5 סיבות למה לא כדאי לכם לקנות מקרן
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
שוקלים מקרן? וודאו שחמש סיבות אלו הם לא דיל ברייקר מבחינתכם:
1. אור - מקרן מצריך חדר מוחשך. כל מקרן. ככל שיותר חשוך, יותר טוב. לא יכול להדגיש כמה זה משנה. אם אין לכם אפשרות להחשיך את החדר - וותרו.
2. מקום - אם אין לכם מספיק מקום (קיר להקרין עליו, מרחק סביר מהמקרן לקיר במידה וזה לא מקרן UST וגם שם יש מרחק מינימום/עלות גבוהה יותר/הגבלת גודל מקסימלי).
3. עלות - מקרן איכותי לא יהיה זול. רמקולים חיצוניים הם MUST. מצד שני טלוויזיות שמתקרבות לגדול הזה עולות גם הם הון/הרבה יותר ממקרן שנותן בסופו של היום שטח הקרנה גדול יותר.
4. גיימינג - רלוונטי רק למי שרוצה לשחק על המקרן וגם שם יש פתרונות כיום.
5. אורך חיים/מנורה - רלוונטי רק למקרני מנורה, הרבה פחות קריטי למקרני לייזר.
ואחרי כל זה, בתור אחד שעבר מטלוויזיות למקרן בסלון - אין תחליף לגודל בעיקר בסרטים ובמשחקים.
1. אור - מקרן מצריך חדר מוחשך. כל מקרן. ככל שיותר חשוך, יותר טוב. לא יכול להדגיש כמה זה משנה. אם אין לכם אפשרות להחשיך את החדר - וותרו.
2. מקום - אם אין לכם מספיק מקום (קיר להקרין עליו, מרחק סביר מהמקרן לקיר במידה וזה לא מקרן UST וגם שם יש מרחק מינימום/עלות גבוהה יותר/הגבלת גודל מקסימלי).
3. עלות - מקרן איכותי לא יהיה זול. רמקולים חיצוניים הם MUST. מצד שני טלוויזיות שמתקרבות לגדול הזה עולות גם הם הון/הרבה יותר ממקרן שנותן בסופו של היום שטח הקרנה גדול יותר.
4. גיימינג - רלוונטי רק למי שרוצה לשחק על המקרן וגם שם יש פתרונות כיום.
5. אורך חיים/מנורה - רלוונטי רק למקרני מנורה, הרבה פחות קריטי למקרני לייזר.
ואחרי כל זה, בתור אחד שעבר מטלוויזיות למקרן בסלון - אין תחליף לגודל בעיקר בסרטים ובמשחקים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- טלHD
- גורו

- תגובות: 13885
- נתן תודות: 944 פעמים
- קיבל תודות: 1091 פעמים
במבחן התוצאה, מאז שיש לי OLED 77 ...נדיר שאני טורח להדליק את המקרן ולהוריד את המסך מקרן.
ויש לי מסך מתיחה חשמלי 120" עם מקרן JVC....
הבדלי האיכות והקונטראסט כל כך דרמטים שדי מבאס לשנמך איכות לטובת גודל צפייה.
נכון, לסרטים וגיימינג (גם למשחקי מונדיאל ...) יש אפקט לגודל...אין ספק.
אבל, ברגע שה OLED בגודל 97" ירד למחיר נורמלי, קשה לי להאמין שעוד תהיה הצדקה להחזיק גם מקרן.
ויש לי מסך מתיחה חשמלי 120" עם מקרן JVC....
הבדלי האיכות והקונטראסט כל כך דרמטים שדי מבאס לשנמך איכות לטובת גודל צפייה.
נכון, לסרטים וגיימינג (גם למשחקי מונדיאל ...) יש אפקט לגודל...אין ספק.
אבל, ברגע שה OLED בגודל 97" ירד למחיר נורמלי, קשה לי להאמין שעוד תהיה הצדקה להחזיק גם מקרן.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6353
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 209 פעמים
- קיבל תודות: 447 פעמים
- יצירת קשר:
לי יש בסלון 85 מאוד איכותית, אבל עדיין לסרטים מסויימים, מעדיף לצפות במקרן, בחושך, עם סאונד 7.4.1
לגבי HDR וקונטרסט, מסכים לחלוטין, הטלוויזיה אוכלת את המקרן בלי למצמץ
לגבי HDR וקונטרסט, מסכים לחלוטין, הטלוויזיה אוכלת את המקרן בלי למצמץ
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 8929
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1046 פעמים
- קיבל תודות: 890 פעמים
האמת שהסיבה שאני לא צופה במקרן יותר מפעם בשבוע היא כל הלוגיסטיקה מסביב - החשכה, מסך הקרנה ובמקרה שלי גם כל המשחק הזה עם מעבר בין טלויזיה ומקרן ברסיבר שלא תמיד עובר חלק.
אבל אולי באמת עם טלויזיה מספיק גדולה זה כבר פחות יהיה שיקול, למרות שגם בין טלויזיה בגודל 75 לעבור למסך 106 במקרן זה חתיכת שידרוג גם במחיר של ירידה באיכות התמונה
אבל אולי באמת עם טלויזיה מספיק גדולה זה כבר פחות יהיה שיקול, למרות שגם בין טלויזיה בגודל 75 לעבור למסך 106 במקרן זה חתיכת שידרוג גם במחיר של ירידה באיכות התמונה
-
Huber
- חבר במועדון HT

מסכים לחלוטין. אבל אנחנו לא שם. יקח עוד כמה וכמה שנים טובות לפני שנראה טלוויזיות איכותיות בגודל שמתקרב למה שמקרן נותן במחיר שפוי.28/08/2022 17:37טלHD כתב:
אבל, ברגע שה OLED בגודל 97" ירד למחיר נורמלי, קשה לי להאמין שעוד תהיה הצדקה להחזיק גם מקרן....
-
Huber
- חבר במועדון HT

28/08/2022 17:44ride כתב: לי יש בסלון 85 מאוד איכותית, אבל עדיין לסרטים מסויימים, מעדיף לצפות במקרן, בחושך, עם סאונד 7.4.1
לגבי HDR וקונטרסט, מסכים לחלוטין, הטלוויזיה אוכלת את המקרן בלי למצמץ...
בדיוק. יש לי אולד בבית. ברור שהאיכות שם טובה יותר מהמקרן. אבל כל פעם שאנחנו רוצים לראות סרט באופן טבעי עוברים למקרן.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אתה צריך שלט חכם. אצלי בלחיצת כפתור אחד התריס מוגף, הרסביר נדלק ועובר למקור האות הנכון, והמקרן נדלק. אין שום לוגיסטיקה.28/08/2022 17:45oris74 כתב: האמת שהסיבה שאני לא צופה במקרן יותר מפעם בשבוע היא כל הלוגיסטיקה מסביב - החשכה, מסך הקרנה ובמקרה שלי גם כל המשחק הזה עם מעבר בין טלויזיה ומקרן ברסיבר שלא תמיד עובר חלק.
...
28/08/2022 17:45oris74 כתב:
אבל אולי באמת עם טלויזיה מספיק גדולה זה כבר פחות יהיה שיקול, למרות שגם בין טלויזיה בגודל 75 לעבור למסך 106 במקרן זה חתיכת שידרוג גם במחיר של ירידה באיכות התמונה...
בהחלט. ברגע שטלוויזיות בגדול 100 אינץ ירדו למחיר שפוי הדיון הזה יגמר. אנחנו לא שם ולדעת לא ממש קרובים. תוסיף לזה שברב המוכריע של המקרנים גם 120-130 אינץ זה הסטנדרט והתרחקנו עוד קצת משם
אני עובד עם מקרנים 25 שנה, אני בשלבי סיום של שיפוץ מתיש וארוך מהצפוי אשר במהלכו היו לי לא מעט מחשבות להחליף את המקרן בטלויזיה Oled בגודל 97
אשתף אתכם בחלק מהמסקנות שלי
1. טלויזיה לא יכולה עדיין להחליף מקרן גם אם תהיה בגודל 130 אינץ וצפונה בשל הפורמט 16:9
מרבית הסרטים מצולמים בעדשה רחבה ולטלויזיה אין עדיין מענה בנידון למרות איכות התמונה הפנומנלית ונתוני הקונטרסט של ה Oled.
2. לטלויזיה אין עדיין אופי תמונה קולנועי, המקרן מנצח באספקט הזה בגדול.
3. עתיד המקרנים ממש לא קרוב לסיום דרכו גם כאשר יהיו טלויזיות גדולות, טכנולוגיית המקרנים רק הולכת ומשתפרת כאשר התלות במנורה הולך ופוחת בעידן מקרני הלייזר ו Oled במקרנים (יקרים להחריד)
אשתף אתכם בחלק מהמסקנות שלי
1. טלויזיה לא יכולה עדיין להחליף מקרן גם אם תהיה בגודל 130 אינץ וצפונה בשל הפורמט 16:9
מרבית הסרטים מצולמים בעדשה רחבה ולטלויזיה אין עדיין מענה בנידון למרות איכות התמונה הפנומנלית ונתוני הקונטרסט של ה Oled.
2. לטלויזיה אין עדיין אופי תמונה קולנועי, המקרן מנצח באספקט הזה בגדול.
3. עתיד המקרנים ממש לא קרוב לסיום דרכו גם כאשר יהיו טלויזיות גדולות, טכנולוגיית המקרנים רק הולכת ומשתפרת כאשר התלות במנורה הולך ופוחת בעידן מקרני הלייזר ו Oled במקרנים (יקרים להחריד)
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 143
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
אני ממש לא הייתי רוצה מסך 100 אינץ' בסלון באופן קבוע.
טוב לי עם 65 אינץ', אולי טיפה יותר.
כשיושבים לראות סרט בערב זה סיפור אחר, ואז המקרן נכנס לפעולה.
טוב לי עם 65 אינץ', אולי טיפה יותר.
כשיושבים לראות סרט בערב זה סיפור אחר, ואז המקרן נכנס לפעולה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

lironk - העובדה שאנחנו עוד לא שם היא שבמחיר הזה אני קונה מקרן לייזר חדש של אפסון שיכול להגיע בקלות ל 130" ומעלה ולא יפול באיכות
כן - אולי עוד 5 שנים, אני חושב יותר.
כן - אולי עוד 5 שנים, אני חושב יותר.