לא מוצא את שלושת הנקודות של הכיול כלומר נמצא על הכיול שהריסיוור מראה בסיום איך מוצאים את השאר
נקודות ישיבה אחרי הכיול בריסיוור
חברים ברשותי Onkyo receiver 3009 לאחר הכיול של 3 נקודות ישיבה וסיום הכיול
לא מוצא את שלושת הנקודות של הכיול כלומר נמצא על הכיול שהריסיוור מראה בסיום איך מוצאים את השאר

- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
הכיול הוא ממוצע של כל הנקודות שמדדת.
ב 3009 יש Audyssey MultEQ XT32 שמאפשרת לך למדוד 8 נקודות.
בכל מקרה התוצאה היא אחת.
בכל מקרה התוצאה היא אחת.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
הבנתי אח הצלחת להאיר את עיני21/09/2022 16:14Lior_M כתב: הכיול הוא ממוצע של כל הנקודות שמדדת.
בכל מקרה התוצאה היא אחת....
לגבי 8 נקודות כיול כן אני אני רואה אך אני עוצר בנקודה השלישית כי זה כבר מתיש אותי ...אך לא ידעתי שזה שקלול של כל הנקודות לכיול אחד !!!
כלומר בפיוניר למשל יש אפשרות לעבור מכיול לכיול למשל front alignment
All channels וכו'....
אני רואה באונקיו זה שקלול של הכל
אז לדבריך הכי טוב לעשות את כל השמונה ......
ואז השקלול יהיה יותר מדוייק
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
אין קשר למה שתיארת בפיוניר, למיקומי המיקרופון בכיול.21/09/2022 16:20ADICT כתב: הבנתי אח הצלחת להאיר את עיני
לגבי 8 נקודות כיול כן אני אני רואה אך אני עוצר בנקודה השלישית כי זה כבר מתיש אותי ...אך לא ידעתי שזה שקלול של כל הנקודות לכיול אחד !!!
כלומר בפיוניר למשל יש אפשרות לעבור מכיול לכיול למשל front alignment
All channels וכו'....
אני רואה באונקיו זה שקלול של הכל
אז לדבריך הכי טוב לעשות את כל השמונה ......
ואז השקלול יהיה יותר מדוייק...
באודיסי לרוב מספיק 3 נקודות כיול כדי לקבל תוצאה טובה.
8 נקודות מיועד למצב שיש לך יותר מ 3-4 צופים בו זמנית, ולכן הכיול מבוצע לפי דגימות על שטח גדול יותר, כדי לנסות להגיע למצב שכולם ישמעו טוב.
אם אתה צופה לבדך, או שיש עד 3 צופים, הרבה פעמים כיול 8 מקומות נותן תוצאה פחות טובה מ- 3 מקומות.
הכיול מנסה לשפר תוצאה למאזינים רחוקים מהמיקום המרכזי, ולפעמים זה על חשבון התוצאה במיקום המרכזי.
תודה רבה אמיר על הידע המחכים21/09/2022 18:00Amir64 כתב: אין קשר למה שתיארת בפיוניר, למיקומי המיקרופון בכיול.
באודיסי לרוב מספיק 3 נקודות כיול כדי לקבל תוצאה טובה.
8 נקודות מיועד למצב שיש לך יותר מ 3-4 צופים בו זמנית, ולכן הכיול מבוצע לפי דגימות על שטח גדול יותר, כדי לנסות להגיע למצב שכולם ישמעו טוב.
אם אתה צופה לבדך, או שיש עד 3 צופים, הרבה פעמים כיול 8 מקומות נותן תוצאה פחות טובה מ- 3 מקומות.
הכיול מנסה לשפר תוצאה למאזינים רחוקים מהמיקום המרכזי, ולפעמים זה על חשבון התוצאה במיקום המרכזי....
אכן זה סוג כיול ולא מס נקודות אבל לפחות פיוניר נותנת לך אפשרות בחירה
פה באונקיו אין בחירה יש תוצאה אחת !!!!! לכל הנקודות כיול שמאגדת את כל הפארמטרים לתוצאה סופית
אכן טוב לדעת
לדבריך אין צורך לכייל עד לשמונה נקודות
אכן מספיק 3 כי לרוב אני שומע לבד.....
אכן תודה רבה חברים על התשובות והידע
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
פעם שאלתי את פיוניר למה הם מכיילים רק במיקום אחד של המיקרופון, והם ענו לי שהם מאמינים בכיול הכי טוב שאפשר למיקום המרכזי, והוספת מיקומים פוגעת בתוצאה במיקום המרכזי.
לא יודע אם זה חירטוט או לא.
מצד שני שמעתי מאנשים עם אודיסי שמכיילים כשהמיקרופון באותו מיקום בדיוק בשלוש המדידות, ואומרים שהתוצאה טובה יותר במיקום המרכזי מאשר כשהם מזיזים את המיקרופון.
לא יודע אם זה חירטוט או לא.
מצד שני שמעתי מאנשים עם אודיסי שמכיילים כשהמיקרופון באותו מיקום בדיוק בשלוש המדידות, ואומרים שהתוצאה טובה יותר במיקום המרכזי מאשר כשהם מזיזים את המיקרופון.
חחח כנראה שרוב האנשים אוהבים לשבת ב sweet spot וכאשר מזיזים המיקרופון לנקודות נוספות זה רק גורע מהתוצאה הסופית שהרי לא תמיד over כיול מוסיף לצליל הסופי לאוזן כנראה מסורס מידי
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6378
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 373 פעמים
בכלל לא חירטוט . אבל לא קשור חירטוט או לא .שאתה עושה כיול ברור שאני שם את המקרופון רק נקודה אחת והיא מול הטלויזיה איפה שיושבים . מה יש לי לשים בעוד 3 או 8 נקודות שבחיים אני לא יושב שם שאני רואה סרט . אבל לא כולם אני .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
עופר מסבירים שככל (האודיסי לפחות )שאתה שם יותר נקודות בחלל ההאזנה הכיול יהיה מדוייק יותר ביחס לחלל ההאזנה שהרי הוא מקבל אינדיקציה על כל המרחב ולא נקודה אחת בודדה21/09/2022 23:59עופרפולק כתב: בכלל לא חירטוט . אבל לא קשור חירטוט או לא .שאתה עושה כיול ברור שאני שם את המקרופון רק נקודה אחת והיא מול הטלויזיה איפה שיושבים . מה יש לי לשים בעוד 3 או 8 נקודות שבחיים אני לא יושב שם שאני רואה סרט . אבל לא כולם אני ....