Onkyo RZ-50
שלום לכולם,
חושב להשתדרג ברסיבר חדש.
קראתי דברים מעולים על ה- Denon 3800
עם זאת, כאחד שכל הרמקולים שלו הם Klipsch Reference (בסידור של 5.1.2 atmos) אני קורא יותר ויותר בפורומים בחו"ל על כמה שה- ONKYO RZ-50 מושלם לרמקולים הללו.
יש לו DIRAC מובנה לכיול
הוא עוצמתי מאד
יש לו סטנדרט THX
ותומך בכל הפיצ'רים החדשים.
היה לי בעבר את האונקיו 809 שעד היום הוא הרסיבר הכי טוב שהיה לי.
בכל מקרה, אני כרגע מתלבט בינו לבין ה- 3800 של דנון והמראנץ Cinema 50 החדש.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה רבה,
יותם.
חושב להשתדרג ברסיבר חדש.
עם זאת, כאחד שכל הרמקולים שלו הם Klipsch Reference (בסידור של 5.1.2 atmos) אני קורא יותר ויותר בפורומים בחו"ל על כמה שה- ONKYO RZ-50 מושלם לרמקולים הללו.
יש לו DIRAC מובנה לכיול
הוא עוצמתי מאד
יש לו סטנדרט THX
תודה רבה,
יותם.
יש את האונקיו לקנייה בארץ בכלל?
ה"עוצמה" שלו סטנדרטית לקטגוריה ובגלל שחברת האם של קליפש היא הבעלים של פיונקיועכשיו הם הוסיפו איזה גימיק שנקרא KLIPSCH OPTIMIZE MODE שאני לא לא יודע מה הוא עושה.
ה"עוצמה" שלו סטנדרטית לקטגוריה ובגלל שחברת האם של קליפש היא הבעלים של פיונקיועכשיו הם הוסיפו איזה גימיק שנקרא KLIPSCH OPTIMIZE MODE שאני לא לא יודע מה הוא עושה.
נערך לאחרונה על ידי Avi_Dagan ב 06/11/2022 18:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
Jack of some trades, master of none
התפוצה של המכשירים מחוץ לארה"ב מאוד נמוכה ממה שהתרשמתי. קשה לי להאמין שיש אותו בארץ ועוד רק בחנות אחת. מה שכן, מחיר הם לא התביישו להפגיז. אשמח לשמוע מה העלה הבירור מול החנות....
בסה"כ מהמעט שקראתי אנשים נשמעו די מרוצים. הרבה עכשיו מחכים ליציאת הדגם הבכיר RZ70 ומקווים שיציע אופציה להרחבת דיראק שאין בדגמים הזולים יותר.
בגדול: לאונקיו מדדו תוצאות טובות יותר ב-DAC ותוצאות פחות טובות במגברים. לאונקיו יש דיראק כרגע, אבל לא יהיה DLBC ותומך רק בסאב 1, בעוד ה-3800 תומך ב-4 סאבים עכשיו אבל יקבל דיראק בעתיד בתוספת תשלום, ובעתיד הרחוק סיכוי סביר שיקבל גם DLBC שזה כבר קפיצת מדרגה ברמה (וגם במחיר).
לא הייתי מתחשב ברמקולים בבחירה בין הרסיברים. הרמקולים רק קובעים אם תוכל להשתמש בהגברה של הרסיבר (ושם אם אחד לא יספיק לך כנראה שגם השני לא יספיק), או אם תצטרך הגברה חיצונית, וגם שם שני הרסיברים בעלי יכולות דומות להפעלת מגבר חיצוני, חוץ מההבדל בביצועים ב-DAC שמדדו, שלא בטוח שבכלל שמיע.
אם חשוב לך כיול הכי טוב שאפשר בטווח ארוך ו/או יותר מסאב אחד - 3800. אם חשוב לך דיראק עכשיו (למרות שאין שום הוכחה שהוא משיג תוצאות יותר טובות מ-Audyssey XT32 כאשר אין DLBC) - קח RZ50 (למרות שעד שיהיה זמין כנראה יהיה דיראק גם לדנון). אפשר לטפל ביותר מסאב אחד גם עם RZ50 באמצעות minidsp 2x4 hd, אבל אז אין DLBC וצריך להסתפק ב-MSO או כיול ידני.
מבחינת מלאי שניהם לא זמינים, ול-RZ50 הבנתי שאין צפי בכלל. ככה שכנראה שה-RZ50 בכלל לא אופציה וכל הדיון מיותר.
Marantz בגדול סתם יקר בלי תמורה נוספת. אפשר לוותר (אלא אם כן זה היחיד שניתן להשיג).
אם אין לחץ - אפשר לחכות לשנה הבאה: לראות איך דנון מתקדמים עם DLBC, ובמקביל לראות ואיך אונקיו מתקדמים עם ה-RZ70 - אם הוא יתמוך ב-DLBC עם 2-4 סאבים, וכמה יעלה.
לא הייתי מתחשב ברמקולים בבחירה בין הרסיברים. הרמקולים רק קובעים אם תוכל להשתמש בהגברה של הרסיבר (ושם אם אחד לא יספיק לך כנראה שגם השני לא יספיק), או אם תצטרך הגברה חיצונית, וגם שם שני הרסיברים בעלי יכולות דומות להפעלת מגבר חיצוני, חוץ מההבדל בביצועים ב-DAC שמדדו, שלא בטוח שבכלל שמיע.
אם חשוב לך כיול הכי טוב שאפשר בטווח ארוך ו/או יותר מסאב אחד - 3800. אם חשוב לך דיראק עכשיו (למרות שאין שום הוכחה שהוא משיג תוצאות יותר טובות מ-Audyssey XT32 כאשר אין DLBC) - קח RZ50 (למרות שעד שיהיה זמין כנראה יהיה דיראק גם לדנון). אפשר לטפל ביותר מסאב אחד גם עם RZ50 באמצעות minidsp 2x4 hd, אבל אז אין DLBC וצריך להסתפק ב-MSO או כיול ידני.
מבחינת מלאי שניהם לא זמינים, ול-RZ50 הבנתי שאין צפי בכלל. ככה שכנראה שה-RZ50 בכלל לא אופציה וכל הדיון מיותר.
Marantz בגדול סתם יקר בלי תמורה נוספת. אפשר לוותר (אלא אם כן זה היחיד שניתן להשיג).
אם אין לחץ - אפשר לחכות לשנה הבאה: לראות איך דנון מתקדמים עם DLBC, ובמקביל לראות ואיך אונקיו מתקדמים עם ה-RZ70 - אם הוא יתמוך ב-DLBC עם 2-4 סאבים, וכמה יעלה.
דיראק נחשב מהטופ של המערכות כיול עוד לפני DLBC והיה זמין פעם רק במכשירים יקרים מאוד. אני מניח שהוא עדיין עושה עבודה טובה מאוד גם בלעדיו? בכלל עניין ריבוי הסאבים פה לא כזה נפוץ ממה שאני מתרשם.06/11/2022 20:22GalZohar כתב: בגדול: לאונקיו מדדו תוצאות טובות יותר ב-DAC ותוצאות פחות טובות במגברים. לאונקיו יש דיראק כרגע, אבל לא יהיה DLBC ותומך רק בסאב 1, בעוד ה-3800 תומך ב-4 סאבים עכשיו אבל יקבל דיראק בעתיד בתוספת תשלום, ובעתיד הרחוק סיכוי סביר שיקבל גם DLBC שזה כבר קפיצת מדרגה ברמה (וגם במחיר).
אם אין לחץ - אפשר לחכות לשנה הבאה: לראות איך דנון מתקדמים עם DLBC, ובמקביל לראות ואיך אונקיו מתקדמים עם ה-RZ70 - אם הוא יתמוך ב-DLBC עם 2-4 סאבים, וכמה יעלה....
נחשב ע"י מי ועל סמך מה?06/11/2022 20:52Avi_Dagan כתב: דיראק נחשב מהטופ של המערכות כיול עוד לפני DLBC והיה זמין פעם רק במכשירים יקרים מאוד. אני מניח שהוא עדיין עושה עבודה טובה מאוד גם בלעדיו? בכלל עניין ריבוי הסאבים פה לא כזה נפוץ ממה שאני מתרשם....
בכל הבדיקות ההשוואתיות שראיתי לא מצאו יתרון אמיתי לדיראק. מצד שני לא ראיתי יותר מדי בדיקות שבאמת משוות בצורה אובייקטיבית בין המערכות. רוב האנשים שטוענים שמעדיפים דיראק לא ביצעו בדיקה השוואתית אובייקטיבית תקינה בשביל לתת לגיטימציה לטענה שדיראק עדיף. מה שכן הממשק בדיראק כנראה עדיף על האפליקציה המעצבנת של אודיסי שעולה 20$, והאפליקציה המוצלחת של אודיסי עולה 200$, ואז כבר מקבלים ממשק סביר ואפילו טוב, ועדיין קצת יותר התעסקויות לעומת דיראק אם רוצים להגיע לאותה תוצאה. בסה"כ העקרונות של שתי המערכות דומים, ומה שדיראק טוענים שייחודי אצלם לא הוכח בתור משהו שמהווה שיפור שמיע לתוצאה הסופית, אם כי אנשים הצליחו לראות את ההבדל במדידות.
אם מדברים על DLBC כמובן שזה כבר סיפור אחר, שם הדבר היחיד שמתקרב זה MSO, וגם ב-MSO זה רק מאפטם את השילוב בין הסאבים אחד לשני, בעוד DLBC גם מאפטם את השילוב בין הסאבים לרמקולים. באודיסי ובדיראק בלי DLBC, הדבר היחיד שאתה יכול לשנות את זה המרחק של הסאב/ים כדי לקבל כמה שפחות ביטולים באזור הקרוס בין הרמקולים לסאב/ים.
אם אין ולא יהיה ריבוי סאבים, ואתה לא מפחד מהבעיה שמצאו במגברים של ה-RZ50 (שלא הוכחה כמשהו שקורה בשימוש אמיתי עם רמקולים, כרגע זה קרה רק בזמן המדידות), אז קח את הרסיבר הזול יותר, בתנאי שאתה מצליח להשיג אותו... הסיכוי שתקבל הבדל שמיע בתוצאה ביניהם הוא זניח בהנחה ותכייל את שניהם באותו האופן.
באופן כללי יש מעט מאוד בדיקות השוואתיות וזה לא פשוט לביצוע.06/11/2022 22:27GalZohar כתב: נחשב ע"י מי ועל סמך מה?
בכל הבדיקות ההשוואתיות שראיתי לא מצאו יתרון אמיתי לדיראק. מצד שני לא ראיתי יותר מדי בדיקות שבאמת משוות בצורה אובייקטיבית בין המערכות. רוב האנשים שטוענים שמעדיפים דיראק לא ביצעו בדיקה השוואתית אובייקטיבית תקינה בשביל לתת לגיטימציה לטענה שדיראק עדיף. מה שכן הממשק בדיראק כנראה עדיף על האפליקציה המעצבנת של אודיסי שעולה 20$, והאפליקציה המוצלחת של אודיסי עולה 200$, ואז כבר מקבלים ממשק סביר ואפילו טוב, ועדיין קצת יותר התעסקויות לעומת דיראק אם רוצים להגיע לאותה תוצאה. בסה"כ העקרונות של שתי המערכות דומים, ומה שדיראק טוענים שייחודי אצלם לא הוכח בתור משהו שמהווה שיפור שמיע לתוצאה הסופית, אם כי אנשים הצליחו לראות את ההבדל במדידות.
אם מדברים על DLBC כמובן שזה כבר סיפור אחר, שם הדבר היחיד שמתקרב זה MSO, וגם ב-MSO זה רק מאפטם את השילוב בין הסאבים אחד לשני, בעוד DLBC גם מאפטם את השילוב בין הסאבים לרמקולים. באודיסי ובדיראק בלי DLBC, הדבר היחיד שאתה יכול לשנות את זה המרחק של הסאב/ים כדי לקבל כמה שפחות ביטולים באזור הקרוס בין הרמקולים לסאב/ים.
אם אין ולא יהיה ריבוי סאבים, ואתה לא מפחד מהבעיה שמצאו במגברים של ה-RZ50 (שלא הוכחה כמשהו שקורה בשימוש אמיתי עם רמקולים, כרגע זה קרה רק בזמן המדידות), אז קח את הרסיבר הזול יותר, בתנאי שאתה מצליח להשיג אותו... הסיכוי שתקבל הבדל שמיע בתוצאה ביניהם הוא זניח בהנחה ותכייל את שניהם באותו האופן....
גם מבחן עיוור הוא עדיין סובייקטיבי כי הוא תלוי הטעם של המאזין, שלא לדבר שאם אתה מערב מערכות כיול אז זה גם תלוי איך נעשה הכיול והאם נוצלו היכולות שלו בצורה אופטימלית.
יתכן שאין לדיראק בסיסי יתרון על פני אודיסי. מה שכן יש כמו שאתה אומר זה ממשק יותר טוב ואם אני לא טועה הוא יודע ליבא תוצאות של REW.
- יהלי ב
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 398
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 92 פעמים
אין דבר כזה רסיבר X מתאים לרמקול Y. אלו סתם סיפורי בדיה של משתמשים שבטח גם "מצליחים" לשמוע הבדלים בין כבלי חשמל שונים...06/11/2022 18:26linyotam כתב: שלום לכולם,
חושב להשתדרג ברסיבר חדש.
יש לו DIRAC מובנה לכיול
הוא עוצמתי מאד
יש לו סטנדרט THX
תודה רבה,
יותם....
אם תוצאות המדידה של ה X3800H די אכזבו ביחס ל X3700H עם SINAD של 84 בלבד, אז תוצאות המדידה של ה RZ50 גורמים ל X3800H להראות כמו פלא הנדסי. ל RZ50 יש SINAD של 70 דציבל בלבד! זה לא רחוק מאיכות של טייפ משנות ה 80. יותר מזה, לפי הבדיקה שעשו ב ASR, הרסיבר כולל DACים שתומכים רק ב 48kHz מהסוג שמוצאים באוזניות אלחוטיות של 20 דולר. לא משנה מה אתה מספק לו, הוא ממיר הכל ל 48 קילוהרץ ועושה זאת באופן שגורם לשגיאות דגימה ו JITTER משמעותי לפי הבדיקות. מה גם שיש לו רק יציאה סאב אחת מפוצלת לשניים.
בלי קשר, אין מה להתגאות ברמקולים של קליפש. זה רמקול מאד לא מאוזן שבא להדגיש את הבאס והטרבל והורג את המיד עבור קהל היעד שאוהב את הצליל סטייל אלוקלייזר גראפי עם כיון סמיילי משנות ה 80. עדיף לך את הדנון ששם יש אפשרויות כיול הרבה יותר מתקדמות והרבה יותר פיצרים וגם איכות סאונד טובה יותר.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... avr.30842/
אונקיו כיום זה סוס מת. החברה לא רחוקה מלסגור את כל השלוחות שנשארו לה ולהעלם יחד עם המותג השני שלהם, פיוניר.