שדרוג מערכת
שלום רב,
ברשותי רסיבר של PIONEER מדגם VSX-920 ומערכת 5.1 של BOSE.
עד היום היה מסך FHD "טיפש" של פנסוניק. תצורת החיבור נראתה כך: שידור מהסטירמר לרסיבר, אודיו מהרסיבר למערכת, וידאו מהרסיבר למסך.
לאחרונה התחדשתי במסך 4K סמארט טיוי של סמסונג.
הרסיבר אינו תומך ב4K ושלל הפרוטוקולים שלו.
הרסיבר אינו תומך בטכנולוגית ARC ודומותיה.
עצם זה שהטלויזיה החדשה היא סמארט, אין צורך בסטרימר.
ברוב המוחלט של הזמן נשתמש באפליקציות של הטלויזיה כגון: נטפליקס, פרטנר ועוד.
השאלה היא כזו, האם יהיה ניתן לחבר כבל אופטי מן הטלויזיה לרסיבר ולשמוע דרך המערכת?
במידה ואני מחבר מחשב למסך, באמצעות HDMI, וכבל אופטי מן המסך לרסיבר, ישמעו מהמסך, או מהמערכת?
מה הם החסרונות בשיטה של העברת כבל אופטי?
אציין שאינני מעוניין לקנות רסיבר חדש.
תודה מראש,
אמיר.
ברשותי רסיבר של PIONEER מדגם VSX-920 ומערכת 5.1 של BOSE.
עד היום היה מסך FHD "טיפש" של פנסוניק. תצורת החיבור נראתה כך: שידור מהסטירמר לרסיבר, אודיו מהרסיבר למערכת, וידאו מהרסיבר למסך.
לאחרונה התחדשתי במסך 4K סמארט טיוי של סמסונג.
הרסיבר אינו תומך ב4K ושלל הפרוטוקולים שלו.
הרסיבר אינו תומך בטכנולוגית ARC ודומותיה.
עצם זה שהטלויזיה החדשה היא סמארט, אין צורך בסטרימר.
ברוב המוחלט של הזמן נשתמש באפליקציות של הטלויזיה כגון: נטפליקס, פרטנר ועוד.
השאלה היא כזו, האם יהיה ניתן לחבר כבל אופטי מן הטלויזיה לרסיבר ולשמוע דרך המערכת?
במידה ואני מחבר מחשב למסך, באמצעות HDMI, וכבל אופטי מן המסך לרסיבר, ישמעו מהמסך, או מהמערכת?
מה הם החסרונות בשיטה של העברת כבל אופטי?
אציין שאינני מעוניין לקנות רסיבר חדש.
תודה מראש,
אמיר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
במידה ואני מחבר מחשב למסך, באמצעות HDMI, וכבל אופטי מן המסך לרסיבר, ישמעו מהמסך, או מהמערכת?...
התשובה לשאלה הראשונה היא כן בהנחה שיש לך כניסה אופטית ברסיבר ויציאה אופטית במסך (במסך אני מניח שכן ברסיבר אין לי מושג , תבדוק)
התשובה לשאלה השניה היא שישמעו גם וגם פשוט תשתיק את הווליום במסך.
מבחינתך, אין חיסרוןמה הם החסרונות בשיטה של העברת כבל אופטי?...
- Adigaforever
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 114
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
למה לא לחבר את הכבל האופטי מהמחשב לריסבר?
לפי השרטוט יש לך שתי כניסות אופטיות, למעלה מימין איפה שכתוב optical.
גם לי יש רסיבר ישן ומצוין אבל ללא ARC וללא 4K, כששדרגתי את הטלוויזיה חיברתי את כל המקורות אליה (אפל טי וי, PS5, ממיר YES) וממנה יוצא סיב אל הרסיבר הישן. החיסרון הוא תמיכה רק ב-5.1 (אבל זו ממילא קונפיגורציית הרמקולים אצלנו) וזה שצריך להדליק את הטלוויזיה גם אם רוצים רק לשמוע מוזיקה. היתרון - חיסכון לא קטן, במיוחד בתקופה שבה יש הרבה רסיברים עם כל מיני באגים שקשורים ל-4K 120Hz.
גם לי יש רסיבר ישן ומצוין אבל ללא ARC וללא 4K, כששדרגתי את הטלוויזיה חיברתי את כל המקורות אליה (אפל טי וי, PS5, ממיר YES) וממנה יוצא סיב אל הרסיבר הישן. החיסרון הוא תמיכה רק ב-5.1 (אבל זו ממילא קונפיגורציית הרמקולים אצלנו) וזה שצריך להדליק את הטלוויזיה גם אם רוצים רק לשמוע מוזיקה. היתרון - חיסכון לא קטן, במיוחד בתקופה שבה יש הרבה רסיברים עם כל מיני באגים שקשורים ל-4K 120Hz.