שוקל לרכוש רסיבר חדש - תקציב עד 10K ש"ח
היי חברים,
בהמשך לפוסט שלי פה שנוגע לקולנוע הביתי שלי, רבים המליצו לי לשדרג את הרסיבר שלי.
רק כדי לספק פרטים מתאימים - הקולנוע הביתי שלי מורכב מ:
1. רסיבר דנון 2300
2. 2 קדמיים קליפש RF 82 II
2. סנטר קליפש RC 62 II
3. סראונד קליפש RS 52 II
4. ATMOS קליפש RP500SA II
5. סאב HSU VTF3 MK4
שמתי עין על 2 רסיברים שאמורים לצאת בקרוב מאד -
Denon 3800 - כרגע מתומחר בהזמנה מוקדמת מ- B&H ב- 1700USD
Marantz cinema 50 - כרגע מתומחר בהזמנה מוקדמת מ- B&H ב- 2500USD
על הנייר הם מאד דומים - אבל משום מה ב- PRE ORDER המאראנטז יקרה משמעותית ואני לא מבין למה.
אגב, ראיתי שה- Cinema 60 מתוקצב כמו ה- 3800 של דנון. אבל על הנייר מדובר ברסיבר "פשוט" יותר. או שפספסתי פה משהו. אשמח אם מישהו מבין ויכול להסביר.
בכל מקרה, התקציב שלי הוא עד 10K ש"ח.
אשמח לשמוע עצות וחוות דעת.
תודה רבה,
יותם.
1. רסיבר דנון 2300
2. סנטר קליפש RC 62 II
3. סראונד קליפש RS 52 II
5. סאב HSU VTF3 MK4
על הנייר הם מאד דומים - אבל משום מה ב- PRE ORDER המאראנטז יקרה משמעותית ואני לא מבין למה.
אגב, ראיתי שה- Cinema 60 מתוקצב כמו ה- 3800 של דנון. אבל על הנייר מדובר ברסיבר "פשוט" יותר. או שפספסתי פה משהו. אשמח אם מישהו מבין ויכול להסביר.
תודה רבה,
יותם.
אחרי כל השרשור הקודם וכל השינויים בהגדרות שהציעו לך לעשות, האם הרגשת שידרוג?03/10/2022 23:58linyotam כתב: היי חברים,
1. רסיבר דנון 2300
2. סנטר קליפש RC 62 II
3. סראונד קליפש RS 52 II
5. סאב HSU VTF3 MK4
תודה רבה,
יותם....
בעיני זאת היתה ההמלצה הראשונית הכי נכונה שקיבלת:
viewtopic.php?f=1&t=376150#p3254487+
תמיד נחמד להתחדש ולהתקדם למשהו חדש, אבל יתכן שהשינוי יהיה פחות דרמטי ממה שאתה חושב ולכן השאלה הראשונה גם. מצד שני, פסיכולוגית הרבה אנשים מרגישים שינוי אדיר מעצם זה שעברו למשהו יקר ומתקדם יותר.
אני לא אוהב לקפוץ על דגמים שרק יצאו כי השוק הוכיח שהרבה מהם יצאו עדיין לא ב100% ומתגלים באגים שדורשים עדכוני קושחה. דווקא דנון באופן יחסי פחות בעייתיים בתחום הזה ועדיין שווה לתת לזה קצת זמן.
מרנץ באופן מסורתי יקרים יותר מדנון כי החברה צריכה להבדיל במשהו בין המכשירים המאוד דומים בסה"כ ולכן לכאורה יש שם כמה מרכיבים יותר פרימיום ועוד איזה רכיב בשם HDAM שמרנץ תמיד התגאו בו. הרכיב הזה דווקא הזיק לפי חובבי המדע והבנצ'מארקס (אם כי עכשיו יש לו גירסא חדשה שאמורה לא להרע את הביצועים), אבל לדעת אחרים שיפר את "המוזיקליות" של המותג.
Jack of some trades, master of none
ברור - לא מזמין כלום לפני שיש אישור פה בפורום...
מה שכן, אני פשוט מנסה להבין למה על הנייר הדנון 3800 והמאראנטז 50 מאד דומים אבל הבדל המחיר הוא משמעותי.
תלוי כמה יקנו אותו פה. רוב הבעיות ידווחו בפורומים בחו"ל כמו AVSFORUM (אם כי שם לפעמים נתפסים לדברים שלא תמיד קריטיים לכל אחד) ומדידות למיניהן באתרים אחרים (Audio Science Review, Audioholics). ראיתי כבר אחד בAVSF שרוצה להחזיר את המכשיר כי יש לו ניתוקים באודיו האנלוגי או משהו כזה. מה שכן, יש חברים שמעבירים עדכונים מהאתרים האלו לכאן אם יותר נוח לך.04/10/2022 12:06linyotam כתב: ברור - לא מזמין כלום לפני שיש אישור פה בפורום![]()
מה שכן, אני פשוט מנסה להבין למה על הנייר הדנון 3800 והמאראנטז 50 מאד דומים אבל הבדל המחיר הוא משמעותי....
לגבי המרנץ רשמתי בתגובה הראשונה.
טוב לשמוע.04/10/2022 11:40linyotam כתב: כן ביצעתי את השינויים שהמליצו לי מבחינת כיול ואכן, המערכת נשמעת טוב יותר.
אבל בהחלט "מרגישים" שהרסיבר מתאמץ כדי להוציא את המירב מהמערכת....
לגבי ההתאמצות, יתכן שזה נכון, ויתכן שלא תרגיש הבדל אדיר, בכל מקרה זו תהיה התקדמות לקנות דגם עדכני ואיכותי יותר. יכול גם להיות שרמקולים אחרים יתנו תוצאות יותר לטעמך ובטח שינוי המיקום של רמקולי האטמוס לאיזור שיותר טבעי לשימוש בהם כדי לקבל בו תוצאות אפקטיביות יותר.
אין סוף לשדרוגים שאפשר לעשות, בין אם זה רמקולים, מגברי כח, AVR, טיפול אקוסטי וכו כו.
Jack of some trades, master of none
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7982
- נתן תודות: 320 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
השירשור שלך מאוד רלוונטי אלי אז אתלבש עליו ברשותך
למה דווקא רק שני הרסיברים האלו? שאר החברות פחות טובות? אני אוהב את חתימת הצליל של ימאהה וממש אתמול ה RXV-3067 הלך לעולמו. השאלה היא האם הימאהות החדשות פחות טובות מדנון או מרנץ?
למה דווקא רק שני הרסיברים האלו? שאר החברות פחות טובות? אני אוהב את חתימת הצליל של ימאהה וממש אתמול ה RXV-3067 הלך לעולמו. השאלה היא האם הימאהות החדשות פחות טובות מדנון או מרנץ?
בתור משתמש ימהה וותיק ( מעל עשר שנים) באמת שאני לא חושב שימהה עדיין רלוונטיים כל עוד מערכת כיול נמנית בין הקריטריונים הראשונים שלך. אני מאלה ש"מאמינים" במערכת כיול.
L/C/R-Focal Aria 926+CC900
: Arendal
SRND-1723S
SUB-ARENDAL 17232S
Height-1961
Anthem MRX-1140
SRND-1723S
SUB-ARENDAL 17232S
Height-1961
Anthem MRX-1140
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

וואלה? ה ypao כזה גרוע? או שהאודיסי משמעותית יותר טובה? ואם אכן זה המצב, אז למה אתה לא מחליף?17/10/2022 18:21Mad כתב: בתור משתמש ימהה וותיק ( מעל עשר שנים) באמת שאני לא חושב שימהה עדיין רלוונטיים כל עוד מערכת כיול נמנית בין הקריטריונים הראשונים שלך. אני מאלה ש"מאמינים" במערכת כיול....
תודה
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3644
- נתן תודות: 972 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
כל רסיבר אחרי כיול נראה שהוא מתאמץ יותר לא להתרגש מזה. פשוט תגביר יותר אם צריך .04/10/2022 11:40linyotam כתב: כן ביצעתי את השינויים שהמליצו לי מבחינת כיול ואכן, המערכת נשמעת טוב יותר.
אבל בהחלט "מרגישים" שהרסיבר מתאמץ כדי להוציא את המירב מהמערכת.
אז אני שוקל להביא משהו איכותי יותר....
ייקח זמן ל3800 לממש את הפוטנציאל שלו אם בכלל
כפי שאתה רואה אני עדיין בעלים של ימהה, האחרון בין שנה וחצי בערך.17/10/2022 19:27kingikra כתב: וואלה? ה ypao כזה גרוע? או שהאודיסי משמעותית יותר טובה? ואם אכן זה המצב, אז למה אתה לא מחליף?
תודה...
הypao לא מספק בכיול התדרים בבאס הנמוך.
ידנית אפשר עד 15.6hz, כיול אוטומטי עד 31 hz.
נכון לעכשיו משתמש ב rew וב peq של הסאב לטפל יותר טוב.
לצערי גם מאודיסי לא נפלתי ושמעתי בכמה חללים שונים.
***סייגים- לקחת בחשבון את עניין החלל השונה מאצלי שאני מכיר טוב, השליטה באודיסי של בעלי ה סטאפים שונים, הציוד וכו'.
שבוע שעבר שמעתי ארקאם מהסדרה החדשה עם dirac בחלל שעל פניו יותר "בעייתי" מאצלי ונפלה לי הלסת.
לעניין השדרוג, מחשבות תמיד יש...
חלק מהשקולים אצלי זה הגברה ל 9 ערוצים (כרגע).
כל דבר יגיע בשעתו.
SRND-1723S
SUB-ARENDAL 17232S
Height-1961
Anthem MRX-1140
SRND-1723S
SUB-ARENDAL 17232S
Height-1961
Anthem MRX-1140
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הבנתי. תודה על התשובה המפורטת.17/10/2022 19:54Mad כתב: כפי שאתה רואה אני עדיין בעלים של ימהה, האחרון בין שנה וחצי בערך.
הypao לא מספק בכיול התדרים בבאס הנמוך.
ידנית אפשר עד 15.6hz, כיול אוטומטי עד 31 hz.
נכון לעכשיו משתמש ב rew וב peq של הסאב לטפל יותר טוב.
לצערי גם מאודיסי לא נפלתי ושמעתי בכמה חללים שונים.
***סייגים- לקחת בחשבון את עניין החלל השונה מאצלי שאני מכיר טוב, השליטה באודיסי של בעלי ה סטאפים שונים, הציוד וכו'.
שבוע שעבר שמעתי ארקאם מהסדרה החדשה עם dirac בחלל שעל פניו יותר "בעייתי" מאצלי ונפלה לי הלסת.
לעניין השדרוג, מחשבות תמיד יש...
חלק מהשקולים אצלי זה הגברה ל 9 ערוצים (כרגע).
כל דבר יגיע בשעתו....
התלבטתי בין ה RXA4A ל X4700. אם אני מבין אותך נכון, גם הדנון לא יספק את הסחורה. אשכול בחיוב גם את ה AVR5 או AVR10 של ארקאם
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 17/10/2022 21:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
הניסיון שלי לא בהכרח מייצג "אמת" אוניברסלית, תוסיף לזה שלכל אחד יש טעם שונה וניסיון שונה אז תראה שיש המון דעות להרבה כיוונים שונים.17/10/2022 20:07kingikra כתב: הבנתי. תודה על התשובה המפורטת.
התלבטתי בין ה RXA4A ל X4700. אם אני מבין אותך נכון, גם הדיון לא יספק את הסחורה. אשכול בחיוב גם את ה AVR5 או AVR10 של ארקאם...
כן אני שמח שאולי גרמתי לך לבדוק עוד כיוון.
SRND-1723S
SUB-ARENDAL 17232S
Height-1961
Anthem MRX-1140
SRND-1723S
SUB-ARENDAL 17232S
Height-1961
Anthem MRX-1140
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
המרנץ , ממה שהתרשמתי בקריאה ברשת , בנוי טוב יותר ולטעמי ניתן לראות זאת רק מלהסתכל על המכשירים עצמם , במיוחד הדגמים החדשים שלהם שניראים, לטעמי, סוף.17/10/2022 18:27amitbak כתב: מרנץ ודנון על פי מומחים
זה אותו המכשיר,אותם חלקים
חבל לשלם יותר על מרנץ....