רסיבר התחמם מאוד ומקצר בעת ההפעלה onkyo integra tx ds838
-
400asaboy
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- שם מלא: ben
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
ברשותי onkyo integra tx ds838
חיברתי אותו לחשמל עם שני רמקולים הכל פעל כשורה לאחר כשעה וחצי של עבודה באתי לכבות אותו ושמתי לב שהוא רותח, כיביתי אותו ונתתי לו להתקרר. בערב כשבאתי להדליק אותו הוא התחיל להעלות עשן ולקצר בכל פעם שאני מדליק אותו.
מה בכלל יכולה להיות הבעיה? והאם הוא שווה תיקון?
חיברתי אותו לחשמל עם שני רמקולים הכל פעל כשורה לאחר כשעה וחצי של עבודה באתי לכבות אותו ושמתי לב שהוא רותח, כיביתי אותו ונתתי לו להתקרר. בערב כשבאתי להדליק אותו הוא התחיל להעלות עשן ולקצר בכל פעם שאני מדליק אותו.
מה בכלל יכולה להיות הבעיה? והאם הוא שווה תיקון?
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 398
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 92 פעמים
לרוב זה טרנזיסטור הספקבמגבר שנשרף. התיקון, בהנחה שהוא לא גרם נזק לספק\שנאי, הוא מאד פשוט וקל. יצא לי לתקן כמה רסיברים של עם בעיה דומה. אני מחבר אותו לחשמל במתח נמוך שאני מעלה בהדרגה (עי ואריאק) תוך כדי התבוננות במעגלים דרך מצלמה תרמית. מיד מבחינית בנקודה החמה שהיא הגורם לתקלה\קצר. מזהים את הרכיב ומחליפים. חצי שעה עבודה בהנחה שהרכיב זמין, כ 500 ש"ח עלות אצל טכנאי מקצועי והוגן.
-
400asaboy
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- שם מלא: ben
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
ממש תודה רבה על הפירוט ועל שיעור מחיר עלות התיקון. האם שווה לתקן מגבר שכזה או כדאי כבר להשתדרג לאחד אחר?06/09/2022 0:32יהלי ב כתב: לרוב זה טרנזיסטור הספקבמגבר שנשרף. התיקון, בהנחה שהוא לא גרם נזק לספק\שנאי, הוא מאד פשוט וקל. יצא לי לתקן כמה רסיברים של עם בעיה דומה. אני מחבר אותו לחשמל במתח נמוך שאני מעלה בהדרגה (עי ואריאק) תוך כדי התבוננות במעגלים דרך מצלמה תרמית. מיד מבחינית בנקודה החמה שהיא הגורם לתקלה\קצר. מזהים את הרכיב ומחליפים. חצי שעה עבודה בהנחה שהרכיב זמין, כ 500 ש"ח עלות אצל טכנאי מקצועי והוגן....
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 398
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 92 פעמים
טרנזיסטור שמקצר בהחלט יכול לעלות עשן וריח שרוף בגלל התחממות האריזה. דווקא קבל שנשרף, יתנפח ולכל היותר יתפוצץ תוך שחרור עשן חד פעמי ולאחר מכן כבר לא יעשן יותר כי הוא מהווה נתק. ורנזיסטור הספק תקול יכול גם לגרום לנזק לרכיבים נוספים, בעיקר אלו שקשורים בהספקת המתח אליו.06/09/2022 15:39ahersko כתב: טרנזיסטור לא מעלה עשן
קבל או נגד כן (מי שמבין גם יכול לזהות לפי הריח)
בדר"כ טרנזיבטור שמקצר, ישרוף נגדי פיוז שלא עושים עשן
אני מהמר על קבל
אל תדליק אותו שוב! זה רק יחמיר את הנזק...
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4078
- נתן תודות: 303 פעמים
- קיבל תודות: 510 פעמים
חולק על דעתך... כמות העשן שטנזיסטור יוציא היא קטנה
בד"כ הוא יהיה מוגן ע"י פיוז אז בכלל לא יצא עשן
בטח שלא שוב אחרי חיבור לחשמל (שהרי הוא כבר נשרף... לא?)
קבל מתחיל תהליך ארוך שבו הנוזל הדיאלקטרי שלו מתחמם ומעשן כמו קטר בברית המועצות
בד"כ הוא יהיה מוגן ע"י פיוז אז בכלל לא יצא עשן
בטח שלא שוב אחרי חיבור לחשמל (שהרי הוא כבר נשרף... לא?)
קבל מתחיל תהליך ארוך שבו הנוזל הדיאלקטרי שלו מתחמם ומעשן כמו קטר בברית המועצות