בניית מערכת קולנוע ביתית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 557
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם
אני מתחיל לבנות את מערכת הקולנוע הביתית שלי, השימושים העיקריים הם (לפי סדר שימוש וחשיבות)
1. סרטים/סדרות (כמובן שבפורמטי הסאונד החדשים)
2. מוזיקה
3. PS5

תקציב - 10K (אפשר לרכוש מחו״ל, ללא יד שניה)

ראיתי שהרמקולים של סדר MONITOR XT מבית Polk, שקיבלו ביקורות טובות ברשת נמצאים במבצע באמזונים השונים (לא נראה שמיובאים לארץ)

ככה שיוצא לרמקולים בסדרה:
אחורי XT15 729.49

אחורי XT20 868.21
https://www.amazon.fr/dp/B09BMVVDX5
קדמי MXT60 1197.38 (2394.76 for 2)
https://www.amazon.fr/dp/B09BMX2DQN
קדמי MXT70 1594.9 (3189.8 for 2)
https://www.amazon.fr/dp/B09BMX4QLD
סנטר XT90 621.66

אטמוס XT35 787.23
https://www.amazon.fr/dp/B09BMVN8SZ
סאב MXT12 לא נשלח לישראל

מערכת שלמה (ללא סאב ורסיבר) - 4533 ש״ח
מערכת שלמה עם XT20, MXT70 (ללא סאב ורסיבר) - 5466 ש״ח

אם אלך על המערכת הזאת, ישאר לי לרכוש סאב ורסיבר (שכמעט ואני לא מוצא באמזון כמו בעבר).

אשמח לשמוע את דעתכם על:
1. המערכת הזאת ואיזה סאב אני משדך לה
2. מערכות אחרות
3. רסיבר בסביבות 3K
4. כל דבר אחר :)
נערך לאחרונה על ידי idon889 ב 06/09/2022 20:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

Re: בניית מערכת קולנוע ביתית - Polk Audio MXT

שרשור שלא נקרא #2 

בתקציב של 10000 שח לא רואה למה הרמקולים הקדמיים לך צריכים לעלות פחות מ-1000 ש"ח.
חלוקת תקציב הגיונית למערכת ב-10000 שח זה משהו כמו 25-30% סאב, 25-35% רמקוליים קדמיים (זוג או שלישיה, ואם זה שלישיה אז לפחות חצי ואפילו יותר מתוך תקציב הקדמיים הולך לסנטר, אם כי יש גם שיקולים להימנעות מסנטר), 25-35% רסיבר, ו-10-20% לסראונדים.

אם תרצה לכסות טוב את כל טווח התדרים מ-20 הרץ, ומערכת כיול שעושה עבודה טובה ולא רק "בקטנה", תצטרך למתוח את התקציב קצת: רסיבר דנון 3700 (באילת אפשר להשיג בזול יחסית יבואן מקביל), לפחות סאב svs pb-2000 או משהו באותה רמה, ורמקולים עם וופר 6.5" שנותנים תגובת תדרים טובה לכל הטווח עד לאזור ה-80 הרץ שבו הם מתחילים לאבד עצמה, איפה שגם ככה הסאב נכנס לעבודה. הדברים הנ"ל לא ייכנסו בחיים בתקציב של 10000 שח, וכל דבר מזה שתכניס יגמור לך חלק גדול מדי מהתקציב באופן שיפגע בשאר המערכת (חוץ מרמקולים עם וופר 6.5" שאפשר וכדאי כנראה להכניס גם במערכת בתקציב של 10000 שח).

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

25/08/2022 20:10  
idon889 כתב:
שלום לכולם
אני מתחיל לבנות את מערכת הקולנוע הביתית שלי, השימושים העיקריים הם (לפי סדר שימוש וחשיבות)
1. סרטים/סדרות (כמובן שבפורמטי הסאונד החדשים)
2. מוזיקה
3. PS5

תקציב - 10K (אפשר לרכוש מחו״ל, ללא יד שניה)

ראיתי שהרמקולים של סדר MONITOR XT מבית Polk, שקיבלו ביקורות טובות ברשת נמצאים במבצע באמזונים השונים (לא נראה שמיובאים לארץ)

ככה שיוצא לרמקולים בסדרה:
אחורי XT15 729.49

אחורי XT20 868.21
https://www.amazon.fr/dp/B09BMVVDX5
קדמי MXT60 1197.38 (2394.76 for 2)
https://www.amazon.fr/dp/B09BMX2DQN
קדמי MXT70 1594.9 (3189.8 for 2)
https://www.amazon.fr/dp/B09BMX4QLD
סנטר XT90 621.66

אטמוס XT35 787.23
https://www.amazon.fr/dp/B09BMVN8SZ
סאב MXT12 לא נשלח לישראל

מערכת שלמה (ללא סאב ורסיבר) - 4533 ש״ח
מערכת שלמה עם XT20, MXT70 (ללא סאב ורסיבר) - 5466 ש״ח

אם אלך על המערכת הזאת, ישאר לי לרכוש סאב ורסיבר (שכמעט ואני לא מוצא באמזון כמו בעבר).

אשמח לשמוע את דעתכם על:
1. המערכת הזאת ואיזה סאב אני משדך לה
2. מערכות אחרות
3. רסיבר בסביבות 3K
4. כל דבר אחר :)
...
אל תתקרב לאשפה הזאת שנקראת פולק. הרמקולים הללו בנויים באופן זהה ל T15 שנמכרים באמזון ב 60 דולר ולא שווים גם את האריזה שהם מגיעים איתה. הנה תוצאות מדידה זלהם:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.11720/

הסקירות החיוביות של פולק ברשת הן לרוב ממומנות או בוטים של אמזון. זה רמקול לא מאוזן כלל עם איכות בניה ירודה. יש לפולק סדרות יוקרתיות טובות מאד, אבל זה מפעל יצור שונה לחלוטין ממה שאתה מוצא בזול באמזון שזה רמקול סיני זול להמונים.

idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #4 

25/08/2022 23:38  
GalZohar כתב:
בתקציב של 10000 שח לא רואה למה הרמקולים הקדמיים לך צריכים לעלות פחות מ-1000 ש"ח.
חלוקת תקציב הגיונית למערכת ב-10000 שח זה משהו כמו 25-30% סאב, 25-35% רמקוליים קדמיים (זוג או שלישיה, ואם זה שלישיה אז לפחות חצי ואפילו יותר מתוך תקציב הקדמיים הולך לסנטר, אם כי יש גם שיקולים להימנעות מסנטר), 25-35% רסיבר, ו-10-20% לסראונדים.

אם תרצה לכסות טוב את כל טווח התדרים מ-20 הרץ, ומערכת כיול שעושה עבודה טובה ולא רק "בקטנה", תצטרך למתוח את התקציב קצת: רסיבר דנון 3700 (באילת אפשר להשיג בזול יחסית יבואן מקביל), לפחות סאב svs pb-2000 או משהו באותה רמה, ורמקולים עם וופר 6.5" שנותנים תגובת תדרים טובה לכל הטווח עד לאזור ה-80 הרץ שבו הם מתחילים לאבד עצמה, איפה שגם ככה הסאב נכנס לעבודה. הדברים הנ"ל לא ייכנסו בחיים בתקציב של 10000 שח, וכל דבר מזה שתכניס יגמור לך חלק גדול מדי מהתקציב באופן שיפגע בשאר המערכת (חוץ מרמקולים עם וופר 6.5" שאפשר וכדאי כנראה להכניס גם במערכת בתקציב של 10000 שח).
...
דווקא הקדמיים תופסים 40% מתקציב הרמקולים (3189 ש״ח) יכול למתוח קצת את התקציב לאזור ה-11
האם חלוקת תקציב כזאת מספיקה לדעתך לסט ראשוני?
סאב - 2500
קדמיים - 2500
סנטר - 1500
אחוריים - 1500
רסיבר - 3000
26/08/2022 0:35  
יהלי ב כתב:
אל תתקרב לאשפה הזאת שנקראת פולק. הרמקולים הללו בנויים באופן זהה ל T15 שנמכרים באמזון ב 60 דולר ולא שווים גם את האריזה שהם מגיעים איתה. הנה תוצאות מדידה זלהם:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.11720/

הסקירות החיוביות של פולק ברשת הן לרוב ממומנות או בוטים של אמזון. זה רמקול לא מאוזן כלל עם איכות בניה ירודה. יש לפולק סדרות יוקרתיות טובות מאד, אבל זה מפעל יצור שונה לחלוטין ממה שאתה מוצא בזול באמזון שזה רמקול סיני זול להמונים.
...
תודה שהארת את פני, קראתי קצת בפורומים על כל הסדרה ונראה שאתה צודק.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #5 

אוקיי אז לא קראתי נכון את הרשימה שלך.

ואם הביקורות של הרמקול ב-ASR לא טובות ולא אהבת את הרמקול במבחן האזנה - אל תקנה אותו (גם אם הביקורות טובות זה לא אומר שתאהב אותו, אבל זה מקטין את הסיכוי ליפול).

בגדול בתקציב של 10-11 זו חלוקה סבירה. אבל לקרוא לזה "מערכת ראשונה" קצת בעייתי, כי זה רומז על שדרוג עתידי, כאשר בחלוקה כזו יהיה קשה לשדרג משהו בלי שהוא יהיה לא בפרופורציה לשאר המערכת. אם אתה שייך ל"משדרגים" אז צפה שתוך זמן לא ארוך אתה תחליף את כל הרכיבים, וכדאי לחשוב מראש כמה אתה באמת מוכן להשקיע. מה שכן תוכל לקבל תוצאה סבירה ביותר בחלוקת תקציב כזו בהנחה והחדר קטן יחסית שסאב ב-2500 ש"ח יוכל להתמודד איתו (קנה אחד עם פורט!), למרות שבאתר של SVS אפילו pb-1000 pro עולה 4000 שח, אז אני לא בטוח מה אפשר להשיג ב-2500 בלי יד 2, אולי אחרים פה יידעו לעזור טוב יותר (ותרשום מה גודל החדר!).

וכל רכיב שאתה שוקל תחפש ביקורות ברשת שכוללות מדידות אמינות, במיוחד שאתה קונה על עיוור. ובאמת שעדיף בנוסף גם ללכת לשמוע בחנות, אפילו אם רק כדי לקבל מושג על מה אתה משקיע פה, ולא בטוח כמה יהיה לך קל לשמוע הבדלים בין רמקולים עם יכולות דומות. לדעתי המינימום של המינימום זה משהו שיתחבר טוב עם הסאב ושהסאב יגיע ל-20 הרץ בעצמה סבירה++, אבל לא כל אחד יסכים על זה וב-11000 שח קצת קשה להשיג את זה אפילו בחדר קטן, שלא נדבר על חדר גדול יותר (למשל חלל פתוח גדול של סלון עם מטבח).

idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #6 

שלום שוב לכולם,
היום הלכתי לשמוע קצת באחת החנויות המתמחות (מהנפוצות בפורום) והחלטתי קצת לשנות את התקציב ואת המבנה שלו.
אז קודם כל, החלטתי להשקיע במערכת ״חלקית״, כלומר - רסיבר, קדמיים ועם/בלי סאב.
לחלק הזה אני מקציב בסביבות 12K.

יצא לי לשמוע מוזיקה וסרט יחד עם הסטים הבאים:
1.
  • Yamaha RXV6A
  • קדמיים Kef LS50
  • סאב שאני לא זוכר את השם שלו
2.
  • Yamaha RXV6A
  • קדמיים רצפתיים Canton GLE90
בסט הראשון הרגשתי שאני שומע מעולה מוזיקה וסרטים, שיפור משמעותי מאיך שאני רגיל ושומע היום (ישירות מהטלוויזיה 😀)
כשעברתי לשמוע את הסט השני, הרגשתי שאני מקבל הרבה יותר פרטים מהרמקולים הרצפתיים, אך חסרו לי מאוד הצלילים הנמוכים העמוקים שקיבלתי מהסאב בסט הראשון.

אני די נוטה לוותר על הסט הראשון, בעיקר בגלל החוסר בפרטים (להוסיף סנטר איכותי יגרום לי לחרוג משמעותית מהתקציב) ודווקא ללכת על רסיבר + רצפתיים + סאב
לגבי הסט השני, לא ישאר לי כסף בתקציב לסאב, הרמקולים די יקרים ותופסים את רוב התקציב.

אז במידה ואני מחלק את התקציב כך:
1. רסיבר - 4000
2. רצפתיים - 5000
3. סאב - 3000
האם לדעתכם אני יכול להוציא סט קדמי איכותי? הייתם מפזרים את התקציב אחרת? איזה רמקולים ורסיבר הייתם בוחרים?
כמו כן, מה דעתכם על KEF Q750 בתור רצפתיים? אפשר להשיג אותם בכ- 5200

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #7 

מדפיים וסאב עדיף על רצפתיים. ובטח שאין מה להתעסק ברצפתיים במערכת שבה אתה מוגבל כל כך בתקציב.

LS50 רמקולים לא זולים בכלל למערכת בכזה תקציב ובטח שלא אם תרצה עצמות גבוהות (הם איכותיים בעקרון אבל יש להם נצילות נמוכה, כלומר צריכים הגברה טובה כדי להגיע לעצמה המקסימלית שלהם שגם היא לא מאד גבוהה). עדיף לקחת רמקול פחות נחשב אבל עם נצילות גבוהה ושעדיין נשמע טוב, ולפנות תקציב לסאב פתוח שיתאים לגודל החדר שלך וייתן עצמה טובה ב-20 הרץ (לא נראה לי שאפשר ב-3000 שח חדש, למרות שביד 2 אולי אפשר גם בפחות).

5000 זה מחיר של רמקול מדפי ברמה בסדר גמור, או רצפתי די בסיסי. בהתחשב בזה שרוב התרומה של הרצפתי לעומת המדפי מתקבלת בתדרים שמכוסים היטב ע"י הסאב, עדיף להשקיע את הכסף במדפיים טובים יותר ו/או סאב טוב יותר (או גם וגם), ולקבל יותר תמורה לכסף. ובכלל לשקול להעביר קצת תקציב לרסיבר עם מערכת כיול שעושה משהו (Audyssey XT32 בתקציב שלך או לחכות לדגמים החדשים שלך תדע מתי יצאו ובטח יעלו אפילו יותר).

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

השאלה גם איך יוצבו המדפיים, אם צריך סטנדים זו יכול להיות תוספת לא קטנה למחיר.
Jack of some trades, master of none

idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #9 

יהיו על סטנדים, מימין של הטלוויזיה יש חלון גדול שלא מאפשר תליה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”