denon & marantz החדשים ל - 2022-2023/24

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1677
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

04/03/2023 2:03  
mbd כתב:
marantz c40 webinar - כל מה שרציתם לדעת על ה - C40 החדש .
...
תודה זה היה מאד מעניין.

אבל לא ברור לי האם ניתן להגדיר שימוש בערוצי ההגברה עבור אזור 2 או 3.

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3247
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 1696 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

04/03/2023 15:20  
י-א כתב:
תודה זה היה מאד מעניין.

אבל לא ברור לי האם ניתן להגדיר שימוש בערוצי ההגברה עבור אזור 2 או 3.
...
כן.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1677
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

04/03/2023 16:10  
mbd כתב:
כן.
...
אז נשאר רק לחכות שיגיע לארץ

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #34 

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

בנתיים תוצאות מדידה ב ASR ל X4800H - מקבילו של ה C40 די טובות ולא מאכזבות כמו עם ה X3800H. למרבה הצער, באופן עקבי, למרנץ יש תוצאות מדידה פחות טובות, מה שכל הנראה נעשה בכוונה עי היצרן בכדי לתת לו חתימת סאונד חם ואנלוגי יותר (המוח האנושי מתרגם עיוותים הרמוניים לצליל יותר טבעי שמצופה ממכשור אנלוגי). אבל אני לא מבין למה יש פעם מחיר של 1000$ בין ה C40 ל X4800H ? זה מעולם לא היה כך בעבר. הם כאילו ממתגים את המרנץ כסדרת יוקרה למרות שהחומרה כמעט זהה.

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #36 

אנחנו באמצע חודש מרץ וכפי שהובטח יצא היום העדכון של - DIRAC עבורהמכשירים החדשים .
כרגע נשאר רק להמתין לאתר - DIRAC לאפשר את הרכישה .
תמונה

https://manuals.marantz.com/DiracLive/ALL/EN/index.php

https://manuals.denon.com/DiracLive/ALL/EN/index.php

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #37 

האפלקציה של דיראק כבר מזהה את הדנונים לאחר העדכון היום:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ng.271930/

לדנון יש אמנם זכרון לשתי קונפיגורציות רמקולים, אבל לאחר כיול דיראק, זכרון אחד הופך ל 4 זכרונות (סלוטים), ז"א שיש זכרון אחד לאודיסי ו 4 לדיראק - סה"כ 5 זכרונות. ברגע שבהגדרות הרמקולים טוענים כיול DIRAC, האופציות ל DYNAMIC EQ ו DYNAMIC VOL ננעלות ולא ניתנות לבחירה, כמו גם האופציה ל BASS CONTAINMENT (הגבלת באסים). האופציה ל BASS SYNC ממדיכה לעבוד כי היא לא חלק מאודיסי אלא פיצ'ר של דנון.

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #38 

DIRAC - ניתן כבר לרכישה .
נכנסים לקישור בוחרים את המכשיר ואז את ה - APP הדרוש .
הקישור .
https://www.dirac.com/online-store/

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #39 

אם ישנם חברים מבעלי הרסיברים החדשים אשר מעוניינים להתנסות ב - DIRAC
לפני רכישה יש אפשרות להתנסות ללא תשלום [ כן בחינם ] למשך 14 יום .
זאת הזדמנות חד פעמית עבור כל מכשיר [ או חשבון ] ונסיון לחזור על ההתנסות
פעם נוספת תגרום להרחקה מ - DIRAC לתמיד ללא אפשרות שימוש במערכת הכיול [ הוזהרתם ]

הקישור לאפשרות . [ גולשים לתחתית העמוד ובוחרים בהתנסות הרצויה ]
https://www.dirac.com/online-store/dira ... ion-suite/

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #40 

16/03/2023 10:06  
mbd כתב:
אם ישנם חברים מבעלי הרסיברים החדשים אשר מעוניינים להתנסות ב - DIRAC
לפני רכישה יש אפשרות להתנסות ללא תשלום [ כן בחינם ] למשך 14 יום .
זאת הזדמנות חד פעמית עבור כל מכשיר [ או חשבון ] ונסיון לחזור על ההתנסות
פעם נוספת תגרום להרחקה מ - DIRAC לתמיד ללא אפשרות שימוש במערכת הכיול [ הוזהרתם ]

הקישור לאפשרות . [ גולשים לתחתית העמוד ובוחרים בהתנסות הרצויה ]
https://www.dirac.com/online-store/dira ... ion-suite/
...

גרסת ההתנסות היא רק עבור ה PC SUITE ולא עבור הרסיברים. בכדי להפעיל אותה צריך להזין פרטי אשראי ואם לא מבטלים תוך 14 יום, הם מחייבים את כל הסכום. הגרסה ל PC מאד מוגבלת כי לא ניתן להפעיל אותה לצד אטמוס כי היא מוגבלת ל PCM עד 8 ערוצים.

לפי דיווחי משתמשים באתר ASR, הרצת DIRAC בגרסה מלאה על רסיבר X3800H, הניבה תוצאות פחות טובות מאשר אודיסי כאשר באודיסי ה DYNAMIC EQ מופעל (אינו זמין לצד דיראק). זה נכול בעיקר להאזנה בעוצמות נמוכות עד בינוניות ששל יש יתרון ל DYNAMIC EQ. עם כיול DIRAC יש מחסור בבאסים ודינמיות אבל יש גם יתרון בצורת דיוק טוב יותר בבמה והפאדת אלמנטים בסרטים ומוסיקה. צריך לפצות על המחסור בבאסים עי העלאת עוצמת הסאב. דירק מבצע EQ נפרד לכל ערוץ כולל הסאבים אבל לא מבצע ניהול באסים עדיין (זה יצריך שדרוג ל DLBC). בקיצור, אנשים שהשווה בין דירק לאודיסי בדנון, לא נפלו מהכסא עדיין. אפשר להגיע לתוצאות טובות עם האפלקציה של אודיסי. אולי אם דנון יוסיפו תמיכה ב DIRAC ART בעתיד, זה ישנה את כל התמונה.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #41 

טוב. הדעה הרווחת שגם מתבססת על מדידות והשוואות עי משתמשים בפורום ASR היא שהדירק לא שווה את השדרוג כי על כל הבדיקות שנעשו, האודיסי עושה עבודה טובה יותר. קל לראות את זה בגרף היענות עי REW

https://www.audiosciencereview.com/foru ... st-1522379

מה גם שה DEQ של אודיסי שאינו זמין בדיראק, משפר מאד את התוצאות עבור עוצמות שמיעה נמוכות ובינוניות. צריך להמתין שה DLBC יהיה זמין לדנון בתחילת שנה הבאה, ואז לראות מה המצב אז. לי יש רסיבר סטריאו של NAD שכולל דיראק ואני יכול להעיד שהוא נשמע פחות טוב מאשר רסיבר דנון X4400H במצב סטריאו עם אודיסי. יש הרבה רעש וצילצולים מדיראק אבל אין לזלזל ביכולות של אודיסי.

כאן יש מאמר שבוא משהו השוואה בין אודיסי לדיראק והגיע למסקנה שאודיסי עדיף כמעט מכל בחינה:

https://avgadgets.com/i-switched-from-a ... h-i-hadnt/

לא אומר שהסדרה החדשה של דנון אינה מומלצת, יש לה בהחלט הרבה מה להציע, אבל אפשר בהחלט לוותר על השדרוג לדיראק, לפחות על שיהיה ניתן לשדרג ל DIRAC ART וזה רק אחרי שיהיו רשמים של משמשים אחרים. לי יש MINIDSP ו 3 סאבים. אני ראשית מריץ כיול סאבים עי ה MINIDSP עם תוכנה חינמית REW ו MSO, ואז מריף אודיסי עם אפלקציה כאשר אודיסי חושבת שיש סאב בודד אבל בפועל יש 3 מכויילים ומתוזמנים. התוצאות מאד מרשימות, הרבה יותר טובות ממה שאני מקבל עי מגבר NAD עם כיול DIRAC מלא..

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #42 

17/03/2023 14:21  
יהלי ב כתב:
טוב. הדעה הרווחת שגם מתבססת על מדידות והשוואות עי משתמשים בפורום ASR היא שהדירק לא שווה את השדרוג כי על כל הבדיקות שנעשו, האודיסי עושה עבודה טובה יותר. קל לראות את זה בגרף היענות עי REW

https://www.audiosciencereview.com/foru ... st-1522379

מה גם שה DEQ של אודיסי שאינו זמין בדיראק, משפר מאד את התוצאות עבור עוצמות שמיעה נמוכות ובינוניות. צריך להמתין שה DLBC יהיה זמין לדנון בתחילת שנה הבאה, ואז לראות מה המצב אז. לי יש רסיבר סטריאו של NAD שכולל דיראק ואני יכול להעיד שהוא נשמע פחות טוב מאשר רסיבר דנון X4400H במצב סטריאו עם אודיסי. יש הרבה רעש וצילצולים מדיראק אבל אין לזלזל ביכולות של אודיסי.

כאן יש מאמר שבוא משהו השוואה בין אודיסי לדיראק והגיע למסקנה שאודיסי עדיף כמעט מכל בחינה:

https://avgadgets.com/i-switched-from-a ... h-i-hadnt/

לא אומר שהסדרה החדשה של דנון אינה מומלצת, יש לה בהחלט הרבה מה להציע, אבל אפשר בהחלט לוותר על השדרוג לדיראק, לפחות על שיהיה ניתן לשדרג ל DIRAC ART וזה רק אחרי שיהיו רשמים של משמשים אחרים. לי יש MINIDSP ו 3 סאבים. אני ראשית מריץ כיול סאבים עי ה MINIDSP עם תוכנה חינמית REW ו MSO, ואז מריף אודיסי עם אפלקציה כאשר אודיסי חושבת שיש סאב בודד אבל בפועל יש 3 מכויילים ומתוזמנים. התוצאות מאד מרשימות, הרבה יותר טובות ממה שאני מקבל עי מגבר NAD עם כיול DIRAC מלא..
...
ואלק או שאני על כדורים או אתה :roll:

בקישור הראשון שהבאת למרות הגרף (שכבר מזמן מי שמבין יודע שהגרפים האלו שווים לת.... מה שקובע בסוף הוא מה שאתה שומע והבחור כותב בפרוש :
I did not edit the target curves at all. Standard curves on both, Dirac and Audyssey. The purpose of this comparison was to find which room EQ does a better job without doing any tweaking or changes to their target curves. At least for me, Dirac did a better job in my room and sounds more natural to my ears.
לגבי הקישור השני מדובר בקשקשן שלא שווה התייחסות.

מסובך לו יותר ? שילמד
לא ניתן להוסיף DLBC ? שירכוש מכשיר שניתן :lol: :lol:

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #43 

וידאו הדרכה של היצרן לשימוש ב - DIRAC במכשירים החדשים .

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #44 

יואב יא מלך אולי אני יקנה די. אל. בי .סי שיהיה לי קצת בבית
Sony 1040
Monitor mass

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #45 

כמה דברים בקשר למכשירי - DENON/MARANTZ החדשים .
1. לכל מי שלא ידע/הבין/שוכנע אילו יכולות של - DIRAC יתאפשרו במכשירים החדשים
מצורף העתק של רשיון השימוש ביכולות השונות. [ לנו זה היה ידוע אבל לא אושר לפרסום ]
כפי שניתן לראות הרשיון עבור - DLART [ BETA ] כבר קיים הרבה זמן . הנסויים החלו
באותו זמן כמו - STORM אבל לתקופה של 3 החודשים הראשונים של הגרסה המסחרית יש ל - STORM בלעדיות על השימוש .
המכשירים הראשונים שאמורים להכיל את - ART הם מכשירי הדגל והמכשירים שיוכרזו בקרוב
ה- 6800 וה C30 שניהם אמורים להיות 13.4 ערוצים ובנוסף יתכן מכשיר נוסף של - MARANTZ .
תמונה
2. מצורף וידאו לגבי יכולת שליטה על ערוץ ה - LFE שקיימת נכון להיום רק במכשירים כמו - trinnov
ו - STORM . מה שלא ברור זה איך ב - AUDIOHOLICS לא הבינו את זה כבר בסקירה הראשונית .
זאת יכולת שהיתה ידועה לכל מי שהתנסה עם המכשירים החדשים . וזה בנוסף ליכולת ה - LFE הכיווני/ איזורי
שעובד טוב מאוד עבור קולנוע ביתי .

3. דבר נוסף וחשוב זה ש - DENON/MARANTZ הם המכשירים היחידים עם 2 מערכות כיול מלאות של צד 3
בנוסף למערכת הכיול [ הפשוטה יותר ] של היצרן עצמו .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”