 3700 הוא הבחירה ה"ברורה" - עולה כ-5000 ש"ח ביבוא מקביל (יותר זול באילת אבל כנראה לא אצליח להגיע לאילת לטובת העניין) - יורש ישיר של ה-3100 שלי, עם מגוון תוספות, כולל עליה מ-7.2 ל-9.2, DAC משודרג (ה3000 של פעם היו יותר קרובים ל-2000 מאשר ל-4000....), וכמובן כל היכולות החדשות עם תמיכה ב-EARC וכו'.
הדנון 4700, עולה כ-6500, תוספת של 1500 שקל לעומת ה-3700. בתמורה אני מקבל רסיבר דומה, עם עיבוד קול מעט יותר טוב (AL32, ועוד כמה פיצ'רים בסגנון), מעט יותר הספק (לא מאוד משמעותי, ה-3100 היום סוחב את המערכת יופי), עוד זון (שימושי לי, היום אני מפצל את זון 2 לשני חדרים שנים). על פניו - לא הרבה, אבל השאלה עד כמה היתרונות בתחום הסאונד משמעותיים, בפרט בסטריאו....
המרנץ 6015 - דומה יותר ל-3700 בפיצ'רים, אבל לפי מה שאני זוכר מהעבר, אמור להיות עם אודיו טוב יותר בסטריאו (לכל הפחות), ובכלל עם יתרונות שונים על פני דנון מקביל. עד כמה זה משמעותי? לא יודע.... עוד אין לי מחירים עליו - הוא עולה קרוב ל8 באתרים אבל זה לפני מיקוח ודיונים....
דעות יתקבלו בשמחה.
למיטב הבנתי ה"יתרון" של מרנץ בסטריאו נובע מזה שהם משתמשים ברכיב שמוסיף דיסטורשן שעושה לאנשים מסויימים נעים בגב:
https://www.marantz.com/en-ca/all-stories/hdam
מעבר לזה מדובר במכשירים כמעט זהים לדנון חוץ מהעיצוב והמחיר.
https://www.marantz.com/en-ca/all-stories/hdam
מעבר לזה מדובר במכשירים כמעט זהים לדנון חוץ מהעיצוב והמחיר.
Jack of some trades, master of none
אם אתה לא מתכוון להשתמש ב-Auro3d ולא מוכן לשלם 1500 שח על כניסת HDMI מקדימה אז אל תיקח 4700. מבחינת ההספק התקציב ישרת אותך טוב יותר לטובת הגברה חיצונית, במידה ובאמת הספק זה מה שחסר לך בחיים.
מרנץ להבנתי מיותר, עולה יותר ונותן פחות (למרות שבסה"כ מאד דומה) לעומת הדנון.
בסוף למשתמש הממוצע, ההבדלים בין 3700 לרסיברים יקרים יותר של דנון/מרנץ כנראה זניחים (רק ב-8500 יש שדרוג משמעותי באיכות הרכיבים, וגם זה בסיכוי טוב לא יתבטא במשהו שאתה מסוגל לשמוע). תבדוק טוב טוב שבאמת אין לך צורך באחד הפיצ'רים שקיימים רק ברסיברים היקרים יותר, ואם אין אז תקנה 3700 ותהנה.
מרנץ להבנתי מיותר, עולה יותר ונותן פחות (למרות שבסה"כ מאד דומה) לעומת הדנון.
בסוף למשתמש הממוצע, ההבדלים בין 3700 לרסיברים יקרים יותר של דנון/מרנץ כנראה זניחים (רק ב-8500 יש שדרוג משמעותי באיכות הרכיבים, וגם זה בסיכוי טוב לא יתבטא במשהו שאתה מסוגל לשמוע). תבדוק טוב טוב שבאמת אין לך צורך באחד הפיצ'רים שקיימים רק ברסיברים היקרים יותר, ואם אין אז תקנה 3700 ותהנה.
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 398
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 92 פעמים
מלבד AURO, איכות ה DAC והעיבוד ב X4700H טובה יותר. הם קוראים לזה ALPHA PROCESSING אבל זה מעגל לביצוע DITHER טוב יותר בזמן המרה מרזולוציה וקצב דגימה נמוך לגבוה. גם ההגברה חזקה יותר ב 4700. אם אתה מגיע מסדרה 3000 אז מעבר ל 4700 יהיה שדרוג לא רק בפיצ'רים, אלא גם בסדרה. אבל ההבדלים לא כאלו גדולים. קפיצת מדרגה רצינית מגיעה רק בסדרה 6000 שמיוצרת ביפן עם רכיבים הרבה יותר יקרים, בעיקר קבלים, סלילים, וטרנזיסטורי MOS, לפי סקירה באתר יפני שפירק את ה 6500 לגורמים. אפילו איכות ההלחמות הייתה טובה יותר וללא פספוסים כמו בסדרות הנמוכות יותר.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
לפי מקורות זרים
ההגברה של 3700 ו- 4700 זהה לחלוטין.
ההבדל בהספק המוצהר (שהוא זניח לגמרי) נובע משימוש בשנאי שונה ב- 4700, שמוציא מתח גבוה יותר להגברה, ומכאן נובע ההבדל במספרים.
ההגברה של 3700 ו- 4700 זהה לחלוטין.ההבדל בהספק המוצהר (שהוא זניח לגמרי) נובע משימוש בשנאי שונה ב- 4700, שמוציא מתח גבוה יותר להגברה, ומכאן נובע ההבדל במספרים.
אני חושב שבכל מקרה לא כדאי לתת לAVR לעשות עיבוד תמונה, אלא לשלוח את האות לטלויזיה שזה יעודה.25/07/2022 14:23יהלי ב כתב: והעיבוד ב X4700H טובה יותר. הם קוראים לזה ALPHA PROCESSING אבל זה מעגל לביצוע DITHER טוב יותר בזמן המרה מרזולוציה וקצב דגימה נמוך לגבוה....
Jack of some trades, master of none
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 398
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 92 פעמים
התכוונתי לעיבוד קול. אבל אם כבר הזכרת, אז אכן גם מעבד התמונה ב 4700 יותר מתקדם מזה ב 3700 כי הוא כולל תפריט כיול תמונה, לא שמשהו צריך את זה ברסיבר...25/07/2022 14:51Avi_Dagan כתב: אני חושב שבכל מקרה לא כדאי לתת לAVR לעשות עיבוד תמונה, אלא לשלוח את האות לטלויזיה שזה יעודה....
טוב... אז ה-6015 לא קיים בארץ בכלל.... וירד מהפרק.
ה-4700 מאווווווד יקר ביבוא רשמי, גם אם אני ממש אתאמץ להצדיק אותו אתקשה....
מה שמשאיר לי את ה-4700 ביבוא מקביל לעומת 3700 שאצטרך להחליט בסוף על יבוא רשמי או מקביל (יש הצעות בפערים לא מאוד גדולים)
כרגע נוטה להתכוונן ל-3700....
יחד עם זה, מאוד קשה לקבל מידע קונקרטי מכל הכתבות האינסופיות באינטרנט על האם באמת יש פער בסאונד ביניהם או לא.
ה-4700 מאווווווד יקר ביבוא רשמי, גם אם אני ממש אתאמץ להצדיק אותו אתקשה....
מה שמשאיר לי את ה-4700 ביבוא מקביל לעומת 3700 שאצטרך להחליט בסוף על יבוא רשמי או מקביל (יש הצעות בפערים לא מאוד גדולים)
כרגע נוטה להתכוונן ל-3700....
יחד עם זה, מאוד קשה לקבל מידע קונקרטי מכל הכתבות האינסופיות באינטרנט על האם באמת יש פער בסאונד ביניהם או לא.
ההבדל היחיד בסאונד זה ספק כוח טיפה יותר גדול. אם חסר לך כוח, קח את ההפרש במחיר לטובת השקעה במגבר חיצוני ותקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסף.25/07/2022 20:01slarti כתב: יחד עם זה, מאוד קשה לקבל מידע קונקרטי מכל הכתבות האינסופיות באינטרנט על האם באמת יש פער בסאונד ביניהם או לא....
זה לא מדויק.25/07/2022 23:48GalZohar כתב: ההבדל היחיד בסאונד זה ספק כוח טיפה יותר גדול. אם חסר לך כוח, קח את ההפרש במחיר לטובת השקעה במגבר חיצוני ותקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסף....
יש עוד מעבדי קול בתחום ה-DAC, ספציפית ה-AL32, ועוד קצת דברים.
אבל השתכנעתי שמדובר בהבדלים לא מספיק משמעותיים
בכל מקרה עוד מגבר לא רלוונטי לי - יש לי אילוצים שהם מעבר לכסף/טכנולוגיה (מקום, נראות, חויית משתמש וכו').
אין שום הוכחה שה-AL32 עושה משהו בעל משמעות, וזה ההבדל היחיד שאני מכיר.
ה-DAC להבנתי זהה לגמרי ב-3 הרסיברים (3700, 4700, 6700). רק ל-8500 יש DAC ברמה משמעותית גבוהה יותר, וגם שם סיכוי טוב שההבדל לא בתחום השמיע.
בכל מקרה גם אם מגבר חיצוני זה לא אופציה, הסיכוי שתקבל הבדל שמשפיע על משהו רק בגלל הכמה וואטים הנוספים בספק הכוח (שים לב שהמגברים עצמם זהים ל-3700!) הוא לא באמת קיים.
ה-DAC להבנתי זהה לגמרי ב-3 הרסיברים (3700, 4700, 6700). רק ל-8500 יש DAC ברמה משמעותית גבוהה יותר, וגם שם סיכוי טוב שההבדל לא בתחום השמיע.
בכל מקרה גם אם מגבר חיצוני זה לא אופציה, הסיכוי שתקבל הבדל שמשפיע על משהו רק בגלל הכמה וואטים הנוספים בספק הכוח (שים לב שהמגברים עצמם זהים ל-3700!) הוא לא באמת קיים.
- Amir64
-
- גורו

ראיתי את הביקורת הזאת. היא חלק מהסיבה שאני מתלבט. אבל חייב להודות שראיתי עוד המון מבחנים השוואתיים וגם דיברתי עם כמה חנויות וכולם פחות או יותר אומרים את ההיפך.... אז אני מתחיל לחשוד שאולי הוא קצת יותר שכנע את עצמו (או מגמתי מסיבה אחרת) מאשר המציאות26/07/2022 11:52Amir64 כתב: חוויה של רוכש שבחן את 2 הרסיברים:
https://www.avforums.com/threads/denon- ... t-29133373...
- Amir64
-
- גורו

כמו שכתבתי -> חוויה של רוכש... ולא תורה מסיני 
לפי איך שהוא כתב, הוא כנראה באמת מזהה הבדל, בעיקר בסטריאו.
לא נראה שהוא שכנע את עצמו, כי הוא כותב שעדיין הוא מעוניין במגבר סטריאו, כלומר מוותר על היתרון היחיד שהוא מצא לעומת ה- 3700.
הוא גם ממליץ בסוף למי שמעניין אותו סטריאו בנוסף לקולנוע, שיקנה את ה- 3700 ומגבר סטריאו.
הבעיה היא שיש אנשים ששומעים הבדלים היכן שאין הבדלים, ויש אנשים שלא שומעים הבדלים היכן שיש הבדלים.
שלא לדבר על רמת הציפיה האישית.
לא כל מי שאומר "מאזין לסטריאו" מתכוון לאותה רמה של חיפוש דקויות כמו אדם אחר שאומר את אותו דבר.
אכן, כנראה עדיף לבחור ב- 3700 אם יש הפרש מחיר גדול לעומת 4700.
לא בטוח שההפרש במחיר מצדיק את ההפרש באיכות.

לפי איך שהוא כתב, הוא כנראה באמת מזהה הבדל, בעיקר בסטריאו.
לא נראה שהוא שכנע את עצמו, כי הוא כותב שעדיין הוא מעוניין במגבר סטריאו, כלומר מוותר על היתרון היחיד שהוא מצא לעומת ה- 3700.
הוא גם ממליץ בסוף למי שמעניין אותו סטריאו בנוסף לקולנוע, שיקנה את ה- 3700 ומגבר סטריאו.
הבעיה היא שיש אנשים ששומעים הבדלים היכן שאין הבדלים, ויש אנשים שלא שומעים הבדלים היכן שיש הבדלים.
שלא לדבר על רמת הציפיה האישית.
לא כל מי שאומר "מאזין לסטריאו" מתכוון לאותה רמה של חיפוש דקויות כמו אדם אחר שאומר את אותו דבר.
אכן, כנראה עדיף לבחור ב- 3700 אם יש הפרש מחיר גדול לעומת 4700.
לא בטוח שההפרש במחיר מצדיק את ההפרש באיכות.