ירידה במהירות הורדה עם מעבר לציוד פרטי בפייבר (בזק)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
pavius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

רגע, זה לא הראוטר שלא סוחב.

אני כשבועיים עם 1gbps בבזק ובזק בינלאומי עם הראוטר BeFiber שלהם. כמעט כל פעם שעשיתי בדיקת מהירות יצא 930 - גם באתר של בזק וגם ב- ookla.

יש לי pfsense שרץ כבר שנתיים על DSL ורציתי להשתמש בו במקום הציוד שלהם. קניתי מבזק SFP ואת ממיר המדיה שהומלץ בשרשור של ה- 2.5gbps (יחד עם SFP RJ45) אם כי מתחבר אליו ב- 1gbps בשני הצדדים. חיברתי אליו את ה- pfsense, דיברתי עם התמיכה כדי לרשום את ה- SFP ועשיתי בדיקת מהירות - 500 באתר של בזק ו- 700-800 ב- ookla.

בדקתי עומס CPU של ה- pfsense - לא נראה בעייתי (40% תחת העומס) אבל בכ"ז ניסיתי מכונה אחרת חזקה פי כמה שמריצה pfsense - אותו דבר. חיברתי את המחשב ישירות לממיר המדיה והגדרתי חיבור pppoe - אותו דבר.

חזרנו רגעית ל- BeFiber מול התמיכה - 930. חוזרים לציוד שלי - שוב 500-800. עשיתי בדיקת packet loss פשוטה ולא נראו בעיות.

קשה לי מאוד להאמין שיש בעיה ב- SFP או בממיר המדיה (שהרי הם עושים הכל בחומרה) אבל ברור שזה מה שהתמיכה בבזק אמרו. אני אחליף את ה- SFP ואקנה את הממיר מדיה 1gbps מ- KSP לצערי אבל אני לא אופטימי.

יש למישהו רעיון? או הסבר למה SFP או ממיר מדיה יכול לגרום לירידה במהירות מהסוג הזה?

1one
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 404
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

יש לי את אותה בעיה

אני עובד עם הביפייבר רק לסייב
והחייגן עובד דרך הגוגל wifi המהירות יורדת
ברגע שאני מבטל את הברידג' וחוזר לחייגן של הביפייבר
המהירות עולה למקסימום

pavius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

1. הראוטר שקיבלתי הוא HT-360AX (זה עם התחתית פייק עץ) והבנתי שאי אפשר להגדיר אותו כ- bridge בגלל השיט של ה- BCyber שאי אפשר לבטל. זה אפשרי?
2. לפי מה שאתה מתאר יש כאן חשוד נוסף וזה חיבור ה- PPPoE שאצלך למעשה זה הדבר היחיד שמשתנה בין עובד טוב ללא

kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 722
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

02/12/2022 11:50  
pavius כתב:
1. הראוטר שקיבלתי הוא HT-360AX (זה עם התחתית פייק עץ) והבנתי שאי אפשר להגדיר אותו כ- bridge בגלל השיט של ה- BCyber שאי אפשר לבטל. זה אפשרי?
2. לפי מה שאתה מתאר יש כאן חשוד נוסף וזה חיבור ה- PPPoE שאצלך למעשה זה הדבר היחיד שמשתנה בין עובד טוב ללא
...
אני הצלחתי להגדיר את הראוטר הזה בסיבים כברידג׳.
נעזרתי בסרטון הזה (המדריך הוא לראוטר be הרגיל אבל רלבנטי גם ל be fiber)

לשים לב שלאחר ההגדרה וחיבור הסיב מחדש תהבהב הנורה האדומה בנתב be.
זה אומר שההגדרת נכון. יש לחבר את הנתב הפרטי לנתב של בזק ולהגדיר אותו עם שם המשתמש והסיסמה.
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.

1one
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 404
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

02/12/2022 11:50  
pavius כתב:
...
יש לנו את אותו ראוטר וכן לפי הסרטון ששלחו בתוגה שאחריך
זה בערך מה שאני עושה מנתק מהחשמל מנתק את הסיב מחבר מחדש וניכנס להגדרות המתקדמות של הנתב של בזק
משם מוחק את החייגן ויוצר חדש כ bridge
נכנס לממשק של גוגל wifi ועובר לחייגן PPPoE מכניס את יוזר והסיסמה והכל עובד כמעט בסדר
אך שבודק מהירות היא יורדת בשלושים אחוז לפחות
לא מוצא את הסיבה מדוע
בנוסף אין לי כתובת ipv6 למרות שמופעל אצלי ipv6 בגוגל ועם הנתב של בזק כן יש
חיפשתי ברשת איך ניתן לשלב בינהם אך לא מצאתי פתרון

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

ברוב המקרים, בעיות מהסוג המדובר כאן נגרמות כתוצאה משימוש בציוד שלא מסוגל "לסחוב" מהירות של ג'יגה בחיבור דרך חייגן PPPoE. הנתבים של בזק מותאמים לזה במיוחד ולכן עושים את זה בלי בעיות למרות שיש להם חומרה צנועה יחסית, אבל עם מערכות אחרות זה לא עניין טריביאלי. בפרט:

1) pfSense - ידוע שחייגן ה-PPPoE שם הוא single-threaded ובעל ביצועים ירודים. לקבלת ביצועי PPPoE סבירים על אותה החומרה אפשר להחליף את ה-pfSense במשהו מבוסס Linux (כמו OpenWRT, למשל) ששם חייגן ה-PPPoE הוא multi-threaded ובעל ביצועים טובים בהרבה.

2) מחשבים שמריצים Windows - סיפור דומה של ביצועים ירודים בחיבור ישיר דרך חייגן PPPoE (צריך משהו כמו מעבד i7 מדור 11 ומעלה בשביל לסחוב ג'יגה בחיבור כזה).

3) Google WiFi - ידוע שהוא לא יכול לסחוב ג'גה בחיבור דרך חייגן PPPoE.

כמובן שמומלץ למי שחושד שמקור הבעיה הוא בממיר מדיה או במודול SFP שלו, ושיש ברשותו נתב BeFiber של בזק, להעביר את הנתב BeFiber הנ"ל למצב ברידג' ולבדוק מה קורה כשמתחברים ככה דרכו.

pavius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #7 

תודה רבה על התגובות והמדריכים.

1. להגדיר כברידג' - טוב לדעת שאפשר להוציא מהמשוואה את ה- SFP (שניים, במקרה שלי) וממיר המדיה. לצערי צריך את התמיכה של בזק כדי להחזיר את השיוך לראוטר שלהם אז כנראה שזה יקרה רק בשבוע הבא.
2. ביצועי PPPoE - קראתי על המימוש ב- FreeBSD של PPPoE ועל המגבלות שלו (יש לזה גם כל מיני טוויקים למיניהם שלא נראה ששינו יותר מדי) אבל כשראיתי את מצב ה- CPU תחת ההורדה זה לא היה ממש ברור שזו בעיה. לא ידעתי שהמימוש בווינדוז עלוב גם כן, אם כי זה רץ על i7 8700k אבל כרגע פחות מתייחס לממצא הזה.

עשיתי גם ניסוי עם OpenWRT על מכונת ה- pfsense שלמען ההגינות היא די חלשה (3865u) והתוצאות דומות. מהירות הורדה בין 500-800 ועומס CPU נמוך יחסית של עד 25%. המנעדים הם גם כ"כ גדולים (500 מגה, 800 מגה ופעם אחת ראיתי גם קצת מעל 900) שזה קשה לקבל את העובדה שמדובר במשהו מוגבל CPU (למרות שזה ההסבר הכי הגיוני).

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

02/12/2022 20:32  
pavius כתב:
לצערי צריך את התמיכה של בזק כדי להחזיר את השיוך לראוטר שלהם אז כנראה שזה יקרה רק בשבוע הבא.
...
התמיכה שלהם אמורה לעבוד 24/7.

עשיתי גם ניסוי עם OpenWRT על מכונת ה- pfsense שלמען ההגינות היא די חלשה (3865u) והתוצאות דומות. מהירות הורדה בין 500-800 ועומס CPU נמוך יחסית של עד 25%. המנעדים הם גם כ"כ גדולים (500 מגה, 800 מגה ופעם אחת ראיתי גם קצת מעל 900) שזה קשה לקבל את העובדה שמדובר במשהו מוגבל CPU (למרות שזה ההסבר הכי הגיוני).
...
איך ומול מה אתה בודק? בשביל בדיקה אמינה מומלץ:

1) להישתמש באפליקציה של Ookla ולא בדפדפן.

2) לבדוק מול מספר שרתים ולמצוא את אלה שעובדים טוב. הרבה פעמים העומס על שרתי הבדיקה ו/או ערוצי התקשורת אליהם זה צוואר הבקבוק. מנסיוני (ואני מחובר דרך בזב"ל), השרת שלרוב עובד הכי טוב הוא של HOTNET והשרת של בזב"ל עצמם נותן לרוב תוצאות גרועות.

3) לבדוק בשעות שאין עומס (לא מהשכנים שחולקים איתך את הסיב ולא באופן כללי). הכי טוב זה בשעות הקטנות של הלילה.

pavius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #9 

> התמיכה שלהם אמורה לעבוד 24/7.
הזהירו אותי שההמתנה עלולה להיות יותר משעה אבל אנסה :)

> איך ומול מה אתה בודק? בשביל בדיקה אמינה מומלץ:
עד כה ניסיתי רק בדפדפן, מול כל מיני שרתים. יש כאלה שתמיד מחזירים תוצאות נמוכות (500~) וכאלה שלרוב נעים סביב ה800. ראוי להדגיש ש:
1. אני שבועיים עובד עם הראוטר של בזק ישירות (רק אתמול חיברתי ציוד שלי). במהלך השבועיים האלה, הרצתי speedtest בדפדפן לפחות 50 פעמים בכל מיני נקודות שרירותיות ביום ו95% מהזמן ישר ראיתי 930mbps יציב אל מול השרתים ש- ookla בחרה לי או באתר של בזק. נדיר נדיר שזה היה פחות ואף פעם לא 500 מגה.
2. עשיתי בדיקה של ציוד שלי -> ציוד של בזק -> ציוד שלי בטווח של בערך 10 דקות באמצע היום. כשאני עם הציוד של בזק זה כמעט תמיד המקס התיאורטי.

תודה על הטיפ של האפלקציה. עכשיו ראיתי פעם ראשונה 930 מגה (לרגע, אומנם - אח"כ ירד ל- 850) מול Rimon (test). עדיין מול בזק תל אביב - 500 מגה (אני בבזק + בזק בינלאומי) ועדיין עם הציוד של בזק הכל התמקסם לי גם בדפדפן.

אעדכן אחרי הניסוי עם ה- bridge :)

pavius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #10 

החזרתי את הראוטר של בזק (עוד לא בברידג' כי אני רוצה להמשיך בדיקות) ואין לי הסבר לנתונים מלבד קונספירציה :)

במשך יום וחצי עם הציוד שלי (כולל הבוקר) הנתונים היו די חזרתיים - 500 מגה לבזק תל אביב (באתר של בזק וב- ookla) ומנעדים של 600-800 לשרתים אחרים. בציוד של בזק - המון שרתים שהתנהגו אחרת בציוד פרטי נותנים 940 מגה. תמיד.

איך יכול להיות שבציוד פרטי יש מנעד מהירויות לפי השרת הנבחר ובציוד של בזק אין? לציוד לא איכפת לאן הטראפיק מגיע. שלושה הסברים מופרכים:
1. מתייגים בראוטר טראפיק מסויים (נגיד, לשרתים מסויימים של speedtest) ומתעדפים אותו. בציוד פרטי אין תיוג כזה
2. כשמוגדרים אצלם עם ציוד פרטי, משהו בצד שלהם משתנה שפוגע במהירות ההורדה
3. הם לא יוצאים בכלל לאינטרנט וסוגרים את הלופ בראוטר (שוב, עבור שרתים מסויימים של speedtest)

הסבר פחות מופרך אבל לא סביר באותה מידה - השרתים עובדים אחרת והציוד הפרטי מתמודד פחות היטב עם שרתים מסויימים מאשר אחרים. יש כאן אנשים שעשו בדיקות דומות עבור בזק + בזק בינלאומי?

עריכה: ראוטר ה- pfsense (על כל חסרונותיו) נוקה מכל חשד. כשהראוטר של בזק מוגדר כ- bridge זה מתפקד בדומה לאיך שזה מתפקד כשהראוטר שלהם עושה את ה- PPPoE. אני מקבל 930 מגה מבזק תל אביב דרך ה- pfsense שעושה את ה- PPPoE. אני דווקא מופתע.

סיכום ביניים:
1. ראוטר של בזק מחובר לסיב, עושה PPPoE ומחובר ל- switch לכל הצרכנים: speedtest מראה 930 מגה מיד ויציב להמון שרתים, כולל בזק תל אביב. חלק מהשרתים (כמו 099 מתנהגים כמו במצב #2 - סביב 600 מגה). הנתונים נצפו לאורך שבועיים
2. ממיר מדיה שלי מחובר ל- pfsense שלי שמחובר ל- switch: בזק תל אביב מראה סביב 500 מגה, שרתים אחרים נעים בין 600-800 לרוב כאשר לפעמים עברתי את ה900. הנתונים נצפו לאורך יום וחצי (כאשר באמצע חזרתי לרגע למצב #1 ע"מ לוודא שהסביבה לא השתנתה והכל חזר לקדמותו)
3. ראוטר של בזק מוגדר כ- bridge מחובר ל- pfsense שמחובר ל- switch: מתנהג כמו #1

השלב הבא בניסוי - ממיר מדיה ו- SFP אחרים.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #11 

התשתית שלי היא 2.5G עם ציוד פרטי. בזק עם ספק בזב"ל. מעולם לא עבד אצלי ציוד של בזק על התשתית הזו ולכן אין לי מושג איך דברים היו עובדים עם הציוד שלהם.

אני מצרף תמונות של תוצאות של שלוש מדידות שעשיתי לפני כמה דקות (ואלה כל המדידות שעשיתי היום; לא מדובר על מדידות שנבחרו במיוחד מתוך אוסף גדול יותר). מבחינתי זה המצב האופייני. אני חושב שלפני שנה הייתי מקבל תוצאות טובות מיותר שרתים, אבל נראה שלאחרונה נהיה קשה יותר לקבל אותן משרתים שאינם Hotnet.
partner.jpg
(39.28 KiB) הורד 1627 פעמים
bezeqint.jpg
hotnet.jpg
(37.53 KiB) הורד 1627 פעמים

pavius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #12 

אלה נראות כמו תוצאות טבעיות והגיוניות אבל תהיתי האם אנשים הישוו תוצאות בין הציוד של בזק לציוד שלהם.
משהו בתוצאות speedtest שאני מקבל עם הראוטר של בזק פשוט נראה... מלאכותי (עבור חלק מהשרתים). נראה מה יהיה עם ממיר מדיה ו- SFP אחרים.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 456
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

ניסית לשנות mtu size? אתה יכול לראות מה מוגדר בציוד של בזק?

pavius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #14 

03/12/2022 17:40  
elxyzad כתב:
ניסית לשנות mtu size? אתה יכול לראות מה מוגדר בציוד של בזק?
...
אכן ניסיתי לשחק עם ה- MTU (כי באמת יש הגיון שיש לזה משמעות) אבל לא ראיתי שינוי. כשהגדרתי את הראוטר של בזק כברידג' ראיתי שהוגדר 1492 שזה במקרה מה שבסוף נשארתי בו כשעשיתי את משחקי ה- MTU שלי.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #15 

02/12/2022 9:48  
pavius כתב:
קניתי מבזק SFP ואת ממיר המדיה שהומלץ בשרשור של ה- 2.5gbps (יחד עם SFP RJ45) אם כי מתחבר אליו ב- 1gbps בשני הצדדים.
...
אולי המצב שבו ה-ONT מסונכרן על 2.5G בצד של ה-LAN, אבל מוגבל לפחות מ-1G ע"י חיבורים אחרים, מייצר בעייה כלשהי בביצועים. אם זו הבעייה, אז שימוש בממיר מדיה פשוט של 1G יפתור אותה. אגב, באיזה סוג של מודול SFP מבזק אתה משתמש? (יש שני סוגים: Nokia G-010S-A ו- Nokia G-010S-Q.)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”