ירידה במהירות הורדה עם מעבר לציוד פרטי בפייבר (בזק)
אני עם ה- Q. לא כ"כ הבנתי את הנקודה שלך לגבי 2.5 גיג. אני משתמש (בדיוק) בציוד שהמלצת בשרשור שלך אבל אני גם בתוכנית של 1 גיג בבזק וגם מחובר ב- 1 גיג לצד של ה- RJ45. אני כן מתכוון להחליף את ה- SFP ולנסות ממיר מדיה של גיג, רק כי זה מה שנשאר לנסות.
כך או כך, המוזרויות קורות בשכבות גבוהות יותר ולכן על פניו זה לא אמור להיות משהו בשכבות הפיזיות האלה. זכור שההתנהגויות המוזרות מתרחשות רק מול שרתי speedtest מסויימים. למשל השרת של 019 נותן את אותם ביצועים בציוד שלי ובציוד בזק. זאת אל מול שרתים אחרים כמו בזק תל אביב שנותנים 500 מגה בציוד שלי ו-930 מגה בציוד בזק.
כך או כך, המוזרויות קורות בשכבות גבוהות יותר ולכן על פניו זה לא אמור להיות משהו בשכבות הפיזיות האלה. זכור שההתנהגויות המוזרות מתרחשות רק מול שרתי speedtest מסויימים. למשל השרת של 019 נותן את אותם ביצועים בציוד שלי ובציוד בזק. זאת אל מול שרתים אחרים כמו בזק תל אביב שנותנים 500 מגה בציוד שלי ו-930 מגה בציוד בזק.
אז זה אומר שה- Nokia G-010S-Q שלך מסונכרן על מהירות 2.5G בצד ה-SFP שלו. אולי זה גורם לו לעבוד באופן שהוא לא כל כך אופטימלי לחיבור שמוגבל בפועל למהירות הרבה יותר נמוכה מזו שהוא מסונכרן עליה.03/12/2022 22:55pavius כתב: אני משתמש (בדיוק) בציוד שהמלצת בשרשור שלך אבל אני גם בתוכנית של 1 גיג בבזק וגם מחובר ב- 1 גיג לצד של ה- RJ45....
נדע בקרוב
מסקרן אותי למה אתה חושב ש- 2.5 גיג משחק כאן תפקיד. זה נכון ששלושת השחקנים (ממיר המדיה, ה- SFP האופטי וה- SFP הנחושת) מסוגלים לעבוד ב-2.5 גיג אבל אין כאן שום דבר שאמור לרמוז להם לעבוד ב- 2.5 גיג.
הצד של הנחושת עושה negotiation ל- 1 גיג (פשוט כי זה מה שהצד השני תומך) והצד האופטי (אני מניח) מחליט עצמאית איך לעבוד מול הקפיצה האופטית הבאה. אני מפספס משהו?
הצד של הנחושת עושה negotiation ל- 1 גיג (פשוט כי זה מה שהצד השני תומך) והצד האופטי (אני מניח) מחליט עצמאית איך לעבוד מול הקפיצה האופטית הבאה. אני מפספס משהו?
אם אתה באמת משתמש "בדיוק" בציוד שעליו המלצתי, אז זה אומר שאתה משתמש במודול SFP to RJ45 של חברת NVOC. המודול הזה בהכרח כופה על ה- Nokia G-010S-Q להיסתנכרן מולו ב-2.5G, מהטעם הפשוט שזוהי המהירות היחידה שבה הוא תומך בצד של ה-SFP (בלי קשר למהירות שבה הוא מתחבר בצד של ה-RJ45). יש גם מודולים שעובדים אחרת: המודול TL-SM410U של חברת TP-LINK, למשל, תומך גם ב-1G וגם ב-2.5G בצד של ה-SFP והוא כופה את מהירות הסינכרון בצד של ה-SFP בהתאם למהירות החיבור בצד של ה-RJ45. אם היית משתמש בו, אז באמת 2.5G לא היה נכנס למשחק, אבל ממה שהבנתי, זה לא המצב. (על המודול הזה של TP-LINK לא המלצתי בגלל שהוא עובד באופן בעייתי מול ה- Nokia G-010S-A, שבזמנו היה המודול SFP ONT היחידי שבזק סיפקו; כפי שדיווחתי לאחרונה, מול ה- Nokia G-010S-Q הוא דווקא עובד מצויין.)04/12/2022 10:06pavius כתב: מסקרן אותי למה אתה חושב ש- 2.5 גיג משחק כאן תפקיד. זה נכון ששלושת השחקנים (ממיר המדיה, ה- SFP האופטי וה- SFP הנחושת) מסוגלים לעבוד ב-2.5 גיג אבל אין כאן שום דבר שאמור לרמוז להם לעבוד ב- 2.5 גיג....
אוקיי, אין לי הסבר
החלפתי את ממיר המדיה ל- TPLink שבזק מוכרת וגם את ה- SFP עצמו (אותו דגם, פשוט אחר).
חיברתי ואני רואה מהירויות speedtest כמו שראיתי עם הציוד של בזק (שלאחרונה חובר כ- bridge). אז או שזה:
1. ה- SFP
2. ממיר המדיה
3. משהו סביבתי שהשתנה
אין לי מושג איך SFP וממיר מדיה יכולים להשפיע רק על שרתי speedtest מסויימים אבל שיהיה.
חיברתי ואני רואה מהירויות speedtest כמו שראיתי עם הציוד של בזק (שלאחרונה חובר כ- bridge). אז או שזה:
1. ה- SFP
2. ממיר המדיה
3. משהו סביבתי שהשתנה
אין לי מושג איך SFP וממיר מדיה יכולים להשפיע רק על שרתי speedtest מסויימים אבל שיהיה.