חיבור מתאם אופטי לסיבים של Hotnet

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tcbr10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: tcbr sa
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום, יש לנו חיבור סיבים להוט, וקיבלנו ראוטר שלהם (hotbox 5) שמשלב בתוכו את החיבור לסיבים. עד החיבור לסיבים הרשת בבית היתה מנוהלת על ידי ראוטר ישן של בזק (די לינק ישן מאד) ששימש כברידג' לראוטר רדמי של שיאומי (מהחזקים שלהם, לא זוכר את הדגם המדויק), שאליו מחובר ראוטר נוסף של שיאומי כמש. ביקשנו מהוט שיביאו מתאם סיב במקום ראוטר אך אמרו שאין אצלם אפשרות כזאת, ואו שנקח את שלהם ונעשה ברדיג' או שנקנה מתאם בעצמנו.
ניסינו לאפשר את הברידג' בהוטבוקס אבל זה לא עושה משהו באמת, זה סתם מבטל כמה פונקציות אבל כל התיאום מול הוט נשאר בהוטבוקס והראוטר של השיאומי נשאר עם איפי פנימי.
אשמח להמלצה איזה מתאם אופטי אפשר לקנות במקום ההוטבוקס (או פתרון אחר...), עם מה שקשור לרשת רגילה אני מסתדר אך בסיבים אני לא מבין כלל. מצורף תמונה של חיבור הסיבים בצד האחורי של ההוטבוקס.
תודה רבה!!
image_67199745.JPG
image_16808449.JPG

robert7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
שם מלא: Robert
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

ממה שאני מכיר הוט מסרבת לחבר ציוד שלא שלהם לסיב.
בHOTBOX5F אין מצב BRIDGE, אני גם די בטוח שבHOTNET לא מקבלים בכלל IP חיצוני. (IP בין 100.64.0.0 100.127.255.255 זה לא IP חיצוני!)
בכל מקרה אתה יכול לבטל את הWIFI בהוטבוקס ולהשתמש בראוטר רדמי של שיאומי בתור ACCESS POINT ולא ROUTER

tcbr10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

16/11/2022 0:12  
robert7 כתב:
ממה שאני מכיר הוט מסרבת לחבר ציוד שלא שלהם לסיב.
בHOTBOX5F אין מצב BRIDGE, אני גם די בטוח שבHOTNET לא מקבלים בכלל IP חיצוני. (IP בין 100.64.0.0 100.127.255.255 זה לא IP חיצוני!)
בכל מקרה אתה יכול לבטל את הWIFI בהוטבוקס ולהשתמש בראוטר רדמי של שיאומי בתור ACCESS POINT ולא ROUTER
...
תודה רבה על התשובה! אתה יודע אם הם לא מאפשרים חיבור עם מכשיר שאינו שלהם או שרק לא נותנים תמיכה טכנית?
ואתה צודק, התכוונתי לאיפי שפונה ישירות להוט ולא עומד מאחורי עוד NAT...
שאלה נוספת, אתה יודע האם צריך להגדיר שם וסיסמה לספק האינטרנט בהוטבוקס אם אעשה לו ריסט?
תודה רבה!

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

לא יודע לגבי סיבים, אבל כיום בתשתית הרגילה שלהם אפשר לצאת מCgnat.. ממש לפני חצי שעה ביקשתי ועשו את זה.
דרך אגב אין היום כבר "ספק", זה הכל בתוך הוט - למרות שהנציגה התבלבלה כמה פעמים עד שהבינה את הטעות והעבירה אותי ל"מחלקת IP" או מה שהיא אמרה שם :lol:

tcbr10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

17/11/2022 11:21  
Haimbin כתב:
לא יודע לגבי סיבים, אבל כיום בתשתית הרגילה שלהם אפשר לצאת מCgnat.. ממש לפני חצי שעה ביקשתי ועשו את זה.
דרך אגב אין היום כבר "ספק", זה הכל בתוך הוט - למרות שהנציגה התבלבלה כמה פעמים עד שהבינה את הטעות והעבירה אותי ל"מחלקת IP" או מה שהיא אמרה שם :lol:
...
תודה רבה! דיברתי איתם היום שעה פלוס, לא הבינו מה אני רוצה מהם... בסוף הנציגה טענה שאין אפשרות להתחבר אליהם עם מכשירים אחרים אם לא דרך ההוטבוקס שלהם. אחכה בסבלנות שיגיעו מתחרים לאיזור..
תודה רבה! (לא מפריע לי הIP הפנימי, מפריע לי שאני צריך להיות תלוי בראוטר הבעייתי שלהם)

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #6 

הבעיה האמיתית היא שמשום מה אי אפשר להגדיר את ההוטבוקס 5 למצב bridge כמו שהבנת, אתה יכול לבקש "לשנמך" להוטבוקס 4 ושם יש אפשרות לעשות Bridge ולעבוד עם הציוד שלך כמו שצריך

tcbr10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #7 

17/11/2022 16:56  
Haimbin כתב:
הבעיה האמיתית היא שמשום מה אי אפשר להגדיר את ההוטבוקס 5 למצב bridge כמו שהבנת, אתה יכול לבקש "לשנמך" להוטבוקס 4 ושם יש אפשרות לעשות Bridge ולעבוד עם הציוד שלך כמו שצריך
...
רעיון טוב! אתה יודע אם יש ל4 חיבור לסיבים?
תודה!

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #8 

עד כמה שידוע לי אין לו חיבור ישיר אבל אפשר ג'יביק/מתאם לכבל רשת ולחבר לראוטר הזה, השאלה אם הוט יסכימו

Chip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

נכון להיום הוט לא מאפשרים חיבור עם ציוד פרטי ואין תמיכה ב-bridge בנתב היחיד שהם מספקים ללקוחות הסיבים (יותר מזה, מהניסיון האחרון שלי - אין אפילו אפשרות לכבות את ה-WiFI במכשיר).

בכל מקרה, אם יש לך סיבים של הוט זה אומר שאתה יכול להתחבר לכל שאר הספקיות שתומכות בתשתית של אנלימיטד. הבולטת והמוכרת ביותר היא סלקום שתומכת בחיבור עם ציוד פרטי, אך חשוב לציין את זה בשלב ההזמנה. מוזמן לראות את כל הספקיות באתר אנלימיטד ולהחליט.

shay_g
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

אפשר אוליי לחבר ZTE F601 במקום ההוטבוקס ולנסות לעשות SPOOF למספר המספר הסידורי של הPON של ההוטבוקס

tcbr10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #11 

18/11/2022 23:29  
Chip כתב:
נכון להיום הוט לא מאפשרים חיבור עם ציוד פרטי ואין תמיכה ב-bridge בנתב היחיד שהם מספקים ללקוחות הסיבים (יותר מזה, מהניסיון האחרון שלי - אין אפילו אפשרות לכבות את ה-WiFI במכשיר).

בכל מקרה, אם יש לך סיבים של הוט זה אומר שאתה יכול להתחבר לכל שאר הספקיות שתומכות בתשתית של אנלימיטד. הבולטת והמוכרת ביותר היא סלקום שתומכת בחיבור עם ציוד פרטי, אך חשוב לציין את זה בשלב ההזמנה. מוזמן לראות את כל הספקיות באתר אנלימיטד ולהחליט.
...
תודה רבה! החברה שהציעה לנו את הוט נתנו לנו להבין שאין חברות אחרות... בדקתי ובאמת יש כמו שאמרת.
20/11/2022 15:36  
shay_g כתב:
אפשר אוליי לחבר ZTE F601 במקום ההוטבוקס ולנסות לעשות SPOOF למספר המספר הסידורי של הPON של ההוטבוקס
...
מעניין, אני לא מבין בזה... מה זה המכשיר הזה? זה ראוטר?

shay_g
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

21/11/2022 0:28  
tcbr10 כתב:
תודה רבה! החברה שהציעה לנו את הוט נתנו לנו להבין שאין חברות אחרות... בדקתי ובאמת יש כמו שאמרת.

מעניין, אני לא מבין בזה... מה זה המכשיר הזה? זה ראוטר?
...
זה בעצם ממיר מדיה, יש לו חיבור אחד אל הסיב, חיבור חשמל וחיבור RJ45 שאמור להתחבר אל ראוטר או מחשב בודד ואז משם צריך להפעיל חייגן או כל אופציה אחרת בהתאמה למה שספק האינטרנט שלך עובד איתו,
יש בZTE אופציה של שינוי מספר של הPON שזה בעצם המספר שבעזרתו ספק האינטרנט מזהה את הציוד קצה שלו אצל הלקוח, אפשר לרשום בZTE את מספר הPON של ההוטבוקס ואז לחבר אותו במקום ההוטבוקס ולנסות בשילוב ראוטר פרטי בשביל החיוג לאינטרנט לראות אם זה עובד

tcbr10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #13 

21/11/2022 18:39  
shay_g כתב:
זה בעצם ממיר מדיה, יש לו חיבור אחד אל הסיב, חיבור חשמל וחיבור RJ45 שאמור להתחבר אל ראוטר או מחשב בודד ואז משם צריך להפעיל חייגן או כל אופציה אחרת בהתאמה למה שספק האינטרנט שלך עובד איתו,
יש בZTE אופציה של שינוי מספר של הPON שזה בעצם המספר שבעזרתו ספק האינטרנט מזהה את הציוד קצה שלו אצל הלקוח, אפשר לרשום בZTE את מספר הPON של ההוטבוקס ואז לחבר אותו במקום ההוטבוקס ולנסות בשילוב ראוטר פרטי בשביל החיוג לאינטרנט לראות אם זה עובד
...
טוב לדעת! תודה רבה! כשדיברתי עם הוט הם אמרו לי שצריך פרטי התחברות כדי להתחבר אליהם, משום מה לא מצאתי אותם בהוטבוקס... מעניין אם יסכימו לתת אותם. הם בונקרים רציניים...

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 461
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

אני מצטרף לשאלה אים אפשר להתחבר לתשתית הוט עים ZTE f601

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”