דואר ישראל ו EMS - חבילה תקועה בכמס - מה עושים?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
שלום.
רכשתי מאמון ספרד ראוטר. כשהגיע היה תקול. יצרתי קשר, הנפיקו לי טפסים להחזרה והחזרתי דרך דוא רישראל/EMS.
היום אני מקבל הודעה שהחבילה תקועה במכס ישראל(?!). יוצר קשר עם דואר ישראל, זה לא אנחנו - תפנה ל EMS. יוצר קשר עם EMS, זה לא נאנחו, תפנה למכס.
מה עושים לעזאזל - ממש קומדיה של טעויות.
רכשתי מאמון ספרד ראוטר. כשהגיע היה תקול. יצרתי קשר, הנפיקו לי טפסים להחזרה והחזרתי דרך דוא רישראל/EMS.
היום אני מקבל הודעה שהחבילה תקועה במכס ישראל(?!). יוצר קשר עם דואר ישראל, זה לא אנחנו - תפנה ל EMS. יוצר קשר עם EMS, זה לא נאנחו, תפנה למכס.
מה עושים לעזאזל - ממש קומדיה של טעויות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

לא. המכס בספרד עצר את החבילה משום מה, חזרה לפה ושוב נעצר במכס הישראלי. למה?? זה חביהל שכבר עברה מכס והוחזרה לשולח.
-
Huber
- חבר במועדון HT

זה מוצר שלי. אני צריך אותו. מה יעזור לי ישחזור לשם שוב?...
-
Huber
- חבר במועדון HT

יצרתי קשר עם העמילות מכס של הדואר. הם עוצרים כל חבילה מעל 200$ לביקורת לוודא ששולמו מיסים. בשביל לשחרר צריך הר טפסים כגון חשבונית שמוכיחה תשלום, צילום ת"ז, שטר המטען מאמזון, מכתב הסבר ועוד. והקטע הכי מעצבן? 181 ש"ח דמי שחרור.
סיוט של מדינה.
סיוט של מדינה.
- kaplaey2
- חבר ותיק

- תגובות: 2207
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
אני עברתי משהו דומה עכשיו...20/09/2022 15:11Huber כתב: יצרתי קשר עם העמילות מכס של הדואר. הם עוצרים כל חבילה מעל 200$ לביקורת לוודא ששולמו מיסים. בשביל לשחרר צריך הר טפסים כגון חשבונית שמוכיחה תשלום, צילום ת"ז, שטר המטען מאמזון, מכתב הסבר ועוד. והקטע הכי מעצבן? 181 ש"ח דמי שחרור.
סיוט של מדינה....
פשוט התחלתי תהליך של הוצאות-אישור ממשרד-התקשורת כאילו מדובר
בחבילה חדשה תחת מערכת "מסלול" ושרשויות המס ידחפו את הדרישות שלהם אתה יודע לאיפה...
בקיצור רצו 101 ש"ח מכס,
היום פתאום אני קולט שזה השתחרר בלי ששילמתי כלום ועבר למיון ארצי במודעין!
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

kaplaey2 - פה המצב יותר הזוי. זה לא חזר משום מקום לאחר שום דבר. זה נשלח לשם - שם סורב כניסה ע"י המכס של אותה המדינה ומייד חזר לפה. זה הלך ומייד חזר. למה כל הבלאגן הזה והעלויות הללו - למכס הפתרונים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

הנה מה שהם רושמים:
עמלת שחרור הינה 181 ₪ תגבה בעבור שירותנו גם המשלוח לא ישוחרר מכל סיבה שהיא. (בתוספת 2% דמי הקצאת אשראי מינימום 20 ש"ח) לא כולל עלויות מיסים.
דבר דואר שלא ישוחרר תוך 20 יום ממשלוח הודעת הדואר הראשונה, תוטל אגרת אחסנה בסך 9.40 ₪ ליום, החל מהיום ה-21
תהליך ההפצה באחריות דואר ישראל.
אז לא 181 ש"ח 201 ש"ח. נבלות לשמה.
עמלת שחרור הינה 181 ₪ תגבה בעבור שירותנו גם המשלוח לא ישוחרר מכל סיבה שהיא. (בתוספת 2% דמי הקצאת אשראי מינימום 20 ש"ח) לא כולל עלויות מיסים.
דבר דואר שלא ישוחרר תוך 20 יום ממשלוח הודעת הדואר הראשונה, תוטל אגרת אחסנה בסך 9.40 ₪ ליום, החל מהיום ה-21
תהליך ההפצה באחריות דואר ישראל.
אז לא 181 ש"ח 201 ש"ח. נבלות לשמה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

טוב. דיברתי איתם שוב. ה 181 ש"ח זה לעמיל שעושה שחרור מהמכס. אין דרך לבצע את זה בעצמי ולחסוך את העמלות ההזויות הללו? למישהו יש נסיון עם זה?
20/09/2022 15:57Huber כתב: טוב. דיברתי איתם שוב. ה 181 ש"ח זה לעמיל שעושה שחרור מהמכס. אין דרך לבצע את זה בעצמי ולחסוך את העמלות ההזויות הללו? למישהו יש נסיון עם זה?...
קרה לחבר שלי אותו הדבר בדיוק עם אמזון ספרד וEMS, ולא משנה כמה פעמים ניסה להסביר ולהוכיח שעל המוצר כבר שולם מכס, נשלח לחול וחזר חזרה, לא עזר שום דבר.
ההסבר היה שלא יודעים מה היה עם החבילה מחוץ לגבולות המדינה, אם היא נפתחה או כל דבר אחר, ולכן נעצרה במכס.
נתנו אפשרות לשחרור ואיסוף עצמי בסניף דואר ישראל כלשהו בראשון לציון אם אני זוכר נכון אבל בכל זאת יהיה תשלום שקר כלשהו של 100 ומשהו שקלים.
מקווה שבמקרה שלך תנצח

בהצלחה.