עזרה בחיבור הארקה לסטרימר-דאק

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
shmliagdol1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום
ברשותי נגן -דאק מסוג boss2 של חברת allo המחובר לספק כח נירוונה
1. עד כמה חשבו לחבר את הארקה - חיבור כבל עם הארקה לחשמל - החברה סיפקה לי כבל ללא הארקה
2. בסטרימר יש בורג תחתון להארקה האם מומלץ לחבר את חוט הארקה לספק הכח?

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אם כבל הכוח המקורי הוא עם שני פינים בלבד אז המכשיר אינו זקוק להארקה כי הוא מוגן עי בידוד כפול. חיבור להארקה לא משפר את הסאונד, אלא ברוב המקרים עלול רק לגרום לרעש בגלל הפרשי פוטנציאלים בין האדמות. אם בחיבור בין מכשירי אודיו יש רעש HUM כלשהו בגלל לולאת אדמה, אז פתרון אפשרי אחד הוא לחבר חוט אדמה בין השסי של המכשירים בכדי לאפשר מסלול זרם הפרשי הארקות מחוץ לכבל האודיו, אבל אין לחבר את החוט להארקה שבשקע החשמל.

אגב, הסטרימר DAC שלך מצוין עם תוצאות מדידה מעולות של 114 דציבל יחס אות לרעש, מעל ומעבר לגבול יחולת האבחנה האנושית.

https://www.audiosciencereview.com/foru ... mer.22916/

התוצאות הנ"ל התקבלו עם הספק מתח הפשוט והמקורי שלו, כך שלרכוש ספק שמן נחשים, לא ישנה כלום, ובמקרה הגרוע יפגע בביצועים של ה DAC. אודיפילים חושבים באופן מוטעה כי ספק ליניארי טוב יותר מספק ממותג שזה ממש לא נכון אלא ההיפך. בספק ליניארי יש אדוות מתח של 100 הרץ, לעומת ספק SMPS ששם אדוות המתח היא בתדר מאג גבוהה מחוץ לתחום השמע, מה גם שלקבל וסליל (רכיבי סינון) הרבה יותר קל לסנן 100 קילוהרץ מאשר 100 הרץ. חברה כמו ALLO לא תשקיע פיתוח ב סטרימר DAC איכותי, אבל תשווק אותו לצרכן עם ספק שיגביל לו את הביצועים. אין בכך הגיון. הספק המגיע עם המכשיר, כמו הכבלים, הם הכי אידיאליים עבור המכשיר.

shmliagdol1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #3 

תודה רבה לך יהלי.

חברת allo לא סיפקה עם הנגן ספק כח
ספק כח smps 5v psu דרשו תוספת של 9$
ספק כח nirvana smps דרשו תוספת של 55$

אני הזמנתי את הספק היקר

הם סיפקו כבל כוח מקורי לנירוונה עם 2 פינים בלבד ואיתו אני מחובר לחשמל. כמו כן לא חיברתי חוט בין הנגן לנירוונה. אין לי שום רעש.

כמה שהבנתי מהבדיקה של אמיר הוא בדק עם ספק כח רגיל וקיבל תוצאות פחות טובות אחכ הוא בדק עם הספק נירוונה או רצה לבדוק וחיבר את הארקה לספק הפשוט וקיבל תוצאות יותר טובות - או שלא הבנתי אותו
כפי שהבנתי מחברת allo הם ממליצים לחבר את הארקה של הנגן לנירוונה ולחבר את הנירוונה עם כבל כולל הארקה (3 פינים)

עכשיו כבר הסתבכתי

מה עדיף? :

1.האם לא להשתמש בספק הכח נירוונה ולחבר ספק כח פשוט 5v 0.5a ולא לחבר להארקה בכלל
2. להשתמש עם הנירוונה עם כבל 3 פינים לחשמל ולחבר הארקה מהנגן לנירוונה
3. להשתמש עם הנירוונה עם כבל 2 פינים לחשמל ולא לחבר הארקה מהנגן לניורוונה
4. להשתמש עם הנירוונה עם כבל 2 פינים לחשמל וכן לחבר חוט הארקה מהנגן לנירוונה

האם הנירוונה הוא ספק כח לניארי ? (מצויין עליו smps)

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #4 

הסקירה המקורית הייתה עם הספק היקר. אבל הוא ספק SMPS אז זה בהחלט לא שמן נחשים כמו ספקים ליניראיים שמוכרים לאודיפילים. לבקשת הקהל הוא חזר על הבדיקה עם ספק 5 וולט גנרי סיני של מטען טלפון והתוצאות היו כמעט זהות עם הבדלים שבקושי ניתן למדוד, בטח שלא לשמוע:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... 916/page-2

אצלו כאשר השתמש בנירונה, היה לו רעש בחיבור האנלייזר של המדידות. הוא לא חיבר הארקה לשקע, אלא כמו שהמלצתי במקרה של רעש, הוא חיבור חוט אדמה בין האנלייזר לבין ה BOSS2 שיש לו בורג חיבור אדמה. זה פשוט אפשר לזרמים פרזיטיים לחזור דרך כבל האדמה במקום דרך הסיכוך של קבל האודיו.

אם אין לך רעש, אין ממש צורך בזה. אבל כעקרון, לחבר בין כל מכשיר שיש לו בורג אדמה עי כבל אדמה שניתן לרכוש בעלי אקספרסס או להכין לבד, זה לא מזיק ויכול למנוע רעשים בזמן שמנתקים כבל אודיו (רעש RF אם האדמה לא מחוברת לשניה בזמן הוצאה הכבל). יש גם כבלי חיבור אדמה של חברות שמן נחשים כמו AUDIOQUEST שלא ההיתי מתקרב אליהם. סתם לזרוק כסף ובסוף המחבר מחליד בגלל איכות ירודה. אתה יכול לרכוש חוט חשמל מחנות לחומרי חשמל ולחבר לו טרמינלי פרסה ואז לחבר בין ה DAC\סטרימר לבין המגבר\קדם מגבר (לבורג האדמה של כניסת הפטיפון למשל). כמובן שאם אתה עובד עם חיבור מאוזן XLR, אז אין כל צורך בכל זה, כי הסיגנל של האודיו לא עובר דרך האדמה.

shmliagdol1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #5 

1. boss2 לא קיימות יציאות xlr
2. באופן עקרוני אם אני מחבר חוט חשמל עם טרמינל פרסה בין הנירוונה לבין ה boss2 אזי אני חייב לחבר לנירוונה שקע לחשמל כולל הארקה?

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #6 

20/10/2022 16:49  
shmliagdol1 כתב:
1. boss2 לא קיימות יציאות xlr
2. באופן עקרוני אם אני מחבר חוט חשמל עם טרמינל פרסה בין הנירוונה לבין ה boss2 אזי אני חייב לחבר לנירוונה שקע לחשמל כולל הארקה?
...
רק בין המכשירים. לא צריך לחבר לשקע כלום

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”