איך אתם מנטרים את הרשת שלכם במקרה של ניתוקים ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ramimz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

לפעמים אני מקבל הודעה לחצי שניה על המסך "לא נמצאה רשת אלחוטית" והיא נעלמת.
זה קורה לי ב- 2 סטרימרים שונים, כך שקשה לי להאשים את הסטרימר.
בלוג של הראוטר לא מופיע שום דבר, כך שזה מביא אותי לחשוש שאולי זו בעיית ניתוק מספק השירות.
ומה שמביא אותי לשאול, איך אתם מנטרים את הרשת שלכם ?
איך אוכל לבדוק אם זה ניתוק מספק השירות או מהראוטר ?
יש לכם איזו תוכנת ניטור או פתרון אחר שיכול לתת תוצאה מי האשם ?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3361
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 426 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אין דבר כזה שבלוג של הראוטר אין מידע על התחברות של נק' קצה והקנייה של כתובת IP למי שהתחבר
תחפש בלוג הנכון

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

תוכנת ניטור טובה וחינמית היא PRTG שיושבת על WINDOWS (מומלץ על תחנה נפרדת כמובן).
אופן הפעולה שלה הוא על ידי ניטור במספר פרוטוקולים כאשר פינג הוא הפשוט ביותר שלא דורש יותר מידי קינפוג.

אתה מגדיר את הציוד ב-PRTG את הציוד שאתה רוצה לדגום, נניח את הסטרימר. במסך של ה-PRTG' תחת ה-DEVICE שהגדרת אתה מצמיד סנסור של פינג וזה מתחיל לעבוד
ולנטר לך.

אני משתמש ב-PRTG גם בעבודה וגם בבית. בגדול הרישוי שלה מבוסס על מספר סנסורים. כשאתה מתקין אתה מקבל 1000 סנסורים למשך חודש ואז כמות הסנסורים יורדת ל-100 (שזה יותר מידי בשביל משתמש בייתי). ארגונים כמובן צריכים יותר מ-100 ואז הם מתחילים לשלם.

ב-PRTG אתה יכול גם לבנות לך דשבורד שיכלול את הציוד ואת הסנסורים שהגדרת. אתה גם יכול לבדוק גישה לאינטרנט ב-HTTP ואז אם יש לך נפילה אתה תראה באדום בוהק.

בקיצור, כנס לאתר שלהם, תתרשם ואני בטוח שאתה תמצא לך תחביב חדש.

ramimz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #4 

10/01/2023 16:24  
Borderline1 כתב:
אין דבר כזה שבלוג של הראוטר אין מידע על התחברות של נק' קצה והקנייה של כתובת IP למי שהתחבר
תחפש בלוג הנכון
...
כן, גם לי זה היה מוזר.
בעבר הרחוק היה לי ראוטר של Linksys שהיה מתעד כל פיפס .... ובראוטר הנוכחי TP-LINK נראה שהלוג די עלוב.
לא כל פעולה מתועדת שם, למרות שלא יצרתי שום פילטר והוא אמור להראות הכל.

ramimz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

11/01/2023 8:18  
silverbullet כתב:
תוכנת ניטור טובה וחינמית היא PRTG שיושבת על WINDOWS (מומלץ על תחנה נפרדת כמובן).
אופן הפעולה שלה הוא על ידי ניטור במספר פרוטוקולים כאשר פינג הוא הפשוט ביותר שלא דורש יותר מידי קינפוג.

אתה מגדיר את הציוד ב-PRTG את הציוד שאתה רוצה לדגום, נניח את הסטרימר. במסך של ה-PRTG' תחת ה-DEVICE שהגדרת אתה מצמיד סנסור של פינג וזה מתחיל לעבוד
ולנטר לך.

אני משתמש ב-PRTG גם בעבודה וגם בבית. בגדול הרישוי שלה מבוסס על מספר סנסורים. כשאתה מתקין אתה מקבל 1000 סנסורים למשך חודש ואז כמות הסנסורים יורדת ל-100 (שזה יותר מידי בשביל משתמש בייתי). ארגונים כמובן צריכים יותר מ-100 ואז הם מתחילים לשלם.

ב-PRTG אתה יכול גם לבנות לך דשבורד שיכלול את הציוד ואת הסנסורים שהגדרת. אתה גם יכול לבדוק גישה לאינטרנט ב-HTTP ואז אם יש לך נפילה אתה תראה באדום בוהק.

...
מעולה, אני אנסה את לבדוק עם התוכנה הזאת.
תודה רבה. (Y)

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

11/01/2023 8:18  
silverbullet כתב:

ולנטר לך.

...
יש גם את זה:

אפשר להגדיר קבלת התראה עם telegram ברגע שמכשיר לא מגיב, אני אישית משתמש, חביב ביותר :)

Dunams
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #7 

Grafana+Loki+Prometheus, קוד פתוח ואפשר להרים באמצעות docker compose פשוט, ואז יש לך מקום מרכזי ללוגים, מטריקות, גרפים יפים והתראות :)

ויש גם את Zabbix שלא הוזכר

ramimz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #8 

יש איזה משהו שמתאים ל- RPi ?
אין לי מחשב עודף עבור זה, אבל יש לי RPi אחד פנוי.
נכון, בימים אלו אני יכול למכור את ה- RPi ולרכוש בכסף 8 מחשבי גיימינג + 12 לפטופים :D
אבל אני מעדיף להישאר עם הנכס הקטן :wink:

ramimz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #9 

12/01/2023 10:56  
naorbh כתב:
יש גם את זה:

אפשר להגדיר קבלת התראה עם telegram ברגע שמכשיר לא מגיב, אני אישית משתמש, חביב ביותר :)
...
באמת חביב .... ועושה את העבודה מצוין,
במיוחד שהוא עובד על RPi בלי הרבה השקעה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”