רכבים חשמליים מכל הסוגים - בעד ונגד

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

12/08/2022 23:25  
sigamore כתב:
נושא ועדי הבתים הוא אכן אבן נגף רצינית. שכנים בבניין הסמוך אכלו מרורים מהועד עד שנשברו, שילמו אלפי שקלים נוספים ומשכו קו מהלוח הדירתי.
חקיקה בנושא הכרחית לפני שיגיע באמת הבוום הגדול של הרכישות.
...
אני חושב שלמשוך קו מהלוח הדירתי זה משהו שהייתי עושה בכל מקרה, כי לוח החשמל של הבניין הוא בד"כ חלש וחד פאזי גם ככה, ומדובר בצעד לא הוגן כלפי דיירים אחרים שירצו בעתיד גם להתקין עמדת טעינה.
הזמנת לוח חשמל נוסף לקומת הקרקע תוסיף סכום כסף משמעותי לא רק לעלות ההתקנה אלא גם לעלות החודשית.
הועד יכול להתנגד אפילו לצעד של משיכת קו חשמל מהלוח הדירתי, ונדמה לי שיש גם איזו תקנה תמוהה של חברת החשמל שבבניין של מעל 10 דירות בכלל אסור למשוך קו חשמל מהלוח הדירתי. לא יודע אם זה נכון או נאכף...
מה דעתכם?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

מותר לדיירים למשוך קו מהדירה לחניה הפרטית ללא צורך בקבלת אישור או לדבר בכלל עם הועד.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

כמה דברים
1. עדיף מהדירה כי זה יותר זול (המונה)
2. עדיף מהדירה כי אם יש לכם תלת ולרוב בבניין חד - זה הפרש דרמטי
3. מבחינת מיסוי זה עדיף (כל עוד אין חוק אחר, זה כמו עוד צרכן בבית זה עלול להשתנות )
4. מבחינת יכולת הספקה מהבניין זה בעיה
5. בעתיד אני מניח שיחברו קוים יעודיים לטובת הבנין כולל טעינה חכמה שמפזרת את צריכה באופן טוב יותר שלא כולם יתחילו לטעון בו זמנית. זה לא המצב כרגע

אישור הועד לצורך שימוש פרטי - לא ברור העניין הזה. אצלי דרשו אבל לא מבין למה או אם יש לזה באמת גיבוי חוקי.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4675
נתן תודות: 374 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

16/08/2022 7:33  
pixies כתב:
אני חושב שלמשוך קו מהלוח הדירתי זה משהו שהייתי עושה בכל מקרה, כי לוח החשמל של הבניין הוא בד"כ חלש וחד פאזי גם ככה, ומדובר בצעד לא הוגן כלפי דיירים אחרים שירצו בעתיד גם להתקין עמדת טעינה.
הזמנת לוח חשמל נוסף לקומת הקרקע תוסיף סכום כסף משמעותי לא רק לעלות ההתקנה אלא גם לעלות החודשית.
הועד יכול להתנגד אפילו לצעד של משיכת קו חשמל מהלוח הדירתי, ונדמה לי שיש גם איזו תקנה תמוהה של חברת החשמל שבבניין של מעל 10 דירות בכלל אסור למשוך קו חשמל מהלוח הדירתי. לא יודע אם זה נכון או נאכף...
מה דעתכם?
...
במקרה שלי התוכנית היתה למשוך מהלוח הדירתי אבל ביום ההתקנה גילנו שהתוואי שתוכנן די מאתגר…
למזלי בבניין (8 דיירים בסה״כ) הלוח הציבורי הוא 3X40 , ועד הבית מנומנם ומשתף פעולה וכרגע לא נראה שמישהו נוסף בכיוון של התקנת עמדה בעתיד הנראה לעין. נכון שנוספה עלות של מונה אבל מנגד עלות ההתקנה ירדה במעט … ההתחשבנות מול הועד במקרה שלי היא חצי-שנתית (הקריאות לא מצדיקות התחשבנות תכופה יותר) וכל הסיפור לא לוקח יותר ממספר דקות לשני הצדדים.
לא מכיר תקנה שמאפשרת לועד לסרב קטגורית לחיבור דירתי (בדקתי בזמנו) אבל מותר גם מותר לועד להתנות תנאים לגבי השימוש בשטח הציבורי. בכל מקרה רצוי ליידע את הועד בעניין.
נקודה נוספת שראוייה לציון בנושא חיבור ללוח הדירה היא העומס על הלוח. גם עם חיבור 3X25 (הנפוץ) ישנם דיווחים על ׳קפיצות׳ במיוחד בימי הקיץ עם מזגנים שעובדים נון-סטופ וכד׳… אפשר כמובן להוריד את ההספקים מצד העמדה או הרכב (אם קיימת אופציה כזו) אבל בסה״כ זו סוג של מגבלה.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #35 

לועד אין מילה בנושא של העברת תשתית מהדירה לחנייה הפרטית, כי זה נכנס תחת שימוש סביר.
הועד כן יכול להתנגד לזה שהדיירים יתחברו ללוח של הבניין עם הסיבה שאין מספיק רזרבות לכל הדיירים.

נ.ב
אני בעצמי בועד.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #36 

יש בכל זאת את העניין של איך מעבירים את קו החשמל מהלובי ועד החנייה מבלי שזה יכער את הלובי.
למזלי, אצלנו יש בלובי תקרת גבס דקורטיבית אז זה פשוט יחסית להעביר את הקו מקיר אחד לקיר שממול בתוך הלובי אבל עדיין צריך לעשות חור בקיר כדי לצאת החוצה ואז להעביר את זה בצורה יפה עד לחנייה.
כלומר - עבודת החשמלאי היא לא רק למתוח את הקו אלא גם עבודת שיפוץ. מניח שלא כולם יעשו עבודה יפה בצורה כזו שלא תרגיז את הועד/השכנים.

נ.ב. גם אני בועד הבית. 🤠

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4675
נתן תודות: 374 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

..."בתנאי שכל תשתית ההולכה מהמונה לעמדה מתבצעת על פי חוק החשמל ואינה פוגעת בחזות הבניין"
כאמור הפרשנות האפשרית נרחבת וישנם לא מעט מקרים שדיירים עוברים "מסע ארוך" (אולי בצדק) גם אם בכוונתם להתחבר ללוח הפרטי.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #38 

@pixies
כל חברות ההתקנה של העמדות כבר עשו אינספור התקנות כאלו לפני שהם הגיעו אליך, הם מתורגלים היטב.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #39 

16/08/2022 16:54  
ziv_r כתב:
@pixies
כל חברות ההתקנה של העמדות כבר עשו אינספור התקנות כאלו לפני שהם הגיעו אליך, הם מתורגלים היטב.
...
או, העלית כאן נקודה נוספת חשובה. כמו רובנו, אני מניח, אני רוצה עמדת טעינה פרטית בלי לשלם דמי מנוי חודשיים.
למה אתה מתכוון ב-"חברות התקנה של העמדות"? לא מדובר בחברות כמו ג'ינרג'י שמחייבות אותך בדמי מנוי חודשיים?
אם כן, אז מניח שעדיף לקחת חשמלאי פרטי מומלץ שיש לו נסיון בפרוייקטים כאלה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #40 

רוב העמדות היום בבתים הן פרטיות ללא דמי מנוי חודשיים. זה שיש חברה שמתקינה לא אומר שיש דמי מנוי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

יש כמה חברות שההתקנה שלהן הוא לפי הקילו. במקרים כאלה לרוב ההתקנה לא כזו אסטתית והם לא מנסים להתקין בתוך צנרת קיימת או מוסתרת. חשמלאי פרטי יעשה בדיוק את מה שאתה רוצה.

מה שאני עשיתי זה השחלות דרך חשמלאי פרטי שהעביר את הכבלים בדיוק איך שרציתי ובלי שזה פגע בלובי או נראה בכלל.

אחרי זה החברה הגיעה ורק התקינה את העמדה על בסיס תשתית קיימת.

לגבי חברות עם דמי מנוי. זה בעיקר רלוונטי לבתים גדולים עם חניות שלא שלך בטאבו ואז יש דמי מנוי שאתה יכול לטעון עם כרטיס/מנוי. הם לרוב עובדים במודל של התקנה ותשתית על חשבונם ואז אתה משלם על זה פרמיום למשך עשור פלוס. ועדים אוהבים את זה כי האחריות של החברה והם יכולים להביא תשתית יותר רצינית. לרוב זה לא משתלם בשום צורה ודרך כי הטעינה איטית, הם לא תמיד אחראים שהכל תקין והעלות משמעותית לאורך חיי הרכב.

במצב כזה, כבר יותר עדיף להתקין כקבוצה ולהתחלק בין הדיירים שיש להם רכבים כאלה בסגנון של העלות של דמי הבית. זה יוצא גרושים והעלות של ה "מס חשמל" של החברות הללו הופך את זה ליותר אטרקטיבי.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”