החל מהיום אין עדכונים לוינדוס 7 ול 8.1
https://www.tgspot.co.il/microsoft-wind ... f-support/
אני בלי נדר בינתים משתמש במחשב השני בוינדוס 7 גם עם דפדפן אינטרנט של כרום, ואין לי בעיה איתו.
בלי נדר אולי בהמשך אני אשדרג את וינדוס 10 לוינדוס 11, גם שהם טוענים שאין עוד הרבה שנים שמיקרוסופט תתן עידכונים לוינדוס 10,
הבעיה בוינדוס 11 שהוא עובד רק על מחשבים חזקים שיכולים לעלות הרבה מאוד כסף, ואני לא בטוח שיש לי את הכסף גם לזה.
הסיבה הראשית שקודם עברתי לוינדוס 10, זה כי הם אמרו שוינדוס 10 היא הגרסה האחרונה לוינדוס ושממנה יהיו רק עדכונים לגרסה זו,
https://www.gadgety.co.il/129471/%D7%95 ... AA-%D7%94/
ואני האמנתי להם, אז עברתי יותר מהר לוינדוס 10, ואחר כך ראיתי שטעיתי שמיקרוסופט פרסמה שהיא תעשה גם את וינדוס 11 וכנראה בהמשך גם את וינדוס 12.
הבעיה במערכת הפעלה חינמית כמו לינוקס זה שיש לא מעט תוכנות שלא נתמכות בלינוקס.
אני בלי נדר בינתים משתמש במחשב השני בוינדוס 7 גם עם דפדפן אינטרנט של כרום, ואין לי בעיה איתו.
בלי נדר אולי בהמשך אני אשדרג את וינדוס 10 לוינדוס 11, גם שהם טוענים שאין עוד הרבה שנים שמיקרוסופט תתן עידכונים לוינדוס 10,
הבעיה בוינדוס 11 שהוא עובד רק על מחשבים חזקים שיכולים לעלות הרבה מאוד כסף, ואני לא בטוח שיש לי את הכסף גם לזה.
הסיבה הראשית שקודם עברתי לוינדוס 10, זה כי הם אמרו שוינדוס 10 היא הגרסה האחרונה לוינדוס ושממנה יהיו רק עדכונים לגרסה זו,
https://www.gadgety.co.il/129471/%D7%95 ... AA-%D7%94/
ואני האמנתי להם, אז עברתי יותר מהר לוינדוס 10, ואחר כך ראיתי שטעיתי שמיקרוסופט פרסמה שהיא תעשה גם את וינדוס 11 וכנראה בהמשך גם את וינדוס 12.
הבעיה במערכת הפעלה חינמית כמו לינוקס זה שיש לא מעט תוכנות שלא נתמכות בלינוקס.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 342
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
מיקרוסופט דיי "עבדו" עלינו עם ההצהרה ש-WIN10 תהיה הגרסה האחרונה ובעצם מה שירענן אותה זה בסה"כ פיצ'רים שהם ישחררו כל מספר חודשים. למעשה הם הבינו שהם שגו ולכן הם הוציאו את WIN11 ולדעתי אנחנו נראה גם את WIN12.
אין מה לעשות, העולם מתקדם, תוכנות מתקדמות לא יכולות לרוץ על חומרה ישנה ולכן צריך לשדרג. עוד סיבה טובה היא עניין של אבטחת מידע (ע"ע WIN11 והדרישה שלהם ל-TPM) שנושא הזה הפך להיות הנושא החם בעולם הטכנולוגי.
אין מה לעשות, העולם מתקדם, תוכנות מתקדמות לא יכולות לרוץ על חומרה ישנה ולכן צריך לשדרג. עוד סיבה טובה היא עניין של אבטחת מידע (ע"ע WIN11 והדרישה שלהם ל-TPM) שנושא הזה הפך להיות הנושא החם בעולם הטכנולוגי.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
ווינדוס 7 שוחררה ב 2009 - אתה באמת מופתע שסוף סוף הפסיקו לתמוך בה? אפילו ווינדוס 10 שוחררה כבר ב 2015, היה מספיק זמן לכולם לעבור אליה, במיוחד שהיה אופציית שידרוג חינמית (לפחות לגירסת העיסקית) שנים רבות.
מי שלא עבר כבר לווינדוס 10 תקוע בעבר הדי רחוק.
אין לזה שום ביסוס במציאות. כל מחשב שיריץ 10 יריץ גם 11(בהנחה שהמעבד תומך כמובן). לא שיש סיבה לרוץ לשדרג ל 11, אבל להגיד שאי אפשר לעבור אליו בגלל החומרה זו לא טענה נכונה . אבל שוב, כרגע אין שום סיבה לעבור ל 11 אז לא מבין מה הדילמה. תשאר עם 10. יש לך לפחות עוד שנתיים להינות ממנה:
https://learn.microsoft.com/en-us/lifec ... me-and-pro
11/01/2023 4:22רמאש כתב:
...
אין לזה שום ביסוס במציאות. כל מחשב שיריץ 10 יריץ גם 11(בהנחה שהמעבד תומך כמובן). לא שיש סיבה לרוץ לשדרג ל 11, אבל להגיד שאי אפשר לעבור אליו בגלל החומרה זו לא טענה נכונה . אבל שוב, כרגע אין שום סיבה לעבור ל 11 אז לא מבין מה הדילמה. תשאר עם 10. יש לך לפחות עוד שנתיים להינות ממנה:
https://learn.microsoft.com/en-us/lifec ... me-and-pro
"הבעיה במערכת הפעלה חינמית כמו לינוקס זה שיש לא מעט תוכנות שלא נתמכות בלינוקס"
הכל בראש שלך.
אם תתקין לינוקס ותחשוב מיקרוסופט - אתה צודק. אבל לכל מה שמשתמש בייתי צריך יש חלופות לינוקסיות. ברגע שלא תצפה שזה יעבוד "כמו חלונות" ותפתח את הראש לדברים שעובדים/מתנהגים אחרת ממה שהתרגלת אליו ב 30 השנים האחרונות, תופתע. התוכנה שאתה רגיל אליה כנראה לא עובדת תחת לינוקס. יותר מסביר להניח שיש לה חלופה (או יותר) שלפחות עבורך תהיה מספיק טובה ואולןי אף יותר טובה.
גילוי נאות:
עברתי ללינוקס לפני 12+ שנים. ובהתחלה גם אני חשבתי שאחזור לחלונות. עד שהבנתי.
הכל בראש שלך.
אם תתקין לינוקס ותחשוב מיקרוסופט - אתה צודק. אבל לכל מה שמשתמש בייתי צריך יש חלופות לינוקסיות. ברגע שלא תצפה שזה יעבוד "כמו חלונות" ותפתח את הראש לדברים שעובדים/מתנהגים אחרת ממה שהתרגלת אליו ב 30 השנים האחרונות, תופתע. התוכנה שאתה רגיל אליה כנראה לא עובדת תחת לינוקס. יותר מסביר להניח שיש לה חלופה (או יותר) שלפחות עבורך תהיה מספיק טובה ואולןי אף יותר טובה.
גילוי נאות:
עברתי ללינוקס לפני 12+ שנים. ובהתחלה גם אני חשבתי שאחזור לחלונות. עד שהבנתי.
אני באמת מופתע כי אני מכיר לא מעט אנשים שעד לאחרונה זה עבד להם בלי בעיות הוינדוס 7, ושהם רגילים אל המבנה שלו.11/01/2023 10:43Huber כתב: ווינדוס 7 שוחררה ב 2009 - אתה באמת מופתע שסוף סוף הפסיקו לתמוך בה? אפילו ווינדוס 10 שוחררה כבר ב 2015, היה מספיק זמן לכולם לעבור אליה, במיוחד שהיה אופציית שידרוג חינמית (לפחות לגירסת העיסקית) שנים רבות.
https://learn.microsoft.com/en-us/lifec ... me-and-pro...
אתה יכול בבקשה להמליץ לי על מערכות הפעלה של לינוקס שקל גם למי שלא טכנאי מחשבים להתקין אותן ושקל גם למי שלא טכנאי מחשבים להשתמש בה ושהיא פועלת גם בשפה העברית?12/01/2023 20:53ben-home כתב: "הבעיה במערכת הפעלה חינמית כמו לינוקס זה שיש לא מעט תוכנות שלא נתמכות בלינוקס"
הכל בראש שלך.
גילוי נאות:
עברתי ללינוקס לפני 12+ שנים. ובהתחלה גם אני חשבתי שאחזור לחלונות. עד שהבנתי....
ואם אפשר גם שאפשר להתקין בה בצורה נכונה גם תוכנות מגוגל פליי.
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 14/01/2023 10:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
בימינו קל להתקין את רוב המערכות.14/01/2023 9:50רמאש כתב: אתה יכול בבקשה להמליץ לי על מערכות הפעלה של לינוקס שקל גם לי להתקין אותן ושקל גם לי להשתמש בה ושהיא פועלת גם בשפה העברית?
ואם אפשר גם שאפשר להתקין בה גם תוכנות מגוגל פליי....
למתחיל הייתי ממליץ על Ubuntu, הכי פופולרי והכי נתמך.
אם אתה מצפה שכל המערכת תהיה בעברית, הייתי אומר לך לשכוח מזה, אם אתה רוצה תמיכה בעברית אז יש בכולם.
אפשר להתקין אפליקציות אנדרואיד בכל מערכת מבוססת לינוקס, רק בדרך כלל זה בצורה עקומה
אתה יכול לשים מערכת על אחסון usb ולנסות את המערכת מבלי להתחייב
כי בחברת מיקרוסופט ישראל אמרו לי בקשר לזה14/01/2023 10:33elxyzad כתב: בימינו קל להתקין את רוב המערכות.
למתחיל הייתי ממליץ על Ubuntu, הכי פופולרי והכי נתמך.
אם אתה מצפה שכל המערכת תהיה בעברית, הייתי אומר לך לשכוח מזה, אם אתה רוצה תמיכה בעברית אז יש בכולם.
אפשר להתקין אפליקציות אנדרואיד בכל מערכת מבוססת לינוקס, רק בדרך כלל זה בצורה עקומה
אתה יכול לשים מערכת על אחסון usb ולנסות את המערכת מבלי להתחייב...
https://www.gadgety.co.il/303221/androi ... indows-11/
שבוינדוס 11 ומעלה אפשר יהיה גם בלי אמולטור להתקין בצורה נכונה גם תוכנות מגוגל פליי, כאשר בינתים אין עם זה בעיה בגרסה 12 של אנדרואיד, ושבהמשך גם לא תהיה עם זה בעיה בגרסה 13 של אנדרואיד.
זה בלי אימולטור אבל זה כן רק על hypervisor. לא רק שזה רץ על hypervisor, ברגע שאתה מתקין wsl או איך שהם לא קוראים למקבילה של אנדרואיד, המערכת ווינדוס שלך גם רצה ב hypervisor בעצמה.14/01/2023 11:06רמאש כתב:![]()
כי בחברת מיקרוסופט ישראל אמרו לי בקשר לזה
שבוינדוס 11 ומעלה אפשר יהיה גם בלי אמולטור להתקין בצורה נכונה גם תוכנות מגוגל פליי, כאשר בינתים אין עם זה בעיה בגרסה 12 של אנדרואיד, ושבהמשך גם לא תהיה עם זה בעיה בגרסה 13 של אנדרואיד....
זה כן type 1 hypervisor מהיר, אבל עדיין hypervisor.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
לא הבנתי ממה אתה מופתע.13/01/2023 6:55רמאש כתב: אני באמת מופתע כי אני מכיר לא מעט אנשים שעד לאחרונה זה עבד להם בלי בעיות הוינדוס 7, ושהם רגילים אל המבנה שלו....
ברור שאתה יכול להכיר אנשים שחלונות 7 עובד להם.
ימשיך לעבוד עד שהם יחליטו להתקדם.
אף אחד לא סוגר לאנשים שת המחשב אם מותקנת חלונות 7.
חצי אחוז מהמחשבים בעולם עדיין מריצים חלונות 95.
מיקרוסופט מודיעה על תאריך הפסקת תמיכה ועדכונים, לא תאריך שבו התוכנה לא תעבוד יותר.
וזה בסדר גמור.
אי אפשר להשקיע משאבים בעדכון מערכות ישנון בלי סוף.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
מה הקשר להודעה הראשונה?14/01/2023 11:06רמאש כתב:![]()
כי בחברת מיקרוסופט ישראל אמרו לי בקשר לזה
שבוינדוס 11 ומעלה אפשר יהיה גם בלי אמולטור להתקין בצורה נכונה גם תוכנות מגוגל פליי, כאשר בינתים אין עם זה בעיה בגרסה 12 של אנדרואיד, ושבהמשך גם לא תהיה עם זה בעיה בגרסה 13 של אנדרואיד....
אם אתה מרוצה מחלונות 7 ולא רוצה להתקדם, אל תתקדם, וגם לא יהיו לך תכונות חדשות כאלו.
ואם אתה כן רוצה להתקדם בגלל קיומן של תכונות חדשות, אז מה הטענה בהודעה הראשונה?
אפשר עדיין לשדרג חינמית ל-10 ואני עומד על זה!11/01/2023 10:43Huber כתב: ווינדוס 7 שוחררה ב 2009 - אתה באמת מופתע שסוף סוף הפסיקו לתמוך בה? אפילו ווינדוס 10 שוחררה כבר ב 2015, היה מספיק זמן לכולם לעבור אליה, במיוחד שהיה אופציית שידרוג חינמית (לפחות לגירסת העיסקית) שנים רבות.
מי שלא עבר כבר לווינדוס 10 תקוע בעבר הדי רחוק....
מה תגיד אם רק לפני שנה קניתי במיוחד מעבד I7 דור 6 חדש + לוח אם משופץ רק כדי להישאר בווינדוס 7 כמה שיותר. אמיתי.
אני הטכנאי של המשפחה והחברים. לכולם התקנתי את ה-10 ובשלושת המחשבים במשרד אני על 10.
מכיר את מערכת ההפעלה הזו מצוין.
ועדיין, את האישי שלי אני רוצה ב-7. בגדול היא פשוט מרגישה לי פחות שתלטנית ויותר מתחשבת בפרטיות.
גם אם אני טועה, כך אני מאמין.
ובמילותיו של שלמה יידוב:
אני עובד ומתפעל את עשר בלי קושי
ומסתדר עם הניג'וסים שלך, חתיכת פולשנית
זאת OC נהדרת, היא אכן ליגה אחרת
אך בלילה, בלילה אני חולם עוד בשביעית
אם הפרטיות חשובה לך זה לא נראה לי רעיון טוב להשתמש במערכת הפעלה שלא מקבלת יותר עדכוני אבטחה.17/01/2023 17:43ICE-MAN כתב: ועדיין, את האישי שלי אני רוצה ב-7. בגדול היא פשוט מרגישה לי פחות שתלטנית ויותר מתחשבת בפרטיות.
גם אם אני טועה, כך אני מאמין....