עזרה - לפני שיפוץ - מיקום אטמוס בתקרה בסלון סטנדרטי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
17sarsha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

היי כולם,

לקראת שיפוץ ומעבר דירה ומאוד הייתי רוצה להוסיף 2 (או 4 - אם אפשרי מבחינת מיקום) רמקולי אטמוס בתקרה.
מבנה הסלון הוא סטנדרטי - ספה ר' צמודה לקירות.

הציוד הנוכחי הוא:
Denon 3600
Front - Q accoustics 3050i
Sub - QB12
Souround - Q accoustics 3020i

האטמוס יחוברו לתקרת בטון (בלוקים?) ולא יהיו שקועים (חציבה לצינור כדי להעביר כבלים)

סימנתי בירוק את המיקום המתוכנן (מעל הראש קצת לכיוון הטלויזיה) ואשמח לתיקון אם יש צורך.
בנוסף, הייתי רוצה לשים 4 רמקולים בתקרה - אבל במקרה כזה לא ברור לי איפה למקם 2 נוספים.

תודה לעוזרים!

תמונה

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

יש תקן של דולבי למיקומים... אם אתה צמוד לקיר אחורי אז אין איך למקום אחוריים, מן הסתם...

בכל מקרה לא בטוח כמה פרקטי לחצוב בתקרת בטון, גם כי בעייתי לחצוב וגם לך תדע מה רץ בפנים.

עוד טיפ זה שמרחק צפיה של 4 מ' וספה צמודה לקיר זה ממש לא אידאלי. גם לא אידאלי רמקול אחד בפינה ורמקול אחד במקום פתוח לגמרי. אם תקרב הכל כנראה תקבל תוצאה טובה משמעותית.

17sarsha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

תגדיר לקרב?
בדירה הנוכחית יש לי קיר של 2.2 מטר והמרחק בין הקידמיים מרגיש ממש קרוב.

לגבי חציבה - אתייעץ עם הקבלן.
חשבתי אולי לנצל את התעלות של האחוריים כדי להשחיל גם את האטמוס - האם זה יגרום לשיבושים?

ולגבי ההערה של ״לא אידיאלי״ - ברור, זה לא חדר קולנוע
מנסה להפיק את המירב עם מה שיש.

תודה.
07/08/2022 23:01  
GalZohar כתב:
יש תקן של דולבי למיקומים... אם אתה צמוד לקיר אחורי אז אין איך למקום אחוריים, מן הסתם...

בכל מקרה לא בטוח כמה פרקטי לחצוב בתקרת בטון, גם כי בעייתי לחצוב וגם לך תדע מה רץ בפנים.

עוד טיפ זה שמרחק צפיה של 4 מ' וספה צמודה לקיר זה ממש לא אידאלי. גם לא אידאלי רמקול אחד בפינה ורמקול אחד במקום פתוח לגמרי. אם תקרב הכל כנראה תקבל תוצאה טובה משמעותית.
...

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #4 

בכבל רמקול בעקרון אין יותר מדי מה לחשוש מהפרעות למיטב הבנתי.

לקרב הכוונה שהראש יהיה בערך 2.8-3 מ' ממסך 85", ולמקם את הרמקולים במשולש שווה צלעות באופן סימטרי מ-2 צידי המסך. אם אפשר למדוד את תגובת התדרים אפשר להיעזר בזה כדי לחפש את המרחק האידאלי מהקיר. אם לא - אז עדיין כנראה שעדיף להרחיק אותם מהקיר כמה שאתה יכול (תוך שמירה על משולש שווה צלעות וסימטריה). כמובן שצריך למצוא פתרונות יצירתיים איך "להעביר" את זה עיצובית, בחלק מהסלונים זה יותר מאתגר מאחרים.

17sarsha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

3 מטר? לא קרוב מידי?
אני כרגע עם מסך 75״ במרחק 3.5 מטר מהטלויזיה ומרגיש לי קצת קרוב מידי, אז מפתיע אותי שאתה אומר 3 מטר.
יש איזה הנחיות לגבי מרחק אופטימלי מהטלויזיה?

לגבי סימטריות - ברור, זה כבר להסתבך עם בעלת הבית אם לא תהיה סימטריות 😂

אם הקיר הוא 3.5 מטר אני יכול להרחיק את הרמקולי כ25 סמ מכל צד ככה שהם ימוקמו 3 מטר אחד מהשני שזה גם אורך הספה.
ואת הספה גם להרחיק מהקיר הצדדי (ימין) 25סמ כדי לשמור על סימטריות
08/08/2022 14:40  
GalZohar כתב:
בכבל רמקול בעקרון אין יותר מדי מה לחשוש מהפרעות למיטב הבנתי.

לקרב הכוונה שהראש יהיה בערך 2.8-3 מ' ממסך 85", ולמקם את הרמקולים במשולש שווה צלעות באופן סימטרי מ-2 צידי המסך. אם אפשר למדוד את תגובת התדרים אפשר להיעזר בזה כדי לחפש את המרחק האידאלי מהקיר. אם לא - אז עדיין כנראה שעדיף להרחיק אותם מהקיר כמה שאתה יכול (תוך שמירה על משולש שווה צלעות וסימטריה). כמובן שצריך למצוא פתרונות יצירתיים איך "להעביר" את זה עיצובית, בחלק מהסלונים זה יותר מאתגר מאחרים.
...

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #6 

ממש לא קרוב מדי. תוך דקה מתרגלים ושוכחים שאי פעם העזת לחשוב דבר כזה. היו אצלי כמה אנשים שאמרו את זה ואחרי דקה צפייה כבר שכחו שבכלל אמרו כזה דבר.
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-si ... lationship
בעקרון תראה את הגרף הראשון, הזווית המומלצת זה בין 30 ל-40 מעלות, כאשר 40 זה יותר מתאים לסרטים ו-30 לשימוש כללי, אז תלוי איך אתה משתמש. בשביל 40 מעלות צריך לשבת כ-2.5 מ' מ-85"...
הסימטריה צריכה להיות ביחס למאזין בעיקר. סימטריה ביחס לחדר זה בונוס (מבחינה אקוסטית, ולרוב לא אפשרי בסלון), אבל קודם כל ביחס למאזין (שזה לרוב כן אפשרי).

צריך קודם כל לראות איפה אתה יכול למקם את הספה. אם אתה יושב 4 מ' מהמסך ונגיד קדמת הרמקולים 70 ס"מ מהקיר (זה מה שחשוב בסוף, ופחות המרחק של ה"אחורה" של הרמקול), 3 מ' זה עדיין רחוק ממשולש שווה צלעות ויפגע מאד בהפרדה בין ימין לשמאל.

עוד יתרון של התרחקות מהקיר זה שהסראונדים לא בתוך הראש שלך (שלא נדבר על מי שיושב קצת בצד ואז הסראונד שלידו ממש בתוך הראש שלו).

ED1000
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #7 

לפי הציור הכל ממוקם מצויין.
לא להזיז ספה קדימה ..לא ישאר לך סלון.
קח בחשבון שכאשר אתה יושב הראש לא צמוד לקיר וגם הרמקולים הקדמיים לא ממש כך שפרקטית זה יהיה 3.5 מטר וזה אידיאלי.
אצלי מסודר באופן מאוד דומה ובחרתי למקם שני אטמוסים קדמיים בלבד מעל רמקולים קדמיים על קיר צמוד לתקרה עם זוית מכוונת למי שיושב בספה.
זה גם מסתדר עם ההמלצות בתקן וגם פרקטי.
אידיאלית אטמוסים צריכים להיות במרחק ביניהם גדול יותר ממרחק בין קדמיים

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #8 

מרחק אידאלי מקיר זה מעל 3 מ', שכמובן לא אפשרי אצלך. אבל לפחות להיות ב-20% מרחק בין הקירות יכול לשפר את הבאס - זה קשור לגלים עומדים, יש מיקומים אידאלים תיאורטיים אבל לפעמים בהתאם למדידות כדאי לזוז טיפה ולשפר את התוצאה, כאשר 20% זה המספר הקטן ביותר שצפוי לתת תוצאות די טובות. כל התרחקות מקיר אחורי (בלי קשר לאחוזים) אמורה לתת שיפור משמעותי גם בגבוהים - תיאורטית, אם אני לא מתבלבל, על כל הכפלה של המרחק, ההחזרים מהקיר ייחלשו פי 4, ולכן ככל שהמרחק קטן יותר כל ס"מ משמעותי יותר.

בכל מקרה עם הרוב תוכל לשחק אח"כ, כי הסראונדים גם ככה לא יכולים לזוז בגלל הקיר הימני (אז אם יהיו כנראה במפתח צר יותר מהתקן בכל מקרה), ולקדמיים בכל מקרה יהיה קצת כבל שרץ על הרצפה כדי לתת להם מרחק מהקיר. רק האטמוסים באמת תלויים במיקום המדוייק שבו תחליט בסוף למקם את הספה. בסוף תצטרך להחליט אם זה יותר פינת קולנוע וישיבה למספר מצומצם של אנשים, או פינת אירוח למסיבות ומגרש כדורגל לילדים (מאד לא מומלץ כשיש מערכת). תחשוב מה השימוש העיקרי ותתכנן בהתאם - למשל כל כמה זמן תשבו בסלון יותר מ-5 אנשים? לעומת כל כמה זמן תראה סרט/סדרה עם פחות מ-3 אנשים? כמו-כן אם הספה לא מאד כבדה ואתה יודע איך להחזיר אותה בדיוק למקום שעבורו כיילת את המערכת, תמיד אפשר להצמיד אותה לקיר כשיש אורחים (ההיפך פחות עובד, כי אין לאף אחד כוח להזיז כל פעם שרוצים לצפות במשהו ואז להחזיר לקיר בסיום הצפיה).

מקווה שנתתי לך מספיק רעיונות כדי שתוכל להתקדם מפה. ברגע שתדע את מיקום הספה המשוער לצפייה בסרטים (שוב, תשאיר קצת חופש למשחק בשטח), תחשב איפה הם צריכים להתמקם כדי להיות כמה שיותר לפי התקן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”