בזק פייבר ונתב פרטי אסוס AX89X במהירות 1gb/s

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום,
עשיתי קצת חיפושים ולא מצאתי תשובה ברורה, רוב הנושאים מתייחסים לנושא חיבור ב 2.5g אז שואל בכל זאת:
בשעה טובה התחברתי היום לבזק פייבר בחבילת 1gb/s.
יש לי ראוטר של ASUS RT-AX89X עם כניסת SFP+.
אני מנסה להבין האם המודול SFP של נוקיה (G010S-Q) שבזק סיפקה לי יעבוד בראוטר כי באתר של המוצר יש הערה לגבי מודולי PON שלא נתמכים:
https://www.asus.com/support/FAQ/1044066:
RT-AX89X does not support SFP PON modules such as GPON, XGS-PON.

ורשימת הרכיבים שנתמכים נראית כמו רכיבי SFP שהם לא PON (יש להם 2 חיבורי סיבים: שידור/קליטה).

האם מישהוא יודע להגיד בוודאות אם זה יעבוד או לא ?
האפשרות הנוספת היא לקנות מתאם מדיה של Tp-Link או Dlink בכ 100 ש"ח.:
https://bstore.bezeq.co.il/internet/422 ... tionCode=0

אשמח לעזרה מבעלי הניסיון לפני שאני נכנס להרפתקאות.
תודה לעוזרים.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

03/01/2023 16:44  
The-Fox כתב:
יש לי ראוטר של ASUS RT-AX89X עם כניסת SFP+.
...
אין לי שום נסיון אישי עם הראוטר הזה, אז תתיחס למה שאני כותב בערבון מוגבל.

אני מנסה להבין האם המודול SFP של נוקיה (G010S-Q) שבזק סיפקה לי יעבוד בראוטר
...
רוב הסיכויים שיעבוד.

האם מישהוא יודע להגיד בוודאות אם זה יעבוד או לא ?
...
בעולם ה-SFP קשה לדעת דברים בוודאות בלי לנסות. עד שלא תנסה לא באמת תדע. קרוב לוודאי שזה יעבוד אם מותקנת על הנתב גרסת קושחה עדכנית יחסית (כנראה שבגרסאות קושחה ישנות הפורט +SFP תומך רק ב-10G, אבל הם הוסיפו תמיכה ב-1G באיזשהו שלב) ואם תגדיר נכון את הפורט +SFP לעבוד במהירות 1G (רוב הסיכויים הם שזה דורש קינפוג ידני ולא יעבוד באופן אוטומטי).

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

בגלל ש2.5gb נתמך בSFP הזה, והוא לא SFP+, שמעתי על הרבה בעיות עם הSFP של בזק כשמכניסים אותו לכלוב תומך SFP&SFP+
לכן כמו שכבר נאמר, עדיף לוודא שיש אפשרות לנעול את המהירות ל1gb בלבד ולא להיות במצב של auto negotiation.
אם אין אפשרות כזו תצטרך ממיר מדיה חיצוני.

אגב בKSP יש את הממירים של DLINK/TPLINK ביותר זול.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #4 

אני על הקושחה האחרונה ויש אפשרות לקבוע את קצב הנתונים ל 1/10gb/s בנוסף לאוטומטית.
האמת שהערה על ה GPON באתר של אסוס לא ברורה לי, מה זה משנה באיזה תצורה המקלט/משדר כל עוד המודול עובד בתקן SFP/+ ?

לצערי אני כרגע לא יכול לבדוק את זה, אולי מחר.

לגבי KSP, את הדגם המתאים של Tp-Link אין ב KSP ונראה שיש בעיות מלאי בכל הארץ אצל כל החנויות.ץ
יש דגם דומה של Dlink שהבנתי שאמור לעבוד גם, לפחות זה מה שהטכנאי של בזק אמר:
https://ksp.co.il/web/item/152600
זה אותו מחיר כבר.

נראה אם נגיע לזה, מקווה שלא יהיה צורך בממיר מדיה.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #5 

04/01/2023 16:34  
The-Fox כתב:
האמת שהערה על ה GPON באתר של אסוס לא ברורה לי, מה זה משנה באיזה תצורה המקלט/משדר כל עוד המודול עובד בתקן SFP/+ ?
...
אפשר למצוא הערות דומות אצל הרבה יצרנים בנוגע למתגים/נתבים/ממירי מדיה, אבל זה לא אמור להיות קשור למודולים שנמצאים בשימוש בזק (לא ל- Nokia G-010S-A ולא ל- Nokia G-010S-Q). המקור של הערות כאלה הוא בקיום של מודולי GPON "טיפשים" (כמו ה- Nokia 3FE46899, שנמצא בשימוש נרחב בארה"ב, למשל) שמיועדים להתחבר לפורטים ייעודיים ולא מיישמים ממשק SFP/Ethernet סטנדרטי בצד של ה-SFP. מודולי GPON "טיפשים" כאלה מישמים ארכיטקטורה מפוצלת שבמסגרתה חלק מה-ONT נמצא בנתב שאליו המודול נכנס וחלק אחר (בעיקר החלק האופטי) נמצא במודול. המודולים שבשימוש בזק כוללים את כל ה-ONT ע"ג המודול עצמו ומיישמים ממשק SFP/Ethernet סטנדרטי בצד של ה-SFP. לכן הם עובדים כמו מודולי SFP סטנדרטיים ברוב כלובי ה-+SFP/SFP הסטנדרטיים בנתבים, מתגים וממירי מדיה.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #6 

תודה על העזרה עד כה.
עדכון מהימים האחרונים לאחר מספר בדיקות.
1. לא הצחלתי לגרום לחיבור WAN לעבוד עם מודול ה SFP.
בהתחלה הראוטר הראה שהמודול מנותק, אחרי הגדרה לקצב נתונים מירבי של 1gb/s, הוא הראה חיבור אבל חיבור ה WAN פשוט לא עבד.
לא ברור האם הראוטר יודע אוטומטית להשתמש בחיבור ה SFP כ WAN, לא ראיתי גם אפשרות להגדיר משהוא כזה.
2. רכשתי את המתאם מדיה לסיב של TP-Link מבאג (בדיוק הגיע מלאי) וזה עבד חלק, ככה שהאפשרות ששכחו לאקטב את המודול GPON יורדת מהפרק.
3. גיליתי שאני מאחורי NAT 😤
אחרי שפניתי לשירות של בזק נאמר לי שהדרך היחידה לצאת מזה היא לקבל כתובת קבועה בעלטת של 15 ש"ח לחודש.
כמובן שאני לא רואה סיבה לשלם את התוספת הזאת בשביל לא להיות מאחרוי NAT.
מבחינתי זאת סיבה מספיק טובה להתנתק מהספק כי יש לי צורך בגישה מרחוק, התנתקתי כבר בעבר (מהוט) רק בגלל זה.

אם אני מבין נכון, על תשתית סיבים של בזק אני יכול להתחבר עם סלקום (בתור ספק אינטרנט) ו/או פרטנר (לאחר ההסכם הטרי) ?

האם מישהוא מהם מאפשר לא להיות מאחורי NAT ללא תוספת תשלום ?

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

08/01/2023 19:00  
The-Fox כתב:
אם אני מבין נכון, על תשתית סיבים של בזק אני יכול להתחבר עם סלקום (בתור ספק אינטרנט) ו/או פרטנר (לאחר ההסכם הטרי) ?

האם מישהוא מהם מאפשר לא להיות מאחורי NAT ללא תוספת תשלום ?
...
בהנחה שלא השתנה אצלם משהו ממש לאחרונה, אין אצלם NAT בכלל (לא אצל סלקום ולא אצל פרטנר).

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #8 

08/01/2023 23:11  
itfan כתב:
בהנחה שלא השתנה אצלם משהו ממש לאחרונה, אין אצלם NAT בכלל (לא אצל סלקום ולא אצל פרטנר).
...
הבנתי.
כרגע אחרי שבאתי להתנתק מבזק ו 3 נציגים טכניים, 2 מהם בכירים, הציעו לי IP קבוע ב 1.9 ש"ח לחודש אז בנתיים אשאר עם זה.
בעתיד אשקול לעבור לספק אחר.

אגב, לא ברור לי מה הסיפור עם האספקה של הנתב BE שלהם.
בהתחלה אמרתי שאקח לניסיון ( 3 חודשים ראשונים חינם) עד שאסתדר עם ממיר מדיה וכו אבל לא סיפקו לי אותו.
כששאלתי את הנציג במסגרת ההתנתקות, קיבלתי תשובה לא ברורה.
כרגע אני במצב שאני לא צריך אותו, חושש שיתחילו לחייב אותי על זה.

אגב 2, בהגדרות של הראוטר ראיתי תפריט הגדרות של Dual WAN ושם יש אפשרות להגדיר ממשק פיזי עיקרי ומשני.
יש אפשרות להגדיר את פורט ה SFP כראשי, אני שוקל לנסות את כדי לעקוף את הממיר מדיה סתם בשביל הספורט כדי לראות אם זה יעבוד.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3621
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 340 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

ה ax89x החיבור sfp לא יודע לעבוד עם gpon
באתר רישמי של אסוס,

RT-AX89X's SPF+10Gbps port compatible with 2.5Gbps SFP+ module?

Note:

The RT-AX89X only supports 1Gbps SFP modules and 10Gbps SFP+ modules. Other speeds (2.5G/5G) are not supported.

עם הוא יודע לעבוד על SFP של ג׳יגה אז סביר להניח שעל תשתית פרטנר החיבור sfp יעבוד על wan בלי בעיה.
הם גם לא רושמים עם ה sfp הוא אפשרי כי wan או שזה רק לטובת lan לחיבור nas או סוויטץ׳.

EugeneKogan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

כפי שרשמו לפני דגם הנ''ל לא תומך בgpon וגם במהירות של 2.5 ג'יגה. יש תמיכה ב10 גיג ו1 גיג, לא היה שינוי בנושא כי זו הגבלה של הברזל.
בנוסף זה דגם לא הכי מוצלח, ממליץ להסתכל על דגמים מבוססים על צ'יפים של Broadcom.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #11 

10/01/2023 23:16  
MrYair כתב:
ה ax89x החיבור sfp לא יודע לעבוד עם gpon
באתר רישמי של אסוס,

RT-AX89X's SPF+10Gbps port compatible with 2.5Gbps SFP+ module?

Note:

The RT-AX89X only supports 1Gbps SFP modules and 10Gbps SFP+ modules. Other speeds (2.5G/5G) are not supported.

עם הוא יודע לעבוד על SFP של ג׳יגה אז סביר להניח שעל תשתית פרטנר החיבור sfp יעבוד על wan בלי בעיה.
הם גם לא רושמים עם ה sfp הוא אפשרי כי wan או שזה רק לטובת lan לחיבור nas או סוויטץ׳.
...
קראת את מה שנכתב בדיון לפני שהגבת ?
להערה הזא תבאתר של אסוס התייחסתי בהתחלה ועל זה היה הדיון.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #12 

11/01/2023 18:16  
EugeneKogan כתב:
כפי שרשמו לפני דגם הנ''ל לא תומך בgpon וגם במהירות של 2.5 ג'יגה. יש תמיכה ב10 גיג ו1 גיג, לא היה שינוי בנושא כי זו הגבלה של הברזל.
בנוסף זה דגם לא הכי מוצלח, ממליץ להסתכל על דגמים מבוססים על צ'יפים של Broadcom.
...
דגם לא מוצלח מאיזה בחינה ?
זאת אמירה כללית ולא מבוססת שאי אפשר להתייחס אליה ברצינות, היא גם לא רלוונטית לדיון.
זה היה (כשרכשתי אותו) ועדיין הראוטר הכי מתקדם וחזק שיש בשוק הפרטי מבחינת יכולות חיבור קווי ואלחוטי (לא כולל תמיכה ב 6E) וזה ענה על הצרכים שלי.
זה נכון שמרבית הראוטרים של אסוס הם מבוססי ערכת שבבים של Broadcom אבל זה לא הופך אותם אוטומטית ליותר טובים, כל מקרה לגופו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”