אינטרנט סיבים על תשתית של בזק - עזרה
חג שמח לכולם.
כבר יומיים קורא פה בנושא תשתיות, ציוד וכו' אבל כהרגלי הלכתי לאיבוד לגמרי ((
פרסו לנו בביניין סיבים של בזק ואני מעוניין במהירות- 1000/250. משתדל לשאול בצורה הכי קונקרטית וברורה:
- האם עדיף שהתשתית+ספק יהיו מאותה חברה בכדי לחסוך כאב ראש עם התמיכה?
- אם כן, העדיפות היא בזק או בזק בינלאומי?
- האם לאיש לא הכי טכני עדיף לקחת נתב של החברה ולהוסיף מאש, לדוגמא סדרת x60 deco או לנסות להתקין הכל עם פרטי?
- עד כמה חשוב שהנתב או/ו מאש יהיו web6 ו/או tri band?
- האם תמיד עדיף שיהיה חיבר קווי בכל חדר או שפתרון של מאש יכול להספיק להעלה מהירה של קבצים גדולים (משרד ביתי) ומשחקים כבדים (החדר של הבן שלי הוא בממ"ד)?
- האם אוכל לבקש ממתקין בזק להשחיל כבל רשת לחדר-חדרים נוספים או שהם לא מתעסקים בזה?
בקיצור אשמח לשמוע על פתרון הכי פשוט, נתול כאבי ראש אך גם איכותי ויציב.
תודה!
כבר יומיים קורא פה בנושא תשתיות, ציוד וכו' אבל כהרגלי הלכתי לאיבוד לגמרי ((
פרסו לנו בביניין סיבים של בזק ואני מעוניין במהירות- 1000/250. משתדל לשאול בצורה הכי קונקרטית וברורה:
- האם עדיף שהתשתית+ספק יהיו מאותה חברה בכדי לחסוך כאב ראש עם התמיכה?
- אם כן, העדיפות היא בזק או בזק בינלאומי?
- האם לאיש לא הכי טכני עדיף לקחת נתב של החברה ולהוסיף מאש, לדוגמא סדרת x60 deco או לנסות להתקין הכל עם פרטי?
- עד כמה חשוב שהנתב או/ו מאש יהיו web6 ו/או tri band?
- האם תמיד עדיף שיהיה חיבר קווי בכל חדר או שפתרון של מאש יכול להספיק להעלה מהירה של קבצים גדולים (משרד ביתי) ומשחקים כבדים (החדר של הבן שלי הוא בממ"ד)?
- האם אוכל לבקש ממתקין בזק להשחיל כבל רשת לחדר-חדרים נוספים או שהם לא מתעסקים בזה?
בקיצור אשמח לשמוע על פתרון הכי פשוט, נתול כאבי ראש אך גם איכותי ויציב.
תודה!
חג שמח,
כיום אין פיצול בין תשתית לספק , כל החברות מוכרים תשתית וספק למשל בזק הקימה ספק משלה . חיבור קווי עדיף בחדרים מנסיון . טכנאי בזק לא משחילים כבלי רשת בחדרים , מתקינים רק את הסיב עצמו . ותמיד עדיף ראוטר פרטי אך אם בוחר בבזק לקנות Sfp וממיר מדיה על מנת שתוכל להשתמש בראוטר פרטי .
כיום אין פיצול בין תשתית לספק , כל החברות מוכרים תשתית וספק למשל בזק הקימה ספק משלה . חיבור קווי עדיף בחדרים מנסיון . טכנאי בזק לא משחילים כבלי רשת בחדרים , מתקינים רק את הסיב עצמו . ותמיד עדיף ראוטר פרטי אך אם בוחר בבזק לקנות Sfp וממיר מדיה על מנת שתוכל להשתמש בראוטר פרטי .
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 103
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
לדעתי, בהחלט עדיף בזק בינלאומי26/09/2022 20:48DK69 כתב: תודה על התשובה!
אם אין פיצול אז עדיף בזק או בזק בינלאומי?
והאם אני חייב לשים דגש על wifi 6 ו tri band?
מאוד חשובה לי מהירות העלה, מוזר שלא מצאתי שום תוכנית עם יותר מ-250gb....
מקבלים שם IP אמיתי, לא מאחורי NAT
וה-IP מתחלף בחדש בכל כיבוי והדלקה מחדש של הנתב.
בזק בינלאומי כספק אינטרנט תמיד היו מצויינים (אני כמעט 20 שנה מחובר אליהם)
מתישהו בזק יבלעו את בזק בינלאומי, זה התכנון כנראה, ובזק בינלאומי תספק שירותי אינטרנט ואחרים ללקוחות עסקיים.
ואז כל הלקוחות הפרטיים יועברו בעל כורחם לבזק. מקווה שיש עוד הרבה זמן עד שזה יקרה.
האם לא עדיף סיב אופטי של סלקום על תשתית בזק ? צריכים להתקין לנו תשתית של סיב אופטי בבניין של בזק , וקיבלתי הצעה מסלקום התקנה חינם, וחבילות הגלישה שלהן נמוכות משמעותית מבזק , וניתן גם להשתמש בראוטר פרטי עם מתאם סיב של סלקום. ראיתי הפרשים משמעותיים בחבילות של בזק מול סלקום. בנוסף ךתשלום עבור ההתקנה.
סלקום הכי כדאי לדעתי נכון להיום..27/09/2022 20:49יוליוס כתב: האם לא עדיף סיב אופטי של סלקום על תשתית בזק ? צריכים להתקין לנו תשתית של סיב אופטי בבניין של בזק , וקיבלתי הצעה מסלקום התקנה חינם, וחבילות הגלישה שלהן נמוכות משמעותית מבזק , וניתן גם להשתמש בראוטר פרטי עם מתאם סיב של סלקום. ראיתי הפרשים משמעותיים בחבילות של בזק מול סלקום. בנוסף ךתשלום עבור ההתקנה....
גם התקנה חינם
גם מחיר חבילה נורמלית של 119 שח פלוס מינוס (1000/100)
גם מתאם סיב בחינם
איתם כמעט שנה ברוך השם טפו טפו 0 תקלות