מה עדיף 7.1.2 או 5.1.4

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
נתן תודות: 742 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

ערב טוב ,

לא ראיתי שאלה כזו פה (אולי אני הראשון :-) )
יש לי כיום תצורה 5.1.2.
לקראת מעבר לבית חדש ורכישה עתידית של מגבר 9.2 אני צריך להכין את פני השטח .
ולהחליט איזו תצורה עדיפה / מה נותן לי יותר תועלת .
אטמוס נותן חוויה מאוד גדולה אך מורגשת בצורה מאוד מינורית בסרט: האם בשביל אחוזון בודד מומלץ ללכת על מערך 5.1.4
או מנגד הצליל שעוטף אותך יכול לספק את הסחורה הרבה יותר טוב במערך של 7.1.2
איני שומע מוזיקה מעט מאוד סדרות .
אך משמש אותי ל 2 סרטים בשבוע .
האילוצים אצלי : 4 מטר אורך על 3.5 (שטח הסלון ) (אך אני אישית מתיישב לפני הספה במרכז החלל ובכך מרוויח את המרחק של האחוריים והאטמוס.)
סראונד צידי לא יכול להיות בריצפה על סטנד - אלא חייב להיות רמקול סאטליט וגם תלוי מההנמכה .
מאחר ושטח השמע קטן חשבתי ללכת על 5.1.2 אך למען הסר הספק ולדעת שאני שלם עם ההחלטה - החלטתי לשתף זאת עימכם במטרה שתוכלו לזרוק נקודות שאוליי עדיף לי ללכת למערך 7.1.2
מה חושבים ?
למישהוא יצא לשמוע השוואה בן שני מערכים אלו ?

תודה רבה !

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אני לא טורח עם אטמוס בכלל כי אני לא רואה סרטים ובטח לא בלוקבאסטרים, אבל בין האפשרויות של ערוצים שלא עושים הרבה, רבים מעדיפים כיסוי תקרה רחב יותר מסראונדים אחוריים.
Jack of some trades, master of none

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

צריך סרטוט של החדר. ברגע שיש יותר מדי אילוצים, עדיף לוותר קודם על הרמקולים שגם ככה יהיו קרובים מדי אחד לשני לעומת איך שהם אמורים להיות לפי התקן. למשל אם סראונד צידי יושב מאד גבוה וקרוב לאחד האטמוסים, אז התועלת של האטמוס שלידו נפגעת משמעותית.

לא יודע על הרבה שיש להם אפשרות למקם 7.1.6 באופן תקני (צריך 6 כי רק שם ה-2 המרכזיים הם כמו ב-7.1.2), עשו בדיקה אם הם מעדיפים 7.1.2 או 5.1.4, ודיווחו על התוצאות. וגם ב-7.1 לעומת 5.1 יש הבדל קטן במיקום המומלץ לסראונדים הצידיים.

לתלות רמקולים מההנמכה זה עסק לא פשוט, במיוחד אם זה במקום שגם משמש למעבר, כיאז אתה לא יכול לרדת נמוך מדי אפילו אם תבנה מתקן מתאים.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
נתן תודות: 742 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

21/11/2022 22:18  
GalZohar כתב:
צריך סרטוט של החדר. ברגע שיש יותר מדי אילוצים, עדיף לוותר קודם על הרמקולים שגם ככה יהיו קרובים מדי אחד לשני לעומת איך שהם אמורים להיות לפי התקן. למשל אם סראונד צידי יושב מאד גבוה וקרוב לאחד האטמוסים, אז התועלת של האטמוס שלידו נפגעת משמעותית.

לא יודע על הרבה שיש להם אפשרות למקם 7.1.6 באופן תקני (צריך 6 כי רק שם ה-2 המרכזיים הם כמו ב-7.1.2), עשו בדיקה אם הם מעדיפים 7.1.2 או 5.1.4, ודיווחו על התוצאות. וגם ב-7.1 לעומת 5.1 יש הבדל קטן במיקום המומלץ לסראונדים הצידיים.

לתלות רמקולים מההנמכה זה עסק לא פשוט, במיוחד אם זה במקום שגם משמש למעבר, כיאז אתה לא יכול לרדת נמוך מדי אפילו אם תבנה מתקן מתאים.
...
ככול שהחדר קטן עדיף פחות רמקולים כי אז היעילות נפגעת , נכון.
יודע לומר לפי הספר מה המרחק המינימלי לשמירה הן האטמוס לאחורי ?
ובן זוג אטמוס אחד לשני?

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

לאטמוס עדיף 5.1.4.

emage
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

אני הלכתי על 5.1.4 (בסטאפ נכון, אתה יכול גם להרוויח AURO3D 9.1 עם רסיבר תואם, אפשר לעשות אפסקייל).
לא היה לי מקום לתקוע עוד זוג רמקולים בגובה העיניים, ואם כבר אני שם על התקרה - למה לא להרוויח את המרחביות של הסאונד בגובה?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

5.1.2 זה המצב הנורמלי אם אתה לא רוצה ברדק של רמקולים על התקרה . 3 די מיותר אין צורך בזה . אם איזה מגבר אתה ואם עוד לא קנית על מה אתה חושב .
Sony 1040
Monitor mass

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

המרחקים הם יחסיים (לפי זוויות). יש הרבה הסברים ברשת מה צריכות להיות הזוויות בין הרמקולים (לסראונדים התקן של דולבי ברור, לאטמוסים פחות אבל יש סרטונים שמסבירים מה הזוויות המומלצות). ככל שאתה מתרחק מהזווית המומלצת בגלל מגבלות החדר (גודל או מגבלות אחרות), ככה התוצאה תיפגע, ואתה צריך לשקול אם זה שווה בכל זאת או לא.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

בדיוק מה שגל כתב . בול . שזה מביא אותך למה שאמרתי 5.1.2
Sony 1040
Monitor mass

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”