הידעתם שהרכב שלנו מוריד לנו את רמת החיים?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
אומנם הנתונים בסרטון רלוונטיים לאירופה, אבל אני בטוח שזה תקף במידת מה ואולי אפילו יותר גם לנו.
הידעתם לדוגמא שבעלות על רכב ממוצע עולה מעל מליון וחצי יורו על פני 60 שנה של בעלות? והידעתם שאחזקת רכב כזה תעלה לכם בין 15 ל 41 אחוז מהשכר שלכם (תלוי ברמת ההכנסה)?
מומלץ לצפות, מאוד מחכים.
הידעתם לדוגמא שבעלות על רכב ממוצע עולה מעל מליון וחצי יורו על פני 60 שנה של בעלות? והידעתם שאחזקת רכב כזה תעלה לכם בין 15 ל 41 אחוז מהשכר שלכם (תלוי ברמת ההכנסה)?
מומלץ לצפות, מאוד מחכים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
זה שלרכב יש הוצאות זה ברור, אבל מפה ועד לומר שזה "מוריד לנו את איכות החיים", הדרך רחוקה. תרגום לקוי של הכותרת של הוידאו.
באותה מידה אתה יכול לומר שהדירה שקנינו או הילדים שהבאנו לעולם מורידים לנו את איכות החיים כי יש להם עלות - וכמובן שזה לא נכון.
באותה מידה אתה יכול לומר שהדירה שקנינו או הילדים שהבאנו לעולם מורידים לנו את איכות החיים כי יש להם עלות - וכמובן שזה לא נכון.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
יש מקומות בעולם שיש לזה תחליף. בישראל זה ממש לא המצב וגם המטרו והרכבת הקלה לא נראים כמו פיתרון כשכל שני וחמישי יש עבודות ברכבת שמשביתות אותה וכשיש חום קיצוני (הקיץ הישראלי הוא חום קיצוני קבוע) צריך שזה יסע לאט.
גם צריך לראות את העלות של האלטרנטיבות. במקומות שבהן יש תחבורה ציבורית אפקטיבית זה ממומן ממסים ולכן יש מצב שגם שם זה אוכל נתח רציני מהתקציב הביתי.
גם צריך לראות את העלות של האלטרנטיבות. במקומות שבהן יש תחבורה ציבורית אפקטיבית זה ממומן ממסים ולכן יש מצב שגם שם זה אוכל נתח רציני מהתקציב הביתי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

גם במקומות בהם אין תחבורה ציבורית אפקטיבית (ישראל למשל), התחבורה הציבורית ממומנת מהמיסים, אז לא ברור מה ניסית לומר.
לא מזמן הייתי שבועיים בצרפת, המטרו והאוטובוסים ללא הפסקה, בהחלט הייתי רואה את עצמי תלוי לחלוטין בתחבורה ציבורית אם הייתי גר שם למשל.
לא מזמן הייתי שבועיים בצרפת, המטרו והאוטובוסים ללא הפסקה, בהחלט הייתי רואה את עצמי תלוי לחלוטין בתחבורה ציבורית אם הייתי גר שם למשל.
איתרע מזלי ויש לי תחב"צ מעולה ליד הבית.
עד כדי כך שהפסקתי לפני כמה שנים לנסוע באוטו פרטי לעבודה.
אבל בישראל רכב פרטי תמיד יהיה חובה - לפחות אחד לכל בית אב.
גם אם תהיה תחב"צ בשבת בתדירות טובה וגם אם יוסיפו מאות תחנות באתרי טבע ולחופי הים.
כי בישראל יש משפחות גדולות שלא גרות במרכזי ערים וצריך לפחות פעם בשבוע לעשות קניות
וכל הארכיטקטורה בארץ בנויה כיום עם מרכזי בילוי רחוקים משכונות המגורים ובשכונות עצמן יש הרבה פארקים שזה טוב לילדים אבל אין חנויות ובתי עסק כמעט.
לדעתי השאיפה צריכה להתמקד בהפחתת שימוש ברכב פרטי, לא בוויתור עליו.
אז אי אפשר לכמת בכסף איכות חיים של רכב פרטי - זה אביזר חובה.
עד כדי כך שהפסקתי לפני כמה שנים לנסוע באוטו פרטי לעבודה.
אבל בישראל רכב פרטי תמיד יהיה חובה - לפחות אחד לכל בית אב.
גם אם תהיה תחב"צ בשבת בתדירות טובה וגם אם יוסיפו מאות תחנות באתרי טבע ולחופי הים.
כי בישראל יש משפחות גדולות שלא גרות במרכזי ערים וצריך לפחות פעם בשבוע לעשות קניות
וכל הארכיטקטורה בארץ בנויה כיום עם מרכזי בילוי רחוקים משכונות המגורים ובשכונות עצמן יש הרבה פארקים שזה טוב לילדים אבל אין חנויות ובתי עסק כמעט.
לדעתי השאיפה צריכה להתמקד בהפחתת שימוש ברכב פרטי, לא בוויתור עליו.
אז אי אפשר לכמת בכסף איכות חיים של רכב פרטי - זה אביזר חובה.
- מנהל

התכוונתי שבגרמניה ובהולנד למשל, שני מקומות עם תחבורה ציבורית מעןלה, המשכורת הממוצעת נמוכה והמיסוי גבוה. כך שלא בטוח שיחסית זה שונה מישראל מבחינת הילות היחסית להכנסה ממוצעת. לא בדקתי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

המשכורת הממוצעת בגרמניה ובהולנד גבוהה מבישראל.
https://countryeconomy.com/countries/co ... c=XEAB#tbl
- oferlaor
- מנהל

התכוונתי נטו. אבל גם ברוטו מפתיע. כנראה שבגלל שאני רגיל למספרים מסויימים בעולמות ההיטק ושם (גם גרמניה וגם הולנד) המשכורות של הייטק הן סתם משכורות, לא גבוהות במיוחד.
טבען של כותרות שהן מתיחסות לפן אחד, במקרה הזה הכלכלי ואז זה נכון.13/08/2022 13:32ziv_r כתב: זה שלרכב יש הוצאות זה ברור, אבל מפה ועד לומר שזה "מוריד לנו את איכות החיים", הדרך רחוקה. תרגום לקוי של הכותרת של הוידאו.
באותה מידה אתה יכול לומר שהדירה שקנינו או הילדים שהבאנו לעולם מורידים לנו את איכות החיים כי יש להם עלות - וכמובן שזה לא נכון....
ילדים , רכב ודירה דירה באמת מורידים את רמת החיים מבחינת מותרות\הוצאות הוצאות אחרות שצריך לצמצם, הצורך אולי בהלוואות (שיעבוד לבנק).
לא הבנתי, אני לא מכיר את זה, הרכבת בארץ צריכה לסוע לאט כשחם? למה? הפסים מתרחבים? פעם ראשונה ששומע על זה פשוט..13/08/2022 16:21oferlaor כתב: וכשיש חום קיצוני (הקיץ הישראלי הוא חום קיצוני קבוע) צריך שזה יסע לאט....