VPN מאיץ את המהירות פי כמה?!
התחברתי לפני כמה ימים לסיבים בבזבנ"ל (1000/250)
הסיבה העיקרית שעברתי היא כדי שאוכל לבצע גיבויים לענן במהירות
לפני השדרוג קיבלתי בערך 3MBps (ב-VDSL) העלאה
אחרי השדרוג לסיבים אני מקבל 6MBps העלאה - וזה כשמלכתחילה בחרתי בשרת ענן שנמצא באירופה (גרמניה)
קראתי איזשהו פוסט של ישראלי שכתב שעם VPN הוא מקבל מהירויות טובות יותר, אמרתי - אזרוק 10 דולר על ניסוי,
קניתי מנוי חודשי - הורדתי את התוכנה שלהם - התחברתי (שיחקתי עם כל מיני מיקומי שרתים, מסתבר שבסוף דווקא לבחור שרת בישראל ממקסם את המהירות) -
ועכשיו אני מקבל בערך 12MBps העלאה -- בדיוק פי 2
עשיתי עוד בדיקות של הורדה (במקרים מסויימים המהירות הייתה פי 10 עם VPN מאשר ללא),
וביקורים בסרטוני 4K ביוטיוב (עם VPN ישר טוען לי 1440p - בלי ה-VPN לפעמים הוא גם קורס לי ל-480p כשבא לו)
מה נסגר?
יש איזשהו TRAFFIC SHAPING ברמת ה-ISP? אולי איזשהם ניתובים לא אופטימליים החוצה לאירופה/ארה"ב מישראל?
מישהו מכיר את התופעה??
הסיבה העיקרית שעברתי היא כדי שאוכל לבצע גיבויים לענן במהירות
לפני השדרוג קיבלתי בערך 3MBps (ב-VDSL) העלאה
אחרי השדרוג לסיבים אני מקבל 6MBps העלאה - וזה כשמלכתחילה בחרתי בשרת ענן שנמצא באירופה (גרמניה)
קראתי איזשהו פוסט של ישראלי שכתב שעם VPN הוא מקבל מהירויות טובות יותר, אמרתי - אזרוק 10 דולר על ניסוי,
קניתי מנוי חודשי - הורדתי את התוכנה שלהם - התחברתי (שיחקתי עם כל מיני מיקומי שרתים, מסתבר שבסוף דווקא לבחור שרת בישראל ממקסם את המהירות) -
ועכשיו אני מקבל בערך 12MBps העלאה -- בדיוק פי 2
עשיתי עוד בדיקות של הורדה (במקרים מסויימים המהירות הייתה פי 10 עם VPN מאשר ללא),
וביקורים בסרטוני 4K ביוטיוב (עם VPN ישר טוען לי 1440p - בלי ה-VPN לפעמים הוא גם קורס לי ל-480p כשבא לו)
מה נסגר?
יש איזשהו TRAFFIC SHAPING ברמת ה-ISP? אולי איזשהם ניתובים לא אופטימליים החוצה לאירופה/ארה"ב מישראל?
מישהו מכיר את התופעה??
- Eargasma
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 410
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
בבזק בזק סיבים אני מקבל את מלוא - כמעט מלוא הרוחב בהעלאות והורדות לשירותים ושרתים שמסוגלים לזה. בארץ ובעולם...
בטורנט אפילו יותר מזה.
כנ"ל בזק בזק נחושת, 11 מגה העלאה לכל מקום. הורדות תיאורטית אני מגיע ל100 מגה בספידטסט אבל בתכלס בהורדות מגיע ל110-120 מגה (מודם עם פורטים של ג'יגה)
לאיזה שרת אתה מנסה להעלות את הקבצים?
שים לב שיש מגה-שניה ויש מגה/שניה, שאתה לא מתבלבל
בטורנט אפילו יותר מזה.
כנ"ל בזק בזק נחושת, 11 מגה העלאה לכל מקום. הורדות תיאורטית אני מגיע ל100 מגה בספידטסט אבל בתכלס בהורדות מגיע ל110-120 מגה (מודם עם פורטים של ג'יגה)
שים לב שיש מגה-שניה ויש מגה/שניה, שאתה לא מתבלבל
WASABI ו-BACKBLAZE מנסה את שניהם ומקבל תמיד אותה מהירות, כך שהמגבלה מגיעה מה-"דרך" שהפקטות עוברות ולא מהיכולת של השרתים26/08/2022 6:00איינשטיין כתב: לאיזה שירותי ענן אתה מעלה?
VPN מוסיף overhead כך שאמור להיות איטי יותר בתאוריה. במציאות זה תלוי ב-ISP כמו שכתבת....
OVERHEAD שמבורהד --- מדובר פה על האצה מטורפת... וזה מן הסתם לא אמור להיות כך
מה זה בזק בזק?26/08/2022 8:52Eargasma כתב: בבזק בזק סיבים אני מקבל את מלוא - כמעט מלוא הרוחב בהעלאות והורדות לשירותים ושרתים שמסוגלים לזה. בארץ ובעולם...
בטורנט אפילו יותר מזה.
שים לב שיש מגה-שניה ויש מגה/שניה, שאתה לא מתבלבל...
טורנט לא רלוונטי כי מדובר בעשרות חיבורים שונים לאנשים שונים -- ברור שאפשר למקסם את רוחב הפס עצמו, הבעיה היא מהירות החיבור לשרת בודד
כנ"ל ב-USENET אני מסוגל להגיע ל-90 MBps הורדה ---- זו לא הבעיה
הבעיה היא בדיוק השימושים ה-"רגילים" שלא מערבים ריבוי של עשרות חיבורים או וואטאבר -
למרות שבמקרה הספציפי של הגיבוי לשירותי ענן אני מעלה עם 36 ת'רדים שונים - כך שזה היה אמור "לנטרל" כל סוג של איטיות - בפועל זה לא : מישהו - איפשהו - בוחר להתייחס לפקטות האלה ביותר חשדנות כשהן יוצאות ממני לעומת כשהן מגיעות מה-VPN -- בין אם זה ה-ISP עצמו או ניתובים בדרך...
כתבתי לאן אני מנסה להעלות, כאמור - היעד לא רלוונטי כי התופעה קיימת גם במליון בדיקות אחרות שעשיתי
גם סתם SPEEDTESTS שעשיתי (בעודי מחובר ל-VPN) מול שרתים בחו"ל (איטליה, סיאטל, וואטאבר) הראו ביצועים טובים יותר בד"כ
ואני לא יודע מה זה מגה-שניה או מגה/שניה
אני מדבר על קצב העלאה והורדה --- כמה מגה-בייט יוצאים מהמחשב שלי והולכים למחשב אחר, או להפך.
אגב, סתם לניסוי ביקשתי מחבר שיתחבר לבדיקת מהירות מול איטליה - והוא קיבל מהירות דומה למרות שהוא בכלל בספק/תשתית אחרים לגמרי.
כמה מהירות למשל אתם מקבלים פה (בהורדה ובהעלאה) מול מיאמי פלורידה?
https://testmy.net/
וכמה פה:
https://www.meter.net/
מול איטליה?
ברמת ספק יש QOS כזה או אחר כדי שלא תקרע להם את הרוחס פס לחול
כי זה עולה להם הון תועפות,דבר שני אתה מוגבל בתעבורה לחול ברמת מחלף
אינטרנט של ישראל,הסיבה שאתה מקבל מהירויות טובות יותר דרך שרת VPN
ישראלי זה בגלל שרוב הסיכויים השרת הזה מקבל רוחב פס יותר גבוה לחול
מאשר אתה דרך החיבור בבית.
מהתחלה אמרתי שכל החבילות של הג'יגה 2.5 ג'יגה זה נטו אחיזת עיניים
להגיד הנה יש לי הכי מהיר תשים בבית גם 10 ג'יגה לחול אתה תקבל במקרה הטוב
300-400 מגה.
כי זה עולה להם הון תועפות,דבר שני אתה מוגבל בתעבורה לחול ברמת מחלף
אינטרנט של ישראל,הסיבה שאתה מקבל מהירויות טובות יותר דרך שרת VPN
ישראלי זה בגלל שרוב הסיכויים השרת הזה מקבל רוחב פס יותר גבוה לחול
מאשר אתה דרך החיבור בבית.
מהתחלה אמרתי שכל החבילות של הג'יגה 2.5 ג'יגה זה נטו אחיזת עיניים
להגיד הנה יש לי הכי מהיר תשים בבית גם 10 ג'יגה לחול אתה תקבל במקרה הטוב
300-400 מגה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4370
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
לא יודע אם הם עושים Traffic Shaping, ואם הם עושים הם לא יגידו לך. הייתי אומר שאם הם עושים משהו אז האינטרס היחיד שלהם הוא לתעדף גלישה על הורדות, אבל שוב, אין לי מושג אם הם עושים את זה או לא.
מה שנשמע לי הכי הגיוני זה שכשאתה גולש לחו"ל רגיל אתה עובר דרך רוחב-פס לחו"ל של בזק, מבוסס הסיב ששייך להם (Jonah), והייתי אומר שרק חלק ממנו שמוקצה ללקוחות פרטיים. אם אתה משתמש בשרת VPN שנמצא בארץ אז החיבור שלך לאותו שרת לא עובר דרך הקו הזה אלא דרך קו פנים-ארצי (חיבור ישיר בין ספקים או דרך מחלף האינטרנט הישראלי IIX), שהם מהירים יותר בסדרי גודל. לשרת ה-VPN יש כנראה חיבור סיב יותר טוב לחו"ל, ייתכן שדרך יותר מסיב אחד, ובטוח שהוא מקבל רוחב-פס יותר טוב מלקוחות פרטיים. בהנחה שהחברה שמפעילה את ה-VPN לא מחלקת את אותו רוחב-פס בין המון לקוחות כמו שרוב הספקיות בארץ עושות התוצאה היא שתקבל מהירות יותר טובה דרך ה-VPN.
מה שנשמע לי הכי הגיוני זה שכשאתה גולש לחו"ל רגיל אתה עובר דרך רוחב-פס לחו"ל של בזק, מבוסס הסיב ששייך להם (Jonah), והייתי אומר שרק חלק ממנו שמוקצה ללקוחות פרטיים. אם אתה משתמש בשרת VPN שנמצא בארץ אז החיבור שלך לאותו שרת לא עובר דרך הקו הזה אלא דרך קו פנים-ארצי (חיבור ישיר בין ספקים או דרך מחלף האינטרנט הישראלי IIX), שהם מהירים יותר בסדרי גודל. לשרת ה-VPN יש כנראה חיבור סיב יותר טוב לחו"ל, ייתכן שדרך יותר מסיב אחד, ובטוח שהוא מקבל רוחב-פס יותר טוב מלקוחות פרטיים. בהנחה שהחברה שמפעילה את ה-VPN לא מחלקת את אותו רוחב-פס בין המון לקוחות כמו שרוב הספקיות בארץ עושות התוצאה היא שתקבל מהירות יותר טובה דרך ה-VPN.