חיבור מוקה 2.5 יחיד לרשת קיימת עם 2 מוקות קיימות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Yaron_y פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
שם מלא: ירון יעקובי
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

היי שלום.

לפני כשבועיים התנתקתי משירותי הטלויזיה של הוט אחרי כ 30ֶ שנה. נשארתי עם הוט באינטרנט סיב 1000 מגה.

בקיצור, נשארתי עם המכשיר הראשי של הוט שמספק 1000 מגה, והשאלתי שני מוקות מהוט. אלה מוקות 2.0.
מוקה אחד מחובר לבית, ומוקה שני מחבר עמדת מחשב של הילד.

רק מה, מעוניין לחבר עוד עמדות קויות, לשאר החדרים.
ולאחר שהבנתי שאני צריך עוד מוקות, רכשתי בהתאם להמלצות פה בפורומים gocaox 2.5.

הבעיה:
משום מה כשאני מחבר את המוקה 2.5 החדש לעמדה נוספת בבית, המוקות האחרות ״נופלות״ ואני לא מקבל רשת קווית-( ה wifi נשאר תקין וזמין) , כולל גם בעמדה החדשה ששמתי.

משום מה אני גם לא מצליח להתחבר למוקה החדש…דרך כתובת הip שקיבלתי מהיצרן.

אשמח לרעיונות.
ואודה אם מישהו יאשר שהבנתי נכון:
אפשר לחבר עד איזה 20ֶמוקות. מכל סוג וזה לא משנה שיש לי שני מוקות מחברה אחת(שמספקים לי הוט) ומוקה שרכשתי בעצמי.

תודה מראש לעוזרים:)

Chip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

עקרונית, מכשירי MoCA מיצרניות שונות יכולים לעבוד ביחד, אבל לפעמים זה קצת עניין של מזל ואולי גם קנפוג ייעודי.

איזה מוקות קיבלת מהוט (מדבקה בגב המכשיר)? אני יודע שבעבר היו נותנים דגם מסוים ולדעתי היום בעידן הסיבים מתקינים דגם של Heights Telecom שמשתמש בצ'יפ של MaxLinear. הדגמים הישנים יותר שלהם לעומת זאת מוכרים לי כבעייתים יותר מהרבה בחינות.

בכל מקרה, דברים שכדאי לנסות:
* וודא שגרסת ה-firmware של המכשיר מעודכנת (ניתן לבדוק גרסה נוכחית בממשק ה-web מול העדכון האחרון שזמין באתר של gocoax).
* בשביל הדיבוג הייתי מנסה לחבר את 2 המוקות ישירות אחד לשני (בלי לעבור דרך הקיר וכך גם דרך מפצלים וכו').
אחרי שחיברת ישירות - אם עובד: יש מצב שמדובר בבעיה במפצלים שלא מעבירים את כל טווח התדרים הנדרש - נפוץ בבתים ישנים. המפצלים הללו זולים וברי החלפה בהנחה ואתה יודע איפה הם ממוקמים. עכשיו, נכון שיש זוג MoCA 2.0 שכבר עובדים (כנראה במזל), אבל יש מצב שהמוקה הנוספת שאתה מחבר גורמת להפרעה ולנפילה.
אם לא עובד: בממשק של ה-gocoax יש אפשרות להגדיר מצבי עבודה שמשנים את התדרים הפעילים - שווה לנסות תוך בדיקת השינויים בעמוד בממשק שמציג את המכשירים (המוקות) הנוספות שהוא מזהה.

בנוגע להתחברות לממשק - שים לב שקינפגת IP קבוע ב-subnet הנדרש לפני שאתה מנסה לגשת למכשיר (שצריך להיות מחובר ישירות למחשב):
https://www.gocoax.com/forum/everything ... that-works

בלי קשר - שווה ליצור קשר עם היצרן, מנסיוני הם מגיבים לעניין.

Yaron_y פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

היי.
ראשית תודה רבה לך על התשובה המפורטת:)

בהתייחס לתשובות שלך אני מבין שיש לי עוד מה ללמוד...
אנסה את האופציות שרשמת במידה ואצליח לבצע כמובן.

מכל מקום, ציינת גם שהבעיה נובעת מהשימוש בשני סוגי מוקות.
אז השאלה שלי כזו:
המוקוט הישנות של הוט- מצידי להחזיר.
אם אני רוכש עכשיו עוד 3 מוקות gocoax, ומעיף לחלוטין את הישנות, אני אמור להתחבר בקלות? ללא שום התעסקות?

ושוב, תודה רבה.ֶלא מובן מאליו:)

Yaron_y פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #4 

לגבי המוקות 2.0ֶ שיש לי מהוט :
https://www.google.com/search?q=e2c699e ... jSzu64_aYM

לא מצאתי את השם....:(

Chip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #5 

מהדגם שכתבת אני יכול להגיד שמדובר בדגם הישן יותר ששימש את הוט בעבר (דגם של חברה סינית כלשהי - T&W E2C699E9). לא הייתי מנסה אפילו להתעסק איתו - מאוד לא יציב, ישן, ולמיטב זכרוני הוא גם MoCA 2.0 רגיל (לא bonded), אז אתה מוגבל במהירות של לא יותר מ-400-500 Mbps (מוזמן לאמת בבדיקת מהירות). המוקות האלה כ"כ גרועות שבצורה קבועה הן לא היו מסוגלות לסחוב הורדה על הקצב המקסימלי ליותר מכמה דק' והיו מחייבות ריסט ידני. בנוסף, gocoax אפילו מציינים את הדגם הזה במפורש כבעייתי מבחינת תאימות למתאמים שלהם.

הייתי מנסה ליצור קשר עם התמיכה הטכנית כדי לבקש החלפה למוקה החדשה - הסיכויים איתה טובים יותר. תתלונן על מהירות נמוכה ובעיקר ניתוקים ונפילות של המוקות ותקווה ליפול על נציג עם טיפה רצון.

בנוגע להחלפת כל המוקות ב-gocoax בלבד - הסיכויים להצלחה עולים משמעותית כי אתה מוריד את בעיות ה-interoperability הפוטנציאליות - אבל עד שלא תנסה לא תדע. אני אישית בכל מקרה הייתי מנסה קודם כל לדבר עם הוט.

Yaron_y פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #6 

עשיתי שוב את הבדיקה. כולל גם באופן ישיר בין שני המוקות ועדיין התוצאה זהה- לפעמים מזהה את שם הרשת (משום מה לא תמיד) ולפעמים לא אבל בכל מקרה גם אם מזהה אני מקבל תוצאה של ״חיבור ללא גישה״.

וחייב לוודא איתך,
לגבי ה ip הקבוע - אחרי שאני מגדיר, ומצליח להכנס למוקה במסך האדמין- פירוש הדבר שאני אמור להתחבר נכון. אני אמור לעשות פעולה נוספת בתוך ההגדרות של המוקה...?

מכל מקום לגבי המוקות של הוט, אני לא רוצה להמשיך ולהשאיל מהם. מעדיף לרכוש. וכדי שלא לסכן יותר מדי הייתי מזמין עוד gocoax אחד כרגע, ובודק לראות אם שני ה gocoax עושים את העבודה ללא המוקות הישנות.
אם יעבוד אזמין גם לשאר החדרים.
ובכך גם אקבל מוקות שתומכות בנפחים גדולים יותר וגם אפסיק לשלם על השאלה מיותרת.

לגבי פניה ליצרן וכו׳ לצערי זה לא ככ פשוט לי כשאני לא בקיא בתחום ובשפה. אנסה להבין מכאן ממה שאוכל ומקווה שיסתדר:)

תודה שוב על כל העזרה.
אשמח להשלמת ההבנה שלי כשתענה לי לגבי ההתחברות:)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 8929
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1046 פעמים
קיבל תודות: 890 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

רק רציתי לשתף תובנה מנסיון אישי:

גם אני לפני כמה שנים התנתקתי מ YES אחרי הרבה שנים ואחת הסיבות שנשארתי איתם היא בגלל הפתרון של המוקות כי לא היה לי כח להתעסק עם השחלות של כבלים בכל הבית.

אחר כך גיליתי את הפתרון הקטן והזול הזה באמזון (לא רלוונטי למקרה שלך כי אתה משתמש בתשתית ה COAX בבית עבור האינטרנט) אבל עדיין לצרכים שלי זה עבד מצוין.
לאחרונה עברתי לפתרון MESH של TP-Link Deco M5 שגם נותן כיסוי WIFI מצוין וגם מגיע עם 2 יציאות LAN והחלפתי את כל המוקות בבית.

בינתיים אני מאד מרוצה.

Chip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

לגבי התחברות לממשק - הוא יחסית מוגבל אבל נותן לך בעיקר יכולת לראות מוקות שמולם הוא הצליח להסתנכרן. בנוסף, בעמוד אחר יש אפשרות לבחור את התדרים עליהם הוא ינסה "להקים" את הרשת.
שוב, בגלל ש-gocoax בעצמם מציינים בעיות עם המוקה הספציפית הזאת - חבל על הזמן...

בעניין הוט - עשיתי איתם כמה חיבורים ומעולם לא דרשו תשלום על השאלת מוקה. אם אתה משלם עליהם כנראה שעדיף כבר לקנות עצמאית.

פתרונות Mesh שונים כמו שהציע אורי הם מעולים אבל לטעמי באים כתוספת למוקה ולא במקום (פתרון wired backhaul לנקודות השונות, בהנחה ובאמת אין יכולת/רצון להתעסק עם פריסות כבלים בכלל). הבעיה עם הוט בהקשר הזה היא שנכון להיום הם לא תומכים בחיבור ציוד פרטי על רשת הסיבים אז הפתרון הזה צולע ויתמוך רק ב-AP mode על כל המשתמע מכך (בהוט אין תמיכה במתאמי סיב או בהגדרת bridge mode).

Yaron_y פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #9 

אני לא ככ מבין בעניין ה mesh שאתה מציין ועד כמה שידוע לי מאחר והפתרון אצלי רק על רשת הcoax, אז מוקה מבחינתי זה הפתרון הכי טוב.

אני מחובר עכשיו לרשת עם הוט בסיב אופטי שתומך ב 1g.
להבנתי, הם רצו תשלום חודשי של חמישה שח למוקה(ומין הסתם מינימום שניים - 10 שח לחודש). וכמובן שזה פתרון חלקי בבית, כי אני צריך 5 נקודות קויות לכל הפחות.

תכלס כספית זה לא נורא ההשאלה, אולי אפילו בסדר גמור- הוגנת. אבל הבעיה היא שאם אני נשאר עם המוקות שלהם, אני נשאר תלוי בהם כי רק הם עד כמה שידוע לי מספקים מוקות.

השיקול הוא בעיקר כדי שאהיה עצמאי. ברגע שיהיה לי את התשתית הקוית כבר לא אהיה קשור אליהם ולאף חברה בחתונה קטולית. ואני אומר את זה אחרי 30 שנות תשלום קבוע להוט-כל החבילה.

רשת קוית יציבה הכרחית בשבילי.

בקיצור, כפי שכבר סיכמנו, אין טעם להתעסק בישנים.
אבל רק לחדד, כי אני רוצה להזמין עוד מכשיר אחד נוסף של gocoax, ואז יהיו לי שניים.
ברגע שאחבר gocoax אחד מהמכשיר של הוט-לקיר, והשני אחבר מהקיר-למחשב, ואגדיר את ה ip הקבוע , האם בשלב הזה אני אמור להיות מחובר כבר באופן אוטומטי?

(בהנחה כמובן שאין בעיה במפצלים, אם יהיה צורך אעשה בדיקה ישירה).

Chip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #10 

מוצר Mesh פשוט יכול לספק לך גם רשת WiFi בכל הבית, זה הכל.

ברגע שיהיה לך עוד gocoax פשוט תחבר אותו במקום הרצוי והם אמורים להסתנכרן אחד מול השני.
אין צורך להגדיר IP קבוע - זה משמש רק לצורך התחברות לפאנל ניהול של המכשיר.

Yaron_y פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #11 

אבצע עכשיו הזמנה.
אעדכן כאן כשיגיע ויעבוד.

אין מילים... תודה רבה על הכל:)

Yaron_y פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #12 

האמת אם כבר אז אשאל לגבי הmesh, כי כמו שציינתי יש לי עוד עמדות ואם יש פתרון יותר טוב אשמח להבין.

אני הבנתי שהמוקה הינה עמדה קווית, אבל המוקה עצמו משדר wifi במקום שהוא מונח. אני טועה?

כי אתה מציין שזה ההבדל בינהם.

בכל מקרה בהנחה ויהיו לי את השני gocoax, ואני צריך להזמין עוד שלושה לשלושת העמדות הנוספות, יש לי סיבה לחשב מסלול מחדש אם הgocoax לא מפזר wifi.

Chip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #13 

ה-gocoax לא משדר WiFi - כל מה שהוא עושה זה לתת לך נקודת Ethernet כאילו העברת כבל בינו לבין הראוטר (חיבור קווי בלבד).
את ה-Ethernet הזה אפשר לחבר למכשיר משדר כלשהו (לדוגמה, נקודת mesh) וממנו לקבל גם אינטרנט אלחוטי (ואם יחידת ה-mesh מספקת גם Ethernet נוסף אז גם נקודה קווית).

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 8929
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1046 פעמים
קיבל תודות: 890 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

מדויק. בגלל זה עברתי ל MESH - איפה שצריך חיבור קווי אז יש יציאות LAN וחוץ מזה הוא נותן קליטת WIFI מצוינת בכל הבית כך שאפשר בהחלט להסתמך על חיבור אלחוטי לדברים כמו סטרימינג וגלישה

Yaron_y פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #15 

בטוח שהgocoax לא משדר wifi?

אני שואל שוב כי בדף פרטים על המוצר מופיע ההסבר הזה:

״שלא כמו Wi-Fi, MoCA מבוסס על כבל קואקסיאלי, חוט מתכת מסוכך. זה יכול למזער את ההפרעות החיצוניות. כמו כן הנחתה של הכבל היא קטנה מאוד, פחות מ-8dB לכל 30.5 מטר. אפילו עם אובדן נתיב 60dB, אתה עדיין יכול לקבל חיבור במהירות מלאה. כמעט דומה ל-Ethernet״.

קישור לדף מוצר אגב המוכר זה gocoax עצמם:
https:***/d/65cttkQ

מההסבר הזה הבנתי שהgocoax כן משדר wifi.

אני טועה?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”